Skocz do zawartości

lato spurs 2013 - szukamy paliwa... bo jedziemy na oparach

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

a w ciągu kilku sekund spieprzyli finały, widocznie chcieli utrzymać trend.

Manu okej, ale ze Splitterem to ich ostro posrało. Może Pop sraczki dostał podczas finałów i trzyma go do dziś, nie pozwalając trzeźwo myśleć? Wprowadzanie czy nie, ręce czy nogi, Tiago każdy dyma w każdą dziurę i nigdy nie będzie z niego grajek wart takiej kasy. Może by tak do Nix albo do Jordana dzwonić i im go wcisnąć?

Nie przypominam sobie zeby ktos ruchal Tiago przed finalem.

A w finale wolno go bylo walic po lapach to sie zestresowal.

Za ta akcje kiedy pod koszem byl sam na sam z Millerem i nie zdobyl punktow powinien oddac z 5 baniek.

Ale to nie Miller go wybronil tylko w glowie siedzialo ze ktos wsadzi lape gdzie niepowinien a sedziowie i tak nic LeMvp nie gwizdna...

Taka jest moja subiektywna ocena sytuacji.

Moze Pop widzial to samo.

10 milionów ***** zielonych dla Tiago "rucha mnie pod koszem kazdy" Splittera, really?

Spurs zawsze mi sie kojarzylo z ogarnieta organizacja, ale 10 baniek w ostatnim roku kontraktu dla tego złamasa, *****, zszargali sobie opinie na dlugie lata. Przeciez ten koles jest drewnem ktory ma juz 28(!!) lat, lepszy juz nie bedzie. Pop, why?

Manu nie wzial wcale jakies grubej kasiory. 14/2 to nie jest taki zly deal jak za weterana ktory ma wielki wplyw na zespol, tylko ograniczyc mu minuty i oszczedzac do PO, wtedy cos z niego bedzie.

Tak czy siak Spurs sa po uszy w gownie. Mialo byc pieknie, a w ciagu kilku godzin spierdolili szanse na dobre lowy w FA.

powtórzę znowu...

1) obejrzyjcie serię z Memphis zamiast oceniać Tiago przez pryzmat tylko finałów, a słaba statystycznie produkcja Tiago spowodowana jest mała ilością minut (20) co się zapewne zmieni więc myslę że Brazylijczyk podbije staty do przyzwoitych 12/8/2/1/1 - wtedy cena za jego usługi będzie adekwatna....a co do cytatu to doadkowo Tiago w serii z Lakers zaliczył poważną kontuzję i na szybcika wracał z do końca nie wyleczonym urazem aby pomóc zespołowi. IMO nie był zdrowy też w finałach a Pop wie że jest lepszy niż było widać

2) salary zaczyna się od 7,25M$ a te wasze 10 baniek przekracza tylko w ostatnim roku który mozna przehandlować jako spadający kontrakt. dodatkowo podwyższone salary bedzie obowiązywało gdy spadnie po 17M$ kontraktów TD i Manu więc będzie dużo mniej bolesne. Widać w tym myśl spurs...bez nerwowych zmian i mimo wysokiej kwoty ( wymuszonej podobno przez PTB) zrobiono to w najbardziej rozsądny sposób

3) to po uszy w gównie to o zespole który był w finale i który za MLE mimo wszystko załata największą dziurę czyli albo zapasowy SF albo kolejny ballhandler nie tracąc praktycznie nikogo z core'u? Napaiłem się na FA ale zapomniałem, ze to spurs którzy dbają o swoich i wyczekają ostatni klocek na rynku za mniejsze pieniądze

Manu trochę przesadził ($ to dobra cena, ale mógł troszkę zejść z ceny po starej znajomości), ale nie pamiętam żeby gwiazdy jego pokroju brały kontrakty na poziomie Willie Greena. To ciągle biznes i żywe pieniądze.

Manu ze Spurs mógł się dogadać na dłuższy kontrakt w typie 16/4. I tak zostało mu max 2 lata gry. Po tych dwóch latach Spurs by go zwolnili i wypłacili mu resztę pieniędzy, natomiast teraz starczyłoby na wzmocnienia.

Bardzo słabe lato póki co w San Antonio. Myślałem, że powalczą o jakiegoś rozsądnego FA, myślałem, że zwolnią Bonnera i zaoszczędzą 4 mln, no i myślałem, że po tym jak trzymaali puchar w jednej ręcę i wypuścili go w ostatniej chwili, wszyscy w Spurs są jeszcze bardziej zdeterminowani, żeby spróbować powalczyć jeszcze raz. Na razie to jednak póki co wygląda tak, że Spurs będą za rok w playoffs tacy sami, tylko rok starsi.

Zobaczymy co wymyślą za MLE.

Nie przypominam sobie zeby ktos ruchal Tiago przed finalem.

A w finale wolno go bylo walic po lapach to sie zestresowal.

Za ta akcje kiedy pod koszem byl sam na sam z Millerem i nie zdobyl punktow powinien oddac z 5 baniek.

Ale to nie Miller go wybronil tylko w glowie siedzialo ze ktos wsadzi lape gdzie niepowinien a sedziowie i tak nic LeMvp nie gwizdna...

Taka jest moja subiektywna ocena sytuacji.

Moze Pop widzial to samo.

Haha. Wybielaj panie wanisz wybielaj. Gość zarabia kupe kasy, a sie boi że mu wsadza łapy i nie gwizdną? Siedzi mu w głowie? Serio? Ty to serio?

Subiektywizm subiektywizmem ziom ale gość zarabiający taka kase ma być pewny i robić swoje nawet jak by mu w dupe wsadzali paluchy. Ma wsadzić piłke do kosza a potem myśleć czy gwizdną, czy nie. A najlepiej ma tak grać by nie liczyć na to że gwizdną.

A łączenie funkcji trenera z GM jak widać sie nie sprawdza. Zakład, że jakby GM był ktoś inny to Manu by już tyle nie dostał i byłoby w świetle kamer gadanie o przywiazaniu, o wartosci, o legendzie, a za kamerami: bierzesz mniej albo out, już nie jestes tyle warty a wzmocnienia muszą być.

Spokojnie....

co do wartości w klubie Spurs:

1) Tiago jest dopiero 4-5 opcją w ataku

2) 3 w obronie...

obecne salary 7,5M$ jest na wysokiej 3 pozycji w klubie ale dwóch istotnych graczy ma rookie contract (Leonard i Green) a Manu właśnie zszedł z ceny tak jak wcześniej Duncan. Realny poziom kontraktu przy normalnej kasie obu gwiazd to przecież 4 pozycja adekwatna do delikwenta. Dodatkowo każdy wspomniany gracz jest starszy więc jeżeli chodzi o hierarchię jest względnie zachowana! No i klasyka NBA jak przepłacać to wysokiego. 4 lata przy 28 latach jest OK.

minuty w PO jest 6ty w rotacji (mimo kontuzji) i ten wskażnik wzrośnie.

A może od tyłu?

dziś więcej dostanie....nie licząc mega gwiazd

Jeff Green +1,2M

Horford +4,5M

Humpries +4,5

B. Lopez +7M

G-Force 2,5M

Tyrus Thomas +1,2M

Boozer +7,8M

Noah +4,6M

Taj Gibson =

Varehehe +1,6M

Marion +1,8M

McGee +3,2M

Gallo +2,6M

CV +1M

Stuckey +1M

Bogut +6,5M

Biedrins +1,5M

Lee +6,2M

West +5,5M

Jordan +4M

Griff +9M

Caron +0,5M

Zach +10M

Gasol +7,5M

P> Gasol +12M

Bosh +11,5M

Ilyasowa +0,4M

Love +7M

R.Anderson +0,7M

Amare +13M

Tyson + 6,5M

Perk +1,0M

Ibaka + 4,5M

Nelson +1,0M

Young +1,1M

Gortat +0,2

LMA +6,5M

Thorton +0,6M

Bargniani +3,5M

De Rozan +2M

Okafor +7M

Blatche 0,2M

z fajnych graczy mniej mają Asik, Scola a kontrakt Tiago to taki podobny do poziomu Salomonsa, Affalo, Arizy, Dragica, Prince'a czy MWP wręcz...... nie wiem gdzie tu widzicie jakąś tragedię dla gracza który zna system Popa ...

poproszę wskażcie gracza podobnego potencjałem do tiago z lepszym kontraktem poza rookie scale? ilu ich wyłapiecie?

Nie ma to jak optymistyczna rozpiska i porównanie 1 roku kontraktu danego zawodnika, który jest rosnący z 2-3, a nawet 5 rokuem kontraktu.

Jesli porównujemy go z Gasolem i jego 20 bankami, to porównaj go z ostatnim rokiem Splittera. Problem polega na tym, ze jego kontrakt będzie rósł, a trzeba podpisać chocby Leonarda.

Splitter to poki co gosc na 25mpg i w tym czasie robi 10/6/1/1/1 w RSie i cale 6/3/1/1/1 w PO.

No to jesli przyjmiemy, ze jego sredni kontrakt to 10mln to za kazda "jedynke" (pkt, zb, steal itd) w statystyce podczas PO dostal srednio ok 0,8mln.

Wiem, ze spursi to spursi inna taktyka, inny coach, inny swiat, ale nawet jak na ten swiat to duze pieniadze dla 28 letniego Rolesa. cale szczescie, ze nie dali mu 5 letniej umowy.

ignazz, na siłę próbujesz usprawiedliwić kontrakt Tiago? Proszę, nie porównuj do niego umowy Pau... sprawdź gdzie był Gasol w jego wieku i weź poprawkę na to, że jest już w ostatnim roku kontraktu. Porównywanie go do innych, np. Horforda, Love'a, Bosha, czy nawet Lee lub Griffina też nie ma sensu, bo Splitter nigdy nawet do nich się nie zbliży.

Nie interesuje mnie to, czy koleś zna system, czy nie i z tego powodu dawanie mu mu w nagrodę średnio prawie 10 za sezon. Liczy się to, co daje na boisku. Nie wiem, może statystyki nie pokazują jego świetnej efektywności, ale wolałbym wydać te pieniądze na ściągnięcie Gortata i podpisanie kogoś innego z FA. A co z LaMarcusem? Przecież miało pójść jakieś s'n't.

Bo Spurs mieli w końcu grubszą kasę i chyba były plany dojebać się jeszcze przez FA? Podpisanie Manu i Tiago nie pchnie ich ani trochę do przodu.

Moim zdaniem SAS się pospieszyli.

nie porównuję tylko uświadamiam ile jest klubów które w tym roku niezależnie czy to pierwszy czy ostatni rok kontraktu jak i w następnych latach będą przepłacać.....po prostu rynek FA sprowadził marzenia o Iggim czy Smithie i pomysłąch aby trochę kasy odpuścili w spurs do brutalnej rzeczywistości...pierwszy byłem tym co się łudził i wyliczał miljony na co to kolejnych graczy a wyszło normalnie czyli za rozsądne pieniądze, bez taxu i fajerwerków odbudowano druzynę będącą w finale.....

nie jest błędem podpisanie Tiago za taką kasę...błędem było marzyć o potędze i ściągnięciu jednocześnie 1-2 super FA. to był błąd a nie to co zrobiło spurs....widocznie taka jest rzeczywistość

Sluchajcie, nawet nie pozwolili mu stestować FA.

Nie wiadomo jeszcze, jakie stawki beda chodzić latem. Poki co jakies small markety przepłacają Korverów i jemu podobnych tuzów.

Iggy dostal kapuche od Kings, ale nie wziął, a oni sami sie wycofali. Pelikany daly 11 za Tyreke'a, o którym mozna mowic, ze ma ASG potential. Rok temu 11 za sezon dostali Curry i Jrue. Inaczej ocenia sie kontrakty smallmarketowcow, inaczej contenderow.

Kvrwa, nie wierzę, zeby ktokolwiek zaproponował mu porównywalne pieniądze, nie mowiac o wiekszych. A jakby dostal 8/sezon w Atlancie, czy Milwaukee, to wolalby grac za 6 w Spurs.

Wystarczy dorzucic banke-2 i przypuszczam ze do wyciągniecia jest Big Al, czy Josh Smith, nie wspominając o Millsapie.

Sluchajcie, nawet nie pozwolili mu stestować FA.

Nie wiadomo jeszcze, jakie stawki beda chodzić latem. Poki co jakies small markety przepłacają Korverów i jemu podobnych tuzów.

Iggy dostal kapuche od Kings, ale nie wziął, a oni sami sie wycofali. Pelikany daly 11 za Tyreke'a, o którym mozna mowic, ze ma ASG potential. Rok temu 11 za sezon dostali Curry i Jrue. Inaczej ocenia sie kontrakty smallmarketowcow, inaczej contenderow.

