Skocz do zawartości

Sezon 2013/14 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś kuma ten statracker? Bo ja tego nie ogarniam.

Co innego na stronie, co innego tam, zresztą teraz wyswietlily mi sie bzdury, jakbym paula miał na benchu.

To roto mnie zaczyna pod tym względem męczyć, bo nie wiem ile do końca ja mam pkt, zb, as, steali i tak dalej.

Mam na piechotę liczyc od początku sezonu czy jak?

Edytowane przez bulek

Odnosnie kontuzji to wg mnie jest glownie problem z oczekiwaniami. Z jakiegos wzgledu popularna domyslna wartosc jest "nie ma zadnych kontuzji" albo "zdarzaja sie one rzadko" co nie trzyma sie kupy zarowno patrzac na przeszlosc ligi jak i na wlasne doswiadczenia w graniu. Kontuzje sa nieunikniona czescia gry kontaktowej gdzie 10 chlopow skacze i walczy na malej przestrzeni. Jak zaczynasz sezon z zalozeniem, ze wsrod 10 zawodnikow stracisz w sumie odpowiednik 2-3 pelnych sezonow to kontuzje sa czescia gry i dochodzeniem do normy. A tak co roku lamie sie paru dobrych graczy w podobnym czasie i pojawia sie dumanie czemu kontuzji jest tak duzo... tak jakby w kazdym sezonie kontuzji bylo powyzej sredniej ;-)

To ignoruj ;-)

To roto mnie zaczyna pod tym względem męczyć, bo nie wiem ile do końca ja mam pkt, zb, as, steali i tak dalej. Mam na piechotę liczyc od początku sezonu czy jak?

Nie bardzo rozumiem problem - w standings masz sumy za caly sezon, srednie regularnie wrzucam, a sumy z danego dnia mozna zobaczyc zagladajac do tego dnia na Yahoo. Tzn czego Ci brakuje i co mialbys liczyc? Edytowane przez wiLQ

STAT tracker to narzędzie które przydaje się do śledzenia na bieżąco jak się zmieniają statystyki w trakcie meczów, dlatego pokazuje dobrze tylko w dniu meczowym czyli wg naszego czasu do ok. godz 9 rano następnego dnia. Po tej godzinie jak go odpalisz to pokazuje głupoty - wg moich obserwacji dolicza po raz kolejny statsy z poprzedniego dnia ale tylko ludziom których masz w składzie na kolejny dzień, tzn. jeżeli we wtorek miałeś Paula w składzie i zagrał 20/10/10 to ci to normalnie zaliczyło, ale gdy odpalasz STATa w środę ok. 11 to jeżeli masz w kolejnym dniu Paula też w składzie to liczy to drugi raz a gdy masz go na benchu to tych jego statsów po raz drugi nie wlicza.

Po prostu korzystaj z tego tylko jak grają w nocy lub rano ledwo skończą a potem jak już Yahoo podsumuje to lepiej normalnie ze strony oglądać.

Edytowane przez marcos

dobra

liczę na Antepokontmpomo i Ross będą dostawać +30 minut.

liczę na powrót XXX w bezlopezowym XXX.

ww trójca powinna zacząć robić różnicę.

może nawet ten Hamilton coś ugra, ten to przynajmniej się nie certoli i rzuca jak gałę dostanie.

nie wiem co myśleć o Hardawayu Jr...

jest szansa na wyjście z zapaści...

szkoda że wypieprzyłem Khrisa Middletona...

Edytowane przez QAS

Już olać tego Izajasza, bo nie mogłem przewidziec trejdu Vasqueza i tego, że Nenej się połamie, czysty pech, ale po cholerę wywalałem Mirzę aniżeli tego degenerata Garnetta, to nie mam pojęcia.

Bulek trejdu może i nie mogłeś przewidzieć, ale że Mexico Boy będzie zagadką widać było juz przed sezonem, ja żałuję że w naszej lidze nie wziąłem IT2. Co do Nene to prawdopodobieństwo połamania zdecydowanie było wyższe niż średnia w lidze ;)))

dobra

liczę na Antepokontmpomo i Ross będą dostawać +30 minut.

liczę na powrót XXX w bezlopezowym XXX.

ww trójca powinna zacząć robić różnicę.

może nawet ten Hamilton coś ugra, ten to przynajmniej się nie certoli i rzuca jak gałę dostanie.

nie wiem co myśleć o Hardawayu Jr...

jest szansa na wyjście z zapaści...

QAS - ja nie wiem jak Ty budowałeś swoją ekipę ale bez lepszej taktyki - mniej gier i chaosu na FA oraz wymian, to nie wróże Ci wyjścia z zapaści ;)

W tym tygodniu tabelke na srednich sobie daruje bo... jest niemal identyczna jak poprzednia ;-)

Wlasciwie tylko druzyna Manka sie coraz wyzej panoszy, ale nie dziwota skoro gra prawie samymi gwiazdami.

U mnie klasyczna nijakosc, ale jak Harden i Curry graja slabo to nie moze byc inaczej.

Ba! Wg rankow Yahoo za ostatnie 2 tygodnie moim najlepszym graczem byl... James Johnson!

Jak przestane sie drapac po glowie skad to sie wzielo i dlaczego nie gra wiecej skoro Prince kaszani to zaczne sie cieszyc sie, ze go w ogole pobralem... ale jak FAs jest Twoim najlepszym graczem to nie najlepiej to swiadczy o reszcie skladu ;-)

Z newsow ligowych to mielismy dzisiaj nowy trejd - DeAndre i Foye od QASa do marcosa za Amira i Lina.

Dotychczasowy lider wzmacnia sie w kategoriach wysokich [FT% i tak mial marne], a z kolei dotychczasowy kandydat na spadkowicza kombinuje jak nim przestac byc... tylko czy w dobra strone? Bo w blokach i zbiorkach byli blisko siebie, wiec QAS wlasciwie oddal tym samym 2 pkt roto. Czy je odzyska np w asystach lub FT%? Nie wiem. Ale sie przekonamy ;-)

Z newsow ligowych to mielismy dzisiaj nowy trejd - DeAndre i Foye od QASa do marcosa za Amira i Lina.

Dotychczasowy lider wzmacnia sie w kategoriach wysokich [FT% i tak mial marne], a z kolei dotychczasowy kandydat na spadkowicza kombinuje jak nim przestac byc... tylko czy w dobra strone? Bo w blokach i zbiorkach byli blisko siebie, wiec QAS wlasciwie oddal tym samym 2 pkt roto. Czy je odzyska np w asystach lub FT%? Nie wiem. Ale sie przekonamy ;-)

Nowy Rok trzeba było przywitać jakimś trejdem więc mamy. Plan jest dokładnie taki jak napisałeś, choć po DeAndre już kilka razy się dobijałem, ale w końcu się dogadaliśmy. Oby nie za późno, bo muszę pilnować Masuda i jego Zdunia Squad, co przyjdzie mimo wszystko łatwiej bo to team zbudowany podobnie jak mój z tankowaniem FT i słabym Tov.

Gorzej z Redsami gdzie bezpośrednio walczę w FG, 3pkt i ast a w reszcie muszę liczyć na innych, bo nadwyżkę za FT i Tov będzie miał sporą. Także walczyć wszyscy do końca ;)

Oczywiście inne teamy też mogą się jeszcze zebrać, ale póki co oceniałem top3. Poza tym z innymi problem jest podobny jak z Redsami.

A wg moich obliczeń tabela średnich z teamem Mańka zgodnie z obecnymi wynikami (FT i FG jak jest, Tov na 15 reszta na 1) wygląda tak

Pkt Team

98 Unstoppables Bulls

95 Red Panthers

90 Zdunia Squad

85 Siner's Team

79 Pokręcona Ferajna

76 Florida Pensioners

73 Lajkersik

72 Sopockie Trefliki

72 woLF-Pack

69 MELBEST

66 QAS

59 Tottenham Cavaliers

53 zle to wyglada

53 ms9

40 Maniek's Team

Edytowane przez marcos

Ciężkie czasy przede mną, Paul out na 6 tygodni albo i więcej. Szansa dla QAS-a na utrzymanie ;)

Dobrze jedynie, że wzięłem Humphriesa za Garnetta. Solidny grajek, szkoda tylko, że na siłę forowany jest Sullinger, który cegli niemiłosiernie. Humphries przy nim nie tylko lepiej odnajduje się w pomalowanym, to jeszcze jest po prostu szybszy, Sulinger wygląda, jakby na treningi przyjeżdżał prosto z mcdonalda.

