Skocz do zawartości

Sezon 2013/14 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Twoje spostrzeżenia dotycza tylko faktu o której godzinie się kładziesz/wstajesz - nie jest to żaden argument, bo łatwo sie do tego dostosować - ja grałem np. podobnie jak Ty głównie tommorow, i bardzo podoba mi się opcja today - szczególnie jeśli masz w składzie asów z MIL, PHO czy LAL ;)

Moglbys rozwinac? Bo nie bardzo rozumiem co ma sklad druzyny do preferencji odnosnie tej opcji...

Wilq, lookaj na tego zodda.

Tzn co mam zrobic? Prewencyjnie aresztowac?

Dopadla go jakas frustracja w innej lidze, ale z tego co czytalem zareagowaliscie i wyciagnelicie konsekwencje. IMHO dopoki w tej lidze nie zrobi czegos podobnego nie powinno to miec znaczenia dla I.

Pobiera się kolesi z różnych pobudek. Nie każdy korzysta z fasów do jednorazowych strzałów. 

W zamian za to możesz śledzić (albo wręcz dostawać niusy na komórkę) strony z informacjami kto dziś gra, a kto nie i dopasowywać skład adekwatnie do sytuacji. Dzięki obecnemu systemowi nie musisz brać rezerwowego kolesia, który odleciał, bo mu podstawowy grajek nie zagrał, _po_ meczu, ale możesz go wstawić przed tym meczem, bo będziesz wiedział, że zagra nie 15 minut, ale 30. 

Ale to własnie Ty piszesz o taktyce jednorazowych strzałów, bo jak decydujesz się wstawiać kogoś kto zagra w przypadkach gdy podstawowy jest GTD i okazuje się że nie zagra to zwykle nie jest to poważna kontuzja tylko jakieś tam grymasy. Wtedy rzeczywiście "Today" się przydaje.

Ja mówię o sytuacjach gdy w trakcie meczu ktoś odnosi poważną kontuzję i wtedy jest walka kto pierwszy ten lepszy o FAsa i czekanie do kolejnego meczu zwykle kończy się na rozmyślaniu bo kto inny go pobrał. I te wyścigi są akurat fajne.

I tu "Today" ma ogromny minus. Przykład: kontuzja Gasola i pobieranie Koufosa czy Eda Davisa, zapytaj QASa to Ci powie co myśli o tym ze nie mógł kogoś wywalić. I co z tego że chciał wywalać kogoś którego miał w składzie? Przecież mógł stracić do kogoś cierpliwość, mieć dużo kontuzji i grać wszystkim co ma, ale uznał że Koufos jest tego warty a tu zaskoczenie. 

Tak jak napisałem, wszystko jest kwestią kto się do czego przyzwyczaił, ale Today nie premiuje aktywności porannej ;)

BTW, bo znowu dyskusja, przesłania nam trejd z topowymi graczami.

IMHO Wilq nie wyjdziesz na tym za dobrze ;) 

Ta formuła w aktywności porannej tudzież nocnej premiuje tych, których cieniasy akurat w tej nocy nie grają. Czyli w efekcie ten, kto chce kogos wziąść, nie bierze, bo nie ma kogo wywalić spośród tych, którzy nie grają, na czym zyskuje ten, kto ma farta, bo akurat grajek, którego chce wywalić, nie gra i nie musi czekać do 9.

Czy na tym to ma polegać?

Ale jestem za tym, żeby zwracać uwagę na każdy jego trejd

Tak czy inaczej kazdy trejd jest poddawany ocenie i wisi pod weto... 

Przykład: kontuzja Gasola i pobieranie Koufosa czy Eda Davisa, zapytaj QASa to Ci powie co myśli o tym ze nie mógł kogoś wywalić.

Nie wiedzial o tej opcji, wiec nie wiedzial na czym polegal problem...

teraz juz wie i watpie, ze drugi raz mu sie to powtorzy...

BTW, bo znowu dyskusja, przesłania nam trejd z topowymi graczami.

IMHO Wilq nie wyjdziesz na tym za dobrze ;)

To zacznij dyskusje i rozwin dlaczego? ;-)

Ta formuła w aktywności porannej tudzież nocnej premiuje tych, których cieniasy akurat w tej nocy nie grają

Czyli praktycznie kazdego! Bo kazdy danego dnia ma minimum 3 graczy na lawce.

