Skocz do zawartości

Paul George vs. Gordon Hayward

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Taaa, George superstarem przed tym sezonem. Dobre, dobre.

Tyle osob mowi o kolejnej nagrodzie MIP dla George'a w tym sezonie, bo progres jego jest naprawde imponujacy, a ty mowisz, ze przed tym sezonem byl juz superstarem. No to w tym momencie musi byc hiper-super-ultra-rappar's superstar level. Well done, Rappar.

A teraz, odloz palce od klawiatury, bo nie ma co wspominac o PO.

Co do Haywarda, to Gordon tez rolesem nie jest. No chyba, ze mowimy hiper-super-ultra-rappar's roles level...no to ok.

Wracajac jednak do tematu, to George niestety od tego sezonu znacznie uciekl Haywardowi jesli chodzi o poziom gry i mimo tego, ze obaj graja w skrajnych srodowiskach, co jednemu pomaga, drugiemu juz nie, to prawda jest, ze George uciekl na poziom, na ktory raczej sie nigdy Hayward nie wbije - ale kto by pomyslal, o tym jeszcze przed sezonem? Co do innej rzeczy, ktora tak naprawde rozpoczela ten temat - czyli ile dostanie Hayward w kontrakcie, to caly czas trzymam sie tego, ze to bedzie >10 mln.

Kompromituj się dalej stawiając znak równośc przed tym sezonemi Hayward=George.

Kompromituj się dalej stawiając znak równośc przed tym sezonemi Hayward=George.

Akurat w aspekcie kompromitacji to dzierżysz tutaj palmę pierwszeństwa i nikt ci jej nie odbierze że przypomne hasła typu : JAmes ma bardzo słaby support w Miami co twierdziłeś w trakcie finałów i Gallo ponad Melo czym już przebiłeś wszystk odo tego stopnia że twierdzisz że Gallo lepiej podaje od Melo nawet jak statystyki czy to boxscorowe czy zaawansowane twierdzą inaczej

Że tak pojadę biblijnie z okazji niedzieli to jesteś ostatnim który może rzucać kamieniem

Akurat w aspekcie kompromitacji to dzierżysz tutaj palmę pierwszeństwa i nikt ci jej nie odbierze że przypomne hasła typu : JAmes ma bardzo słaby support w Miami co twierdziłeś w trakcie finałów i Gallo ponad Melo czym już przebiłeś wszystk odo tego stopnia że twierdzisz że Gallo lepiej podaje od Melo nawet jak statystyki czy to boxscorowe czy zaawansowane twierdzą inaczej

Że tak pojadę biblijnie z okazji niedzieli to jesteś ostatnim który może rzucać kamieniem

Już nie dodawaj bardzo, ale tak - to napisałem. Wade przed finałami nic nie grał wyglądając na czterdziestolatka, Chalmers to efekt rolesa w dobrym klubie. Co do Raya Allena - nazwałeś go top50. Wypisz mi to top50, chciałbym zobaczyć gdzie dokładnie leży, bo ten tekst to bardziej shit mode.

A co do dyskusji, o Galio darowałem sobie po tym jak określiłeś, że Melo lepiej podaje od Dirka.

Taaa, George superstarem przed tym sezonem. Dobre, dobre.

Tyle osob mowi o kolejnej nagrodzie MIP dla George'a w tym sezonie, bo progres jego jest naprawde imponujacy, a ty mowisz, ze przed tym sezonem byl juz superstarem. No to w tym momencie musi byc hiper-super-ultra-rappar's superstar level. Well done, Rappar.

Dla mnie superstar = top 15 ligi, patrząc na przedsezonowe rankingi espn-ów i bleacher reportów to się mieścił w top 15, był w ubiegłorocznym All-NBA third team i NBA All-defensive second team, wśród forumowiczów też miał raczej nieposzlakowaną opinię co możesz sprawdzić cofając się parę stron w tym temacie. Jak dla mnie to superstar już przed sezonem.

Imponujący progres? No tak ale zauważ że w temacie podsumowującym 1/4 sezonu jak ktoś mu daje MIP to daje mu też MVP. Przed sezonem był superstarem, teraz walczy o bycie samcem alfa.