Shumpert dziś słabiej, ale wierzę w niego, bo ostatnio jakby się ogarnął.

Edytowane przez bulek

A u mnie zamiana drużyn moich grajków - Bynum z Dengiem się wymieniają pracodawcami ^^
Ciekaw jestem po kiego grzyba Andrew bykom? Czyżby dalsze deale? Bo jak wywalą Bynuma od tak to znaczy, że oddali Denga za free, byleby chyba tylko z kasy zejść. Bullsi chyba rzucają wyzwanie contenderom tankowania ;D

Jeśli do czasu wyleczenia sie Paula QAS znacząco się do mnie nie zbliży, to po jego powrocie tego mu nie wróżę...

Gwiazd poza Paulem nie mam, ale team jest wyrównany, także mam nadzieję, że brak Paula nie okaże się kluczowy. Ale do tego potrzeba punktów ze strony hawesa, batuma, mcw.

Ponowne przygarnięcie livingstona na wieść o pauzie derona szału nie przyniosło, ale tragedii też nie.

Edytowane przez bulek

Dobrze jedynie, że wzięłem Humphriesa za Garnetta. Solidny grajek, szkoda tylko, że na siłę forowany jest Sullinger, który cegli niemiłosiernie.

Na Twoje zyczenie nastapila zmiana... ;-)

Ciekaw jestem po kiego grzyba Andrew bykom? Czyżby dalsze deale? Bo jak wywalą Bynuma od tak to znaczy, że oddali Denga za free, byleby chyba tylko z kasy zejść

20 baniek to nie "chyba tylko za free" ;-) BTW, pick tez dostali.

Ciężkie czasy przede mną, Paul out na 6 tygodni albo i więcej. Szansa dla QAS-a na utrzymanie ;)

True, true. Co jest ladnym wstepem do tabelki na srednich...

BTW, spodobal mi sie pomysl marcosa, wiec go zerznalem ;-) Tzn Manka druzyny totale wyzerowalem czyli wygrywa straty, ma same jedynki w totalach i ratia takie jak ma. Wydaje mi sie, ze to znacznie lepiej oddaje faktyczna sytuacje w tabeli bo tak bedzie na koncu.

Ta zmiana w sumie niewiele miesza w kolejnosci poza nim samym i pojedynczymi skokami o jedno miejsce tu i owdzie, ale urealnia rejony punktowe jakich mozna sie spodziewac w totalach bo kazdy dostaje jakies punkty roto gratis.

rfg%	rft%	r3m	rpkt	rreb	ras	rprz	rbl	rto	roto	team
14	02	15	14	12	13	15	13	02	100	Unstoppables 
15	10	14	09	05	12	05	09	14	93	Red 
11	01	11	13	15	06	14	14	05	90	Zdunia 
12	14	07	15	09	10	02	10	04	83	Siner's 
08	15	10	06	08	08	08	04	11	78	Lajkersik 
03	11	09	10	06	05	11	12	08	75	woLF-Pack 
04	07	12	03	04	11	12	11	10	74	Florida 
06	06	05	12	14	14	09	05	01	72	Pokręcona 
02	08	06	05	11	15	13	06	06	72	Sopockie 
13	09	13	11	02	04	06	03	09	70	MELBEST 
09	03	02	02	13	02	07	15	13	66	QAS 
10	04	03	07	10	09	10	02	07	62	Tottenham 
01	13	08	08	03	07	04	07	03	54	zle 
07	05	04	04	07	03	03	08	12	53	ms9 
05	12	01	01	01	01	01	01	15	38	Maniek's 
Plus srednie [pamietajcie, ze Maniek celowo wyzerowany]

