Skocz do zawartości

Golden State Warriors 2013/14

LAF

Rekomendowane odpowiedzi

Mowi sie o Lowrym, w sumie za Douglasa i Speightsa, by sie ugadali

Tylko co zostanie pod koszem?

Green który jest maksymalnie niską czwórką. Ezeli, który jest kontuzjowany i wróci najwcześniej w marcu, do tego połamańcy O'Neal i Bogut. IMO to strzał w kolano.

Ja z kolei słyszałem o możliwej zamianie Douglasa za Andre Millera. Jeszcze bardziej bez sensu.

Czemu?? Właśnie Dre to tam idealny fit przy spacingu obwodu, no i wiadomo, doświadczenie, rutyna, leadership, playmaking. Wniósłby to, czego brakuje po odejściu Jacka.

Miller ma 38 lat i co najwyżej może pełnić rolę jaką pełni Fisher w OKC.

GSW potrzebuje backup PG, Kogoś kto wejdzie w każdym meczu na 10-20 minut i będzie miał siłę biegać i przepychać się z zawodnikami pokroju R.Jacksona, a w przypadku kontuzji Currego wskoczyć do pierwszej piątki i zagrać trzydzieści kilka minut w meczu. Pamiętaj że Bazemore się na PG nie nadaje nawet awaryjnie a Nedovic co najwyżej może pograć w D-Leaugue.

Mimo całego mojego sentymentu dla Millera da to co napisałeś, ale nie jest tym co potrzebują Wariors.

Miller ma 38 lat i co najwyżej może pełnić rolę jaką pełni Fisher w OKC.

Otóż to, więcej od niego by się nie wymagało. Plus to, że Dre wnosi kilkakroć więcej do gry aniżeli Fisher. 

A co do kontuzji Currego to pitolenie, bo żaden backup nie da bardzo dobrej jakości w pełnym wymiarze czasu. Wtedy się ściąga nie backup, a gościa półkę wyżej.

Otóż to, więcej od niego by się nie wymagało. Plus to, że Dre wnosi kilkakroć więcej do gry aniżeli Fisher. 

Uwierzę Ci na słowo. Oglądałem w tym sezonie może z 10 meczy Denver i w żadnym z nich nie pokazał nic wartościowego, ale może miałem pecha...

Dzisiaj GSW w trzeciej kwarcie zniszczyło Wizards zaczynając kwartę runem 30-5. Aż trudno w to uwierzyć bo Waszyngton do połowy grał na prawdę dobrze 58:58 - Marcin 10/5. Później była miazga. A ta podanie po prostu miód:

http://www.youtube.com/watch?v=_iB0XrL6MRo

Mają teraz na rozkładzie MIL i BKN, a później BOS i DEN u siebie. Mogą mocno podskoczyć w tabeli.

Najlepszą opcją w gsw byłoby ściągnięcie podobnego zawodnika do Currego, tzn, że potrafi pierdyknąć trójką na dobrej skuteczności, wtedy w wypadku jego kontuzji ich atak nie będzie tak cierpiał. Filozofia gry zostanie podobna.

To co, podpisujemy Setha Curry'ego? Trójkę na poziomie NCAA miał, zresztą powinien mieć ją zapewnioną genetycznie :)

Dopiero co został zwolniony przez Memphis. Tylko pozostaje pytanie o ballhandling. Może ktoś kto oglądał Duke w zeszłym sezonie się wypowie?

• 2 tygodnie później...

The Golden State Warriors have acquired Jordan Crawford and Marshon Brooks for Toney Douglas and part of their traded player exception in a three-team trade with the Boston Celtics and Miami Heat.

The Warriors have been looking to improve their backcourt depth, with discussions also taking place for Kyle Lowry and Kirk Hinrich.

The Heat will acquire Douglas, while sending Joel Anthony to the Celtics.

The Celtics will also receive the protected future first round pick of the Philadelphia 76ers from the Heat, along with a future second round pick. The pick from the 76ers is lottery protected in 2014 and 2015 and then becomes a second rounder.

Brian Windhorst of ESPN reports that the deal will likely save upwards of $10 million for the Heat.

Edytowane przez LONGER01

Super interes dla Golden. Mają tak potrzebnego zmiennika dla Kury.

Miami pewnie zwolni Douglasa... Zatem będą mieć wolny spot. Hmn...

Celtics tankują ostro. Szkoda, miałem nadzieję, że włączą się do ''wyścigu'' o PO i być może wyprzedzą Bulls.

W sumie szkoda Jordana. Jako starter pokazywał, że coś tam umie. Ten sezon w barwach C's niewątpliwie był jakimś przełomem w jego karierze. Teraz ponownie wraca do roli zmiennika na 15 min. maksymalnie.

Edytowane przez Nemo

Crawford nawet w Celtics byłby zmiennikiem na 15min, przecież niedługo wraca Rondo(prawdopodobnie w ten piątek).

Swoją drogą jestem ciekawy jak Jordan sobie poradzi w GSW, w Bostonie w tym sezonie grał dość dobrze. A w jednym tygodniu był wręcz rewelacyjny. Ogólnie dla GSW i Heat chyba dobry deal, dla Celtics taki sobie, bo Anthony ma umowę na 2 lata co nie jest dobre, a te picki tez takie sobie, chyba, że Philly za rok wejdzie do PO, to będzie ciut lepiej...

Mnie zastanawia jaki cel miał Boston i Miami aby włączyć Warriors do tego dealu. Można było zrobić po prostu Anthony + te picki za Crawforda + Brooksa. Nie wierzę, że Miami chciało aż tak bardzo o 2 mln uciąć koszty, bo Crawford byłbym dobrym wzmocnieniem ławki. Robią miejsce pod kogoś, czy Boston po prostu nie chciał wzmacniać Heat??