Skocz do zawartości

New Orleans Pelicans 2013/14

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Lato w pełni składy praktycznie ułożone więc brakuje mi tematu o ekipie która powolutku odbija się od dna NBA gdy straciła swojego LIDERA CP3.

Panie i Panowie!

pelikany 2013 to IMO bardzo przyjemny dla oka zespół który powinien bardzo mocno powalczyć o PO w nadchodzącym sezonie.
Konkurencja jest bardzo mocna ale i bardzo liczna 6 ekip do 2 spotów i brak doświadczenia oraz eksperymentalny skład nie będzie mocnym atutem ale NIE MOŻNA nie dostrzegać ogromnego potencjału ekipy z luizjany.

Podstawowe pytanie które jeszcze pozostało co z Erikiem gordonem gościem szykowanym na podstawową gwiazdę zespołu której ściągnięto bardzo dużo dobrego suportu a w noc draftu dołożono All Stara pełną gębą czyli Jru Holidaya.

zestaw Holiday+ oby zdrowy Gordon+Tyreke+Andersen+Davis plus młodzi Aminu i Rivers to bardzo fajny zestaw...

do pełni szczęścia brakuje mi mega weterana ......

czy Ptaszki pokażą się w Play Offs?
edit: bez Noelsa ofkors

Edytowane przez Borys

no ale to ten rookie Noel przecie poszedl za all stara Holidaya do Sixers ;>

imao cos czuje, ze Gordon ten sezon bedzie konczyl w innych barwach, no i gdzie jest jakis srodkowy, bo Davis to masą i silą się nie nadaje ile by nie pakował w to lato to nie przyklei az tyle.

Pelikany rowniez mocno o Odena podbijają.

no ale to ten rookie Noel przecie poszedl za all stara Holidaya do Sixers ;>

imao cos czuje, ze Gordon ten sezon bedzie konczyl w innych barwach, no i gdzie jest jakis srodkowy, bo Davis to masą i silą się nie nadaje ile by nie pakował w to lato to nie przyklei az tyle.

Pelikany rowniez mocno o Odena podbijają.

oczywiście fatalna pomyłka.....

tak czy siak skład fajny bo myślałem o Davisie i jego blokowaniu rzutów z równoczesnym dodaniem siły ognia jakiej dawno nie było....

oczywiście fatalna pomyłka.....

tak czy siak skład fajny bo myślałem o Davisie i jego blokowaniu rzutów z równoczesnym dodaniem siły ognia jakiej dawno nie było....

Niby fajnie ale problemów jest kilka.

1. Nie mogą sobie grać równocześnie Jrue, Gordon i Evans gdyż już wiemy, że Evans na SF się nie nadaje. Jeżeli w s5 zagra Aminu to Evans będzie nieszczęśliwy. Gordon, tak jak Ben Gordon, z ławki też grać nie będzie chciał.

2. Gordon pewnie znowu połamie się na 30 spotkań najmniej.

3. Ławka ssie. Rivers to najgorszy gracz NBA.

Także trzeba pchać dalej Evansa albo najlepiej pozbyć się Gordona i wyłapać jakiegoś strzelca na trójeczke i dodatkowe wzmocnienie pod kosz.

• 2 tygodnie później...

Pelikany pokazały swoje nowe piórka. http://www.pelicansteamstore.com/img/product/resized/058/00460976-375058_cat06_290.jpg?k=2a144ba1&pid=460976&s=cat06&sn=pelicans - http://www.pelicansteamstore.com/img/product/resized/547/00461007-375547_cat06_290.jpg?k=a64f5eaf&pid=461007&s=cat06&sn=pelicans. Co do samej drużyny to Evans został zdecydowanie przepłacony, koleś po za rookie season wiele nie pokazał, a dostał 11mln za sezon. Po za Gordonem i Andersonem brakuje mi tam shooterów. Zobaczymy jak sobie Davis będzie radził na centrze. Reke, oczywiście powinien być 6th manem bo nie widzę go w roli small-forwarda. Jak będą zdrowi to powinni powalczyć o 8 lokatę na zachodzie.

Edytowane przez skejcik

Jeśli będą zdrowi to będą walczyć o 8 miejsce. Skład naprawdę fajny i na plus ruchy w offseason. Wolves, Mavs czy PTB nie wyglądają jakoś lepiej od tych Pelikanów. Davis o wiele lepiej wyglądał pod koniec sezonu, Holiday to jednak lepszy gracz niż Vasquez. Mony to dobry szkoleniowiec i ma ekipę zrobioną z myślą o obronie więc co on preferuje. Jak wspomniałem zdrowie najważniejsze, szczególnie u Gordona i Davisa.

Skejcik serio sadzisz, ze maja szanse na PO?

