Skocz do zawartości

Boston Celtics 2013/14

havlicek

Rekomendowane odpowiedzi

jak już to pod względem cancerowania są sobie równi - Russell to all-time ceglarz i na razie tej łatki nie zdejmie

co do debiutu RR - szału nie ma, ale chyba nie mogło być, ciekawe czy Ainge pójdzie w tank, bo przy takiej mizerii na wschodzie to C's spokojnie wchodzą do PO z tym rosterem, tak czy siak

Też tak myślałem, że Celtics wejdą do PO przez słaby wschód, ale teraz widzę, że nie ma na to szans. BKN i NYK zaczęli grać swoje i to moim zdaniem przekreśla szansę C's na PO. 

Poza tym, już był jakiś raport, że Ainge raczej będzie się starał rozsprzedać skład w najbliższym czasie. Tak więc PO w Bostonie można sobie wybić z głowy, teraz tylko kwestia tego jak bardzo Ainge zdoła rozwalić ten i tak już słaby skład, żeby zdobyć lepszą pozycje w loterii.

Rappar - nie chce być niemiły, ale twoje posty w tym temacie stają się nudne. Każdy już zna Twoje zdanie więc daruj sobie, bo niepotrzebnie prowokujesz innych.

Edytowane przez Cloud

Też tak myślałem, że Celtics wejdą do PO przez słaby wschód, ale teraz widzę, że nie ma na to szans. BKN i NYK zaczęli grać swoje i to moim zdaniem przekreśla szansę C's na PO. 

Poza tym, już był jakiś raport, że Ainge raczej będzie się starał rozsprzedać skład w najbliższym czasie. Tak więc PO w Bostonie można sobie wybić z głowy, teraz tylko kwestia tego jak bardzo Ainge zdoła rozwalić ten i tak już słaby skład, żeby zdobyć lepszą pozycje w loterii.

Rappar - nie chce być nie miły, ale twoje posty w tym temacie stają się nudne. Każdy już zna Twoje zdanie więc daruj sobie, bo niepotrzebnie prowokujesz innych.

Chciałbym zauważyć, że to nie jest moje zdanie, ale z połowy forum. 

Do krytyków Rondo należy Maciek, Chytruz, January, Dh12, ja, a do jego obrońców LJO, to samo w sobie mówi wiele

Swoją drogą, wczoraj Rondo został oficjalnie nowym kapitanem. Być może świadczy to o tym, że jednak go nie wymienią w tym sezonie.

mam taką nadzieję, nie wiem jak tam większość kibiców C's, ale ja nie wyobrażam sobie RR w innym teamie, przynajmniej na dzień dzisiejszy

Nawet jeśli, to OKC z nim to contender, bez niego co najwyżej przeciętna drużyna.

zgadza się, ale czy są w stanie osiągnąć coś więcej w tym składzie niż dotychczas?

śmiem wątpić

Edytowane przez matek

Masz na myśli, że jakby wymienić Westbricka na kogoś innego, to ich szanse by się zwiększyły? Na przykład wymiana Rondo-Westbrook, Twoim zdaniem wyszłaby im na plus, na zero czy na minus? Twierdzisz, że pod względem cancerowania są sobie równi, więc pewnie na zero z czym ja się kompletnie nie zgodzę. Z resztą w tym sezonie w pełnym (zdrowym) składzie z Westbrookiem daję im podobne szanse na misia co Miami czy Indianie.

Rondo i RW to jeźdźcy bez głowy i w decydującym o losach drużyny momencie nie potrafią przestawić swojej gry na bardziej dojrzały poziom

jeśli chodzi o ogólny skillset to bardzo się różnią, ale nie wiem kogo z nich wybrałbym do swojej drużyny

miałem niezłą bekę gdy Michałowicz powiedział, że wolałby Westbricka od CP3 - total beton imo

Westbrook był w finałach, więc jakby od tej strony spojrzeć to może miał odrobiną racji.  ;)

pod tym względem może i tak, ale Paul z Durantem miałby na to wcale nie mniejsze szanse, a budowanie drużyny od Westbrooka opłaca się chyba tylko w FB i mi przychodzi na myśl od razu Jannings jako starter PG z całym szacunkiem do umiejętności RW

Rondo to nie jeździec bez głowy, tylko jeździec bez rzutu - co jest znacznie gorsze. D Westbrooka to niebo przy D Rondo. Suche staty to nie wszystko. Ilość easy points przeciwników po Rajonie rzucającym się na stl jest gorszą stratą dla Bostonu niż dla oponentów jego przechwyty. Zwłaszcza, iż ten kontry ogarnia średnio (faul i 1/2 FT to taki standardzik) przy RW. 

Ogólnie nie przepadam za Russelem, ale Rondo nie ma do niego podjazdu.

ale ja właśnie unikam ich porównywania, nie ma co ciągnąć tematu bez sensu - ogólne założenie mam takie, że obaj muszą mocno pracować żeby móc w przyszłości ich nazwać pełnowartościowymi graczami w contenderze

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Rondo to nie jeździec bez głowy, tylko jeździec bez rzutu - co jest znacznie gorsze. D Westbrooka to niebo przy D Rondo. Suche staty to nie wszystko. Ilość easy points przeciwników po Rajonie rzucającym się na stl jest gorszą stratą dla Bostonu niż dla oponentów jego przechwyty. Zwłaszcza, iż ten kontry ogarnia średnio (faul i 1/2 FT to taki standardzik) przy RW. 

Ogólnie nie przepadam za Russelem, ale Rondo nie ma do niego podjazdu.

Co do tego rzutu, to już nie jest tak tragicznie jak bywało:

http://grantland.com/the-triangle/courtvision-everything-you-think-you-know-about-rondos-shooting-is-wrong/

A być może będzie jeszcze lepiej, zobaczymy w następnych meczach, bo póki co widać, że RR jest trochę zardzewiały.

A i w obronie mam wrażenie, że jak Rondo chce, to potrafi bronić. Często jednak czai się na steale - to jest fakt, i zawsze mnie to wkurwia.

Edytowane przez Cloud

• 2 tygodnie później...

Nawet nie chodzi o zmontowanie ekipy, bo Ainge ma plan ale nikt sie chyba nie spodziewal ze w pierwszym roku zdobeda misia, byli wyjatkowi na swoj sposob. No i szkoda kontuzji Garnetta w 2009 i frajersko przegranych finalow w 2010, moze three peata by zdobyli bo mieli leb do tego.

I pomyslec ze Allen mogl byc tak samo traktowany w Bostonie ale glory over 2nd ring heh

Teraz to najwyzej kose dostanie :P