Czyli w efekcie ten, kto chce kogos wziąść, nie bierze, bo nie ma kogo wywalić spośród tych, którzy nie grają, na czym zyskuje ten, kto ma farta, bo akurat grajek, którego chce wywalić, nie gra i nie musi czekać do 9

Huh? O ile zrozumialem na czym polega problem o tyle nadal nie rozumiem niektorych argumentow. Jak masz zawodnikow w skladzie, ktorych jestes w stanie wywalic w trakcie lub tuz po jego ostatnim meczu... to dlaczego go w ogole miales w skladzie i wystawiales? Skoro miales do niego takie podejscie to jego wartosc byla zerowa!

Co wiecej, to jest wg mnie jakis blad strategiczny, praktycznie zawsze mam na lawce gracza do wywalenia... pomimo iz rzadko zdarza mi sie pobierac zawodnikow poprzedniego dnia wg czasu Yahoo.

Edytowane przez wiLQ

dla mnie dalej to problem w kontekście nocnych łowów, bo czasami gracz którego chcemy wywalić już zagrał i wtedy i tak nie weźmiemy kogoś z FA. no ale plusy też są. mi generalnie to obojętne.

trejd dość konkretny.

niby wiLQ ciut lepiej wychodzi, ale Curry to taki połamaniec że nigdy bym go nie chciał mieć w składzie (za to miałem Rosea ; ) )

dla mnie dalej to problem w kontekście nocnych łowów, bo czasami gracz którego chcemy wywalić już zagrał i wtedy i tak nie weźmiemy kogoś z FA. no ale plusy też są. mi generalnie to obojętne.

A po co grać gościem który jest tak dobry, że aż można go z miejsca wywalić?? To raczej nie zwiększa szans na poprawę wyników.

Co do podbierania FA to wg mnie jak najbardziej prawidłowe jest, że nie można wziąć gracza za kogoś kto akurat tej ostatniej nocy grał. Najpierw trzeba poczekać do rozliczenia dnia wg yahoo (+/-9) i wtedy roszady robić. Skoro kogoś się wystawia do składu to niech będzie choć ta konsekwencja w postaci niemożliwości wywalenia go w tym samym okresie rozliczeniowym.

Natomiast co do wersji today czy tomorrow? Dla mnie prawdę powiedziawszy bez znaczenia.

Nie ma tu ponadto najlepszego sposobu na rozliczenie kto winien pierwszy złapać gościa. Zarówno kto szybciej czy też z podbiciem/kolejką ma swoje plusy i minusy. W sumie osobiście uważam, że najuczciwiej jest tak jak jest obecnie - oglądasz w nocy, z rana, w ogóle wcześnie to masz szansę zareagować najszybciej. Co najwyżej jak w przypadku QASa nie wypali, ale chłopak już chyba na przyszłość będzie wiedział by próbować kimś innym kto nie grał obecnie.

Będę oryginalny. Mam nadzieję, że wyprzedzę pewną pokręconą ferajnę, których GM ma tak wyjebane, że wszystkim popsuł grę w innej lidze.

Wilq, lookaj na tego zodda.

Zood, kiedy strzelisz focha i tutaj?

Tutaj? Hmmm. Może na mikołaja? ;p

A poważniej - tu biorę grę na poważniej, tam dałem sobie 2gą szansę z FP i mówiąc najkrócej się rozczarowałem.

Wiem, mogłem olać sprawę i odpuścić ligę już do końca sezonu bez głosu. Tyle, że po prostu lubię swoje zdanie wyrazić.

Co więc mnie tak ubodło do tego 'focha'? Otóż podejście ludzi, kpiny z propozycji z mojej strony (czytaj bez dania +10fp na starcie nie zaczynaj) oraz liczenie chyba, że polecę na nazwisko i oddam grajka dającego 20-30 fp więcej. Po prostu nta taka oferta spowodowała, że stwierdziłem dość i kończę zabawę w tych pseudo mistrzostwach polski. Tamta liga co najwyżej zasłużyła na nazwę mistrzostw draftu. Nic więcej.

Ponadto przy okazji chciałem zobaczyć jak zareagujesz bulek. Czy będzie cofka wywałki playerów oraz późniejszego trade'u. Tu masz plusa za szybką reakcję. Bloka na mnie proszę ostaw już do końca, nie planuję już tam grać.

I jeszcze na koniec - jak niby zabawę tam popsułem? Jakbyś puścił wywalenie graczy lub wymianę to bym mógł ale w obecnej formie? Równie dobrze można stwierdzić, że zabawę popsuli Ci co z auto pojechali drafta (było takich z 4-5 jak dobrze pamiętam; w tym jeden któremu zostało po drafcie przeszło 150$, tak 150, na 200 maxa), albo którzy nie zajrzeli do ligi od tygodni. Jeden więcej nie zrobi najmniejszej różnicy.

Edytowane przez Zodd

Otóż podejście ludzi, kpiny z propozycji z mojej strony (czytaj bez dania +10fp na starcie nie zaczynaj) oraz liczenie chyba, że polecę na nazwisko i oddam grajka dającego 20-30 fp więcej. Po prostu nta taka oferta spowodowała, że stwierdziłem dość i kończę zabawę w tych pseudo mistrzostwach polski. Tamta liga co najwyżej zasłużyła na nazwę mistrzostw draftu. Nic więcej.

Mam identyczne zdanie. Te MP to nieporozumienie. 

Mam identyczne zdanie. Te MP to nieporozumienie.

Moglibyscie rozwinac temat co konkretnie wg Was jest nie tak? Bo musze przyznac, ze nie rozumiem zarzutu o duzym wplywie draftu przy zapisaniu sie do 20-druzynowej ligi... tym bardziej po zeszlorocznych doswiadczeniach tutaj...

Co do podbierania FA to wg mnie jak najbardziej prawidłowe jest, że nie można wziąć gracza za kogoś kto akurat tej ostatniej nocy grał. Najpierw trzeba poczekać do rozliczenia dnia wg yahoo (+/-9) i wtedy roszady robić. Skoro kogoś się wystawia do składu to niech będzie choć ta konsekwencja w postaci niemożliwości wywalenia go w tym samym okresie rozliczeniowym

Niby jest to jakis argument, ale przeciez kosztem jest zuzyty jeden mecz z 820.

Natomiast co do wersji today czy tomorrow? Dla mnie prawdę powiedziawszy bez znaczenia. Nie ma tu tez najlepszego sposobu na rozliczenie kto winien pierwszy złapać gościa. Zarówno kto szybciej czy też z podbiciem/kolejką ma swoje plusy i minusy.

Eee yyyy today vs tomorrow decyduje kiedy on trafia do skladu... a nie do kogo.

Ponadto przy okazji chciałem zobaczyć jak zareagujesz bulek. Czy będzie cofka wywałki playerów oraz późniejszego trade'u. Tu masz plusa za szybką reakcję.

Hmmmm, to um, oryginalna motywacja, moglbys rozwinac dlaczego Cie to ciekawilo? ;-)

@washko

W zamian za to możesz śledzić (albo wręcz dostawać niusy na komórkę) strony z informacjami kto dziś gra, a kto nie i dopasowywać skład adekwatnie do sytuacji. Dzięki obecnemu systemowi nie musisz brać rezerwowego kolesia, który odleciał, bo mu podstawowy grajek nie zagrał, _po_ meczu, ale możesz go wstawić przed tym meczem, bo będziesz wiedział, że zagra nie 15 minut, ale 30. Ostatnio można było tak dużo ugrać np. na Livingstonie czy Blatchu (a wczoraj nie stracić, gdy przed meczem okazało się, że Lopez jednak zagra). W moim przekonaniu jest to dużo skuteczniejsza taktyka niż pobieranie cienkich kolesi, co raz zagrali dobrze z nadzieją, że to powtórzą.

prośba od początkującego o więcej szczegółów. z czego korzystasz żeby dostawać info o tym kto będzie grał itd.?

@washko

prośba od początkującego o więcej szczegółów. z czego korzystasz żeby dostawać info o tym kto będzie grał itd.?

Wszystko jest oczywiście na twitterze na różnych kontach związanych z fantasy (np. @rotoinfo_NBA, @Rotoworld_BK). Czasem prościej jest jednak znaleźć info bezpośrednio na stronach. Ja korzystam z głównie z rotoworld.com, które jest darmowe

Moglibyscie rozwinac temat co konkretnie wg Was jest nie tak? Bo musze przyznac, ze nie rozumiem zarzutu o duzym wplywie draftu przy zapisaniu sie do 20-druzynowej ligi... tym bardziej po zeszlorocznych doswiadczeniach tutaj...

Zeszłoroczne doświadczenia w roto? Grałem pierwszy raz i o niebo lepiej komunikacja wyglądała, więcej się działo i ogólnie ludzie nie chcieli na każdym kroku cię wydymać. To tak w skrócie coby wymienić najistotniejsze.

W sumie przewiduję, że zero trade'ów będzie tam. Jedynie ciągnięcie z FA/waiverów. I to jest cała aktywność ligi. Natomiast jak próbujesz zacząć rozmowy odnośnie wymiany to nie zaczynaj nawet jeżeli nie chcesz oddać ze 10fp więcej. Plus non stop obrywasz wymiany gdzie dostajesz kogoś z nazwiskiem robiącego 60-70fp za ciut mniej sławnego ale pykającego 80-100fp. Dlatego uważam, że to są mistrzostwa draftu. Cała zabawa zaczęła się i skończyła na drafcie. Dolicz też 4-5 osoby z auto na drafcie, plus kilku afk w samym sezonie. Ogólnie kicha i szkoda czasu.

Eee yyyy today vs tomorrow decyduje kiedy on trafia do skladu... a nie do kogo.

Mój błąd, nie rozdzieliłem dwóch myśli ;)

Hmmmm, to um, oryginalna motywacja, moglbys rozwinac dlaczego Cie to ciekawilo? ;-)

Jak już stwierdziłem, że mam wywalone w tamtą ligę to po prostu z ciekawości chciałem zobaczyć czy i jak bulek zareaguje i spisał się na medal. W sumie zastanawiałem się też czy by wpierw nie podsunąć mu wymiany na której by korzystał tak o przynajmniej 10-20fp ;p

Piszesz Zodd że zniechęciły Cie wymiany, a sam nie dostałem ani jednej. I podejrzewam, że nie tylko ja. To nie wiem, ile Ty wysyłałeś.

Natomiast proste, nie podoba się Wam ta formuła, ok, ja mam przeciwne zdanie, zresztą myślę, że spokojnie w przyszłym sezonie lukę się zapełni. Mi się akurat podobają ligi z 20-zespołową obsadą, dzięki temu różnicę mogą robić teoretycznie słabsi zawodnicy, a wyłowienie steala na FA liczy się podwójnie. A najlepszy dowód, że liderzy sami tego nie wygrają, to Twój przykład. Sfrustrowałeś się, gdyż uznałeś, iż pod przewodnictwem 3 typa nic nie ugrasz, zamiast próbować polecieć z trejdem do innych osób. Ja myślę, że na niejednego byłbym zainteresowany. A więc to nie formuła jest zła, tylko uczestnicy.

Postąpiłeś w mega dziecinny sposób, naprzód wywalając all-starów na FA, a jak dałem bana, to postanowiłeś się zabawić w śmieszny trejd. Tylko z kim? Ze mną? Chciałeś się przekonać, jak zareaguję? Oby jak najmniej takich egzaminatorów, ja Ci powiem. Zresztą z czasów edukacji już wyrosłem.

Tu grasz, dopóki masz pewne utrzymanie. A jak w jakimś sezonie byś miał pewny spadek, pewnie byś zareagował podobnie. Stąd taka uwaga do Wilq. Nie mam pewności, czy i to się Tobie nie znudzi nagle.

Edytowane przez bulek

Bardzo chętnie odniosę się do wypowiedzi Zodda tutaj, oj bardzo chętnie.

Po pierwsze i najważniejsze, to na drafcie w grupie D Mistrzostw Polski było nieobecnych 2 menedżerów. na 20 zawodników, a były ligi, że nie brakowało nikogo. Największa absencja z 7 draftów wynosiła 4 osoby na 20. Gram też tutaj w trzeciej lidze dywizja Ó. Na drafcie było 10 menedżerów z 15. Czy to powód, żeby wywalać cały skład na FA?

Przykro mi, ze nie udało Ci się wycyckać nikogo w lidze. Nie jest prawdą, że w MP nie ma trejdów, bo praktycznie w każdym tygodniu debatujemy nad dwoma, trzema wymianami, a miała miejsce nawet wymiana trójstronna. Trudno się spodziewać, ze jeżeli Ty potrzebujesz wymiany, to ktoś kto jej nie potrzebuje będzie chciał się osłabić. W FP odpada możliwośc wymian staty za staty, ale wciąż zostaje opcja: pozycje za pozycje i 1 za 2, 1 za 3.

Próba rozwalenia całej inicjatywy MP, nawet jeśli się z nią nie zgadzasz wskazuje na to, jak nie można traktować Cię poważnie. Nie lubisz siedzieć cicho? Na co dzień można zaobserwować to w gimnazjum. Wszyscy komisarze włożyli w te rozgrywki dużo pracy, nie dla kasy, tylko po to, żeby popularyzować fantasy NBA w Polsce i w dalszym ciągu podejmuję działania, które mają jeszcze poprawić stan rzeczy.Nie pokazałeś swojego zdania, tylko brak szacunku do roboty, którą wykonało mnóstwo osób. Jak tylko zacząłem pisać w serwisie o NBA, od początku planowałem coś zrobić z fantasy. Sławek Mróz na zp1 zaczął od roto i odzew nie był duży. Ja postawiłem na łatwą formułę i głośną nazwę, ale nie dla siebie tylko dla innych. Matek jest rozczarowany rozgrywkami tak jak Ty, ale sam wkłada wiele pracy w to forum i szanuje też pracę innych, nawet jeżeli mu się to nie podoba.

Uważam, że jeżeli ktoś na jednych rozgrywkach odstawia takie rzeczy, to powinien być karany w innych i przyczyny typu: "chcę zwrócić na siebie uwagę" ( wołanie o pomoc?).Co dalej? Wkleisz swoje przyrodzenie w profilu? Niestety, moim zdaniem Zodd zasługuje na bana we wszystkich ligach, w których gra.

Oczywiście tutaj decyduje Wilq i wpłynąć na jego decyzję nia mogę w żaden sposób, ale... Czy e-nba i sznurówka to konkurencja, czy partnerzy? Rozwalanie ligi na jednym z forów to zachowanie niedopuszczalne dla gracza fantasy, a może akcja dywersyjna? Moim zdaniem powinniśmy trzymać się razem. Tyle, ku rozwadze.

panowie doceniam waszą kulturę ale nazywajmy sprawy po imieniu - zodd to typowy przykład ćwiary z połączoną kombinacją wyolbrzymionego ego, przerostu ambicji nad umiejętnościami i przerostu waginy nad męskimi genitaliami. bez owijania w bawełnę - to zwykła cipka, która nie umie przegrywać. ja również gram tu i tam, również nie za bardzo leży mi formuła Fantasy Points ale w życiu nie odwalałbym takich numerów, bo szanuję przeciwników i mam coś takiego jak honor

dziwię się, że a w jakiś cudowny sposób taka pusia awansowała tutaj do 1 ligi - pewne jest, że gdy zacznie odstawać / przegrywać jego delikatna struktura psychiczna posypie się i tutaj.. zakładam, że zodd to nie pierwszy "jej" nick i dezercje pod innym alter-ego już "jej" się zdarzały

Uważam, że jeżeli ktoś na jednych rozgrywkach odstawia takie rzeczy, to powinien być karany w innych i przyczyny typu: "chcę zwrócić na siebie uwagę" ( wołanie o pomoc?).Co dalej? Wkleisz swoje przyrodzenie w profilu? Niestety, moim zdaniem Zodd zasługuje na bana we wszystkich ligach, w których gra.

Oczywiście tutaj decyduje Wilq i wpłynąć na jego decyzję nia mogę w żaden sposób, ale... Czy e-nba i sznurówka to konkurencja, czy partnerzy? Rozwalanie ligi na jednym z forów to zachowanie niedopuszczalne dla gracza fantasy, a może akcja dywersyjna? Moim zdaniem powinniśmy trzymać się razem. Tyle, ku rozwadze.

Bez przesady.

Pomimo że nie pochwalam tego typu zachowań jak w waszej lidze się zdarzyło to nie próbujcie tutaj wylewać swoich problemów.

Tutaj do aktywności i sposobu gry Zodda nie można się przyczepić więc nie ma żadnych powodów żeby cokolwiek tutaj robić.

Oceniajmy jego działania w tej lidze bez patrzenia na to jak gra w innej. 

To jest forum dotyczące I ligi roto i jak tak dalej pójdzie to za chwilę będziemy u nas dyskutować o tym ze ktoś komuś pokazał język albo rzucił śnieżką i nie przeprosił.

absolutnie nie jestem za tym żeby wyciągać konsekwencje w jednej lidze za zachowania w innej (nawet na tym samym forum).

jeśli ktoś okazał się miękką fają, no to jego sprawa, niemniej dopóki gra porządnie, to nikogo się nie wywala z ligi bo jest miękką fają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.