Poczekaj - żebym ja Ciebie dobrze zrozumiał - czyli założyłeś sobie że ja coś powiedziałem czego jednak nie powiedziałem. I rzucając przykład gracza który ma zbliżone statystyki asyst do Melo ale jednak ciut niższe chciałeś podważyć sens tych statystyk??

No to trochę ręce opadają.

Masz teraz system kamer - odszukaj sobie dane jak podaje Dirk i jak podaje Melo w tym sezonie - jak często się dzielą piłką i czy jest między nimi kosmiczna różnica ( podpowiem ci że jest niewielka)

Co nie zmienia faktu że Gallo jest  gorzej podającym graczem od Anthonyego. I naprawdę obrona Gallo przed podawanie przykładu Dirka jest totalnie bez sensu.

• 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Siema wszystkim :]

no dobra, hajs sie zgodzil, teraz czas, by gra sie zgodzila.

Ale na serio, to taka ciekawostka jest fakt, ze po przejrzeniu tego tematu widze, ze ogolne podejscie (te forum czy inne) do kasy, ktora powinien zgarniac Hayward zwiekszylo sie o jakies 4 mln w ciagu roku.

Jeszcze rok temu bylo to ok 7-8 mln, a w trakcie tego offseason ludzie pisali o 10-12 mln, co byloby ok dla wiekszosci. Ostatecznie dostanie sr. prawie 16 mln, co oznacza, ze te kilka mln roznicy pomiedzy nim a PG, o ktorych pisalem rok temu staly sie rzeczywistoscia.

A wystarczylo spojrzec na to z szerszej perspektywy, by nie byc teraz az tak bardzo zaskoczonym jego kontraktem.

Ale na serio, to taka ciekawostka jest fakt, ze po przejrzeniu tego tematu widze, ze ogolne podejscie (te forum czy inne) do kasy, ktora powinien zgarniac Hayward zwiekszylo sie o jakies 4 mln w ciagu roku.

Jeszcze rok temu bylo to ok 7-8 mln, a w trakcie tego offseason ludzie pisali o 10-12 mln, co byloby ok dla wiekszosci. Ostatecznie dostanie sr. prawie 16 mln, co oznacza, ze te kilka mln roznicy pomiedzy nim a PG, o ktorych pisalem rok temu staly sie rzeczywistoscia.

A wystarczylo spojrzec na to z szerszej perspektywy, by nie byc teraz az tak bardzo zaskoczonym jego kontraktem.

Zwiększyła się nie dlatego, że uznali, że jest lepszy, ale dlatego, że Frye dostał 8, a Meeks 6,5.

Jeszcze rok temu bylo to ok 7-8 mln, a w trakcie tego offseason ludzie pisali o 10-12 mln, co byloby ok dla wiekszosci. Ostatecznie dostanie sr. prawie 16 mln

nasz człowiek elwariato z insajderskiego źródła wiedział wszystko wcześniej.

w sumie sadze też ze z agentem wiedzieli co robią odrzucając 50/4 bo on w lato dostanie maksa.

Takie kontrakty są skutkiem nowego CBA, gdzie umowy są krótsze i co roku jest więcej drużyn z kasą. Dlatego są przepłacani gracze, którzy wskakują w miejsce wcześniej przepłaconych. 

Wcześniej jakiś przepłacony bolek był w zespole 5-6 lat, nie pozwalał mu szaleć na FA. Teraz są maksymalnie 4 lata, szybciej schodzą robiąc więcej miejsca w salary na nowych, jak duża umowa schodzi. 

Jakieś głosy z Utah? Wyrównają? 

To co odjebal Jordan odbije sie ciezka czkawka. Teraz kazdy mniej lub bardziej utalentowany grajek bedzie krzyczal sobie kontraktu z kosmosu stawiajac jako argument umowe Gordona.

z calym szacunkiem Karl, ale to, ze doszlo do tego kontraktu nie swiadczy o tym, ze miales racje i nosa... tylko to, ze Mike jako GM jest kretynem

Czyli dla kogo? Bo z tego co zauważyłem, to tzw większość raczej nie ceni go tak wysoko. IMO 7-8 baniek to zdrowa cena za Gordona, no ale jak Meeks dostaje 6, to rynek reaguje.

Kiedy przyjdzie dzień, gdy takie rzeczy jak 63/4 dla Haywarda przestaną mnie dziwić, uznam że dostałem pokurwienia z powikłaniami i sam pójdę do lekarza.