sr3m	srpkt	srreb	sas	srprz	srbl	sto	roto	team
1,22	16,23	6,07	3,54	1,12	0,75	2,31	100	Unstoppables Bulls 
1,15	13,94	5,27	3,36	0,95	0,64	1,59	93	Red Panthers 
1,06	14,76	7,06	2,92	1,11	0,78	2,03	90	Zdunia Squad 
0,92	17,21	5,81	3,07	0,85	0,65	2,07	83	Siner's Team 
1,05	13,46	5,52	3,00	1,02	0,54	1,74	78	Lajkersik 
1,04	14,21	5,28	2,84	1,06	0,72	1,95	75	woLF-Pack 
1,10	11,52	5,19	3,36	1,07	0,70	1,78	74	Florida Pensioners 
0,78	14,72	6,31	3,62	1,04	0,55	2,35	72	Pokręcona Ferajna 
0,82	13,03	6,02	3,93	1,11	0,56	2,02	72	Sopockie Trefliki 
1,12	14,60	4,04	2,73	0,99	0,52	1,81	70	MELBEST 
0,65	10,35	6,16	2,38	1,00	0,84	1,69	66	QAS 
0,71	13,52	5,85	3,04	1,05	0,47	2,01	62	Tottenham Cavaliers 
1,01	13,66	4,96	2,95	0,95	0,62	2,10	54	zle to wyglada 
0,75	12,73	5,42	2,61	0,90	0,63	1,72	53	ms9 
0,00	00,00	0,00	0,00	0,00	0,00	0,00	38	Maniek's Team 
Garsc notek...

1) hitem tego zestawienia jest dla mnie Lajkersik, ktory w 2 tygodnie wskoczyl z okolic strefy spadkowej do Top5! Jak to zrobil juz trudniej uzasadnic skoro Deron i Tyson sie polamali... no moze to jest dobre podsumowanie...

Durant to jest jednak w fantasy przekozak.

Plus Gay w Kings sie wyraznie poprawil [nie mogl tego grac w Raptors???] oraz ladnie sie wstrzelil z kontuzjami w Hawks [Carroll], Suns [Green] i Cavs [Varejao, choc Bynum to kontuzja glowy/serca].

Co ciekawe to mial na lawce 10-trojkowy wystep Milesa takze moglo byc jeszcze lepiej ;-)

Nie wiem na ile to wszystko jest do utrzymania, ale gratulacje za taki skok sie naleza.

2) marcos rosnie w oczach jako faworyt. Sklad zdrowy i szaleje, a do tego znowu trejdem sie wzmocnil.

Co wiecej, u bezposredniej konkurencji kontuzje przeszkadzaja walczyc bo u Panter Ryan cholera wie ile opusci, a Zdunia Squad ma anielska cierpliwosc do McGee i Rondo...

BTW, patrzac na sezon marcosa ogolem odnosze wrazenie, ze to piekny przyklad jak trejdy moga zadecydowac o sezonie. Bo albo kogos obrabowal [isiah-Nene, choc tu trzeba dodac, ze duza role gral fart/pech z trejdem w NBA] albo skupil dwoch graczy dopasowanych do konkretnej strategii po cenach relatywnie niskich do ich wartosci w tej strategii [Dwight i DeAndre]. Takze brawa. Tym wieksze, ze w tej lidze moglem dokonac dokladnie odwrotnego wyczynu czyli gdybym nic nie trejdowal moglbym miec mocniejsza druzyne niz mam teraz ;-)

3) jak juz wspomnial bulek kontuzja Paula zwieksza szanse dla kogos by wyrwac sie ze strefy spadkowej [tym bardziej, ze na dobra sprawie nie wiemy kiedy wroci]. Realistycznie pewnie najwieksze ma QAS bo nie dosc, ze ma najblizej to jeszcze nie ma polamanych gwiazd na lawce, ale reszta ostatnio tez pobrala kilku ciekawych FAsow, wiec walka powinna byc.

4) MELBEST jest dobrym przykladem druzyny, dla ktorej tabela na srednich moze byc wazna. Patrzac tylko na Yahoo gdzie jest 5 moglby uznac, ze dobrze mu idzie, a tymczasem w rzeczywistosci ma blizej do spadku niz do Top5. Zakladam, ze jak skroci nieco rotacje to srednie sie poprawia, ale jak nie...

