Skocz do zawartości

NBA w NC+ sezon 2013/14

kocik

Rekomendowane odpowiedzi

Nie daruję sobie i przypomnę jak to oglądałem we wczesnych 90's skróty meczyków na TVP2 z komentarzem Szaranowicza i Wójcika bodajże. Mieliśmy z kolesiami z podstawówki niezłą polewkę następnego dnia w szkole z tych ich wszystkich "nietypowych" tekstów. Ale podjarka była kolosalna pamiętam:)

Luz, nie to żebym żałował tamtych transmisji, teraz jest wypas posampas, wolę jednak z amerykańskim komentarzem pooglądać sobie nocami. Zgadzam się, że C+ nie stawia na koneserów raczej, ale dziwi mnie nieobecność transmisji gier Suns, w końcu Gortat u nas mega popularny jest, prawda?

Ja w tym sezonie znów będę spał w pracy na stojąco jak koń, ale co sobie Pistons pooglądam to moje.

Nie daruję sobie i przypomnę jak to oglądałem we wczesnych 90's skróty meczyków na TVP2 z komentarzem Szaranowicza i Wójcika bodajże. Mieliśmy z kolesiami z podstawówki niezłą polewkę następnego dnia w szkole z tych ich wszystkich "nietypowych" tekstów. Ale podjarka była kolosalna pamiętam:)

To był Szaranowicz i Ryszard Łabędź , oraz słynne "Hej Hej tu NBA" ... dobrze wspominam te czasy i dzień o świcie ;) Finały Bullsów kontra Utah i Seattle, magazyny nba action tamtejsze nagrywane na vhs'y , magia ;)

Jednak już od dłuzszego czasu w dobie szybkiego internetu nie zamienił bym na nic nocek z nba na żywo z amerykańskim komentarzem, nie ma nic lepszego, bo jednak poziom transmisji i komentarza jest nieporównywalny, polskie transmisje zabijają ten specyficzny amerykański klimat.

Po Ryszardzie monopol przejął Wojtek i stał się drugim w historii PL etatowym komentatorem NBA :emmersed:, opanował raczkujący jeszcze wtedy TVN i później do czasów obecnych C+. Ma facet ogólnie wiedzę, ale jej nie wykorzystuje podczas transmisji, a komentarz jest nudny jak flaki z olejem, poza tym stacja celuje w niedzielnych januszy, więc inaczej pewnie komentowac nie moze ;)

Edytowane przez MTH

Co Panowie 22 dni i mamy NBA nie mogę się doczekać . Na kogo stawiacie w roli faworyta? Komu kibicujecie? Moim ulubionym klubem jest Oklahoma City Thunder poprostu uwielbiam ten klub z moim także ulubionym graczem Kevinem Durantem Serge Ibaką i Russelem Westbrookiem :D Szkoda że ten sezon jest prawie przegrany dla Westbrooka z powod kontuzji było widać jego braki w play- offach w poprzednim sezonie gdy dostali lanie od Memphis ale niestety takie życie chcem dla swojej drużyny jak najlepiej i będę trzymał kciuki za nich. Jak dla mnie Faworytem jest w tym roku jeszcze mocniejsze niż w tamtym sezonie San Antonio Spurs które z Parkerem w świetnej formie po Eurobaskecie Duncanem Ginobili Diawem i Belinellim a także kilkoma młodymi Greenem i Leonardem mogą stworzyć zabójczy team w drodze po tytuł przeszkodzić im mogą wiadomo Miami Heat Memphis Grizzlies New York Knicks oraz LAC Taka jest moja opinia co o tym myślicie? :D

Jest mecz 76ers Bilbao. Na c+ sport.

Ktoś ma rozpiske co pokazuja z meczów w europie?

Ps: jutro wieczorem okc 76ers powtórka w środę.

