Regis Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 W druzynie tankującej to nawet Durant i Lebron by nie pomogl i specjalnie by wszystko przegrywali to po co te zwalanie winy na Rondo przy takim bilansie.. ehh Z nimi nie byłoby tankowania. Jeszcze raz powtórzę, że nie tankują gracze przez celowe odpuszczanie meczy tylko organizacja przez budowę takiego a nie innego rosteru. Trudno spodziewać się cudów po Rondo po długiej przerwie, i tak gra nieźle w ostatnich meczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielo18 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Chyba cię poniosło trochę. Nie chodzi mi o to , że by nie dali rady .... Zresztą Boston gdyby chciał to by wygrywał mecze ... przykład dzisiejszy mecz z Lakers... wszystkie kwarty dobra gra a tradycyjnie w tym sezonie 4 kwarta to tak jak by wrzucic do niej graczy PLK.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Więc sądzisz, że zawodnicy specjalnie grają c***owo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA23 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Chodzi raczej o magie 4 kwarty w wykonaniu Celtics. Juz nie pierwszy mecz robili duza roznice po pierwszej polowie 3 kwarta roznie a 4 nawet jak byli około +20 to i tak mecz na styku i mało co nie przegrywali ... albo przegrywali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielo18 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Więc sądzisz, że zawodnicy specjalnie grają c***owo? sądze to co kolega wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Zdarza się, nie sądzę że zawodnicy celowo sabotują mecze, jak zasugerowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Bzdura. Celtics mają za słaby roster, żeby liczyć się w walce o play-off. Nie odpuszczają meczy, choć pewnie siedzi w głowie co niektórych, że teraz to w sumie jeden ch..... czy wygramy czy przegramy, i tak niewiele to zmieni, to pewnie i motywacja słabsza. W pierwszej części sezonu te końcówki w większości wyglądały inaczej, vide mecz z Miami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudzi Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Boston to chętnie by zakonczyl z bilansem 5-77 (a te 5 zwyciestw to vs. Heat i Lakers) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Z nimi nie byłoby tankowania. Jeszcze raz powtórzę, że nie tankują gracze przez celowe odpuszczanie meczy tylko organizacja przez budowę takiego a nie innego rosteru. Trudno spodziewać się cudów po Rondo po długiej przerwie, i tak gra nieźle w ostatnich meczach. 9/34 z gry, 26%. Rozwiał moje złudzenia, że a nuż dodał rzut i coś z niego jeszcze będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 9/34 z gry, 26%. Rozwiał moje złudzenia, że a nuż dodał rzut i coś z niego jeszcze będzie. Z tego co pamiętam w meczu z Suns Rondo kiepsko rzucał lay upy, a jumpshoty całkiem nieźle. Trzeba poczekać jeszcze z tym rzutem, ale wielkich nadziei nie mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA23 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Według mnie Rondo nie jest jakimś niesamowitym problemem w Celtics. Nie monopolizuje piłki, dobrze kreuje partnerów z drużyny. Do tego rzutu jedyne co można się przyczepić chociaż jestem dobrej myśli i z czasem będzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Nie wiem jak jest teraz, bo przecież nie oglądam Celtics, ale przed kontuzją jedna rzecz, którą mógłbym powiedzieć o nim to to, że monopolizuje piłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiTt Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (...) jedna rzecz, którą mógłbym powiedzieć o nim to to, że monopolizuje piłkę. (...) (niestety) Amen. I to jest (również niestety) główny powód anachroniczności Celtów w HCO. Poniżej tekst mojego autorstwa nt Rajona i problemów, jakie jego osoba niesie dla Zielonej organizacji. Pisany oczami fana Celtów, ale pozbawionego klapek na oczach i mocno stąpającego po ziemi. Miłej lektury. http://bostonceltics.pl/2013/02/09/bez-rondo-lepiej-znaczy-gorzej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Mi się wydaje, że za Doca Rondo więcej miał gałę w łapach. Za Stevensa w tym aspekcie jest poprawa moim zdaniem, tyle tylko, że nie wiem czy Rondo pasuje do systemu Stevensa, ale to już osobna kwestia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiTt Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Mi się wydaje, że za Doca Rondo więcej miał gałę w łapach. Za Stevensa w tym aspekcie jest poprawa moim zdaniem, tyle tylko, że nie wiem czy Rondo pasuje do systemu Stevensa, ale to już osobna kwestia. Generalnie, styl Stevensa, przynajmniej w Butler, to dużo zasłon i ruchu piłki. Fajny art http://bleacherreport.com/articles/1891219-brad-stevens-proving-to-be-boston-celtics-ideal-choice-for-post-doc-rivers-era Czyli jak najmniej izolacji i ballhog'owania. No i mamy odpowiedź, czy RR pasuje do systemu Stevensa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Właśnie o to mi chodzi. Ale chodzi też mi o to, że Rondo mniej monopolizuje piłkę niż za Doca. Ja przynajmniej mam takie wrażenie, może tylko ja, nie wiem. Dlatego sądzę, że Rajon jak najbardziej może się wpasować w ten system, a jak się nie wpasuje, to go po prostu wymienią. Ainge podpisał Stevensa na 6lat więc na pewno będzie się starał dobrać graczy, którzy będą pasować do koncepcji Brada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Problem z Rondo jest taki, że on bez piłki jest nikim. Jak z piłką go odpuszczają na 2m, to bez piłki obrońca może sobie podwajać od niego nawet 1 pass away. Także generalnie słabo go widzę przy takiej ofensywie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Rondo znakomicie cutuje, więc nie jest tak źle. Rondo bez piłki robi chyba mniej złego niż bez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Jako dobry hater tutaj staty: Boston od powrotu Rondo ma ortg dokładnie 100,0. Jest to o 2 mniej niż miało bez niego, o 5,8 mniej niż średnia ligowa. W ciągu ostatnich 10 lat nie zdarzyło się, by w top3 najgorszych ofensyw był allstar pg(możliwe, że nigdy, sprawdziłem tylko tyle). Jedyne ofensywy gorsze od Rondo ball, to Philly i Orlando, które są wiadomo czym. Przy okazji zwycięstwa nad nimi to jedyne gry wygrane przez Rondo w tym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Jako dobry hater tutaj staty: Boston od powrotu Rondo ma ortg dokładnie 100,0. Jest to o 2 mniej niż miało bez niego, o 5,8 mniej niż średnia ligowa. W ciągu ostatnich 10 lat nie zdarzyło się, by w top3 najgorszych ofensyw był allstar pg(możliwe, że nigdy, sprawdziłem tylko tyle). Jedyne ofensywy gorsze od Rondo ball, to Philly i Orlando, które są wiadomo czym. Przy okazji zwycięstwa nad nimi to jedyne gry wygrane przez Rondo w tym sezonie. Nie żebym jakoś bardzo mocno chciał stać w obronie Rondo, ale Celtics z nim na parkiecie ma ORTG 104,1. Być może więc podzielasz słynne już zdanie ignazza, że "prawdziwą wielkość gracza poznaje się po tym, jak drużyna gra bez niego". Poza tym warto by było dać człowiekowi trochę czasu, bo zerwany ACL to nie jest to samo co katar i powrót do formy może w takim wypadku zająć dłużej niż tydzień-dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi