Chytruz Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Już nie przesadzaj. Wzrost, długie łapy, wingspan, wyczucie do bloków to gwarantowane +10 min w wiekszosci zespołów ligi No to chyba dobrze napisałem, bo 10-minutowy gracz to nie jest obstawiona pozycja. 10 minut, albo i dwa razy tyle to grał nawet Joel Anthony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 No to chyba dobrze napisałem, bo 10-minutowy gracz to nie jest obstawiona pozycja. 10 minut, albo i dwa razy tyle to grał nawet Joel Anthony. nie zacytowałeś zdania do konca - "nie mówiąc o czerwonych latarniach" WCS to projekt - jest to oczywiste, ale wydaje mi się, ze od 2 roku może już mieć naprawde mocno pozytywny wpływ na zespół. Jesli faktycznie pójdzie w 2-3 dziesiątce to ktoś zajebie niezłego steala (Minnesota - yes, yes, yes), albo chłopak powinien jeszcze rok zostac na uczelni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 No wlasnie a my proponujemy Green + bodajze Bogans = schodzacy Okafor + pick Lub Green + Wallace = Okafor O ile 1 trade w granicach jakiejkolwiek przyzwoitosci,o tyle 2 trade brzmi jak wiadomosc z 1 kwietnia .Sredniak za 9mln i zapychacz rosteru za 10mln za schodzace 14mln. Dla mnie obie propozycje są rodem z dobrego fantasy i pobożnych życzeń C's. Okafor + picki to pakiet, za który naprawdę można dostać coś lepszego niż nierówny Green i spadający kontrakt Bogansa. Suns szukają gracza, który z miejsca im pomoże wygrywać, a nie będzie zagadką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 http://sports.yahoo.com/news/why-emeka-okafor-is-key-trade-asset-for-suns-233443139.html Tu jest jedyne wiarygodne źródło - tamto podane to wygląda jak plotki z magla. Wojnarowski piszę o GM Suns i jego potrzebach i ni cholery się to nie zgadza z tym co podaje polska strona Boston Celtics Poza tym dotarłem do tego wywiadu i tam Wojnarowski powiedział że jego zdaniem Green będzie przehandlowany . Nie wspomniał słowem o Phoenix, nie wspomniał słowem o Bogansie ani o Geraldzie. Wszystko to są pobożne życzenia wymyślone przez amerykańskiego blogera a potem przetłumaczone przez polską stronę. A potem bezwiednie powtórzone na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 nie zacytowałeś zdania do konca - "nie mówiąc o czerwonych latarniach" WCS to projekt - jest to oczywiste, ale wydaje mi się, ze od 2 roku może już mieć naprawde mocno pozytywny wpływ na zespół. Jesli faktycznie pójdzie w 2-3 dziesiątce to ktoś zajebie niezłego steala (Minnesota - yes, yes, yes), albo chłopak powinien jeszcze rok zostac na uczelni. Z pickiem w 3 dziesiątce nie trafi raczej do czerwonej latarni. Przez "walkę o przeżycie" nie mam na myśli walkę o byt w NBA tylko walkę o przeżycie pod koszem. Typ z physical play często nawet w NCAA kompletnie sobie nie radzi, a na poziom NBA będzie dodatkowo cancerem w ataku. Co do Minnesoty to Dieng jest znacznie lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielo18 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 ,,Jesli faktycznie pójdzie w 2-3 dziesiątce to ktoś zajebie niezłego steala (Minnesota - yes, yes, yes), albo chłopak powinien jeszcze rok zostac na uczelni.'' Tak jasne i znowu zmarnują wielki talent tak jak Dienga , Dieng przy chociażby 20 minutahc wykrecałby lekko 12/8 i do tego z 3 /4 bloki tylko jak on ma walczyc o minuty gdy pod koszem są Pekovic i Love ... ;/Co do wyboru w drafcie co raz czesciej mowi sie o tym , że Danny poluje na Exuma czyzby to sygnał o tym , że Boston nie chce przedluzać Bradleya albo chcą handlować Rondo ? Szczerze ? Nie zdziwiłbym sie gdyby w noc Draftu Rondo poszedł za jakis pick albo w inną wymiane , czego raczej bym nie chcial tak samo jak nie jestem zwolennikiem nie przedluzenia Bradleya i wybranie jakiegos niskiego w Drafcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Taki Rondo to skarb. 6,7/5,7/3,8/3.3(tov) na 28% w 24 minuty daje realne szanse na pokonanie MIL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Tez mi sie wydaje, ze Edżi będzie próbował w noc draftu dealować Rondo. Warunek jest taki, że do konca sezonu musi wrócić do formy, bo dzisiaj - powiedzmy sobie szczrze - nie jest wart zbyt wiele. Mało tego. Nie widzę za bardzo zespołu, który pokusiłby się o RR. Przeleciałem zespoły tak na szybko i jakąś faktyczną potrzebę na PG mają Bucks - ale oni potrzebują na obwodzie kogos z rzutem, może Dallas, Lakers, wątpliwie Magic. Aha no i jeszcze Pistons, ale nie musze chyba mowic, ze to jeden z gorszych pomysłów ever? Nie ma dla Rajona zbyt wielu opcji, ratuje go spradający po przyszlym sezonie 13mln kontrakt, ale wtedy Boston musiałby przyjąć przynajmniej jedną rok dłuższą umowę... Edytowane 29 Stycznia 2014 przez Julius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Co do draftu. Jedyne co ja słyszłem, to że Ainge bardzo się podoba Parker i podobno na ten moment brałby go z jedynką. Z Exumem, to chyba tylko ostatnio redaktor CelticsLife coś spekulował i to wszystko. W każdym razie jak Celtics będą mieli pick w TOP 3, to wybór jest jasny(Parker, Wiggins albo Embiid) później zaczynają się schody. Randle dla Celtics raczej odpada, więc zostaje Exum i Smart. Myślę, że Ainge weźmie któregoś z nich, a potem będzie handlował Rajonem, ewentualnie w dzień draftu będzie kombinował jak się dostać do TOP3(nie wiem czy to będzie możliwe w ogóle). Ogólnie, to najlepiej liczyć na to, że Celtics będą w TOP 3, to jest najlepszy scenariusz. W innym wypadku będzie trzeba liczyć na to, że Ainge ma plan B, C, D itd itd. Na FA bym póki co nie liczył. Teraz jest Celtics potrzebny dobry draft tak jak napisałem wcześniej. Później trzeba czekać na okazje przy jakiś wymianach i spakować ten milion picków jaki zgromadzili, i złowić coś dobrego. Edytowane 29 Stycznia 2014 przez Cloud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielo18 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 ,,Przeleciałem zespoły tak na szybko i jakąś faktyczną potrzebę na PG mają Bucks - ale oni potrzebują na obwodzie kogos z rzutem'' -Dawać nam Pick za Rondo i w dniu draftu bierzemu z naszym pickiem Exuma lub Smarta a z pickiem Millwauke Embida... ehhh marzeniaaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfin Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Cloud - handlowanie Rondlem to dla mnie glupota.Nie mozna zamienic wszystkiego i wszystkich na picki.Dobrze by bylo,zeby w s5 byl ktos doswiadczony,jakis lider druzyny,ktory pociagnie ja w trudnych momentach,taki monolit typu PP34.Chociaz moze jestem troche za staroswiecki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielo18 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Oczywiscie z tym , że Rondo za pick to był żart bo jestem wielkim fanem Rondo jest to mój ,, main '' Rondo , Bradley , Sullinger <--- te Trijo w s5 mam nadzieje i licze na to , że zostanie po drafcie : ) A kogo chciałbym widziec z Draftu w Celtics juz pisalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Przeciez taka trojka w S5 opakowana baaardzo dobrymi wyborami w drafcie na chwile obecna gwarantuje ewentualnie walke o PO (ze wzgledu na slabosc konfy) . Chyba w Bostonie maja jednak troche wyzsze cele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Cloud - handlowanie Rondlem to dla mnie glupota.Nie mozna zamienic wszystkiego i wszystkich na picki.Dobrze by bylo,zeby w s5 byl ktos doswiadczony,jakis lider druzyny,ktory pociagnie ja w trudnych momentach,taki monolit typu PP34.Chociaz moze jestem troche za staroswiecki . Za odpowiednią paczkę każdy, może poza Sullingerem, jest do wzięcia w Celtics. Po prostu nie można mieć sentymentów. Ja wierzę w Ainge'a i z Rondo lub bez ja po prostu znowu chce mocny team, tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Nie myślałem, że będę kiedyś bronił Greena, ale spróbuję. IMO Green jest wszechstronnym graczem, świetnym atletą, który punkty może i potrafi zdobywać na wiele sposobów. 3PT, mid-range, wjazd pod kosz, szybkie wyjścia do kontry, dostanie się na linię. On to wszystko ma, do tego jest niezły w defensywie. Problemem Greena jest psychika. Nie wiem, czy przyczyna tkwi w nim samym czy w otoczeniu, ale wiele jest spotkań, kiedy Green snuje się po boisku, przechodzi obok gry. Fakt, nie nadaje się na 1. opcję i nigdy nią nie będzie. W Bostonie, po odejściu Pierce'a i Garnett'a oraz przy kontuzji Rondo, zrobiono mu krzywdę wymagając od niego bycia liderem. Do tego on się, przede wszystkim mentalnie, nie nadaje. Umiejętności też może raczej za małe, ale jako 2. lub 3. opcja to świetny zawodnik, z rozsądnym kontraktem. Jeśli PHO liczą, że za Okafora i pick w okolicach 15 - 20 miejsca wyciągną All-Stara, to zgoda, Green się nie nadaje. Ale wg mnie, w tym sezonie nikogo takiego nie ma do wyciągnięcia. W innym otoczeniu, przy innym coach'u to może być świetna 2 - 3 opcja, z rozsądnym kontraktem. Co do Cauley - Steina to jest to opcja co najwyżej na drugi wybór Celtów, po szanse, że rozwinie się jak Hibbert są równie duże jak to, że skończy jak Fab Melo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Green jest jednym z tych graczy ktory gra tylko jak gra jest o cos, Green to all star na przyszlosc na pewno, ale mentalnosc ma Jamesa Poseya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielo18 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Kelly Olynyk i Jared Sullnger w meczu Rising Stars , fajnie , że dostali docenieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Innych kandydatów nie było po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Powiedźmy sobie szczerze, że ta draft class jest dość uboga w talent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielo18 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Akurat Sullinger zasłużył , do Olynyka można mieć wątpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi