Skocz do zawartości

TRIP NA FINAŁY NBA 2014 (szukam chętnych)

Hawi

Rekomendowane odpowiedzi

Siemano szukam współtowarzyszy na Finały NBA 2014.

W oparciu o relacje NYC z Finałów 2013 ustaliłem że bilety na mecze finałowe 1-6 kosztują od 650zł do 1000zł. Co daje nam średnio 825 zł na

mecz X 6 meczy to 4950zł. Mecz numer 7 jest droższy zakupimy go za 1500zł.

Czyli pi razy drzwi na bilety finałowe potrzeba 6500zł.

Przelot do Miami

Warszawa -Miami

4 czerwiec - 24 czerwiec koszt 2600zł bez zadnych promocji w dwie strony

(można tez pomyslec o wyrwaniu biletów w promocji za wczasu po 1400zł posiedziec tam z 3 dni, i poleciec do Miami (400zł w jedną )

(albo wogóle czatować na promocyjne bilety do miami bo tez sie trafiają w grudniu 2012 były do wyrwania po 1200zł w dwie strony, a w kwietniu

2013 po 2000 w dwie strony.Wiec nawet gdyby wczesniej w ciemno kupic takie bilety a okazało by sie ze ktoś inny wejdzie ze wschodu do finału

to bilet promocyjny + transport do innego miasta na finał byłby

Bazując na terminarzu z zeszłego roku

3 czerwca zakonczyły sie playoffs

1. 6 czerwiec mecz w MIAMI

2. 9 czerwiec Miami

3. 11 czerwiec San Antonio

4. 13 czerwiec San Antonio

5. 16 czerwiec San Antonio

6. 18 czerwiec Miami

7. 20 czerwiec Miami

W oparciu o to potrzeba by 15 noclegów

1. 6 czerw nocleg miami

2. 7 czerw nocleg miami

3. 8 czerw nocleg miami

4 9 czerw

5 10 czerw San antonio

6 11. san antonio

7 12.

8 13

9 14

10 15

11 16

12 17 wylot i nocleg w MIAmi

13 18 nocleg w miami

14 19 czerw nocleg w Miami

15. 20 czerwiec nocleg w miami

Najtańsze znalazłem za 55 zł w Miami

na zachodzie nie szukałem jeszcze bo to wielka niewiadoma w którym miescie bedzie finał..

ale dajmy na to 55zł x15 = 825zł

Gwarantowane jest że na zachodzie "13 czerwca" odbedzie sie Game 4

wiec od 6 do 13 trzeba by było zarezerwowac noclegi czyli 7 noclegów.

W międzyczasie w Miami plazowanko wypad do Disnylandu do orlando, oraz do Key West.

Przelot na zachód przykladowo do San antonio i z powrotem do MIami to koszt około 2 tysi. Autokarem 1 tysiąc.

Jeśli finały zakończą się w czterech lub pięciu meczach na zachodzie to nie wiem, ja bym chetnie coś zwiedził jeszcze ale na tą chwile

niewiem co.Otwarte negocjacje

Jeśli jednak zakończą się w 6 lub 7 meczach w Miami to chciałbym poleciec na Bahamy na pare dni, patrzyłem noclegi też sa luzik po 50zł

więc dajmy na to 3 dni na Bahamach ? 4 x 50 =150zł

Zresztą teraz tak myśle że nawet jesli sie skonczą po 5 meczach na zachodzie to i tak przykladowo 4czerwiec -24czerwiec uwzgeldniajac powrót

do Miami i przelot na bahamy bedzie bardzo dobrą opcją.

lot na bahamy 1300zł w dwie strony

Jesli chodzi o ceny jedzenia to dramatu tam niema, a jak ktoś lubi Mcdonaldsa to już wogóle raj na ziemii:)

No ale liczmy 100zł na dzień X 21 dni = 2100zł

Teraz policzmy całość:

6500+2600+825+2000+150+1300+2100 = 15 500 zł ( to jest max kwota którą trzeba by wydać myślę że spokojnie zjedzie do 13 tysi)

Jacyś chętni?

Sugestie?

Piszcie na skobel84@tlen.pl

2013 po 2000 w dwie strony.Wiec nawet gdyby wczesniej w ciemno kupic takie bilety a okazało by sie ze ktoś inny wejdzie ze wschodu do finału

to bilet promocyjny + transport do innego miasta na finał byłby

Widać, że nie czytałeś. Łatwiej wytypować Miami na wschodzie niż kogokolwiek na zachodzie.

oszczedze ci czytania, bo przeciez to za trudne i wkleje fragmencik, który wszystko wyjasnia:

2013 po 2000 w dwie strony.Wiec nawet gdyby wczesniej w ciemno kupic takie bilety a okazało by sie ze ktoś inny wejdzie ze wschodu do finału to bilet promocyjny + transport do innego miasta na finał byłby

i teraz wszystko rozumiesz? ja rozumiem, ze tl;dr, ale jesli nie chce ci sie czytac, to po prostu nie czytaj i nie wypowiadaj sie.

nie powinno z marszu sie kasowac takiej inicjatywy....

ja - kieruje to do autora tematu - bede pierwszy ktory na pewno pomoze w ogarnieciu organizacji a i pierwszy ktory potencjalnie dolaczy...... nie trzeba juz podejmowac decyzji tylko z 3-4 miesiecznym wyprzedzeniem gdzie juz sezon wejdzie w dobra faze aby wiecej wiedziec o ukladzie sily w NBA. wstrzymajmy sie zarowno z kasowaniem tematu jak i jakimis szerszymi zalozeniami.....

ja jestem IN wiec odczekajmy troche

ja też raczej na tak, choć ostatnio rozważam przesunięcie tego o rok kosztem wyprawy po azji (birma! kambodża!). o jakieś deklaracje pokuszę się jak 2014 nadejdzie, ale jeśli będę na tak, to raczej na wszystkie mecze.

wskazałbym Ci paluchem kilka bzdur w Twoim kosztorysie, ale mnie się nie chce. google od tego jest.

