Jinks Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Josh z tego co sie orientuje obecnie juz nie jest PFem ;] Spokojnie, zaraz znowu nim będzie no ale w takich chociazby tłokach byłby taką 3cią opcją, ja nawet nie mialem na mysli jego jako lidera, gdziekolwiek! Mimo wszystko - nie. Pistons mają już Brick Brothers i Druma, którego trzeba budować w ataku. Nie potrzebują gościa, który ogólnie jest niezły, bardziej spiecjalisty typu 3nD. Afflalo, Ariza, Carroll, coś w ten deseń. czyli Monroe u boku Garnetta sprzed powiedzmy 5 lat? obok Duncana? tak ogólnie obecnie nie ma chyba PFa, który nie byłby parówą w D. Ibaka jest troche over jednak. Kilku jest (wspomniany Taj, Anthony Davis, Josh), ale niefart polega na tym, że te ekipy na ogół mają już centrów. Generalnie chodzi mi o to, że biorąc Grega, niezależenie od pozycji, trzeba mieć obok kogoś defensywnego, aby uniknąć sytuacji z np. Minnesoty. Pelikany to moja pierwsza myśl. Druga, mocno naciągana wizja, to Monroe w Sixers obok Noela albo w Bux obok Sandersa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arctus Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Dlatego twój pomysł z NOP wydaje się być najlepszym wyjściem, maja kasę, trójka Monroe/Davis/Anderson dawałaby radę, choć czy ten zespół czasem nie potrzebuje bardziej polować w te wakacje na jakiegoś SF niż na Grega. "Kasa Misiu, Kasa..." NOP ma w tej "chwili" w składzie: Gordon (29/2), Evans (32/3), Holiday (20/3), Andersen (16/2), Davis (12/2), Rivers (5/2), Morrow, Ajinca, Withey Babbit, Miller, Roberts po ok. bańce. Razem daje ok. 58 baniek..... Gdzie chcecie zmieścić Monroe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Sap spokojnie może dzielić minuty sf i pf, grał tak bez problemu w Utah, to naprawdę fajny zawodnik Nie masz pojęcia o czym piszesz. Sap odszedł z Jazz bo nie chciał grać ani jako gracz z ławki a tym bardziej jako Sf !!!! Były takie koncepcje granie Big Ballem Hayward-Sap-Favors-Big Al ale to było skutecznie dopóki Sap nie zaczął kontestować tego i oficjalnie mówić to nie moja pozycja i nie chcę tak grać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) "Kasa Misiu, Kasa..." NOP ma w tej "chwili" w składzie: Gordon (29/2), Evans (32/3), Holiday (20/3), Andersen (16/2), Davis (12/2), Rivers (5/2), Morrow, Ajinca, Withey Babbit, Miller, Roberts po ok. bańce. Razem daje ok. 58 baniek..... Gdzie chcecie zmieścić Monroe? Nie no, jasne, że w grę wchodzi tylko wymiana. Chcą pozbyć się Gordona, którego kolana są gotowym materiałem do rozprawy doktorskiej dla jakiegoś lekarza. Pistons potrzebują opcji na obwód, ale z Ericiem to ryzyko jak jasna cholera. Edytowane 14 Maja 2014 przez Jinks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Nie masz pojęcia o czym piszesz. Sap odszedł z Jazz bo nie chciał grać ani jako gracz z ławki a tym bardziej jako Sf !!!! Były takie koncepcje granie Big Ballem Hayward-Sap-Favors-Big Al ale to było skutecznie dopóki Sap nie zaczął kontestować tego i oficjalnie mówić to nie moja pozycja i nie chcę tak grać. Pokaż źródło. Rozmawiamy o ekipie, co bijąc się o PO i mając beznadziejnie obsadzoną pozycje SF i potrzebowała polepszyć obronę i spacing, grała Demarre Carrollem 15minut na mecz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Gordon w NOP DET to b dobry pomysł, ale nie ma żadnego sensu by Jenning poszedł w drugą stronę.Jennings-Tyreke razem? to by było straszne Edytowane 14 Maja 2014 przez mac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Nie no, jasne, że w grę wchodzi tylko wymiana. Chcą pozbyć się Gordona, którego kolana są gotowym materiałem do rozprawy doktorskiej dla jakiegoś lekarza. Pistons potrzebują opcji na obwód, ale z Ericiem to ryzyko jak jasna cholera. Z drugiej strony zostały mu dwa lata umowy i kończy się ona akurat przed przedłużeniem Drummonda. Lepiej zaryzykować z Gordonem, niż puścić Monroe za free. W dodatku taki Gordon przyblokowałby salary do nowej umowy Drumma i nie wpieprzyliby się w kolejną głupią umowę. Cholera, chciałbym zobaczyć Monroe sparowanego z Davisem! Ostatnio płacili grubą kasę Stuckeyowi i C-Villi, po następnym sezonie spada 4,5 mln Jarebko, kasa jest. Ja bym wszedł w taką wymianę. Nic nie ryzykują, nikogo lepszego nie wyrwą z FA, a jak wypali to mieliby pociechę. Pozostałoby tylko znaleźć jakiegoś SF. Z drugiej strony mogliby posypać np. Dengowi i postawić na KPC na 2, a Monroe odpuścić. Najgorsze w tej sytuacji jest to, że mają sporo wolnej kasy w lato i może im się zechce wyrównać ofertę za Monroe i męczenie się kolejny rok z taką samą, niepasującą do siebie obsadą frontcourtu. Gordon w NOP to b dobry pomysł, ale nie ma żadnego sensu by Jenning poszedł w drugą stronę. Jennings-Tyreke razem? to by było straszne Ale Gordon jest w NOP I czegoś tutaj nie rozumiem... mówimy o wymianie Gordon-Monroe, nie byłyby potrzebne żadne dodatki w stylu Jenningsa. Wystarczy kontrakt Grega za 10-12 mln. Poza tym Pistons mieliby miejsce w salary na wzięcie Gordona nawet za kogoś na debiutanckiej umowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Dzięki już skreśliłem, ktoś tu napisałem o wymianie z udziałem Jenningsa. Monroe'a też bym nie chciał w NOP. Marzy mi się Spencer. Bardzo lubię oglądać ona man show + strzelcy, niestety od czasów Lebrona w Cavs i Dwighta w Orlando mało tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Jest Melo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Melo bym baaardzo chciał zobaczyć właśnie w Detroit. Smith i Drummond to idealni zadaniowcy dla niego. Patty Mills - Singler - Carmelo - Smith - Drummond to bardzo dobrze zbalansowana ekipa. Z takim trenerem jak Stan mogłaby sporo namieszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 "Kasa Misiu, Kasa..." NOP ma w tej "chwili" w składzie: Gordon (29/2), Evans (32/3), Holiday (20/3), Andersen (16/2), Davis (12/2), Rivers (5/2), Morrow, Ajinca, Withey Babbit, Miller, Roberts po ok. bańce. Razem daje ok. 58 baniek..... Gdzie chcecie zmieścić Monroe? No w grę wchodzi tylko s'a't, no ale jest to zawsze dla nich opcja. Gordona jakoś zdzierżyliby w Pistons, a coś za Monroe by dostali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Z drugiej strony zostały mu dwa lata umowy i kończy się ona akurat przed przedłużeniem Drummonda. Lepiej zaryzykować z Gordonem, niż puścić Monroe za free. W dodatku taki Gordon przyblokowałby salary do nowej umowy Drumma i nie wpieprzyliby się w kolejną głupią umowę. Cholera, chciałbym zobaczyć Monroe sparowanego z Davisem! Ostatnio płacili grubą kasę Stuckeyowi i C-Villi, po następnym sezonie spada 4,5 mln Jarebko, kasa jest. Ja bym wszedł w taką wymianę. Nic nie ryzykują, nikogo lepszego nie wyrwą z FA, a jak wypali to mieliby pociechę. Pozostałoby tylko znaleźć jakiegoś SF. Z drugiej strony mogliby posypać np. Dengowi i postawić na KPC na 2, a Monroe odpuścić. Najgorsze w tej sytuacji jest to, że mają sporo wolnej kasy w lato i może im się zechce wyrównać ofertę za Monroe i męczenie się kolejny rok z taką samą, niepasującą do siebie obsadą frontcourtu. Te 2 lata w kontrakcie Gordona to oczywiście okoliczność nieco łagodząca ryzyko i rozumiem Twój tok myślenia, ale mimo wszystko ja by się na to nie zdecydował. Ciężko budować zespół w oparciu o gościa, który regularnie opuszcza min. 20 gier w sezonie. On non stop ma coś z kolanami, miesiąc temu miał artroskopię lewego. Ja bym się w to nie pakował, to śmierdzi na kilometr. Dodatkowo, Eric ma humory i ostatnio nie jest znany z bycia dobrym duchem szatni. Papiery na granie ma, tylko dużo tych ale. Generalnie z Pistons zabawna sytuacja, bo oni nie potrzebują następnej gwiazdy, czy 2/3/innej opcji, tylko rolesów do trójek i obrony + lepszy backup dla Jenningsa. Marzenie to niezły SF, tak aby KCP mógł się ogrywać w s5. Melo bym baaardzo chciał zobaczyć właśnie w Detroit. Smith i Drummond to idealni zadaniowcy dla niego. Patty Mills - Singler - Carmelo - Smith - Drummond to bardzo dobrze zbalansowana ekipa. Z takim trenerem jak Stan mogłaby sporo namieszać. Heh, brzmi fajnie Z tego wynika, że Knicks oddaliby Melo za pakiet Jennings - Monroe. Proponuję następne posty o Detroit pisać w ich temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kungfubestia Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Kerr zrobił Knicks psikusa i wybrał posadę head coacha Golden State Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkoczekS1 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Kerr mądry człowiek. Wiedział, że nie ma co się pchać do NY, skoro w Oakland ma drużynę gotową (i podatki niższe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf85 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Kerr chyba od NYK oczekiwał grubej umowy, a oni dawali mu 20mln za 4 lata, a od GSW wziął 25/5. Phil chyba stracił swoją magię, czyli co Mark Jackson powraca do Big Apple ? Edytowane 15 Maja 2014 przez Raf85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Nate McMillan! Świetny gość w dłuższej perspektywie, marnuje się na ławce Pacers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczeg20 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 k**** mac polskie media beda sie podniecac wystepem Gortata dopoki nie zagra kupy i obrzuca go gownem. A z tymi pierogami to juz przegieli, donosza fakt ze oneal zjadl pierogi i teraz polska jest na ustach calego swiata dzieki temu. A polaki durnie to czytaja i sie podniecaja ze Shaq i Chuck pierogi i kielbase zjedli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Kerr chyba najwyzszy kontrakt w zyciu, ile zarabial w Szikago? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf85 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Kerr chyba najwyzszy kontrakt w zyciu, ile zarabial w Szikago? Ponoć w całej karierze jako koszykarz zarobił 15.8mln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Nic dziwnego że tak mało zarobił, sportowcy są z roku na rok coraz lepiej opłacani, wystarczy spojrzeć na kształtowanie się salary cap przez ostatnie 3 dekady: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi