Skocz do zawartości

Sezon 2013/14 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jednym ruchem pociągnęli Cię o chyba blisko 1% w dół.

Z 47,6 na 46,7 w jeden dzien pod koniec listopada to niezly wyczyn...

Yahoo powinno miec na to jakis medal ;-) Dom z cegiel?

Teraz to już kokietujesz. Kupowałeś WB nie przez jego cudowna produkcję w tej chwili, tylko za jakiś czas. Moze bedziesz musiał poczekać jeszcze miesiąc, ale w końcu się doczekasz.

Nie kokietuje tylko sie oficjalnie martwie. Bo jak bede musial poczekac jeszcze miesiac to Westbrook bedzie musial grac znaaaaaaacznie lepiej od Millsapa bym wyszedl na plus. A w to nie wierze - zakladalem, ze bedzie potrzebowal mniej czasu na ogarniecie sie bo w momencie trejdu mial juz z 10 gier za soba...

BTW, kolejna sroda emocji za nami takze tabelka na srednich... 

rfg%	rft%	r3m	rpkt	rreb	ras	rprz	rbl	rto	roto	team
15	14	13	07	06	14	08	10	15	102	Red 
14	02	15	14	10	11	10	14	03	93	Unstoppables 
11	01	12	08	14	05	14	12	10	87	Zdunia 
09	05	14	03	04	12	11	13	12	83	Florida 
12	10	11	11	01	06	15	06	09	81	MELBEST 
10	13	09	15	08	10	01	05	07	78	Siner's 
04	08	05	06	11	15	13	08	04	74	Sopockie 
08	09	03	12	13	13	09	02	01	70	Pokręcona 
05	03	02	01	12	02	12	15	14	66	QAS 
13	06	08	10	05	01	05	11	06	65	woLF-Pack 
02	11	07	13	15	03	04	01	08	64	Maniek's 
01	15	10	09	03	07	06	07	02	60	gasol 
03	12	06	04	07	08	03	03	11	57	Deron 
07	04	04	05	09	09	07	04	05	54	Tottenham 
06	07	01	02	02	04	02	09	13	46	ms9 

sr3m	srpkt	srreb	sas	srprz	srbl	sto	roto	team
1,13	13,91	5,34	3,59	1,05	0,69	1,59	102	Red Panthers 
1,21	15,79	5,84	3,09	1,07	0,81	2,21	93	Unstoppables Bulls 
1,05	13,94	6,96	2,60	1,14	0,74	1,93	87	Zdunia Squad 
1,17	11,41	5,15	3,31	1,11	0,76	1,83	83	Florida Pensioners 
1,03	14,38	3,64	2,77	1,19	0,58	1,99	81	MELBEST 
0,97	16,63	5,54	3,06	0,84	0,56	2,01	78	Siner's Team 
0,89	13,38	5,92	3,94	1,14	0,59	2,15	74	Sopockie Trefliki 
0,66	14,90	6,31	3,57	1,06	0,48	2,46	70	Pokręcona Ferajna 
0,57	9,87	6,12	2,40	1,13	0,82	1,72	66	QAS 
0,94	14,22	5,17	2,37	0,97	0,72	2,07	65	woLF-Pack 
0,93	15,39	7,38	2,42	0,95	0,41	1,99	64	Maniek's Team 
0,99	14,14	4,99	2,85	1,01	0,58	2,26	60	gasol zacznij grac 
0,90	11,91	5,37	2,96	0,95	0,48	1,85	57	Deron Zacznij Grac 
0,81	12,84	5,64	3,04	1,05	0,54	2,14	54	Tottenham Cavaliers 
0,51	10,70	4,97	2,48	0,85	0,65	1,83	46	ms9 
Dla odmiany zaczne raport tygodnia od swojej druzyny bo byl to koszmarny dla niej okres.

Mozna na to patrzec na dwa sposoby... ze wszystko sie wali bo nie wzrosla mi srednia w kazdej kategorii poza przechwytami i trzeba zaczac sie zastanawiac nad planem B z szybka zmiana profilu druzyny...

Ale o dziwo jest tez bardzo optymistyczny punkt widzenia: wlasnie rozegralem tydzien gdzie czesc druzyny za 3/4 budzetu opuscilo jakies lub wszystkie mecze, a wsrod zdrowych marnie zagrali nawet pewniaki jak Bosh... a mimo tej ogolnej katastrofy nie jestem jeszcze w strefie spadkowej! W sumie przez ten tydzien spadlem tylko o 1 punkt roto! To jest dla mnie wrecz nie do uwierzenia i napawa mnie optymizmem bo jak tylko Harden i Westbrook wroca do swojego grania to powinienem szybko sie odbic...

Z ligowym uwag...

Red Panthers sa pieknym przykladem jak mozna sklecic swietna druzyne bez zadnych spektakularnych ruchow w sezonie. Mial dobry draft, a do tego dorzucil niepozorne uzupelnienia z FAsow: Webster, Jones, Blake, McRob to nazwiska, ktore nikogo nie powalaja na kolana, ale graja swietnie. W ten sposob na dzis druzyna wlasciwie nie ma slabych punktow takze wielkie gratki!

Przy tabelce zeszlotygodniowej wspomnialem jaka role odgrywalo szczescie zdrowotne w dobrych wynikach marcosa... i dlugo nie trzeba bylo czekac na wyrownanie do sredniej. Iggy, Beal i Lin powaznego nic nie zlapali, ale opuszcza jakies spotkania, wiec nastepne tygodnie beda testem jakosci tej druzyny.

Najlepszy tydzien pod katem tabeli na srednich mieli MELBEST, ktorzy wskoczyli z "o krok od spadku" do "o krok od podium". Znalezienie gwiazdy za poldarmo [Frye!] pomaga ;-)

Plus na koniec wciaz mnie smucaca uwaga odnosnie Manka. Opuszczona druzyna, ktora nie jest ostatnia na srednich pokazuje, ze niestety marnuje sie tutaj solidny sklad. Coz...

A jakie sa Wasze uwagi?

Wykrakaliście te kontuzje u mnie ;) Póki co nie grają, zobaczymy kiedy wrócą, mam nadzieję że Rose'm to nie pachnie.

Ale bez przesady, 3-ech wypadło, ale mam jeszcze 8 których na pewniaka mogę wystawiać, a jak będzie za dużo meczy na minusie to damy szansę Burke'mu a SuperCool Beas zadba o dobry "nastrój" ;) Miałem trochę meczy na zapasie także nie mam na razie powodów do paniki.

Generalnie czekam jak dalej będzie grał IThomas bo możliwe że deal za Nene na tym etapie sezonu i przy takiej brazylianie jaką odwala nie był korzystny.   

A co do Red'sów to Blake i Webster robią swoje i wykorzystują minuty na maksa szczególnie ten pierwszy to dla mnie największe zaskoczenie.

Ciekaw jestem jak będzie team wyglądał jak wróci Kobe, Nash a do Wizz Beal (oby jak najszybciej ;) )

Pozycja lidera póki co wydaje się niezagrożona, ja wiele więcej punktów nie zrobię, a Zdunia naciska, choć z Gasolem Sławek będzie też grożny. Melbest póki co dobrze obudował liderów którzy jak dla mnie jeszcze cieniują, zobaczymy czy LBJ wogóle będzie się spinał na kolejny MVP sezon, bo wtedy będzie się dalej piął do góry.

Kogo jeszcze wqrwia to ustawienie Daily-Today? Ręka do góry.

Tak jest dobrze, bo to ogranicza możliwość pobierania fasów bez opamiętania. Dodatkowo, gdybyś miał zaległe mecze w marcu i kwietniu, to wkurzałoby cię ustawienie Daily-Tommorow, bo musiałbyś planować dzień wcześniej kogo wstawić. A często dopiero tuż przed meczem wiadomo czy ktoś zagra czy nie.

Wykrakaliście te kontuzje u mnie ;)

Raczej to byl piekny przyklad na zrownanie szczescia do sredniej ;-)

Zdrowy caly sklad przez miesiac jednak rzuca sie w oczy jako sprzyjajace okolicznosci.

Kogo jeszcze wqrwia to ustawienie Daily-Today? Ręka do góry.

Mam taka sama reakcje... ale na Daily-Tomorrow... ;-)

Dodatkowo, gdybyś miał zaległe mecze w marcu i kwietniu, to wkurzałoby cię ustawienie Daily-Tommorow, bo musiałbyś planować dzień wcześniej kogo wstawić. A często dopiero tuż przed meczem wiadomo czy ktoś zagra czy nie.

Otoz to. Ta opcja pozwala reagowac na newsy, a nie zgadywac co stanie sie jutro gdy czesto same druzyny tego jeszcze nie wiedza [bo beda wyniki badan, trening itp]. Plus IMHO czekanie dobe na wystawienie gracza jest zwyczajna strata czasu i rozegranych gier, zwlaszcza w przypadku kontuzji.

Tak jest dobrze, bo to ogranicza możliwość pobierania fasów bez opamiętania. Dodatkowo, gdybyś miał zaległe mecze w marcu i kwietniu, to wkurzałoby cię ustawienie Daily-Tommorow, bo musiałbyś planować dzień wcześniej kogo wstawić. A często dopiero tuż przed meczem wiadomo czy ktoś zagra czy nie.

Nieprawda. A przynajmniej nie do końca prawda. Bo jeżeli rano przed zmianą daty pobiorę kogoś to następnego dnia mogę go mieć już w roosterze. O ile oczywiście grają następnego dnia mecz. I to tak samo pozwala nadrabiać mecze jak w tej opcji.

A tutaj istnieje możliwość pobrania kolesia na minutę przed meczem i wstawianie go do składu i to napewno jest duży plus. Ale jak się np. nie sprawdził w składzie i chcesz wziąć za niego innego który tego samego dnia się wybił to zrobisz to dopiero po 9. I nawet jak widzisz to o 5 rano to nic nie możesz zrobić. Poza wywaleniem oczywiście innego, ale zakładamy że innych nie chcesz wywalać. A ktoś inny o 8:55 zagląda, i go pobiera za jakiegoś innego leszcza, który danego dnia nie zagrał. I to jest minus. 

Zależy kto co woli. Wolę działać na "Jutrze" ;)

Mamy kolejny trejd! Bo nie wytrzymalem dlugo z tym Westbrookiem ;-)

Russ, Tadzio i Monta za Currego, Haywarda i Lamba...

A z wypowiedzi marcosa odnosze wrazenie, ze caly temat ustawien pobran sprowadza do tego kto kiedy zaglada do ligi? Tzn jak ktos preferuje polowac od polnocy do 9 rano to pewnie woli Tomorrow, a jak miedzy 9 rano, a polnoca to Today... Tu IMHO argumentem byloby, ze znacznie wiecej pobran zdarza sie w tym drugim okresie.

Nieprawda. A przynajmniej nie do końca prawda. Bo jeżeli rano przed zmianą daty pobiorę kogoś to następnego dnia mogę go mieć już w roosterze. O ile oczywiście grają następnego dnia mecz. I to tak samo pozwala nadrabiać mecze jak w tej opcji.

A tutaj istnieje możliwość pobrania kolesia na minutę przed meczem i wstawianie go do składu i to napewno jest duży plus. Ale jak się np. nie sprawdził w składzie i chcesz wziąć za niego innego który tego samego dnia się wybił to zrobisz to dopiero po 9. I nawet jak widzisz to o 5 rano to nic nie możesz zrobić. Poza wywaleniem oczywiście innego, ale zakładamy że innych nie chcesz wywalać. A ktoś inny o 8:55 zagląda, i go pobiera za jakiegoś innego leszcza, który danego dnia nie zagrał. I to jest minus. 

Zależy kto co woli. Wolę działać na "Jutrze" ;)

Ale przecież w opcji Today możesz pobrać zawodnika o dowolnej porze, również o 5 rano, więc nie jest prawdą, że nic nie możesz zrobić. Nie możesz jedynie wywalić gościa, którego tego samego dnia wystawiłeś. Na to jest jednak proste rozwiązanie - nie wystawiać gości, których dopuszczasz wywalić i problem zniknie. W dodatku nad wystawianiem słabych kolesi masz kontrolę, a ustalenie, kto zagra następnego dnia, to zgadywanka i nie jesteś w stanie tego kontrolować.

Mamy kolejny trejd! Bo nie wytrzymalem dlugo z tym Westbrookiem ;-)

Russ, Tadzio i Monta za Currego, Haywarda i Lamba...

Pisałeś że Tadek taki zajebisty jest i już Ci się nie podoba? ;))) Delikatny retusz FG na FT i jak Curry sie nie połamie, to fajna wymiana, choć zastanawia mnie co robi tu Lamb... Czyżbyś liczył na przełamanie młodziaka w nowym roku czy połamanie Westbrooka? ;)

Ale przecież w opcji Today możesz pobrać zawodnika o dowolnej porze, również o 5 rano, więc nie jest prawdą, że nic nie możesz zrobić. Nie możesz jedynie wywalić gościa, którego tego samego dnia wystawiłeś. 

Wiem że tak jest, przecież o tym napisałem. Przeczytaj uważniej.

Na to jest jednak proste rozwiązanie - nie wystawiać gości, których dopuszczasz wywalić i problem zniknie.

Really???? To uważasz za rozwiązanie? Przecież na tym to polega - pobierasz kolesia nie po to chyba zeby go kisić na benchu licząc na to aż system Ci go sam wrzuci do składu, tylko go wystawiasz. A jak zagrał w nocy słaby mecz to nie mam oporów żeby go wywalić, ale nie mogę od razu tylko muszę czekać do 9.

A z wypowiedzi marcosa odnosze wrazenie, ze caly temat ustawien pobran sprowadza do tego kto kiedy zaglada do ligi? Tzn jak ktos preferuje polowac od polnocy do 9 rano to pewnie woli Tomorrow, a jak miedzy 9 rano, a polnoca to Today... Tu IMHO argumentem byloby, ze znacznie wiecej pobran zdarza sie w tym drugim okresie.

W pewnym sensie masz rację, zależy kto kiedy zaglada ale wg mnie zdecydowanie więcej pobrań jest na podstawie statsów z poprzedniego dnia (bez względu na to czy ktoś to zrobił do godz 9 czy po) niż na podstawie informacji godzinę przed meczem że ktoś wypada a ktoś jest w S5. Dlatego opcja "Today" (tak jak wcześniej pisałem ma swoje plusy) częściej przeszkadza niż pomaga, wiem to po sobie.

Pisałeś że Tadek taki zajebisty jest i już Ci się nie podoba? ;)))

Jak kogos oddaje w wymianie nie oznacza, ze uwazam go za leszcza ;-)

Ot trzeba kogos sprzedac zeby kogos innego kupic.

Choc musze przyznac, ze mylilem sie do co jego FT%... bo liczylem, ze zeszly sezon byl outlierem... ale chyba jednak nie byl i cos sie Tadziowi stalo na linii osobistych. Ledleyowi to mniej przeszkadza skoro w FT% i tak nie powalczy.

choć zastanawia mnie co robi tu Lamb... Czyżbyś liczył na przełamanie młodziaka w nowym roku

Zwykla wrzutka. W sumie mnie intryguje, ale jak dalej bedzie gral takie male minuty to go wywale.

Really???? To uważasz za rozwiązanie? Przecież na tym to polega - pobierasz kolesia nie po to chyba zeby go kisić na benchu licząc na to aż system Ci go sam wrzuci do składu, tylko go wystawiasz

To jakby szerszy temat, ktory dotyczy calej konstrukcji skladu. Jak zebrales wielu solidniakow bez gwiazd to brakuje Ci ludzi do wywalania... a to nijak nie jest wina ustawien! To byl Twoj wybor. I rowniez nie widze nic zlego w argumencie zeby w kazdym momencie miec na lawce kogos kto ma blisko do wywalenia... ot masz 3 kontuzje, wiec masz poczucie, ze musisz grac wszystkimi. A nie musisz skoro sobie nagrales mecze wczesniej.

wg mnie zdecydowanie więcej pobrań jest na podstawie statsów z poprzedniego dnia (bez względu na to czy ktoś to zrobił do godz 9 czy po) niż na podstawie informacji godzinę przed meczem że ktoś wypada a ktoś jest w S5.

To prawda, ale ta opcja przeciez dotyczy wszystkich pobran po 9 rano, a nie tylko tych przed polnoca.

Choc nie rozumiem tego co napisales w nawiasie, przeciez to jest kluczowe! Godzina przegladania boxscorow decyduje o tym, ktorego dnia dokonujesz ruchu [wg czasu Yahoo].

Dlatego opcja "Today" (tak jak wcześniej pisałem ma swoje plusy) częściej przeszkadza niż pomaga, wiem to po sobie.

Bo przegladasz regularnie boxy przed 9 rano.

Pytanie czy to punkt widzenia mniejszosci czy wiekszosci GMow.

Generalnie nie zwróciłem uwagi na to ustawienie przed startem ligi, a w tych co grałem było zawsze tak samo czyli Tomorrow.

Gdybym to zauważył i wiedział z czym to się je to bym był pewnie przeciw, ale teraz to już musztarda po obiedzie.

Mnie to denerwuje i nie jest to wina konstrukcji składu, bo nawet mając gwiazdy i wielu przeciętniaków nie wszyscy z nich są przecież do wywalenia. Nawet jak kogoś pobrałeś z FA jak 5 innych to nie znaczy że nim masz nie grać, i może akurat on być po słabym występie do wywalenia. 

A co do godziny przeglądania boxów to dobrze wiesz że po obiedzie to już "gwiazd nocy" nie ma na FA ;)

Mnie to denerwuje i nie jest to wina konstrukcji składu, bo nawet mając gwiazdy i wielu przeciętniaków nie wszyscy z nich są przecież do wywalenia.

Ktos zawsze jest #13, #12 i #11 na liscie priorytetow Twojej druzyny ;-)

Ergo niech jeden z nich zawsze bedzie na lawce na wypadek wyskoczenia gracza do natychmiastowego pobrania.

A co do godziny przeglądania boxów to dobrze wiesz że po obiedzie to już "gwiazd nocy" nie ma na FA ;)

IMHO ten owczy ped by jak najszybciej pobierac jest negatywnym zjawiskiem w FB. Gdyby wszystko zalezalo ode mnie wolalbym by bylo w tym troche strategii, np codzienna licytacja, a nie "kto pierwszy zajrzy do internetu, a najlepiej to o 5 rano".

Really???? To uważasz za rozwiązanie? Przecież na tym to polega - pobierasz kolesia nie po to chyba zeby go kisić na benchu licząc na to aż system Ci go sam wrzuci do składu, tylko go wystawiasz.

Pobiera się kolesi z różnych pobudek. Nie każdy korzysta z fasów do jednorazowych strzałów. Zresztą doświadczenie uczy, że zwykle tego typu strategia przynosi takie same efekty jak Hack-a-Shaq, czyli generalnie mierne. Parę razy się uda, a potem się wyrówna, bo leszcze są leszczami i tyle.

A jak zagrał w nocy słaby mecz to nie mam oporów żeby go wywalić, ale nie mogę od razu tylko muszę czekać do 9.

Masz wybór - mogłeś go nie wystawiać, skoro dopuszczałeś, że po słabym występie będziesz chciał go wywalić. Skoro zdecydowałeś się wystawić, to konsekwencją jest konieczność poczekania. W zamian za to możesz śledzić (albo wręcz dostawać niusy na komórkę) strony z informacjami kto dziś gra, a kto nie i dopasowywać skład adekwatnie do sytuacji. Dzięki obecnemu systemowi nie musisz brać rezerwowego kolesia, który odleciał, bo mu podstawowy grajek nie zagrał, _po_ meczu, ale możesz go wstawić przed tym meczem, bo będziesz wiedział, że zagra nie 15 minut, ale 30. Ostatnio można było tak dużo ugrać np. na Livingstonie czy Blatchu (a wczoraj nie stracić, gdy przed meczem okazało się, że Lopez jednak zagra). W moim przekonaniu jest to dużo skuteczniejsza taktyka niż pobieranie cienkich kolesi, co raz zagrali dobrze z nadzieją, że to powtórzą.

W pewnym sensie masz rację, zależy kto kiedy zaglada ale wg mnie zdecydowanie więcej pobrań jest na podstawie statsów z poprzedniego dnia (bez względu na to czy ktoś to zrobił do godz 9 czy po) niż na podstawie informacji godzinę przed meczem że ktoś wypada a ktoś jest w S5. Dlatego opcja "Today" (tak jak wcześniej pisałem ma swoje plusy) częściej przeszkadza niż pomaga, wiem to po sobie.

Kwestia kiedy się pobiera grajków jest wtórna, bo możliwość pobrania zależy od tego, czy ten, kogo się chce wyrzucić, grał już tego dnia czy nie. Jak panujesz nad tym, czy masz kogo wyrzucić, to nie masz problemu z godziną pobierania. Dzięki obecnemu rozwiązaniu nie tracimy możliwości zmieniania składu tuż przed meczem i zmusza nas ono do rozsądniejszego zarządzania składem. Daje ono więcej możliwości, więc wg mnie jest lepsze.

Edytowane przez washko

Ktos zawsze jest #13, #12 i #11 na liscie priorytetow Twojej druzyny ;-)

Ergo niech jeden z nich zawsze bedzie na lawce na wypadek wyskoczenia gracza do natychmiastowego pobrania.

Dokładnie tak. A jak nie można się zdecydować, to znaczy, że obojętnie którego się wywali będzie dobrze ;]

IMHO ten owczy ped by jak najszybciej pobierac jest negatywnym zjawiskiem w FB. Gdyby wszystko zalezalo ode mnie wolalbym by bylo w tym troche strategii, np codzienna licytacja, a nie "kto pierwszy zajrzy do internetu, a najlepiej to o 5 rano".

Ale od połowy listopada ma to w zasadzie zerowe znaczenie dla przebiegu gry, bo zostały leszcze, których stać na jednorazowe strzały. Istotniejsze są pobrania związane z kontuzjami starterów, bo rzeczywiście istotnie mogą wpływać na rezultaty. I tu dochodzimy do wcześniejszych uwag, że często dowiadujemy się, że kontuzja powoduje wykluczenie z następnego spotkania dopiero tuż przed tym meczem. A wcześniej nie było tego wiadomo i nie było sensu jakiegoś rezerwowego brać.

Generalnie nie zwróciłem uwagi na to ustawienie przed startem ligi, a w tych co grałem było zawsze tak samo czyli Tomorrow.

Gdybym to zauważył i wiedział z czym to się je to bym był pewnie przeciw, ale teraz to już musztarda po obiedzie.

Twoje spostrzeżenia dotycza tylko faktu o której godzinie się kładziesz/wstajesz - nie jest to żaden argument, bo łatwo sie do tego dostosować - ja grałem np. podobnie jak Ty głównie tommorow, i bardzo podoba mi się opcja today - szczególnie jeśli masz w składzie asów z MIL, PHO czy LAL ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.