Skocz do zawartości

Nowy sezon w NCAA. Kentucky vs Kansas?

ignazz

KTO MISTRZEM NCAA  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. KTO MISTRZEM NCAA

• Kansas z Wigginsem
      20
    • Kentucky z Randle'em
      9
    • Inna ekipa
      14

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko mnie te 2 stare szmaty wkurwiły? Najpierw pyszczą, a później wielkie oburzenie. Powinien wyjebać każdej po strzale, jak się nie potrafią zachować.

Jakby im wyjebał, to powinni móc go zastrzelić, to Texas. Sorry, ale to już nie ten wiek, kiedy przywództwo w stadzie decyduje się na podstawie siły mięśni.

Ten gościu który zwyzywał Smarta to prowokator, doskonale widać to tutaj:

Mecz był na styku, ofiarnie wracał żeby zatrzymać przeciwnika, kibic coś mu powiedział i ten sfrustrowany erupował. Młodość tak ma ;) Grałem w takich warunkach gdzie cała hala jest przeciwko tobie i twojej drużynie to trzeba dużej cierpliwości żeby to zneść. 

moim zdaniem to też zależy od naszych sympatii związanych ze sportowcem, dla nas jest to po prostu jakiś amerykański grajek ale jakbyśmy wzięli sobie taką Justynę Kowalczyk (nie żebym coś do niej miał) wielbioną prze wszyskich polaków, która pod wpływem sportowej adrenaliny i normalnej złości popycha jakiegoś kibica który ją jawnie obraża to myślę, że mało byłoby głosów żeby ją zawiesić i ogólnych opinii, że powinna zachować spokój i opanowanie. Raczej wszyscy wieszaliby psy na tym kibicu..

punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ziąki

Macus Smart to bufon, gosc jest sophem w collegu i gwiazdorzy - nic z niego nie bedzie, czeka go wielkie zaskoczenie w NBA, ludzie z takim nastawieniem nie maja w sobie za grosz pokory a to ich gubi, mozna nie miec pokory jak sie ma tyle talentu co Kobe ale jak sie go nie ma a Smart jest przecietny to sie konczy w Europie albo na bezrobociu 

Randle = Barkley, one man fastbreak 

Macus Smart to bufon, gosc jest sophem w collegu i gwiazdorzy - nic z niego nie bedzie, czeka go wielkie zaskoczenie w NBA, ludzie z takim nastawieniem nie maja w sobie za grosz pokory a to ich gubi, mozna nie miec pokory jak sie ma tyle talentu co Kobe ale jak sie go nie ma a Smart jest przecietny to sie konczy w Europie albo na bezrobociu 

Randle = Barkley, one man fastbreak 

Gdyby scouci NBA czytali to forum, to Smart byłby z tą wypowiedziąc w top3 z miejsca, a Randle wypada z 10 ;]

Wszystko co czytałem na temat charakteru Smarta wskazuje na to, że jest kompletnym przeciwieństwem postaci z opisu ai3.

Same here.

Dla mnei Smart charakter-wise to własnie jeden z tych gości, których chcesz wybrać w drafcie, właściwie z top6 chyba najlepiej wygląda. Oglądałem tez pare wywiadów z nim i wydaje się mieć poukładane w głowie i przede wszystkim dobrze określone priorytety.

btw. Michigan bez Mcgary'ego jest cienkie jak dupa węża. Stauskas nie wytrzymuje presji,a kibice go trollują krzycząc "USA USA" :smile:.  (Wiem wiem... mają rekord 9:2 i wygrali z Michigan State, ale teraz cieniują strasznie) Ogólnie Big Ten nie rozpieszcza kibiców w tym roku.

Chciałbym Ci przypomnieć, że Mitch McGary rozegrał w tym sezonie 8 spotkań, a Michigan z nim miało bilans 4-4. Bez niego 13-2. Sam zawodnik natomiast wcale nie dominował tak jak w turnieju i powodem nie musiał być powrót po kontuzji. Bardziej przemawiają do mnie te argumenty.

Tak samo presja nie musi mieć nic wspólnego ze słabszymi meczami Nika Stauskasa. To prawda, że w ostatnich trzech spotkaniach spisuje się słabiej, ale bardziej wynika to z obrony rywali ukierunkowanej na niego. Widziałeś jaką pracę wykonał na nim wczoraj Roy-Devyn Marble? Zresztą dwa tygodnie wcześniej właśnie w meczu z Iowa rzucił 26 oczek i nie ma co ukrywać, że trener Fran McCaffery wykonał kawał dobrej roboty przygotowując zespół do rewanżu.