Nie no jasne że nie jest pewne w 100% że Miami będzie w finale Nostradamusem nie jestem ale jest wysokie prawdopodobieństwo.

Tak by the way to nie jestem nawet fanem Heat i jeśli by znalazła sie inna drużyna w finale to dla mnie spoko pod względem koszykarskim. Jeśli chodzi o względy turystyczne to jednak bym wolał żeby to było Miami. nieważne

Jeszcze dużo czasu wiadomo tylko chodzi o to zeby wyrwac tanie bilety.(myśle ze tak trzy miesiace wczesniej trzebaby zarezerwowac) Niewiadomą są drużyny jak i dokladny termin dlatego też biore pod uwage zeby poleciec do Nowego Yorku powiedzmy 1 czerwca (bilety mozna wyrwac po 1200, dzis jak patrzylem 1800) i tam wyczekac gdzie dalej sie ruszyc.

the4yeast jestes proszony o wskazanie tych kilku bzdur mogą byc one bardzo istotne a mogłem spokojnie coś przeoczyc lub pomylić.

zajrzyj jeszcze na forum w moim temacie o meczach RS.

Finały finałami ale można za dużo znośniejsze pieniądze zaliczyć z marszu nawet 11 spotkań będąc krócej niż na finałach.

Terminy są wtedy pewne łącznie oczywiście z obsadą zespołową......

niedookreślone są za to do końca składy i zakładana intensywność gier ale o tym obok

Hawi, już kilkukrotnie ja i kilku innych użytkowników bawiliśmy się w kosztorysy to raz. Dwa - naprawdę, google Ci tu pomoże bardziej niż ja, ekonomia się zmienia i być może moja wiedza jest przeterminowana.

A odnośnie systemu finałów to trochę lipka, więcej trzeba latać jeśli chce się zobaczyc wszystkie 7 meczy, a jeśli mecze będą bardzo daleko od siebie to i budżet zakwiczy z bólu, zwłaszcza, że bilety się kupuje dość późno.

the4yeast spoko że już kombinowaliscie ale nic z tego nie wyszło. Kiedys chcialem poleciec na byle jaki mecz , pózniej chcialem na jeden finałowy, ale kiedy przeczytałem dokladną relację NYC to sie zajarałęm i polece na całe finały.

On też sie bawił w planowanie a póżniej ten plan wykonał , czytaliscie to? Jest tu wiele cennych wskazówek

http://wiecznytulacz.blogspot.com/

Mówisz zebym skorzystał z google , ale nie mówisz które punkty wg ciebie są błędne , powiedz to sprawdze jeszcze raz.

Jeśli system rozgrywania meczy sie zmieni wiecej latania trudno wywale z planu Bahamy :)

the4yeast spoko że już kombinowaliscie ale nic z tego nie wyszło. :)

wypraszam sobie bo byłem 8 razy w US i widziałem ponad 15 (edit 24) meczy na żywo plus pólfinały i finały 2nd dywizji NCAA

byłem świadkiem debiutu Gasola w Lakers, Dirka 36 punktów w NY i wygranej spurs po dogrywce w MSG, pożegnania Granta Hilla z Orlando i mega wkurwienia LBJ na Wade z Toronto, siedziałem okrakiem na pomnikach Westa i magica w LA...to mało? jak nigdzie Perły nie było? tylko Heineken?

Edytowane przez ignazz

ja z kolei w usa tylko na jednym meczu, ale kraj zjeździłem, a siedziałem tam w sumie niemal rok. a jak już Ty dotrzesz to na własnej skórze się przekonasz co i jak, skoro nawet Ci się w necie poszperać nie chce.

24 mecze Panie ignazz? szacun. rispekt. ja ostatnio widziałem sydney kings vs wollongong hawks. gdzie tam Panie dirkowi do nich ;)

- - - Updated - - -

a wiem czego nie nadmieniłem - zazdrość!

doliczyłby jeszcze 2x Final Four w Eurolidze i oczywiście 9 meczy Euro w Polsce . Do szczytu szczęścia brakuje tylko że nie zdążyłem przed oddaniem nowej hali być na meczu Anwilu w starej ;-) Za to miałem wielokrotnie okazję być w malutkiej hali spożywczaka w Toruniu. Tam jest taka hala gdzie siedzisz tylko po jednej stronie parkietu a wchodzi chyba 500 luda to maks..... na szczęście budują nową

- - - Updated - - -

Amerykanie jak przyjeżdżali mówili ze są zaskoczeni bo to całkiem niezła hala........

treningowa i nie mogli się doczekać aby zobaczyć meczową.....

Ignazz > Szacuken :)

the4yeast> Ja też byłem w stansach na własną rękę sobie wszystko zaplanowałem bez żadnych biur podróży i elegancko na tym wyszedłem także spokojna głowa dam sobie rade bez twoich wskazówek skoroś taki skryty:)

A chętnych na ten trip i dopokombinowania razem zapraszam jak coś : skobel84@tlen.pl