Skocz do zawartości

TRIP NA FINAŁY NBA 2014 (szukam chętnych)

Hawi

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

tak się rozwinął, że z powodów możliwego zakończenia kariery przez Duncana a nie mając w 100% pewności wejścia do Finałów godnie chcę go pożegnać w Teksasie w dniach 20 kwietnia - 5 maja gdzie wykorzystam długi weekend majowy i wpadnę do trójkąta Teksańskiego może i na 9 meczy w PO bo jest szansa że się załapią także Dallas i Rakiety.

jeżeli cało i zdrowo spurs dojadą do Finałów to bez planowania znając już SAN Antonio i mając może jakieś KONTAKTY wjadę w  czerwcu już bez planowania

spojrzałem poraz dziesiaty na mapę i na I-35 i przy względnym ruchu za 3 godziny i 02 minuty ( a dam głowę sobie uciąć że będę tym nielicznym kierowcą przekraczającym prędkość) z Dallas stawię się w Oklahoma City

Chesapeake Energy Arena jest idealnie na wjeżdzie własnie 35ki ;-)

więc nie jeden, nie dwa, nie trzy zespoły/hale moze obejrzę....

idealne drzewko:

San Antonio vs Suns

OKC vs PTB

Clippers vs Rockets

GSW vs Dallas

z różnych względów (HCA WCF) ;-) i przemienności meczy dom/wyjazd tak aby zgarnąć wszystko......

D#1 SAS

D#2 OKC

D#4 SAS

D#5 OKC

D#6 Dallas

D#7 Houston

D#8 Dallas

D#9 Houston

D# 11 SAS ( if...)

D#12 OKC (if...)

edit: derbami też nie pogardzę i jakoś odchoruję jak nie zobaczę jakiegoś zepołu choć GSW mi się marzy jednak

edit 2: tylko Memphis dociskają i oby nie kosztem Dallas ( które z Dirkiem i jego 36 punktami w MSG na szczęście widziałem już)

dla koneserów może i para San Antonio vs Grizz by się nadała niezgorzej

Edytowane przez ignazz

oczywiście jak się ogarnę organizacyjnie to wrzucę kosztorys bo nadal namawiam na podróż zycia...

Teksas droga sprawa ale......

ostatnio do Miami widziałem bilety za 1478 PLN w obie strony od osoby

a za pokój niedaleko hali np. pierwszy lepszy http://www.booking.com/hotel/us/miami-sun.pl.html?sid=1c54352814b80b6dee9e23722caf8006;dcid=1;checkin=2014-03-01;checkout=2014-03-02;srfid=f70640922bc668907f2c46c3eac4766f2506f8efX5

płacisz 300PLN/za noc/za 2 osoby ( na wypad 4 dniowy np. nie ma sensu zazynać się motelami tańszymi z dala od centrum na tak krótko) tak tak tam z prawej u góry 500m dalej to hala AAA z ogromnym pucharem na froncie

Maniacy! robi to przy wypadzie 2 osobowym budżet z 3 nocami ciut ponad 2000 PLN

dodaj bilety na 2 mecze po 50$ od osoby

obowiązkowo BIG BUS na 2 doby ( słuchawki, mapa, hip hop) 32 $

bez żarcia 2500PLN za Le Brona?

a kiedyś byłem w NY gdy dollar stał 2 zyla ;-)

8 i 11 kwietnia

Brooklyn i Indiana?

anyone ?

Edytowane przez ignazz

Ja kupiłem ze trzy miesiące temu bilety do Miami z Krakowa na długi weekend majowy za 1300zł z małym hakiem. Była taka kilkugodzinna promocja (a właściwie błąd taryfowy) w linii lotniczej Wideroe. Wtedy NY i Chicago można było w Polski kupić za 600zł.

Co do hoteli to preferuje te dalej od miasta bo i tak pożyczam samochód.

W tym roku mam nadzieje się załapać na pierwsze dwa mecze PO w Miami. Będę też w Orlando, ale tam chyba PO nie będzie w tym roku ;) może jeszcze w Tampa Bay na NHL. Więcej mi pewnie żona z córką nie pozwolą.

Jak się w ogóle kupuje bilety na PO. Są z tym jakieś większe problemy niż w regular season? Wie ktoś?

P.S.

Ignazz nie nazywaj żadnej wyprawy podróżą życia, bo jak ją odbędziesz to pozostanie Ci tylko umierać ... ;)

P.S.

Ignazz nie nazywaj żadnej wyprawy podróżą życia, bo jak ją odbędziesz to pozostanie Ci tylko umierać ... ;)

ja mam unlimited lifes bo wpisałem kody więc spoko wodza

jaram się także na zwiedzanie lotniskowca USS Lexington bo to moje 3 podejście na lotniskowiec

1) NY USS interpid - odpłynął na remont

2) USS Midway w San Diego jakiś palant wynajął na imprezę zamkniętą jak byłem

3) Corpus Christi - kolejny

Byłem na USS Midway- jak go całego przeszedłem to byłem wykończony, takie to wielkie,ale oczywiście warto i polecam. :) Wietnam i operacja pustynna burza. Kawałek historii.

btw. Na tym lotniskowcu odbył się mecz NCAA. To musi być dopiero przeżycie, zarówno dla zawodników jak i kibiców.

• 1 miesiąc temu...

Ja mam takie pytanie: czy daty podane tutaj są faktyczne czy czysto teoretyczne?

http://www.nba.com/news/important-dates/

Głównie chodzi mi o dzień rozpoczęcia finałów bo tak cyrkluje aby być na przynajmniej 2 meczach w USA. Na więcej na pewno nie starczy mi ani kasy ani zapewne czasu bo chcę jeszcze załapać się na finały NHL, co prawda zamiast ukochanego Toronto zagra tam zapewne znienawidzony Boston ale lepszy rydz niż nic.

• 1 miesiąc temu...