Skocz do zawartości

Golden State Warriors 2013/14

LAF

Rekomendowane odpowiedzi

Trudno zgodzić się z ostatnim zdaniem. 

A niby kto miałby zająć miejsce GSW w czołowej "8" KZ ??? Przecież tylko kwestią czasu jest fakt pikowania w dół takich ekip jak Nuggets czy Suns. Z "tyłów" mogą zaatakować "Wilki", i to by było na tyle. Na Lakersów nie postawiłbym złamanego grosza. Czas wielkich Memphis dobiegł końca...  Pelicans prezentują się kadrowo całkiem nieźle, ale czegoś tam brakuje: zdrówka, szczęścia bądź umiejętności ;-) Mnie wychodzi pewny awans GSW do fazy postseason. 

Ja bym Memphis nie skreślał bo oni bez Marca są jak dzieci zagubione we mgle Za ostatnie 9 meczy mają def rtg 108 a znim mieli 101. Poza tym duża część ofensywy idzie przez niego i przez jego grę na łokciach. A Marc ma wrócić przed Sylwestrem

Właściwie na Zachodzie z wyścigu odpadły : Kings Jazz i teraz Lakers bo grają coraz gorzej.

Do kontuzji Iguodali mieli znacznie łatwiejszy terminarz niż po niej (7 wyjazdów, 4 u siebie w tym Blazers, Rockets, i Mavs czyli numery 1, 2 i 10 w ataku). Pojadą na tripa na wschód (na razie tylko 4 mecze, LAC np 10), to sobie nabiją parę wygranych i DRTG, na razie nie ma się co spinać.

Taa. Po przegranym meczu z Suns Jackson powiedział w wywiadzie że tym w garniturach siedzącym na ławce chciało się bardziej niż tym co biegali po boisku. Dzisiaj jak mu podkładali mikrofon przy timoutach też nie wyglądał na szczęśliwego.

Klay zaraził się od Gortata i od kilku meczów biega bez ładu i składu i trafia na skuteczności 30%

Iggy niby wrócił, a jakby go nie było. Ławka nic nie gra. Przestali im płacić czy co? Ciężko się teraz ogląda Wariors.

Z nimi jest coś nie tego, jakby mieli post-championship kaca. Dla tej organizacji przejście rundy to jak zdobycie tytułu, więc niby by się zgadzało. Thompson zaczął miotać cegłami jakiś czas temu, ale Curry napiera, Iguodala wrócił, Bogut w formie i jednym kawałku, a ciagle w plecy. Dziwna sprawa.

Edytowane przez Chytruz

a Iggy ma wrócić w przeciągu tygodnia więc to też szybko zweryfikuje podane cyfry i spostrzeżenia... czekam na niego jak na zbawiciela w roto

Widzisz Iggy wrócił i od jego powrotu znów Golden ma drugą obronę w tej lidze drtg 90. Jakby nie spojrzeć ten gościu jest najbardziej niedocenianym chyba graczem w NBA.. Od lat najlepszy obrońca obwodowy w lidze i nigdy nie dostał nawet nominacji do pierwszej piątki obrońców

Klay bardzo poprawił obronę w tym roku, to fakt. Nie wiem jak to wygląda w statystykach, ale bardzo rzuca się w oczy.

Do tego Iggy + zdrowy Bogut i nie trzeba się bardzo wstydzić .

Jedno co mi się nie podoba w tym sezonie to ilość zebranych piłek w ataku przez przeciwników GSW. W tamtym sezonie Warriors byli najlepsi w lidze w tej kategorii, a teraz jest dużo słabiej. Nie wiem jak to wytłumaczyć.

A apropos wczorajszego meczu to nakopał by Igoudali za złapanie piłki po niecelnym rzucie 5 sekund przed końcem.Wiadmo było że bedzie faul i wiadomo jak rzuca osobiste. Zamiast podać do Klaya albo Stefka, którzy są o wiele pewniejsi na linii złapał piłkę i biegł. 

