Skocz do zawartości

lato spurs 2013 - szukamy paliwa... bo jedziemy na oparach

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Nazwijcie mnie szaleńcem ale po tym drafcie to nachodzi mnie taka refleksja że z Jazz trafi zawodnik do Spurs ale będzie to Big Al

Wady i zalety znane od lat więc jaki to będzie fit

Po 1 - ofensywnie można się śmiać ale na lewym łokciu potrafi być zabójczy

Po 2- to dziwne ale Corbin nauczył Jeffersona co to jest podanie, Big Al coraz lepiej podawał tyle że Jazz nie miało za dużo dobrych strzelców za 3 w Spurs jego gra in-out może być zabójcza i liczba asyst może jeszcze skoczyć

Po 3- Duncan w tych finałach był słaby w ataku z lewej strony a lepszy z prawej więc z Jeffersonem nie przeszkadzaliby sobie

PO 4- Jefferson fantastycznie zbiera na własnej tablicy

Po 5 jego obrona pick and rolla jest legendarnie koszmarna ale..... skoro Diaw przy Timie nagle stał się jednym z lepszych obrońców picka to mam przeczucie że Jefferson mógłby się mocno poprawić ( zwłaszcza że Green z Leonardem stawiają twarde zasieki i powolne obracanie się Big Ala nie będzie tak poważnie eksponowane)

No i finalnie. Jefferson zaliczył średni rok jego cena spadła. Chodzą słuchy o umowie typu 45 mln na lata. Więc jeśli mam do wyboru 7-8 mln dla Tiago a 11-12 dla Ala to lepiej inwestować w tego drugiego ( on wciąż ma dopiero 28 lat)

W sumie jest miejsce na AI3. Możliwe, że by chcial się załapać za mniejsze pieniądze. Ai3 może grać na SF, więc trójka Kawi, Green i Ai3 zrobiłaby dobrą rotację na 2-3. Obrona byłaby przejebana, AI3 lubi kontry, więc cały backcourt jeśli liczyć SF by zajebiście biegał. Idealny fit, kwestia czy Ai3 się zgodzi. I broń boże Al, toż to double cancer z obu stron, nie uwierzę w niego w Spurs dopóki nie będzie miał koszulki na sobie.

Witam jestem nowy na tym forum. Jestem fanem Spurs od 1999 roku kiedy to miałem 9 lat. Jeśli chodzi o wzmocnienia mojej drużyny to potrzebny jest SF do załatania dziury po S-Jacksie oraz ktoś podkoszowy aby odciążyć Duncana.Przedłużenie Manu uważam za oczywistość. Oto mój top graczy, których bym widział w Teksasie, wymieniam tych, których ściągnięcie jest bardzo prawdopodobne, chodzi o wolnych agentów i graczy, którzy są na wylocie w swoich ekipach : Milsiap, Gortat, Pekovic, Jefferson, Kirilenko. Na kogos z nich powinni zapolować. Jeśli chodzi o graczy dostępnych za niewielkie kwoty spróbowałbym wziąć jakiegoś weterana typu Kaman, Jamison, M. Barnes, Brand, D. Wright, J Johnson, K. Martin. Pamietajmy, że na wylocie ze swoich ekip są Deng, Granger, David Lee czy LmA jednak ich ściągnięcie może być zbyt kosztowne dla Ostróg

Witam jestem nowy na tym forum. Jestem fanem Spurs od 1999 roku kiedy to miałem 9 lat. Jeśli chodzi o wzmocnienia mojej drużyny to potrzebny jest SF do załatania dziury po S-Jacksie oraz ktoś podkoszowy aby odciążyć Duncana.Przedłużenie Manu uważam za oczywistość. Oto mój top graczy, których bym widział w Teksasie, wymieniam tych, których ściągnięcie jest bardzo prawdopodobne, chodzi o wolnych agentów i graczy, którzy są na wylocie w swoich ekipach : Milsiap, Gortat, Pekovic, Jefferson, Kirilenko. Na kogos z nich powinni zapolować. Jeśli chodzi o graczy dostępnych za niewielkie kwoty spróbowałbym wziąć jakiegoś weterana typu Kaman, Jamison, M. Barnes, Brand, D. Wright, J Johnson, K. Martin. Pamietajmy, że na wylocie ze swoich ekip są Deng, Granger, David Lee czy LmA jednak ich ściągnięcie może być zbyt kosztowne dla Ostróg

Witaj!

