Skocz do zawartości

Wietrzny offseason

josephnba

Rekomendowane odpowiedzi

Byki już raczej nie zbiorą takiej ekipy co w sezonie 10/11 , ale co z tego? MJ nigdy nie miał tak dobrego supportu. Niech Rose wreszcie będzie miał na tyle szczęścia, by rozegrać pełny sezon. Wtedy wystarczy obecny roster (zakładam, że zostanie belinelli, wyleci nate) + mięsko na C i finał konferencji murowany. Zdrowe Byki to potęga.

Wskaż mi kandydatów do future HOF i 6OTY w obencym rosterze Bulls. No ludzie...

edit: oczywiście z supportu Rose'a

Edytowane przez Cardi
...

• 2 tygodnie później...
Gość szpiegzkrainydeszczowców

BTW

Thibo dostał nowe obowiązki i będzie prawą ręką Mike'a Krzyżewskiego w Team USA. Zastąpi w tej roli D'Antoniego. Jak to napisali na jednym z serwisów amerykańskich... drżyj Nigerio;)

• 2 tygodnie później...

Dobra wymiana dla Bulls, jeśli dostaliby za Denga #3 i Okafora. Mają Butlera, wybraliby McLemore'a lub Portera i dalej byłby podobny poziom na 2/3, ale dużo mniejszym kosztem na kilka najbliższych sezonów (do spadnięcia CB).

A Emeka poza tym, że ma spadający kontrakt (tak jak Deng zresztą), to jeszcze byłby świetną opcją na ławkę i ogólnie do grania pod TT.

Ja bym brał na ich miejscu. Mieliby dalej Butlera i kogoś z draftu za Denga na 2 lub 3 i dodatkowo świetnego rezerwowego C, którego mogą po sezonie próbować przedłużyć za rozsądniejsze pieniądze (na pewno mniejsze, niż musieliby wydać na Denga), a jakiego nie znajdą ani na FA w tym roku, ani ze swoim numerem w drafcie.

Pozostałoby poszukać swingmana na FA (Webster/Korver?) i jeszcze wybrać jakiegoś solidnego gnojka ze swoją #20. Ale na jaką pozycję to zależy, na kogo przeznaczyliby #3 (Porter/McLemore raczej?).

Pod koszem byłby wypas (Noah, Booz, Taj, Emeka), do tego Rose, Kirk, Butler i dwóch gości z draftu plus ktoś z FA. Jest z czym iść na wojnę.

Kogo testują Bulls, tak na marginesie?

Ciekawe jak tam u Rose'a.

w pierwszej chwili jak to przeczytałem na ChTribune to oniemiałem

Zaraz mi sie nasunęlo- ze co k**wa? Ale za chwile- chwila chwila, przeciez sam tego chciałem

deng tak mi sie kojarzy z bulls, ze nawet jak wiem ze trzeba go oddac to jakos mi tak dziwnie...

fajnie ze juz na draft sie szykuja, dobrze to wróży w kwestii wzmocnien

a co sie tyczy draftu to ja jak zwykle nie wiem kto jest wart uwagi

Znafcy gdzie Wy?

josephnba wlasnie masz racje tak sie deng z chicago kojarzy ze szkoda go oddawac i to jeszcze do wizards gdzie o nic nie zagra, no ale butler sie sprawdzil a luol coraz czesciej kontuzje...

ja bym chcial Mclemora jesli go oczywiscie orlando nie machnie, a jak nie to Oladipo ale jesli oczywscie do tej wymiany dojdzie

Rose ponoc super thibs mowi ze w koncu jest 110% i jak to powiedzial wrocil "stary" rose na oddatek ulepszony ;)

no cóż, Luol to tak jakby ikona nowych Bulls, to z nim i Kirkiem zaczęły sie pierwsze poważne sukcesy po latach planów 20XX Krausego

To Luol jest kapitanem, liderem i niepisanym przywódcą tego zespołu, do tego bardzo udzielał sie lokalnie jak i globalnie, bardzo go bedzie brakowało, ale może, moze wzorem Hinricha za 2 3 lata wróci ;)

Pewne jest jedno- facetowi powinni zawiesic koszulke pod kopuła za te 9 lat

Wszystkie ruchy Bulls jak na razie wskazują na to, że jest wyczekiwanie właśnie na nowy kontrakt Denga, oczywiście niższy, coś na poziomie 40/4 i handlowanie spadającym kontaktem Boozera w 2014 jednocześnie nie wpieprzając się w podatek od luksusu. Dodając do tego możliwość wstawienia Miroticia w miejsce Bozzera w 2014 czyli oszczędność + być może jakiś roles na ławkę za tego 2. Daje to w 2014/15 piątkę

Rose - Butler - Deng - Mirotić/Gibson - Noah + prawdopdobnie Teague + tegoroczny 20 pick + coś z wymiany za Boozera bądź w miejsce uwolnionego salary. Daje to 9 graczy czyli i tak więcej niż Tom używa. :) No i trzeba pamiętać, że zawsze jest ten pick od Bobków, który może pomóc przy każdym tradzie.

Dać mu w przyszłym sezonie mniejszy kontrakt, wymienić Boozera za rolesów, podpisać fajnych FA i Bulls atakują finały :)

Jak dla mnie plan idealny

teraz tylko namów agenta Denga do niższego kotraktu, znajdź gdzieś I.Thomasa i zaproponuj mu trade zycia z boozem i na koniec dogadaj sie z kilkoma top rollsami zeby zagrali w Chicago za vet min i atakujmy te finały

Bulls proponują swoj #20 pick za thomasa robinsona.

Dla Bulls bardzo słaby trade, robinson to ksiązkowy bust, cos jak tyrus tylko kompletnie nie wie co to obrona, jego gra sprowadza sie do napierdalania dunkow, a z #20 bulls moga wyciagnac np tego Dienga ktory nie dosc ze ogarnia w D to jeszcze moze byc jako takim zagrozeniem w ataku (dobry mid range).

Co do Denga to sam nie wiem, Bulls moga grac tym co jest i sezon pokaze ze lepsi niz w 2011 wcale nie bd (nie stworza takiej lawki) a trade denga moze albo oslabic bulls, albo w huj wzmocnic to albo to, zobaczymy co zrobi paxson z formanem ale wydaje mi sie ze to co zawsze czyli duzo szumu a na koniec cichy wybor jakiegos eurosa i pretensje przez cale lato :P .

Stein z espn cos pisal ze Aldridge'a ciagnie do wietrznego ??