Ze zdrowym Gordonem to jest niesamowita ekipa. Zdrowy Eric to jest TOP 5 sg w tej lidze All Star. Doszedł Holiday i jakbyśmy nie deprecjonowali jego występu w ASG to jest on o wiele lepszym graczem niż Vasquez. Problem ich jest pozycja centra bo Davis jest wciąż za wątły aby na niej grać. Niemniej niezależnie od zdrowia Gordona oni do PO wejdą a ze zdrowym Gordonem to mogą być nawet wyżej niż niektórzy myślą.

Pelicans są jedną z najgorzej zbudowanych drużyn w lidze(nie mowie o potencjale poszczególnych graczy tylko o charakterystyce gry). Przecież nawet największy przygłup wie, że opieranie trzonu drużyny o zawodników, którzy bez piłki tracą na swojej efektywności to nie jest dobry pomysł. Trio Holiday-Gordon-Evans nie może się udać. Na ten moment widzę 8 lepiej zbudowanych drużyn na zachodzie.

W NO ma kto zdobywać punkty, dlatego zamiana Andersona na Asika miałaby dla nich sens. Asik dobrze broni, świetnie zbiera, a shot-blocking zapewnił by Davis. Biorąc pod uwagę to jak kiepsko zbierają obecni centrzy NO i że obroną man-to-man nie błyszczą, to bym się nad tym mocno zastanowił. Wiadomo, wzmocniliby też przez to rywala z dywizji, no i Anderson zapewnia kozacki spacing dla Gordona i Evansa. A w przypadku kontuzji Davisa PF'a musieliby łatać Smithem i Aminu. Tough nut to crack.

Nie wiem co to za beznadziejna moda, żeby wszystko w NBA graficznie usprawniać. Stroje i hale zaczynają co raz bardziej wyglądać jak rysowane przez grafików komputerowych i ciężko się połapać w tym nadmiarze zmiksowanych kolorów. Ci co idą w klasykę jak Brooklyn zlecają zadanie grafikom wyrzuconym dyscyplinarnie z zakładu pogrzebowego. I tak źle, i tak niedobrze.

Kluby piłkarskie wracają do stylowej prostoty a w NBA bawią się w jakieś dziecinne wzory i modele. 3D w hali Raptors to pomysł 13-letniego fana NBA i Transformersów z Minneapolis czy ki grzyb?

Stroje i hale zaczynają co raz bardziej wyglądać jak rysowane przez grafików komputerowych

Yyy, a przez kogo miałyby być rysowane?

Mnie się tylko nie podoba moda na "nowoczesną prostotę", clean style i ujednolicanie kolorów - Pelicans jako kolejni padli jej ofiarą. Totalnie niewykorzystane bardzo ciekawe kolory na rzecz cało-białych i cało-granatowych z mikroskopijnym napisem na klacie - yuck.

Ktoś mógł poczuć zawód tylko wtedy gdyby oczekiwał wielkiego pelikana na przodzie koszulki ala Raptors lub Bucks 90s ;)

Też nie przepadam za tą prostotą, ale te stroje nawet ładnie wyglądają. Przynajmniej czcionka nie jest taka surowa jak na strojach Nets.

Co do siły zespołu, do PO na pewno nie wejdą i są chyba najgorzej poukładanym zespołem na przyszły sezon. Davisa pod koszem każdy center będzie przesuwać, nawet Chris "ważę 90 kg przed sraniem" Bosh plus na obwodzie mają 3 ball-handlerów aka Holiday, niezadowolonego Gordona który nie chce grać w NO i Tyreke który trafił z deszczu pod rynnę, chociaż jako 6th man może się sprawdzić.

Może coś wykombinują i do lutego wytransferują Gordona za fajną paczkę, chociaż kto by chciał brać taki kontrakt za kolesia który ma kolana ze szkła.

Yyy, a przez kogo miałyby być rysowane?

Mnie się tylko nie podoba moda na "nowoczesną prostotę", clean style i ujednolicanie kolorów - Pelicans jako kolejni padli jej ofiarą. Totalnie niewykorzystane bardzo ciekawe kolory na rzecz cało-białych i cało-granatowych z mikroskopijnym napisem na klacie - yuck.

A gdzie by się za dwa lata reklamy zmieściły gdyby logo zajmowało pół koszulki? ;(

• 2 miesiące temu...

Obejrzałem sobie ot tak z ciekawości kilka sparingów Pelikanów.

Pytanie o zdrowie Erica pozostaje otwarte ale proponuje co niektórym wskoczyć na ten wózek bo jak zobaczyłem co wyrabia Davis to powiem szczerze nie będe zaskoczony jak zaliczy All Star w tym roku. Facet jak na razie robi co chce. Moim zdaniem choć mało kto na nich stawia to oni mogą spokojnie wskoczyć do play - off. Gordon też wygląda jak ten zawodnik z MŚ .