1) obawiam się, że zadziała efekt domina spowodowany decyzją Howarda i przegrane kluby walczące o niego nerwowo zareagują:

howard do klubu x np. Mavs

Rakiety biorą Smitha

Hawks atakują wysokich Minny (Pek) PTB (Hick) i Millsupa a może i Tiago

ten co straci podstawę na C zaatakuje resztę mozliwych graczy niesamowicie podnosząc cenę

Spurs nie dadzą rady wyrównać Tiago i wezmą Zazę Pachulię kończąc sezon zamiast wzmocnieniem osłabieniem

2) Iggy dostał zaproszeniedo negocjacji 5 klubów i nie ma w tym gronie spurs

3) Big Al rozmawia z Bobcats co automatycznie oddala spurs i niską cenę zakupu od Ala

4) 2 nazwiska łączone ze spurs to "tylko" Monta Ellis i AK47

5) zero pośpiechu z Manu

6) Diaw op in więc jego 4,7 MLN$ wliczamy do salary

a co z Gortatem bo takie plotki smigają, żadnych konkretów, jedynie co podają,to ze Borys byłby w tym również.

nie ma żadnego sensownego rumoru Gortat Spurs

- - - Updated - - -

Ale wciąż mogą wywalić Bonnera i płacić mu tylko 1 mln

mieli termin do 30 czerca - od lipca jest w pełni gwarantowany tzn. że albo oddadzą go w wymianie albo jest to ostatni rok z w pełni wykorzystaniem go jako gracza spurs...płacenie 1mln i nie skorzystanie z niego na parkiecie ani jako asset spadającego kontraktu był oszczędnością finansową ale krótkowzroczną...

Jeśli żaden znaczący zawodnik nie zechce pójść do San Antonio za odrobinę mniejszą sumę niż do jakiegoś średniaka, to chyba stracę wiarę w tę ligę. Jesli wierzyć domysłom ignazza, spurs powinni zapolować na Milsiapa i dać mu nawet te 12 mln, gdyż moim zdaniem jest tego wart, i po latach gry w przeciętniaku zechce powalczyć o coś więcej. To powinien być priorytet nawet kosztem Tiago. Ewentualnie Carl Landry czy JJ Hickson. Mam nadzieję, że moja wiara w weterana Antawna Corteza Jamisona nie jest na wyrost. Podpisanie go za minimum to niezły steal. Ogólnie w poszukiwaniech podkoszowca prędzej szukałbym nominalnego PF-a niż centra, gdyż moim zdaniem obecne miejsce Duncana jest na centrze. Plus Kirilenko. Nie widzę na rynku wolnych agentów równie dobrego small forwarda (Iggy jest poza naszym zasiegiem) Jeśli z nim nie wyjdzie zostają Matt Barnes, Budinger albo Corey Brewer, lecz jak wiadomo żaden z nich nie jest pewną inwestycją. Monta Ellis nic nie daje drużynie jeśli zostaje Manu, a jego odejście może rozwalić chemię w drużynie. Jak już mówiłem wzmocnienia są konieczne, gdyż Tim zasługuje na to by dać mu kolejna szansę walki o tytuł. Bez tego nie da rady, gdyż konkurencja nie śpi. Na pozyskanie kogoś naprawdę dobrego w wymianie są bardzo małe szanse, ponieważ Parker, Manu, Green, Kawhi i Tim są nie do ruszenia a za całą resztę ciężko będzie kogoś naprawdę wartościowego wyciągnąć (no chyba, że sign and trade Tiago). Ja bym próbował z Suns, Splitter plus ktoś za Gortata. Moim marzeniem jest Danny Granger. Z miejsca stałby się pierwszą opcją lecz niestety to niemożliwe. Wiemy, że Clippers chcą opchnąć Carona Butlera, lecz kogo mamy im oddać w zamian?