No i na tym widać koniec, przynajmniej nie mają więcej w programie na październik ;) Polecam strony sport-scene.net albo rutracker.org (na google chrome z translatorem). Tam obejrzysz wszystkie mecze pre-season w dobrej jakości hd ;) Dziś np rozgrywają ich 8 w nba. Póki co łykam wszystko, może pobije rekord obejrzanych spotkań z zeszłego sezonu :smiley_simmons:

@Wadol11

Co Panowie 22 dni i mamy NBA nie mogę się doczekać . Na kogo stawiacie w roli faworyta? Komu kibicujecie? Moim ulubionym klubem jest Oklahoma City Thunder poprostu uwielbiam ten klub z moim także ulubionym graczem Kevinem Durantem Serge Ibaką i Russelem Westbrookiem Szkoda że ten sezon jest prawie przegrany dla Westbrooka z powod kontuzji było widać jego braki w play- offach w poprzednim sezonie gdy dostali lanie od Memphis ale niestety takie życie chcem dla swojej drużyny jak najlepiej i będę trzymał kciuki za nich. Jak dla mnie Faworytem jest w tym roku jeszcze mocniejsze niż w tamtym sezonie San Antonio Spurs które z Parkerem w świetnej formie po Eurobaskecie Duncanem Ginobili Diawem i Belinellim a także kilkoma młodymi Greenem i Leonardem mogą stworzyć zabójczy team w drodze po tytuł przeszkodzić im mogą wiadomo Miami Heat Memphis Grizzlies New York Knicks oraz LAC Taka jest moja opinia co o tym myślicie?

Nie chciałbym Cię martwić z racji sympatii do OKC, ale nie widzę dla nich przyszłości w tym sezonie ;) Westbrook opuści conajmniej miesiąc, a po powrocie pewnie jeszcze długo będzie zardzewiały, na co nie będzie czasu. Bez jego obecności zakładam, że mogą być nawet na ujemnym bilansie, bo OKC bez rusella nie istnieje, a jeszcze odszedł Kevin Martin. Tak za bardzo nie ma kto tam rzucać obok KD...perkins? ibaka? sefolosha? :)

Heat - three-peat , i przeszkodzić może im w tym jedynie indiana i może bulls, ale pod warunkiem, że będą wszyscy zdrowi i w dyspozycji.

Edytowane przez MTH

Wadol11

cytuję :

#1 "Co Panowie 22 dni i mamy NBA nie mogę się doczekać"

me to bro;

#2 "Na kogo stawiacie w roli faworyta? Komu kibicujecie? Moim ulubionym klubem jest Oklahoma City Thunder po prostu uwielbiam ten klub z moim także ulubionym graczem Kevinem Durantem"

rozumiem miłość jednak spurs uber alles a problemy oct mogą się nawarstwiać - brak SG plus kontuzja RW;

#3 "Szkoda że ten sezon jest prawie przegrany dla Westbrooka z powod kontuzji było widać jego braki w play- offach w poprzednim sezonie gdy dostali lanie od Memphis ale niestety takie życie chcem dla swojej drużyny jak najlepiej i będę trzymał kciuki za nich'

NIE ROZUMIEM???

#4 "Jak dla mnie Faworytem jest w tym roku jeszcze mocniejsze niż w tamtym sezonie San Antonio Spurs"

AGREEE

#5 " które z Parkerem w świetnej formie po Eurobaskecie"

przemęczony........ więc not even close......

"Duncanem Ginobili Diawem i Belinellim a także kilkoma młodymi Greenem i Leonardem mogą stworzyć zabójczy team w drodze po tytuł "

yes yes yes

przeszkodzić im mogą wiadomo Miami Heat Memphis Grizzlies New York Knicks oraz LAC Taka jest moja opinia co o tym myślicie? :D

skąd wzięło Ci się NY a nie wspominasz Indy Brooklyn czy Bulls?

sorry o bulls zapomnialem indiana awansuje.conajwyzej do finalu konferenjii to bez zadnej kontuzji a wiemy dobrze ze w tym klubie kontuzje odgrywaja wazna role. Brooklyn ?? nie wydaje mi sie sczyt ich mozliwosci to awans do. polfinalu konferencji i tak e to nie wierze obstawiam odpadniecie w 1 rd play -off do faworytow to im jeszcze daleko :D

