Skocz do zawartości

Wszelakie Dyskusje Miedzyligowe

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, barcalover napisał(a):

Polski main street fantasy Cię weryfikuje! Na chwilę wystawił stopę poza swoje enba 15 osobowe i się gubi! :P 

Hehe, to byl pierwszy draft i ot cala tajemnica. Nie zdawalem sobie sprawy jak mocno spadla cena Kawhiego i go dostalem przypadkiem.
Ale dzieki temu uniknalem go w wazniejszych ligach ;-]

Poza tym nadal nie lubie 20-druzynowych lig jednosezonowych, slaby poczatek sezonu to juz pozamiatane bo na FAsach glownie szrot.

Edytowane przez wiLQ

To prawda. Dużo ciężej w 20-osobowych się gra. Na FA głównie szrot i większa konkurencja wśród GMów, więc po słabym drafcie ciężko o dobre miejsce a jak jeszcze jakieś długie kontuzje najważniejszych grajków to pozamiatane bo o wymiany które  mogą dużo zmienić też bardzo ciężko bo wszyscy kiszą najważniejszych graczy. Też najbardziej lubię 14-16 osobowe ligi.

Ja na postprime straciłem Jalena Johnsona i Lively i FVV też długo pauzował no i mimo rzeźbienia nie udało się wbić na 5 miejsce i wywalczyć awansu (jeśli w ogóle top5 awansuje).

30 minut temu, Mikowal83 napisał(a):

To prawda. Dużo ciężej w 20-osobowych się gra. Na FA głównie szrot i większa konkurencja wśród GMów, więc po słabym drafcie ciężko o dobre miejsce a jak jeszcze jakieś długie kontuzje najważniejszych grajków to pozamiatane bo o wymiany które  mogą dużo zmienić też bardzo ciężko bo wszyscy kiszą najważniejszych graczy. Też najbardziej lubię 14-16 osobowe ligi.

Bo ta liczba nie byla ustalona przypadkowo - 30 druzyn w NBA x 5 starterow = 150 = 15 GMow po 10 aktywnych slotow.

W ten sposob jest duzo wieksze pole manewru wsrod wszystkich lawkowiczow.

Tak czy inaczej 2 miejsce w I lidze, 3 miejsce na sznurowadle, 6 miejsce na postprime i 6 miejsce w "turystycznej" (20 osobowej) lidze na Fejsie (Loża NBA) i 10 miejsce w FBX#2 (z kontuzjowanym Chetem) uważam za całkiem udany sezon. W sleeperowej lidze służącej tylko jako mock draft (bez możliwości zmian w składzie w trakcie sezonu) nawet zająłem 2 miejsce 😛

@barcalover ile drużyn awansuje z drugiej ligi na postprime? Mam się co łudzić na awans do pierwszej z 6-go miejsca tylnymi drzwiami?😏😉 (Przez jakieś rezygnacje?😉😛)

17 godzin temu, Mikowal83 napisał(a):

@barcalover ile drużyn awansuje z drugiej ligi na postprime? Mam się co łudzić na awans do pierwszej z 6-go miejsca tylnymi drzwiami?😏😉 (Przez jakieś rezygnacje?😉😛)

Myślę, że jest spora szansa, że kilka osób z 6. miejsc awansuje, bo w puli 60 GMów (oba poziomy wyżej) zazwyczaj znajdzie się kilka osób, które albo rezygnują, albo się nie pojawią w ogóle.