PS: Szukając wzmocnień sztab powinien zatrudnić kogoś, kto potrafi zdobywać punkty. Dobrych defensorów mamy sporo a z punktowaniem mogą byc problemy (na Duncanie i Ginobilim niestety coraz mniej można polegać).

kontrakt Tiago jest do przyjęcia.

Zobczcie ilu wysokich ma gorsze kontrakty a Tiago jest mega ważny dla spurs....kwota jest podobno wklepana dokładnie z cyferek jakie zrobiły w salary PTB, które dokładnie tyle mogli zaproponować. OK Tym bardziej, że najwyższa kwota jest na końcu jako spadającaczyli z niezłymi perspektywami n trejd.

Nie mam info o 14/2 Manu ale jeżeli tak to masakra bo ze wzmocnien Ak47 lub Montą lipa nie wspominając o Millsupie czy Smithie

Beznadziejny to jest dopiero kontrakt Manu. 14/2? Oni tam w San Antonio nie oglądali playoffów?

a jakiego kozaka chciales wyhaczyć za taka kase ? Manu to jest dalej impact player jakby nie bylo, w dodatku z ogromnym doświadczeniem i killer instict. mial slabe playoffy ale tez chyba nie byl do konca zdrowy. Pop ma ogromne zaufanie do Manu i ja sie akurat dziwie ze tak malo dostal. mimo slabych statsow dalej bralbym Manu ponad niejednym allstarem.

tu wychodzi niestety fakt, ze spurs tak jak big 3 jest bardzo wdzięczną organizacją i za lojalność wypłacany jest bonus...szkoda, ze nie dano mu np. 3 lata za 5mln gdzie ten 3 rok to by tak kasę odebrał za darmo..... wybrano uczciwość i nagrodzono Manu ze szkodą dla potencjalnych wzmocnien....

55 MLN$ w salary więc tylko MLE lub 4MLN$/Y

ani AK ani Monty

to trade'owania Bonner bo nie sądzę, że oddadzą Diawa.

do podpisania Neal i maks to 8 mLN na wydatki w tym rookie

- - - Updated - - -

a jakiego kozaka chciales wyhaczyć za taka kase ? Manu to jest dalej impact player jakby nie bylo, w dodatku z ogromnym doświadczeniem i killer instict. mial slabe playoffy ale tez chyba nie byl do konca zdrowy. Pop ma ogromne zaufanie do Manu i ja sie akurat dziwie ze tak malo dostal. mimo slabych statsow dalej bralbym Manu ponad niejednym allstarem.

chodzi o to, ze i tak mógł zejść z ceny bo nigdzie się nie wybierał i lepsze byłoby 15/3 np.

Jeśli ktoś się spodziewał, że Spurs wypuszczą Splittera właśnie wtedy, kiedy cały projekt z wprowadzaniem go do NBA zaczął mieć ręce i nogi to chyba obserwuje Spurs od 3 miesięcy.

Manu trochę przesadził ($ to dobra cena, ale mógł troszkę zejść z ceny po starej znajomości), ale nie pamiętam żeby gwiazdy jego pokroju brały kontrakty na poziomie Willie Greena. To ciągle biznes i żywe pieniądze.

10 milionów ***** zielonych dla Tiago "rucha mnie pod koszem kazdy" Splittera, really?

Spurs zawsze mi sie kojarzylo z ogarnieta organizacja, ale 10 baniek w ostatnim roku kontraktu dla tego złamasa, *****, zszargali sobie opinie na dlugie lata. Przeciez ten koles jest drewnem ktory ma juz 28(!!) lat, lepszy juz nie bedzie. Pop, why?

Manu nie wzial wcale jakies grubej kasiory. 14/2 to nie jest taki zly deal jak za weterana ktory ma wielki wplyw na zespol, tylko ograniczyc mu minuty i oszczedzac do PO, wtedy cos z niego bedzie.

Tak czy siak Spurs sa po uszy w gownie. Mialo byc pieknie, a w ciagu kilku godzin spierdolili szanse na dobre lowy w FA.