- - - Updated - - -

bulls zapomnialem sorry

indiana bez kontuzji moglby by awans do finalu konferenji a wiemy ze kontuzj odgrywaja tam wazna role

Brooklyn?? nie wydaje mi sie szczyt ich mozliwosci to awans do polfinalu konferencji ale ja obstawiam ze odpadna w 1 rd play-off. to faworyta im jeszcze troche brakuje :D

1) bulls ma obecnie większe problemy z kontuzjami niż Indiana tym bardziej że rotacja trenera Chicago i jechanie ponad 35 minut graczami jest taka sobie;

2) jeżeli stawiasz na Indianę w finale konfy to jest to top#4 w lidze to gdzie tu widzisz NY? ponad Heat?

Rozwijając myśl to uważam, ze faworytem jest Heat ze zdrowym Wadem a najbliżej pokonania ich moze byc Indiana z Grangerem (straszne zardzewiały obecnie ale on właśnie może poprzez trejd jeszcze wzmocnić rotacje!) i nowym nabytkiem Scola który z ławki może zmasakrować rezerwowych wysokich Heat. Dodatkowo posiadają oni najlepszy zestaw obronny na LBJ w postaci PG/Hill/Grangera/Lance/Copeland/West i Hibbertem do pomocy! Ciekawe czy Indiana wyjdzie kiedyś piatką ze Scolą Hibbertem i Westem na parkiecie?

Istotne jest także kiedy dziadki z Nets razem się zgraja i osiągną optimum formy bo jak trafią na zdrowy peak formy w 1 i 2 rundzie to nie uważam ich za słabych i oby trafili na Miami właśnie. To drużyna ryzykowna ale działa to w obie strony.

Mi marzy się droga przez mękę Heat gdzie zaliczają w 3 rundach : Nets #1, bulls/NY #2, Indy#3

Dopiero potem są Oklahoma, Spurs i Clippers, którzy może i są lepsi od Indiany ale to Indiana się najlepiej paruje z Miami...

Bulls IMO są dopiero po tych wszystkich ekipach bo nie wierzę że Rose wróci lepszy a brak doinwestowania w drugi garnitur moze być kluczowy (i ważne co z Bozerem no i Dengiem bo ich odejście będzie trudno połączyć z poprawieniem składu - raczej zejście z salary wiąże się z poświeceniem a nie braniem talentu extra i tu może być z Boozerem trudniej niż z Grangerem).

Na równi z bulls (może ciut wyżej) szanse Memphis i dopiero teraz NY.

• 4 tygodnie później...

Co ciekawe dla tych co nie mają kasy na  superduper pakiet. na nsport też pokazują NBA. 

Ja sie dopiero teraz dowiedziałem  haha

Może było juz o tym pisane, a jeśli tak to ...

co z tego?

• 2 tygodnie później...

panowie, czy harmonogram z 1 postu jest aktualny?

serio wszystkie mecze sa? boostatnio mialem problem, rano wstalem i szukalem clippers-thunder i nie bylo

chyba, ze zly kanal wlaczylem.

wszystko, tak jak w rozpisce jest na c+sport?

i jak z euroliga na c+?

sa tylko mecze stelmetu na foxie?

nic wiecej?!

• 2 tygodnie później...

Mam pytanie, bo dzis chcialem sprawdzic jaki mecz pokazuja w C+ i u nich na stonie widze 21.30 clippers-pacers w nSport.

Sprawdzam program nSport i rzeczywiscie jest. Dla mnie to oznacza, jako ze mam Vectre ze wreszcie bede mogl niektore mecze obejrzec online.

Ktos moglby zzerzej przyblizyc czy to jest jakas wspolpraca nsport z c+ ? Od kiedy jest NBA w nSport? Widze, ze tez tam pokazuja NBA Action, pomijajac aspekt indywidualny to zawsze wiekszy zasig meczy nba w tv polskiej co moze wplynie na troche wieksza popularyzacje NBA w Polsce.