5) U mnie ogolem jest klasyczne "meh". Jest troche pozytywow [zdajecie sobie sprawie co wyczynia ostatnio Hayward??? plus moze cos dostane od nowo pobranych Grizzlies?], ale jest tez troche negatywow [Curry od ponad 2 tygodni nie gra jak gwiazda, wysocy Celtics mi sie rozlecieli] co w sumie daje przecietnosc.

A z Waszego punktu widzenia jak to wszystko wyglada?

Czemu totale mańka są wyzerowane?

Tylko w tabeli na srednich, ale zadnych zmian na Yahoo nie bedzie.

To znaczy, że jak ktoś przegra z nim sumarycznie np. punkty to i tak je wygra?

Nie, jak ktos na Yahoo przegra z Mankiem to jego strata.

Tylko dla przejrzystosci tabeli na srednich zakladam, ze kazdy go wyprzedzi na totalach.

W większości stały progres

Ladny, ale moglbys wyjasnic z czego on wynika?

Bo to jednak sztuka poprawic sie niemal we wszystkim gdy przedsezonowa gwiazda jest polamana ;-)

Mnie jedynie denerwuje regres w FT%, przez to z tygodnia na tydzień jestem coraz niżej w tej kategorii. Największym winowajcą jest Davis, który po kontuzji rzuca osobiste fatalnie.

Tez to zauwazylem, ale z drugiej strony wolalbys zeby wciaz siedzial zgodnie z oryginalna prognoza absencji? Chyba nie... w kazdym badz razie tak tlumacze sobie ta obsuwe.

Miałem niepotrzebny okres eksperymentów z FAsami w okresie kontuzji Beala i Iguadoli i to się trochę odbijało na średnich, ale trafił się Wroten w okresie kontuzji MCW i przestałem już kombinować i gram tym co mam. Póki co mamy ledwie połowę sezonu, jeszcze wiele się może zmienić, przed nami ASG, trade-deadline, a na koniec będzie oszczędzanie przed playoffami, choć posiadacze zawodników z SAS mają to cały czas ;)

A u mnie tendencje w poszczególnych kategoriach już widać i trejdy robiłem pod zapotrzebowanie, a że akurat Thomasa pozyskałem chwilę przed trejdem z Toronto to fart, bo po pierwszych meczach u mnie to zastanawiałem się czy to był dobry ruch bo Nene grał pełne linie a IT z ławy w kratkę.

Ale ja bym powiedział że aby trejdy mogły mieć miejsce to trzeba mieć kim handlować, i tu akurat są plusy szerokiego składu. Łatwiej realizować strategie gdy nie są oparte na jednej gwieździe, bo choć kontuzje są nieprzewidywalne to niestety są nieuchronne i to normalna część gry, na którą trzeba być przygotowanym. Jasne jest że lepiej jak wypada jakaś cegła a nie od razu pół ściany ;)

W moim Zdunia Squadzie sytuacja rozwojowa. Dobrałem sobie paru graczy bardzo nierównych - zwłaszcza Jennings i J-Smooth, a także Kemba. Przez nich FG% skacze u mnie od 46% do 47%. Jeśli Rondel wróci jeszcze w styczniu myślę, że w ciągu drugiej połowy sezonu powinienem się odbić w asystach i umocnić w przechwytach (wariant optymistyczny)

Przeliczyłem się z C.Butlerem licząc na jego solidny sezon w Bucks. Miał tylko nieliczne przebłyski. Ariza spełnia na razie moje oczekiwania - trójki i przechwyty (od czasu jego pozyskania skoczyłem tu mocno). Z P.Gasolem i Jordanem byłbym niezagrożony w kategoriach "wysokich", ale słabiej byłoby gdzie indziej.

Hickson z FAsów pomógł trzymać poziom w FG% i BLK. Tak jak ja wzmocniłem QASa Jordanem, tak on wzmocnił nim Marcosa, więc twierdzę, że numer 1 jest nie zagrożony (chyba, że kontuzje się zdarzą).

Edytowane przez Masud

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.