Inna sprawa, że zarówno przegrane z Indianą, jak i Iowa były na wyjeździe, a to akurat w NCAA odgrywa istotne znaczenie. Także można założyć, że wcale nie były to zaskakujące wyniki. Jedynie rozmiar drugiej porażki może dziwić, ale tu tak jak wspominałem iowa była bardzo dobrze przygotowana do meczu.

Problemem jest brak innych pewnych opcji w ataku. Glenn Robinson III przeplata lepsze mecze z gorszymi, podobnie jak Caris LeVert, którym niedawno się tu tak zachwycano. Stauskas zaś, choć przez wakacje nabrał parę kilogramów mięśni i wyraźnie poprawił swoją grę z piłką, to wciąż nie jest to taki poziom, by w trudnych momentach brać piłkę w rękę i zdobywać punkty.

czy to nie ty swego czasu pisałeś, że brałbyś walkera przed irvingiem? 

A Thomas Robinson szybciej od Davisa, ale o czym to niby świadczy?

Troszkę bezsensowna riposta z twojej strony, biorąc pod uwagę, że Kemba i Kyrie mają z grubsza taką samą rolę w drużynie, podczas gdy jeden z nich ma lepszy zespół i nie potrafi nic z tym ugrać. Edytowane przez Maciek9020

Chciałbym Ci przypomnieć, że Mitch McGary rozegrał w tym sezonie 8 spotkań, a Michigan z nim miało bilans 4-4. Bez niego 13-2. Sam zawodnik natomiast wcale nie dominował tak jak w turnieju i powodem nie musiał być powrót po kontuzji. Bardziej przemawiają do mnie te argumenty.

Tak samo presja nie musi mieć nic wspólnego ze słabszymi meczami Nika Stauskasa. To prawda, że w ostatnich trzech spotkaniach spisuje się słabiej, ale bardziej wynika to z obrony rywali ukierunkowanej na niego. Widziałeś jaką pracę wykonał na nim wczoraj Roy-Devyn Marble? Zresztą dwa tygodnie wcześniej właśnie w meczu z Iowa rzucił 26 oczek i nie ma co ukrywać, że trener Fran McCaffery wykonał kawał dobrej roboty przygotowując zespół do rewanżu.

Inna sprawa, że zarówno przegrane z Indianą, jak i Iowa były na wyjeździe, a to akurat w NCAA odgrywa istotne znaczenie. Także można założyć, że wcale nie były to zaskakujące wyniki. Jedynie rozmiar drugiej porażki może dziwić, ale tu tak jak wspominałem iowa była bardzo dobrze przygotowana do meczu.

Problemem jest brak innych pewnych opcji w ataku. Glenn Robinson III przeplata lepsze mecze z gorszymi, podobnie jak Caris LeVert, którym niedawno się tu tak zachwycano. Stauskas zaś, choć przez wakacje nabrał parę kilogramów mięśni i wyraźnie poprawił swoją grę z piłką, to wciąż nie jest to taki poziom, by w trudnych momentach brać piłkę w rękę i zdobywać punkty.

W sumie masz rację. Brak McGarego nie jest tutaj czynnikiem dedydującym.

Te 2 porażki patrząc z bukmacherskiego punktu widzenia to faktycznie nie były niespodzianki, ale mimo wszystko ja byłem zaskoczony, bo o ile w Bloomington jakoś to wyglądało, to wczoraj wyglądali jak dzieci we mgle.

Potwierdza się jedynie, że w NCAA jest ciężko wygrać na wyjeździe i, że w Big Ten nie ma murowanych faworytów, bo Michigan State właśnie przegrali po niesamowitej końcówce z Wisconsin. Znowu trzeba powiedzieć, że nie była to niespodzianka, bo State grali bez Applinga i Dowsona, a Gary Harris zagrał chyba najgorszy mecz w sezonie. Big Ten wydaje się coraz bardziej otwarte i w sumie dobrze. Turniej będzie ciekawszy.

btw. o 6 PM ET konferencja prasowa Oklahomy State. Mają poinformować jaką karę wymierzyli Smartowi.

Edytowane przez SkoczekS1

Smart teraz na pewno bedzie top draft pickiem a po championship runie to juz wyprzedzi parkera , exuma, wigginsa i randla bez workoutow

do tego dodac jego warunki 6-4 na PG bez specjalnego atletyzmu typu out of the building, bez sensacjonalnej szybkosci i dynamiki typu Dwyane 2004 Wade, to ja widze ze to bedzie nowy prototyp koszykarza 

Kemba Walker ma chyba lepszy bilans w NBA i NCAA od Irvinga z tego co wiem