Barsa Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 No i po za pierwszą 8-ka... Przegrywali na wyjeździe ok, tak mają Bulls od 2 sezonów ale u siebie przegrywają i to z jakimi "mocarzami" ;/ . Przegrywamy w zbiórkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemo Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Myślę, że chłopaki się mentalnie wypalają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GooFy Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Nie dziwne, drugi sezon z rzędu są przygotowywani pod Deryka który nie gra. Drugi sezon z rzędu jest szpital. Deng, Boozer, Teague, wiedzą, że ich dni w tej drużynie są policzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycek Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 A przejebane jest dodatkowe to że charlotte sa na dzien dzisiejszy w PO czyli ich pick idzie do Bulls w tym roku i caly misterny plan idzie sie jebac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemo Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Tak podchwyciłem wypowiedź Doris Burke i życzę wszystkim kibicom Bulls(no i Tobie też, drogi użytkowniku!) wesołych Świąt no i żeby ten rok/sezon już się skończył!Tymczasem rozkoszujmy się skarpetami Jasona Terry'ego. Klasa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemo Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 No i k**** c***... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Ostatnio w Suns zastanawiają się czy nie walczyć o PO więc może tam Boozera opchnąć za pick plus Okafora...? to prędzej Bulls musieliby oddać pick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GooFy Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Stało się. Deng wyhandlowany. Skończyła się pewna epoka w Bulls... Edytowane 7 Stycznia 2014 przez GooFy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 "The Chicago Bulls offered Luol Deng a three-year, $30 million extension last week. Deng rejected the deal and was subsequently traded to the Cleveland Cavaliers in a financial move by the Bulls." Wcale mu się nie dziwie. Deng to był najlepszy zawodnik Bulls i widział ile drużynie zarabiają Noah, Boozer więc oczekiwał pewnie kasy na poziomie 48/4 albo 60/5 a szefostwo Bulls proponuje śmieszne 30/3. Zarabiałby tylko 1,5mln więcej od Gibsona który btw jest rówieśnikiem Denga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ncmpcpp Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 teraz sobie nie wyobrażam żeby boozer został na następny sezon. też musi polecieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Bull Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Szkoda trochę Denga no ale Bulls właśnie tym tradem otwierają są drzwi do walki o tytuł. Na ich miejscu próbowałbym opchnąć Boozera + Teague'a za Jeffersona + Biedrinsa. Myślę, że Utah i tak następny sezon będzie jeszcze walczyć o picki więc Boozer może im się przydać, a może i z Teague'a może coś jeszcze z niego będzie potencjał ma. Moim zdaniem musimy zatrzymać prawo amnesti na wypadek gdyby Rose połamał się po raz 3. Po sezonie będziemy mieli ok.35mln do wydania (Hinrich pewnie odejdzie) Czyli podpisujemy Melo i do tego możemy stworzyć całkiem fajna ławkę. Jednka z Melo trzeba rozmawiać już teraz aby zszedł trochę ze swojej pensji. Myślę że zgodziłby się na coś w granicach 18-20 mln za rok. Podpisać Lowrego za ok.5-6 mln lub dzwonić do Nate'a. Nate ma player option na następny rok, a u nas może nawet dostać większy kontrakt niż w Denver. Do tego Mirotic. Można też pomyśleć nad Benem Gordonem. Ma rzut i pewnie jest świadomy tego, że raczej nikt nie da mu więcej niż 5m. Kontrakty kończy się też Allenowi ale nie sądzę by odchodził z Miami. Z tego wychodzi nam skład PG - Rose, Lowry/Robinson,DJ Augustin SG-Butler, Gordon SF-Melo,Snell,Dunleavy PF-Gibson, Mirotic C-Noah+draft Na pozycje SG/SF też trzeba wyciągnąć kogoś z draftu. Pozostaje nam nic innego jak tankować najbardziej jak się da. Ogrywać Snella, dać pograć Teagowi i TOP 5 pick jest w zasięgu. Do tego Pick Charlotte coś w granicach 15-18 miejsca. Wiele zależy od Rose'a, ale przy takim rozwoju sytuacji i dobrych wyborach w drafcie już za rok możemy wrócić do walki o najwyższe cele. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez The Bull Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemo Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Na bank go odstrzelą i będą celować w Miroticia. Raczej idą w odmłodzenie składu, chociaż te piki to trochę takie trolololo.Tak jak Goofy powiedział... Skończyła się pewna epoka. Prawie 10 lat w uniformie Byków, tyle wspomnień, tyle nadziei...Nie lubię tej strony zawodowego sportu. Z jednej strony wiadomo, że trzeba iść do przodu, rozwijać się etc. Z tym składem prawdopodobnie niczego byśmy nie ugrali. Ale z drugiej... Deng czy Boozer nie zasługują na takie traktowanie... Deng na pewno zasługuje na więcej, niż transfer do Cleveland...http://www.youtube.com/watch?v=AN0WqSeCKW8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadly4u Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Bulls robią właściwy ruch - lubię Denga, ale nie jest wart kasy na poziomie 14 milionów. Gdzieś tam wcześniej pisałem, że Bulls mogą zostawić Byniuma, ale po głebszej analizie byłoby nielogiczne, bo będzie tutaj za rok Mirotic. Co jak co, ale mając Noah-Gibson+Mirotic, masz wszystko co potrzeba na 4 i 5. Przy rosterze z Rose, Melo, Gordon, MDJ, Mirotic, Snell trzeba też zachowac jakieś proporcje między obroną a atakiem. Noah, Gibson, Butler i Hinrich, to świetna obrona i bawią mnie trochę głosy, że może by tak DJ'a, albo Nate tutaj sporwadzić. Hinrich jest do tego rosteru dużo bardziej przydatniejszy, ze szczególnym uwzględnieniem na PO. No chyba, że mówimy o trzeciej opcji, ale wątpię, żeby grali za min. dla vet. PG Rose - Hinrich SG Butler - Gordon SF Melo - Dunleavy - Snell PF Gibson - Mirotic C Noah - Masz kompletny roster. Teraz uzupenisz go draftem, a mamy trochę tych wyborów. Przydałoby się tankowanie i uderzenie po kogoś z dwójki ---> Embid lub Randle. Ale i z picu od Bobków, można mieć też kogoś z dwójki Stein - Payne. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez deadly4u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Ale jakie trakotwanie, Deng powtarzał nie raz ze to tylko interesy, ze chcialby grac w Chi itd ale nie wydaje mi sie ze Deng bedzie sie samookaleczal z tego powodu ze odchodzi. W sumie Bulls oddali Denga za mozliwosc zaoszczedzenia kasy - o to chodzilo, te picki to sciema, ale nie wydaje mi sie ze w tak dobrym drafcie ktos bylby w stanie oddac swoj pick. Najwiekszym plusem tego tradu dla Bulls jest to ze teraz nie ma nikogo kto moglby popchnac atak wiec raczej bulls nie zalapia sie do PO i beda mieli pick w loterii. Pytanie tylko jaki. Taka ciekawostka, wg sources forman nie bym zainbteresowany oddawaniem denga za bynuma, kilka dni pozniej pojechal scautowac jabariego parkera i nagle trade ;P . Oczywiscie ze wschodu w tej chwili latwiej wygrac mistrzostwo nba niz zatankowac na same dno ale kto wie Bulls moze zbliza sie w okolice 7-8 picku, byloby cool. Generalnie Froman idzie sie bic na noze z Thibodo obecnie rotacja Bulls wyglada tak: kirk/augustyn butler snell/mdj boozer/taj noah na obwodzie zero talentu, butler troche rozczarowuje, mysle ze teraz bedzie mial te swoje 12-15 rzutow ale moze skonczyc sie na skutecznosci ponizej 40%, snell jako debiutant nie moze forsowac rzutow. Bulls beda miec prawdopodbnie jeden z najgorszych atakow w historii ligi, mam nadzieje ze odpuszcza sobie hero games i thibodo da sie skusic na tankowanie . Troche kicha z tym pickiem charlotte bo bedzie on w okolicach 20, tyle dobrze ze w zajebistym drafcie. Real chce Mirotica i Bulls beda sie pewnie ostro o niego dopominac. Bulls maja jeszcze dwie sprawy do przemyslenia w rosterze: a) w jaki sposob pozbyc sie boozera czy placenie gibsonowi prawie 10 baniek rocznie to dobry pomysl. Bulls moga miec kase na maxa, wydaje mi sie ze lepiej jest zbudowac sb team oparty na talencie i uzupelniac go o dobrych obroncow niz odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 deadly zeby bulls mieli kase na prawie-maxa (bo maxa nie mg zaoferowac) musza spuscic jeszcze gibsona i boozera a nawet wtedy moze byc ciezko (w miare wysoki pick=stosunkowo duza kasa dla debiutanta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marceli73x Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) PG Rose - Hinrich SG Butler - Gordon SF Melo - Dunleavy - Snell PF Gibson - Mirotic C Noah - Masz kompletny roster. Teraz uzupenisz go draftem, a mamy trochę tych wyborów. Przydałoby się tankowanie i uderzenie po kogoś z dwójki ---> Embid lub Randle. Ale i z picu od Bobków, można mieć też kogoś z dwójki Stein - Payne. Tak to tylko jak chcesz amnestionowac Buzera bo nie masz chyba nadziei żeby ktoś go wziął bez 1 runowych numerów w drafcie no chyba ze Kniksi go wezmą w wymianie za Melo Edytowane 7 Stycznia 2014 przez marceli73x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Czytałem, że amnestia na CB w lato jest prawie pewna. Ale czy przy jej wykorzystaniu plus dwóch rookies i Miroticiu starczy kasy na Melo? Wydaje mi się, że nie ma szans. mycek, Bulls są tylko dwie wygrane nad piątymi od końca na wschodzie 76ers, ja tutaj widzę mocny tank i pick nawet w top 5. "Strata" nie jest duża... a to plus pick Cats to daje możliwość zdobycia dwóch z miejsca fajnych kolesi na ławkę (a nawet startera, jeśli udałoby im się wyrwać jakoś wspomnianego Parkera). I nie pisz mi o tym, że TT nie gra rookies, bo mając kolesia z top 8 nie będzie się zastanawiał. Cauley-Steina bym chciał w Bulls, jeśli jednak nie będą w ścisłym czubie. Ale co z tego, kogo ja bym tam chciał zobaczyć... O Gordonie coś czytałem niedawno, że chętnie by wrócił. Lakers i Bulls w top 5 draftu, to byłoby coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadly4u Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Wiem, w sumie, to poświęciłbym Gibsona. Boozera pewnie będą chieć wymienić, może ktoś się znajdzie w tym okienku transferowym. Zawsze to lepsze niż amnestia, ale jak nie będą mieć wyjścia, to zrobią co konieczne. I tak od dzisiaj wróciły nadzieje, że to wszystko idzie w dobrym kierunku. Teraz do szczęścia potrzebujemy tylko ładnego tankowania. Skorzysta na tym Snell co mnie bardzo cieszy, bo widzę w nim dobrego playera - przynajmniej rolesa z zajebistym rzutem za luku. Może bulls wcale nie planują Melo, tylko chcą wyciągnąć Parkera lub Smarta + Mirotic i to obudować? Tego nie wiemy, ale wiem, że będzie zajebiscie! Nie przebaczyłbym tylko oddania Rose, Noah Butler i prawa do Mirotica, reszte mogą sobie opylać. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez deadly4u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barsa Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Ten pick od Cle, to jest pick Sac i to protected top 12.... wiec jak Sac znów "potankują" to Bulls mogą być bez picku i zostać tylko z 2 z drugiej rundy.... Mimo wszystko to nie za dużo. Zajebiście? z 20 melonami Róży na karku? Naprawdę duży optymizm... a jak jeszcze dojdzie jeszcze Melo to naprawdę kolejne lata posuchy... Sorry, info z enbiej: Poza tym Bulls otrzymali wybór w pierwszej rundzie draftu z Cavs (pochodzący z Kings i zabezpieczony przez najbliższe dwa lata w top 10), a także dwa przyszłe wybory w drugiej rundzie pochodzące od Trail Blazers. Dodatkowo drużyna Thibodeau będzie miała prawo wymienić swój pick z pierwszej rundy w 2015 roku z Cavaliers jeżeli tylko klub z Ohio będzie poza loterią. Także nie jest tak źle. Tylko nie brać Melo! Wydaje mi się, że skoro zeszli poniżej salary cap to Booz dogra co ma w Bulls.... Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Barsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadly4u Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Rose będzie jeszcze nakurwiał, o to jestem spokojny. Pecha wyczerpał na 10 najbliższych lat. :]] http://betaplayer.radio.com/player/670-the-score - Konf. prasowa Paxa. Start: 18:25 Edytowane 7 Stycznia 2014 przez deadly4u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi