Skocz do zawartości

WCF [2] Spurs - Grizzlies [5]

BiałaCzekolada

Rekomendowane odpowiedzi

Lepiej mieć świetną obronę i przyzwoity atak niż świetny atak i przyzwoitą obronę.

Co do samego g3 to było to klasyczne przejęcie meczu przez big3 Spurs - wyjazdowy mecz, więc trochę mniej wsparcia od reszty role players.. 2q Parker, 3q Manu i 4q+OT Duncan.

Pop świetne adjusty po 1q - granie small ballem przeciwko big lineup Grizz, Kawhi na Conleyu, dwa back-cuty Manu vs Pondexter.

Inna sprawa, że posiadanie na 2:02 left powinno być po stronie Memphis, upiekło się Spurs że jest ta żałosna zasada o sprawdzaniu kontrowersji tylko przy dwóch minutach do końca. JVG ma racje, że powinno być jak w NFL - rzucanie flagi przez coacha.

taa, to dlatego lepsza defensywnie drużyna przegrywa 0-3.

tytuły wygrywa się balansem między O a D i tyle. przynajmniej od czasu kiedy trójka jest w powszechnym użyciu.

dokładnie tak

zresztą, ja bym poszedł jeszcze głębiej

inside-outside

atletyzm-iq

itp. itd.

Spurs póki co wyglądają na najlepiej zbilansowaną drużynę tych play-offów. Dodali brakujące elementy, Green, Leonard i Splitter wnieśli więcej obrony i fizyczności (której brakowało choćby w poprzedniej serii z Grizzlies), ale wisienką na torcie jest gra Duncana.

ale wisienką na torcie jest gra Duncana.

+1

Proponuję do końca PO komitywę kibiców Spurs i Lakers (no i automatycznie Brooklyn Nets, bo macie chyba z nimi sztamę?). W sumie każdego kogo denerwowało odliczanie Lebrona i Alonzo, 5pierścień należy się jak psu buda.

Mnie tam sie wydaje ze lepsza obrone graja spurs w tej serii nisli Miski.

Grizzlies maja malo fire power. w grze gdzie ida fale punktowe to ich fale sa zbut male aby zatopic przeciwnika lub podtopic aby sie nie wygrzebal z bagna.

Dzisiaj Spurs wygrzebywali sie z bagna dosyc dlugo i udalo sie przelamac furiackich Memphis ktorzy atakowali jak dzikie rosomaki zaraz na wstepie. Ale Ostrogi zranily te wrzeszczace zwierzaki rozcinmajac klatke piesiowa i wyrywajac serce!

Kolejna dogrywka i kolejna porazka twardych niedzwiedzi.

mam nadzieje na sweep chociaz 10 dni przerwy lub tez osiem to zaaaaaaaaaaaaaaaaa dluuuuuuuuuuuuuuuuugoooooooooooooo

Lepiej mieć świetną obronę i przyzwoity atak niż świetny atak i przyzwoitą obronę.

właśnie popatrzyłem na ostatnie lata

2012 Heat 3 atak 6 obrona

2011 1 8

2010 4 7

2009 4 2

2008 6 2

2007 3 5

2006 11 1

2005 7 5

tylko jak liczyć ten idealny balans?:)

Finał Spurs-Pacers i 5 tytuł Duncana sprawiłoby, że właśnie oglądaliśmy kapitalny sezon.

Collapse Lakers, Heat odpadają, ich kibice mówią, że to przez Cardinala a misia wygrywają wiecznie underrated Spurs.

A bb2 i jak tam humor dopisuje? Spurs znowu w WCF i blisko finals a dla ciebie przecież im zawsze nie wychodzi ;)

Co do serii- wychodzi brak strzelców w Grizzlies. Ciekawy jestem czy uda się im nabyć paru w lato. Spurs grają przede wszystkim bardzo dobrze w obronie a i Parker po raczej mizernej serii z GSW zaczął grać i wygląda to coraz lepiej. Fakt, że nie spotkamy w finale zespołów z takim firepower jak Warriors więc może być nieźle.

Gość szpiegzkrainydeszczowców

dlaczego za długa przerwa? tydzień odpoczynku może mieć znaczenie z wymęczonym przez indianę miami.

Ponieważ żadnemu zespołowi nie leży dłuższa przerwa, a sczególnie takiemu, jak rozpędzeni obecnie Spurs. Wypada się wówczas z tego odpowiedniego rytmu, choć oczywiście nie ma reguły. Natomiast Miami rok temu złapało właśnie momentum dzięki siedmiomeczowej serii z Celtics.

ale akurat spurs nie grali z żadnym poza lakers ktorzy zdrowi pokazali i tak zero .....z nich wiec maja akurat ścieżkę trudniejsza......

Lakers nigdy nie byli zdrowi. A jedyny rywal, który rok temu pokonał Spurs, stracił kluczowego zawodnika.

Ja życzę dobrze Spursom, ale ostrożnie chłopaki, bo zaczynacie zahaczać o poziom arogancji, który wytykacie fanom Miami.

ja tam podbijam wowo

szok!

I jeszcze jedno Lorak a propos kto tu ma lepszą defensywę.

W tych PO Spurs ma 95,6 i są nr 1 a Memphis mają 101,5 i tylko raz z Thunder byli poniżej 100 więc na przyszłość sprawdź fakty zanim rzucisz hasło lepsza defensywa przegrywa

ech panie, a ty się lepiej zapoznaj ze znaczeniem próbki i jak na drtg wpływa granie z np. lakers mającymi obwód z dleague + średnimi warriors vs bardzo dobra O clippers z CP + super Durant.

nie przypominam sobie arogancji poza typem serii 4;1......daleki jestem nawet o pisaniu juz o finale bo kazda seria konczy sie jak pojawia sie cyferka 4 (slownie: cztery)

jedyne co my fani podkreslamy to zyczenie aby Duncan na koniec kariery zdobyl ten upragniony piaty tytul ktory bardzo zabezpieczylby mu pozycje alltime PF na przyszlosc bo tych z przeszlosci pF ( darujac sobie dyskusje o pozycji centra) chyba ostatecznie schrupal.....

w tym kontekscie rozwazamy ewentualnie dodajac fakt jak to LBJ wyliczal tytuly..... biorac tytul i zabierajac rownoczesnie statuetke Miami klubowi budowanemy dokladnie odwrotnie niesmialo na razie sie usmiechamy......