Kvrwa, nie wierzę, zeby ktokolwiek zaproponował mu porównywalne pieniądze, nie mowiac o wiekszych. A jakby dostal 8/sezon w Atlancie, czy Milwaukee, to wolalby grac za 6 w Spurs.

Wystarczy dorzucic banke-2 i przypuszczam ze do wyciągniecia jest Big Al, czy Josh Smith, nie wspominając o Millsapie.

PTB chciało mu zaoferować właśnie taki kontrakt jaki dostał od spurs.....

jakieś wyjątkowe oddawanie 2mln$ na sezon bo chcę grać w spurs a nie Hawks NIE ISTNIEJE u gracza 28 letniego.

Agenci biorą 10% kwoty więc też nie są skorzy do odpuszczania kontraktów

- - - Updated - - -

.

nope...

na razie Big Al zaczął negocjacje od 15MLN/Y

Smith natomiast czeka na porażkę Rakiet/Mavs z Howardem. Jego licznik zaczyna się od 16mln$ jak na razie.....

jak czytałem te kwoty to siadłem....

Iggi ciut tańszy 14mln$

no i wspomniany Tyreke 11mln$

Najwyzszy czas bym się włączył do dyskusji. Uważam iż obydwa podpisane ostatnio kontrakty są za wysokie. Tiago jak wiadomo w finałach był po kontuzji i nie pokazywał wszystkiego co umie,mimo to dawanie mu takiej kasy to przesada. Za niewiele więcej do wyjęcia byłby Milsiap, i nie słyszałem, żeby w ogóle dostał ofertę.Brazylijczyk to cały czas tylko role player. No cóż widocznie Pop widzi w nim cały czas potencjał rozwoju. No cóż może uda się go wymienić. Z kolei Manu przez następne 2 lata raczej nie będzie graczem wartym 7 milionów za sezon. To gracz, który jeśli nie ma swojego dnia (a ma raz na kilka spotkań to jest wart) to nie powinien dostawać więcej niż 20-23 minuty. To jeden z moich ulubionych graczy, ale jeśli Spurs marzą o zdobyciu tytułu to nie mogą być od niego uzależnieni w takim stopniu jak to jest do tej pory. Niestety nie wzmocni już nas nikt kto da 15-17 punktów na mecz co może być problemem. Miejmy tylko nadzieje że nasz trener jak to ma miejsce co roku zrobi z jakiegoś nikomu nieznanego gracza świetnego rolesa, ale to i tak może być za mało. Spodziewałem się obławy na free agents a doczekałem się ataku z kijem na czołgi.

Najwyzszy czas bym się włączył do dyskusji. Uważam iż obydwa podpisane ostatnio kontrakty są za wysokie. Tiago jak wiadomo w finałach był po kontuzji i nie pokazywał wszystkiego co umie, to dawanie mu takiej kasy to przesada. Za niewiele więcej do wyjęcia byłby Milsiap, i nie słyszałem, żeby w ogóle dostał ofertę. To cały czas tylko role player. No cóż widocznie Pop widzi w nim cały czas potencjał rozwoju. No cóż może uda się go wymienić. Z kolei Manu przez następne 2 lata raczej nie będzie graczem wartm 7 milionów za sezon. To gracz, który jeśli nie ma swojego dnia (a ma raz na kilka spotkań to jest wart) to nie powinien dostawac więcej niż 20-23 minuty. To jeden z moich ulubionych graczy, ale jeśli Spurs marzą o zdobyciu tytułu to nie mogą być od niego uzależnieni w takim stopniu jak to jest do tej pory. Niestety nie wzmocni już nas nikt kto da 15-17 punktów na mecz co może być problemem. Miejmy tylko nadzieje że nasz trener jak to ma miejsce co roku zrobi z jakiegoś nikomu nieznanego gracza świetnego rolesa, ale to i tak może być za mało. Spodziewałem się obławy na free agents a doczekałem się ataku z kijem na czołgi.

też jestem rozczarowany, kwote przygotowane do podpisu uważam za wysoie ale taka jest rzeczywistość

zobacz Korver, Smith IMO są gorsi od Manu a kasa podobna

z drugiej strony był taki moment w RS gdzie Tiago grał bardzo dobrze i marwiłem się, ze nie ma szans go zatrzymać

potem niepotrzebnie napaliłem się na FA czytając o Smithach AK, Tyreke, Ellisach, Milsupach czy LMA.

zostaje nadal Neal do podpisania i reszta (MLE) na 1 wzmocnienie