Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2013/14

Benon

Rekomendowane odpowiedzi

Ale Wira - które spotkanie było w zeszłym rokiu wyrównane?

1, 3 i 5, 2 mecze to blowouty. Ta seria w najlepszym wypadku to mogło być 4-2. Wydaje mi się, że miami podeszło do tego jak do sweepa, nie spinali się. Chicaga wyrwali pierwszy mecz, w następnym był blowout, w 3 było blisko to w 4Q heat odjechali i w następnym meczu dali blowout. 5 znowu był blisko, ale znowu w 4Q ostro w pape i ryby.

Naprawdę uważasz to za wyrównaną serię?

Z tym tankowaniem, to chyba tak nie do końca. Bulls mają wąski roster. Wypada Rose, Deng, Butler, Noah i nie ma kim grać. Teague i Murphy, to nieporozumienie. Oni nigdy nie powinni grać w NBA. A tu jeszcze musisz grać po 35 minut Snellem i pare minut Mohammedem. Z Bucks grał tylko Boozer z wyjściowej piątki, reszta kontuzjowana. Weź wyciągnij 4 graczy z pierwszej piątki każdego zespołu i zobaczysz, że będzie podobnie. Te mecze z Bucks, Pistons czy Knicks były do wygrania, gdyby Hinrich grał przynajmniej poprawnie. Z Bulls nie ma tak źle - wrócą Deng z Bulterem, dojdzie Augustin i spokojnie załapią się do PlayOffs. Najlpeiej tak z 8 miejsca, żeby wpaść na Indiane i zrobić im kuku w 1 rundzie, a przy okazji złapać z draftu wysoki pick.

Edytowane przez deadly4u

Z tym tankowaniem, to chyba tak nie do końca. Bulls mają wąski roster. Wypada Rose, Deng, Butler, Noah i nie ma kim grać. Teague i Murphy, to nieporozumienie. Oni nigdy nie powinni grać w NBA. A tu jeszcze musisz grać po 35 minut Snellem i pare minut Mohammedem. Z Bucks grał tylko Boozer z wyjściowej piątki, reszta kontuzjowana. Weź wyciągnij 4 graczy z pierwszej piątki każdego zespołu i zobaczysz, że będzie podobnie. Te mecze z Bucks, Pistons czy Knicks były do wygrania, gdyby Hinrich grał przynajmniej poprawnie. Z Bulls nie ma tak źle - wrócą Deng z Bulterem, dojdzie Augustin i spokojnie załapią się do PlayOffs. Najlpeiej tak z 8 miejsca, żeby wpaść na Indiane i zrobić im kuku w 1 rundzie, a przy okazji złapać z draftu wysoki pick.

jest wyjątek!

Mills+Manu+Bellinelli+Duncan+Diaw daja radę i czasem wygląda taki zestaw lepiej niż S5 (oczywiście na tle słabszego rywala a nie napakowanej S5)

prawda jest taka, ze przez wypadki losowe i skąpstwo GM Bulls 3 rok z rzędu mają zatracony kierunek w który powinni podążać o rozwoju organizacji nie wspominając..... destrukcyjny efekt Rose'a kontuzji jest większy niż się niejednemu tu wydaje.....

jak dla mnie siła rozpierdalająca od środka przekroczyła masę krytyczną

prawda jest taka, ze przez wypadki losowe i skąpstwo GM Bulls 3 rok z rzędu mają zatracony kierunek w który powinni podążać o rozwoju organizacji nie wspominając..... destrukcyjny efekt Rose'a kontuzji jest większy niż się niejednemu tu wydaje.....

Kojarzy mi się, że to gdzieś kiedyś było to poruszane na forum, ale mam takie małe pytanie. W jaki sposób objawia się to "skąpstwo"? Wg HoopsHype Bulls są na 4 miejscu pod względem salary np za takimi Heat, którzy wydają na roster 2mln więcej - to chyba nie tak źle. Chyba, że powinni wziąć przykład z Brooklynu, ale imo to już rozrzutność a nie szczodrość ;)

wielu fanów Bulls określa GM jako gościa co ma węża w kieszeni....

może jest to rozsądek i oszczędność ale mam takie wrażenie że względy sportowe przegrywają z finansowymi ...

dodatkowo strasznie zaciąży teraz kontrakt Pana Różowskiego

Bulls nie wdają się w Asikowe akcje, Denga też nie zamierzają przepłacać czyli może i zdroworozsądkowo unikają gigantycznych sum (poza liderem)

rzeczywiście salary grubaśne ale jak pisałem był to cytat z narzekających fanów Bulls.....

więc niech się weterani tematu wypowiedzą... 84mil $ brryyyy

wielu fanów Bulls określa GM jako gościa co ma węża w kieszeni....

może jest to rozsądek i oszczędność ale mam takie wrażenie że względy sportowe przegrywają z finansowymi ...

dodatkowo strasznie zaciąży teraz kontrakt Pana Różowskiego

Bulls nie wdają się w Asikowe akcje, Denga też nie zamierzają przepłacać czyli może i zdroworozsądkowo unikają gigantycznych sum (poza liderem)

rzeczywiście salary grubaśne ale jak pisałem był to cytat z narzekających fanów Bulls.....

więc niech się weterani tematu wypowiedzą... 84mil $ brryyyy

To, że go określają jako skąpego, nie neguje faktu, że Bulls płacą czwarty największy podatek w lidze i można ich uznać za hojniejszych od na przykład Cubana.