Pora wybrać się na wschód i stuknąć kilku cieniasów.

No, Klay trochę niszczy w D.

Parę lat temu myślałem, ze Warriors trochę wdupili, bo jak każdy team będą zakochani w swoim talencie z draftu i Thompsona długo nie puszczą, a para dwóch niebroniących pure shooterów na obwodzie to nie jest jakiś rewelacyjny building block. Okazało się jednak, że trafili w sumie all-time shooterów, a teraz Thompson jeszcze może zamykać ludzi w obronie, także jest nieźle.

Za to atak Warriors ostatnio wygląda średnio, zajebiste podania i akcje przez Lee z zeszłego sezonu zniknęły, a Curry w pewnym momencie miał 29 strat w 5 meczach. Co gorsza, te straty nie wynikają z wysokiego volume kreowanych akcji tylko jak u Magica czy Nasha, tylko z lazy passów i beznadziejnych decyzji, które już w momencie wypuszczania piłki z rąk nie mają szans powodzenia.

A Lee w meczach z Lakers, Suns i Clippers dostał jakieś 11-13 bloków. Wg boxscore było ich 10, ale jestem pretty sure, że dostał więcej.

Jak dobry jest Klay Thompson jako defensive stopper? Masakra, gość zamykał Chrisa Paula i wybronił Warriors mecz w 3 ostatnich akcjach,

serio? trzy ostatnie akcje LAC to transition i pudło CP przy Currym, potem w HCO na zasłonie było przekazanie i CP ograł Barnesa tyle że piłka bardzo nieszczęśliwie wypadała z kosza. dopiero ta ostatnia akcja była vs Klay - blok oczywiście świetny, ale jakby nie było to CP z łatwością minął Thompsona.

Od jakiegoś czasu typy rozbijają się pod koszem o Boguta jak komary na szybie. Miło, że kolega wraca do formy, oby tylko znowu nie wstał rano i stwierdził, że ma złamaną kostkę albo zerwane jakieś ścięgno.

Natomiast jumper opuścił Lee całkowicie, 18/54 z 8-16ft i 11/48 z 16-24 ft.

moze to smieszne ale problemem tego zespolu jest SCurry

gosc sie wozi po kazdym rzucie jakby wyjebal Muhammad Aliego w 10 sekund w Kinshasie 

sodowka troche jebnela do głowki - jaki lider taka organizacja

SCurry jest na dzien dzisiejszy panem w Warriors robi co chce jak chce i kiedy chce  = czas pokory = wpierdol w pierwszej rundzie = MJackson nieuniknione zwolnienie

moze to smieszne ale problemem tego zespolu jest SCurry

gosc sie wozi po kazdym rzucie jakby wyjebal Muhammad Aliego w 10 sekund w Kinshasie 

sodowka troche jebnela do głowki - jaki lider taka organizacja

SCurry jest na dzien dzisiejszy panem w Warriors robi co chce jak chce i kiedy chce  = czas pokory = wpierdol w pierwszej rundzie = MJackson nieuniknione zwolnienie

nadal się zastanawiam czy kliknąć kubię to! choć się ubawiłem....

Z tego co pamiętam GSW zagrało w tym sezonie cztery albo pięć meczów bez Stefka z czego wydaje mi się że wygrali raz. Rzeczywiście świetnie sobie bez niego radzą. W wątku obok koledzy się zastanawiają kogo wytrejdować za Bynum'a, to może niech będzie Curry jak taki z niego szkodnik ;).

Curry co to za różnica czy sadzi się czy nie to są Warriors i dla nich taki Curry to jak gwiazdka z nieba skoro przez wiele lat jechało się na zawodnikach jak Dunleavy, Murphy czy Ellis. Szkoda mi Barnesa bo w jakimś słabszym zespole w s5 mógłby rozwinąć skrzydła, a tak ma nie do końca określonej roli w GS. Gdyby miał nieco większy kontrakt mogliby go opchnąć za backup na obwód i pod kosz.

Edytowane przez skejcik