Skocz do zawartości

Nowy sezon w NCAA. Kentucky vs Kansas?

ignazz

KTO MISTRZEM NCAA  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. KTO MISTRZEM NCAA

• Kansas z Wigginsem
      20
    • Kentucky z Randle'em
      9
    • Inna ekipa
      14

Rekomendowane odpowiedzi

No jeśli Duke by wgrało z Wake to byłoby rozstawione z nr 1 i trafiłaby do ćwartki East. A tak mają nr 2 i na 90% trafią do ćwiarki West a tak przynajmniej pokazuje większość bracketów ustawianych w tej chwili.

Oczywiście może się to ciut zmienić po Champs week ale moim zdaniem gdyby Duke miało nr 1 to by grało masakryczną ćwiartkę - zobacz sobie jak we wszystkich bracketach wygląda East. prawie na 100% by się tłukli z Memphis , Cuse czy UCLA albo Colorado

A zobacz jak łatwo wygląda West do którego najpewniej po tej porażce trafią

No jeśli Duke by wgrało z Wake to byłoby rozstawione z nr 1 i trafiłaby do ćwartki East. A tak mają nr 2 i na 90% trafią do ćwiarki West a tak przynajmniej pokazuje większość bracketów ustawianych w tej chwili.

Wygrana z Wake Forest nie dała by Duke #1 seeda. 

Oczywiście może się to ciut zmienić po Champs week ale moim zdaniem gdyby Duke miało nr 1 to by grało masakryczną ćwiartkę - zobacz sobie jak we wszystkich bracketach wygląda East. prawie na 100% by się tłukli z Memphis , Cuse czy UCLA albo Colorado

A zobacz jak łatwo wygląda West do którego najpewniej po tej porażce trafią

Ustawienie sobie drabinki w MM celowo przegranym meczem jesze przed turniejami w konferencjach po prostu wydaje mi się dość naciągane.

Kosi, robisz bracketa na stronce? Z samego forum się raczej nie zbierze wystarczająco typa.

Wygrana z Wake Forest nie dała by Duke #1 seeda. 

A czemu nie skoro 3 dni temu byli na 4 miejscu zarówno w Coach Poll jak i AP 25. I ta wygrana praktycznie by ich umacniała na tej 4 bo i tak mieli sporo pkt przewagi nad Virginią i Villanową?

gdzieś czytałem, że Krzyzewski był w szpitalu, wiecie coś więcej?

jak wygląda Harrell?

a no i kiedy startuje March Madness? ;]

W kontekście NBA? A jak może wyglądać C in SF body? Myślę, że będzie ciężko pokonać jakąkolwiek barierę jeśli nie poprawi rzutu. To samo Gordon.

Harrell wygląda zajebiście, ale w kontekście March Madness, bo złapał mega formę.

Dla mnie marcowe szaleństwo już się zaczęło, ale to właściwe startuje 18, a na dobre to 20 marca - 12 godzin kosza! Nie moja wina, że ktoś zaplanował 16 meczów jednego dnia :) (parafrazując reklamę sprzed roku)

btw:

A czemu nie skoro 3 dni temu byli na 4 miejscu zarówno w Coach Poll jak i AP 25. I ta wygrana praktycznie by ich umacniała na tej 4 bo i tak mieli sporo pkt przewagi nad Virginią i Villanową?

Jeśli dla Ciebie wyznacznikiem są te rankingi to nie mamy o czym rozmawiać. Sprawdź sobie brackety przed tym meczem jeszcze (np. http://www.teamrankings.com/ncaa-tournament/bracketology/detail/?days-ago=7). W żadnym z #1 seedem nie było Duke. Obie drużyny, które wymieniłeś mają lepsze wyniki i nie chodzi o sam bilans. 

Zgodzę się jednak ze stwierdzeniem, że ta porażka bardziej im zaszkodziła, niż ewentualne zwycięstwo mogło pomóc. 

Kosi, robisz bracketa na stronce? Z samego forum się raczej nie zbierze wystarczająco typa.

Oczywiście, że będzie

Do trzech razy sztuka. W tym roku muszę wygrać! ;) Chociaż wciąż nie mam pojęcia kogo obstawić na mistrza. Przed sezonem mówiłem Michigan State, ale za bardzo się połamali w trakcie sezonu i może brakować im ogrania w tych najważniejszych meczach, chociaż wciąż jest to mega niewygodny przeciwnik.

tymczasem w meczu Florida-Kentucky, Wildcats z -21 po pierwszej połowie doszli na -6 w ciągu niecałych 8 minut.

edit:

panowie, Wiggins wysłał wiadomość.

Kansas wprawdzie przegra mecz, ale mimo wszystko - 41 punktów, 8 zbiórek, 5 przechwytów, 4 bloki, 12/17 z gry, 15/19 z wolnych.

Edytowane przez Jendras

Mega mecz wczoraj Parker z Hoodem zagrali. Tak grających Blue devils ogląda się z przyjemnością. Z drugiej strony McAdoo miał problemy z faulami także nie miał za bardzo kto bronić przeciwko Parkerowi.

McDermott 45 punktów - według mnie przypieczętował zdobycie tytułu zawodnika roku.

Taka myśl mnie naszła w przerwie meczu Houston-Portland, że ten draft może przypominać draft z '84. Embiid-Hakeem? Wiggins-Jordan? (Oczywiście w granicach zdrowego rozsadku) Parker-Barkley? Pytanie kto będzie Samem Bowie? xD Może Randle?

btw. Szalony ten mecz w Houston.