Skocz do zawartości

Golden State Warriors 2013/14

LAF

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie chodziło o Klay'a Thompsona. Curry, Barnes, Thompson to przyszłość NBA. W dodatku doświadczenie które uzupełnia Bogut, Lee i Iguodala może się okazać zabójcze. Stać ich na wiele, jeśli wszystko wypali i będą zdrowi. Prognoza na przyszły sezon: półfinał konferencji.

ten sezon weryfikuje poziom gry dwóch ulubieńców naszego forum:

1) JArett Jack - jak sobie GSW poradzą bez jego fantastycznej gry w 4Q bo strata tego typa może być bolesna. Był specjalistą od profesorskiej i spokojnej egzekucji końcówek gdzie nie zauważyłem aby pękał. jego 13/3/5,6/0,8 poniżej 30 minut będzie brakowało! tym bardziej że w PO poprawił się o 4PPG, 1,5RPG, 6%FG, dostając słusznie 5 minut więcej na boisku

2) Iggy jako ważny element ekipy ale niekoniecznie w ataku co podnosi mu poprzeczkę bo w końcu ma idealne środowisko aby eksplodować. Jest chyba najlepszym fitem jeżeli chodzi o ruchy transferowe w lato dla ekipy która w sezonie z marszu zdobyła mega duzą ilość fanów. IMO poza swoją wysławianą na forum obroną powinien podejrzeć co robił JJ i choć trochę spróbować przejąć jego obowiązki.

dodatkowo nie zapominajmy że zespół opuścił Carl Landry gość wyrobnik 11/6 na 54%FG choć tu fajnie może zaprezentować się nowo sprowadzony Speights!

Ważne także jest jak z kontuzją poradzi sobie Lee który podobno bardzo dobrze wraca do zdrowia Pamietajmy że jego salary około 15 za sezon to najistotniejsza część układanki pod tytułem Warriors. To chyba jednak jako podstawa nie jest optymistyczna wiadomość chyba jako jedyna w tym fajnym klubie.

czekam na 2017 i nową bajeczną najlepszą w NBA nową halę

Strata JJa będzie na pewno widoczna choć pozyskanie takiego obrońcy jak Iggy na pewno osłodziło te odejście. Osobiście jestem bardzo ciekawy jak Jackson rozwiążę sytuację z S5, czy będzie grała para Iggy-Barnes czy jednak Klay-Iggy, ja jestem zwolennikiem tej pierwszej opcji, obrona na pewno by zyskała a Klay jako 6men może namieszać. Kwestia która mnie osobiście najbardziej martwi to zdrowie, szczególnie środkowych bo jak wiadomo Andrew i JO okazami zdrowia nie są a i Ezeli po ciężkiej kontuzji nie wiadomo w jakiej dyspozycji fizycznej wróci. To będzie na pewno bardzo ciekawy sezon nad zatoką i liczę na lepszy wynik niż w tym roku.

Co do hali http://www.nba.com/warriors/sf

Golden się opiera na Bogucie. Możemy sobie dyskutować o Klayu , Kurze i innych ale prawda jest taka że Golden ma szanse tylko ze zdrowym Bogutem. Australijczyk potrafi idealnie zamykać ścięcia , świetnie broni obręcz, bardzo dobrze zbiera. SPurs jak tylko on schodził to robiła z Warriors młynek.

Jest jakiś projekt tej hali czy tylko zakładasz, że będzie bajeczna?

nad samym brzegiem zatoki coś a'la Miami tylko port nie będzie zasłaniał widoków. Konstrukcja dopasowana do lokalizacji czyli lekka i miła dla oka....a że San Francisco jest dla mnie drugim najfajniejszym miastem do mieszkania to i mamy bardzo atrakcyjne miejsce dla FA. Dodatkowo przypomina miasta europejskie więc to także dobre dla eurosów.

w okolicy dużo renomowanych szkół, Okolicznych absolwentów i kadry uniwersyteckiej na liście noblistów jest w USA top topów a klimat nie tak gorący jak na południu cali.

Szczerze? Będąc graczem NBA byłby to najlepszy strzał....

- - - Updated - - -

Golden się opiera na Bogucie. Możemy sobie dyskutować o Klayu , Kurze i innych ale prawda jest taka że Golden ma szanse tylko ze zdrowym Bogutem. Australijczyk potrafi idealnie zamykać ścięcia , świetnie broni obręcz, bardzo dobrze zbiera. SPurs jak tylko on schodził to robiła z Warriors młynek.

coś w tym jest więc w sumie decyzja Howarda pozbawiła nas chyba bardzo mocnej drużyny na Zachodzie

Bogut jak dla mnie może jeszcze parę lat zdrowo namieszać bo na początku kariery w pierwsze 6 lat tylko 2008/9 był do dupy (reszta to od 66- do 82)

edit - 7lat bo następny był skrócony i zaliczył komplet 65 spotkań

jaki półfinał?

Ta drużyna ze zdrowym Bogutem i Stefanem to contender. Są na dzień dzisiejszy dużo lepsi niż Thunder i jedynie zdrowie może to zmienić. Jak będą zdrowi na PO to Finals powinno być planem minimum.

Zgadzam się w pełni. Przecież na czterech pozycjach mają graczy z ligowej czołówki, oraz młodych rolesów, którzy będą tylko lepsi. Kto na zachodzie ma ich pokonać? Spurs nie będą faworytem, gdyż się nie wzmocnili i będą czerstwieć z roku na rok. Oklahoma cały czas się osłabia a Houston moim zdaniem jeszcze nie w tym roku. Memphis ma za małą siłę ognia

• 2 miesiące temu...

Granie przeciwko piątce złożonej z dwoch D-Leaguerow, dwoch 12th-manow i Steve'a Blake'a w niczym im nie pomoże w przyszłości.

No i nie wiem gdzie niby sprawdzali to wspołgranie rożnych lineupow w rożnych sytuacjach, kiedy zagrali playoffową rotacją i 5 zawodnikow pożarło po 32-40 minut.

W sezonie zawsze mam polew z kibicow, jak niektorzy się bulwersują, że zawodnik X ostatnio grał po 37, a nie 34 minuty i stanie mu się przez to krzywda, ale 40 minut w preseasonie, z Currym jako liderem i Bogutem pod koszem przeciwko trzeciemu unitowi Lakers to jakiś idiotyzm.