Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2013/14

Benon

Rekomendowane odpowiedzi

Paxon był ostatnio przecież u Kinga i Funka w czasie meczu i mówił coś w stylu "proszę mi zaufać, zawodnicy i trener grają o zwycięstwo". Problem w tym, że oddając Denga, tylko wkurwił Noaha i spółkę. Teraz Ci grają lepiej, niż z Dengiem i plan w pizdu. :grin: Gar/Pax muszą zrobić tak, żeby do rotacji Tibsa wskoczył Teague. To teraz powinien być ich piorytet. Trzeba się pozbyć DJ'a albo Kirka, nie ma innego wyjścia. :grin:

Noaha nie ruszą, nie ma szans. Nikt nie jest tak głupi, żeby się pozbywać takiego kolesia.

Z tego typa będziemy mieć radochę. :D

https://www.youtube.com/watch?v=QxRIK95x4ss

Edytowane przez deadly4u

Nie czaje tego... jak w dzisiejszych czasach, gdy scouting jest na poziomie obliczania km które człenio przebiega podczas meczu, można było odpuścić przez 19 picków takiego Snella ??

Ja rozumiem element przypadkowości, rozumiem że talenty z dalszych pozycji draftu czasem eksplodują z opóźnionym zapłonem, ale to w drugim, trzecim roku gry w lidze, a tu już na 1/3 rookie season widać czarno na białym z jakim talentem mamy do czynienia...

W ogóle ten draft dziwny, nie dość, że chyba najsłabszy ever, to jeszcze goście którzy zasłużyli na TOP 3, lądują poza top 10, a goście którzy zasłużyli na late 1st rnd lądują w TOP 5... where amazing happens? ;)

Nie czaje tego... jak w dzisiejszych czasach, gdy scouting jest na poziomie obliczania km które człenio przebiega podczas meczu, można było odpuścić przez 19 picków takiego Snella ??

Ja rozumiem element przypadkowości, rozumiem że talenty z dalszych pozycji draftu czasem eksplodują z opóźnionym zapłonem, ale to w drugim, trzecim roku gry w lidze, a tu już na 1/3 rookie season widać czarno na białym z jakim talentem mamy do czynienia...

W ogóle ten draft dziwny, nie dość, że chyba najsłabszy ever, to jeszcze goście którzy zasłużyli na TOP 3, lądują poza top 10, a goście którzy zasłużyli na late 1st rnd lądują w TOP 5... where amazing happens? ;)

Nie przesadzamy? Na razie to koleś nie gra średnio więcej niż 20 min, nie wykręca żadnych fajnych cyferek, obrona ok... ale chyba przesadziłeś, jaki znów talent? Drugi Butler, który może kiedyś wejdzie na poziom Denga, może nie...

Zasłużyli czym? I kto?

MCW i Snell w jedną stronę, Bennett i Len w drugą.

I tak, rozumiem, Bennett, Len, McCollum czy Porter - wszyscy mieli spore problemy zdrowotne, ale czy to nie jest jeden z tych czynników, które powinny zmusić drużyny do myślenia, aby ich nie wybierać z tak wysokimi pickami? Łamanie się + rookie stres to niezbyt fajne kombo, które czyni obecnie historyczne pośmiewisko z Bennetta, odsyłanego do NBDL...

Ja tam ekspertem nie jestem, nie wiem jak wyglądają skautingi predraft etc., no ale wątpię aby taki Snell stał się atletyczną bestią w ciągu 2 miesięcy gry w NBA. To samo MCW. OK w Phily robi co chce i kiedy chce, rzuca na słabym %, ale jego gra musi imponować (poza cyferkami które kręci rzecz jasna). Gówniarz ma jaja, ledwo co powąchał parkiet NBA a zdaje się już jakiegoś game-winnera czy na remis w ost sekundach trafil (nie chce mi się szukać w Boxach, ale z Cleveland tak nie było?). W ogóle gra mega dojrzale jak na swój staż i wiek, nie boi się brać piłki w łapy, rozgrywać, rzucać...

Na TOP 10 (znowu z pamięci) zasłużyli tylko Burke, Oladipo i McLemore, zobaczymy co z Noelem...

Edytowane przez kore99

MCW i Snell w jedną stronę, Bennett i Len w drugą.

Snell zasłużył na TOP3? W którym świecie? Jakby teraz był re-draft to nadal bym go nie wziął w TOP10 nawet.

Poza tym bez sensu jest mówienie teraz kto na co zasłużył jak już wiemy jak się prezentują w NBA. Oni mogli zasłużyć na pick tym co pokazywali w NCAA i Len imho zasłużył. W ogóle "zasłużył" to źle dobrane przez Ciebie slowo.

Edytowane przez Maciek9020

Terminarz terminarzem, ale ostatnio to właśnie Byki przegrywały mecze ze słabszymi drużynami, a spinali się na lepsze.... a teraz wygrywają jak idzie wsio ze słabeuszami, ciężko widzę te tankowanie... Trzeba wymyślić Noahowi jakąś kontuzję :tongue:

Do tego przyszłe Szerszenie będą po za draftem i pick pójdzie papa... a ten draft jest fajnie obsadzony, następny kij go wie...

Edytowane przez Barsa

Ten zespół nie nadaje się do tankowania. Przy odrobinie szczęścia mogą mieć swój pick w top10 i Bobków w top15. Ale jak dalej tak będą grać, a Kemba trochę odpocznie to swój będą mieć w top20, porażka w 1/2 rundzie na Wschodzie i Bobki zachowają swój pick. Zero logiki Przynajmniej dla mnie.

Jay Willson akurat miał potencjał. Tylko historia smutna:(

Brand to był świetny wybór! A jak pokazał czas Chandler również.

Potencjał miał, skończyło się na słupie... a i jego sezon debiutancki jak na człowieka który jest legendą Duke- był co najwyżej przeciętny.

Oddanie Branda było dla mnie najbardziej niezrozumiałą decyzją ever - instant 20-10 gość który miał być liderem nowych Bulls.

Z Chandlerem to jednak aż tak dobrze nie było, głownie przez jego ułomność ofensywną i w sumie bardzo późno pokazał, że był warty tego numeru w drafcie.

Jakby na to nie patrzeć - odbudowa Chicago poprzez draft spowodowała wieloletnią zapaść i nieobecność w playoff'ach.