Skocz do zawartości

Boston Celtics 2013/14

havlicek

Rekomendowane odpowiedzi

Fuck,wzruszyłem się na tym filmiku dla Pierce'a i po reakcji widowni ...

Przyszedł do ligi troszke później niz zaczałem C's kibicować ale nie da sie ukryć ze to byl TEN zawodnik!!

Niedoceniany w gruncie rzeczy przez kibiców innych drużyn, ale to jest człowiek legenda, kocham go za to co zrobił dla Bostonu!!

Świetny zawodnik.

Dzieks za trwanie nawet kiedy dół w tabeli był mega, dzieks za oddanie i dzięks że doczekałem tytułu dla Bostonu :)

Nawet nie chodzi o zmontowanie ekipy, bo Ainge ma plan ale nikt sie chyba nie spodziewal ze w pierwszym roku zdobeda misia, byli wyjatkowi na swoj sposob. No i szkoda kontuzji Garnetta w 2009 i frajersko przegranych finalow w 2010, moze three peata by zdobyli bo mieli leb do tego.

I pomyslec ze Allen mogl byc tak samo traktowany w Bostonie ale glory over 2nd ring heh

Teraz to najwyzej kose dostanie :tongue:

Kluczowy dla Celtics i dla historii koszykówki byl ECF 2011 gdzie mieli Heat do zamknięcia u siebie w game 6 a potem w game 7 na wyjezdzie rowniez mieli ich na tacy ale Doc przegral ten mecz razem z Bassem dajac go w koncowce na Lebrona i kryjac go za wysoko, no i trojki Bosha z rogu (to sk****syn) ogolnie jedna z lepszych serii jakie ogladalem, typowy wschodni basket, czujesz ze kazdy kosz sie liczy

Kluczowy dla Celtics i dla historii koszykówki byl ECF 2011 gdzie mieli Heat do zamknięcia u siebie w game 6 a potem w game 7 na wyjezdzie rowniez mieli ich na tacy ale Doc przegral ten mecz razem z Bassem dajac go w koncowce na Lebrona i kryjac go za wysoko, no i trojki Bosha z rogu (to sk****syn) ogolnie jedna z lepszych serii jakie ogladalem, typowy wschodni basket, czujesz ze kazdy kosz sie liczy

ja pamiętam głównie dogrywkę z drugiego meczu i no-call na Rondo

a nie to było w 2012

Edytowane przez Jendras

Heh,wspomnienia :,).Ale jakby tak spojzec w przyszlosc,to Boston za 2-3 sezony(przy duzym szczesciu) moze wrocic do grona contenderow.W tym roku beda mieli pewnie pick gdzies w top 5 + pierwszorundowy pick od Hawks/Nets.A sezon pozniej czyli w 2015 beda chcieli podpisac z FA jakiegos all stara.Narazie ponoc taki jest zarys,zobaczymy jak wyjdzie

Dziwny jest ten świat.

KG dostał "lepsze" przywitanie, a ja myślałem że już ciężko być bliżej kibiców niż Pierce był w Bostonie.

BTW, "We want Mike" w ostatnim meczu 2003 było mocne.

Mi się wydaje, że to Pierce został lepiej przywitany, fani zdecydowanie dłużej krzyczeli "Paul Pierce" niż "KG". Poza tym na innych filmikach można zobaczyć, że podczas tribute Pierce'a niektórzy nawet płakali.

Wydaje mi się że bardziej chodzi o gest i pokazanie, że obaj zawodnicy dużo dali dla zespołu, a nie który tribute lepszy Pierce'a czy KG, bo to juz kwestia gustu. Mi bardziej się podobał KG bo odkąd oglądałem NBA kibicowałem jemu i Iversonowi i wg mnie podsumowując jako CEREMONIE wyszło bardzo spoko

Heh,wspomnienia :,).Ale jakby tak spojzec w przyszlosc,to Boston za 2-3 sezony(przy duzym szczesciu) moze wrocic do grona contenderow.W tym roku beda mieli pewnie pick gdzies w top 5 + pierwszorundowy pick od Hawks/Nets.A sezon pozniej czyli w 2015 beda chcieli podpisac z FA jakiegos all stara.Narazie ponoc taki jest zarys,zobaczymy jak wyjdzie

A kiedy to niby ostatnio Boston podpisał All Stara z rynku wolnych agentów. D.Wilkins w 94 ???? Bo potem to każdy liczący się FA unikał Boston jak mógł

A kiedy to niby ostatnio Boston podpisał All Stara z rynku wolnych agentów. D.Wilkins w 94 ???? Bo potem to każdy liczący się FA unikał Boston jak mógł

Każdy może sobie myśleć,co chce na ten temat,ale fakt jest faktem.C's tankują na potęgę i najprawdopodobniej będą mieli pick w top 5.Po drugie gromadzą salary(Lee zamieniony na Baylessa ze schodzącym kontraktem,oddany praktycznie za bezcen Crawford i Brooks,schodzące chyba 12mln Humpa + głośno się mówi o oddaniu Greena jeszcze przed trade deadline).Boston może nie będzie miał takiej sytuacji jak Miami,bo prawdziwą swobodę będą mieli jak im za 3 lata zejdzie 15 mln Wallace'a i Bogansa,ale coś w tym jest na pewno.

Edytowane przez delfin

I Shaq :) 

Delfin - kontrakt Bogansa spada po tym sezonie, kolejne dwa lata ma niegwarantowane. 

Ciężko znaleźć wśród FA '14 i '15 gościa na którym można budować przyszłość Bostonu, dlatego tak ważny dla nich będzie tegoroczny draft. Jeśli w nim wyciągną kogoś z dwójki Parker/Embiid to w FA 2015 nie będą musieli szukać franchise playera, tylko obudować to co już będą mieć. 

Regis,racja nie zauwazylem.Ale tak czy inaczej Boston najprawdopodobniej bedzie mial(przynajmniej na teraz) pick w okolicach 4-6 miejsca a Embiid i Parker na bank pojda w top 3.Bardziej prawdopodobny jest ktos z dwojki Randle/Exum(chociaz Exum to PG wiec pewnie go nie wezma,bo jest Rondo).Gdzies pisali,ze Boston bedzie polowac na kogos z dwojki Kevin Durant/Kevin Milosc(ale uwazam ze szanse na to sa matematyczne)

Tak sie wlasnie zastanawiam, na kogo Endżi poluje w tym drafcie. Jesli zostanie Rondo to Exum/Smart raczej odpadają. Parker, Wiggins i Embiid na bank pójdą w top4, a nie wiem czy aż tak wysoko będa wybierac. Randle? nie pasi za bardzo do Sullyego, Może będzie dealował w dniu draftu za jakeigos allstara?