kore Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Kurde! sorry za zamieszanie, mówię o 2015, a myślę o 2014 przecież cholera draft w tym roku jest... późna pora, na łeb już siada, wybacz Dzięki za wyprostowanie tematu... Faktycznie w tym roku to tylko zdaje się idzie drugorundowiec do Bucksów a 1rd swój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Jak tak dalej pójdzie to nawet pick w TOP 5 by obronili. Stawiam, że po sezonie MIN będzie dealować Love'a za wybór LAL w drafcie i Lakersi na to mogą pójść, żeby szybciej dać szansę Kobiemu na walkę o tytuł. A to byłaby głupota równa z tą którą zrobili NYK przy wymianie Melo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liv Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 No mi się wydaje, że nie ma szans żeby Lakers na to poszli. Podpisali KB na 2 lata za grubą kasę, teraz wyłowią sobie talent z draftu i będą go szlifować. Love chce ponoć do LA więc im dalej w las tym cena będzie niższa, a póki co szkoda oddawać pick w mocnym drafcie - lepiej za 2 lata coś oddać coś mniej (np. jakiś tam przyszły pick), mieć ogranego top5 z 2014 i poszukać reszty puzzli bo Bryant zwolni sporo zasobów. Zresztą nawet jak nie Kevin to znajdą się inny chętni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 nie ma opcji, żeby lakers oddali pick za gracza, którego mogą pozyskać za darmo rok później. tym bardziej, że tego picku oddać nie mogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 A tak mi przeszło przez głowę - mogą oddać prawa do wybranego świeżo typa już w offseason za takiego Love'a? Czy sytuacja jest taka jak z pickiem? Ale fakt, nikt nie będzie robił ciśnienia na Love w tym roku, jeśli będzie go można dostać za free rok później. Potencjalny nowy franchise player nie jest tego warty. Oczywiście, większość rookies to niewiadoma, ale nie warto kogoś z topu takiego naboru oddawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cisza Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Pau Gasol having MRI on his left foot today. Injured it against the Clippers. ciekawe jakie wyniki. Tankujcie Panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Gasol mistrzowsko zabija resztki swojego trade value... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cisza Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Jest tak kurde, jak wróci i pogra trochę dobrych meczy - jakaś seria DBL DBL niech szukają - ale Mitch mówił coś, że nie rozważa znów go oddawać... oni mu też już robią sieczkę we łbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Niech trzymają kogokolwiek wezmą z tego draftu i żadnych wymian. Zresztą chyba tam mają oczy i widzą co się dzieje w Socie i nie wpierdzielą się w bagno jak NYK. Pytanie, bo nie jestem w temacie: LAL będą w przyszłym sezonie ewentualnym płatnikiem tego mega podatku (nie pamiętam jak się on nazywa)? Drugie pytanie związane z pierwszym: W przypadku gdy za rok zbudują zespół za te 62-63 mln i zejdą poniżej limitu, to ten okres czterech lat budowania składu o wielką kasę bez ponoszenia horrendalnych kosztów liczy się na nowo (2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, 2014/2015 itd. aż do ewentualnego pompowania kasy w latach 2015/16, 2016/17,2017/18, 2018/19?)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 może to nie do końca odpowiedź na twoje pytanie, ale generalnie Lakers póki co podatkiem się jakoś szczególnie nie przejmują, bo co najmniej przez trzy kolejne sezony będą pod progiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dzięki Jendras. Chodziło mi o ten podatek po kilkuletnim przekraczaniu luxury tax, żeby było jak coś jaśniej. Chodzą ploty o wymianie Gasola + pick za Younga + Wrotena. Aż tan nisko upadł Hiszpan że trzeba byłoby dorzucić pick żeby go trejdować? Trochę dramat. Swoją drogą Wroten potrzebny teraz jak piąte koło u wozu. Pięciu rozgrywających plus Kobe to byłaby lekka przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Rozumiem o co ci chodziło, ale sam się specjalnie nie interesowałem, na jakich to działa zasadach, więc napisałem jak ogólnie wygląda sytuacja podatkowa ze strony Lakers. Skąd ta plota? Lakers nie mogą oddać picku w tym sezonie. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Jendras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Bez żartów - nie po to muszę oglądać takich tuzów jak sacre, williams, kelly czy johnson w purpurowo-złotym trykocie by oddać jedyną szansę na franchise playera i wziąc love'a. W temacie o Socie przeczytałem, że 90% chciałoby go mieć w swojej drużynie - ok, ale nie jako 1 opcję. Nie wygrywa się mistrzostw budując skład na wysokim, który nie jest anchorem defensywnym. Love jest fajny jako 2 opcja, ale to taki gracz trochę jak gasol, tzn. oprócz niego i tak potrzebujesz 1 opcji i jeszcze 2 wysokiego który zajmie się obroną. Dlatego imo nie zasługuje na maxa. Dzięki Jendras. Chodziło mi o ten podatek po kilkuletnim przekraczaniu luxury tax, żeby było jak coś jaśniej. Chodzą ploty o wymianie Gasola + pick za Younga + Wrotena. Aż tan nisko upadł Hiszpan że trzeba byłoby dorzucić pick żeby go trejdować? Trochę dramat. Swoją drogą Wroten potrzebny teraz jak piąte koło u wozu. Pięciu rozgrywających plus Kobe to byłaby lekka przesada. Za tadda younga? No bez jaj - samego picku bym nie oddał za younga i wrotena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 late 1st bym oddał ale lottery? no way a max dla Love'a nie oznacza od razu, że będzie pierwszą opcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 late 1st bym oddał ale lottery? no way a max dla Love'a nie oznacza od razu, że będzie pierwszą opcją. Rozmawiamy o tym roku więc late 1st raczej nam nie grozi ;] Ale myślisz, że jak damy maxa dla Love'a to podpiszemy potem kogoś od niego lepszego za mniejsze niż jego pieniądze? Przecież teraz można tylko 1 maxa dać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Już w temacie Soty pisałem, że Love musiałby poczekać na wolnego agenta z 2016 r., który mógłby być liderem pełną gębą. Love tylko jako opcja nr 2. To info wyświetliło mi się na facebooku także traktuje je z przymrożeniem oka, ale nadal nie mogę pojąć dlaczego nie ma dealu miedzy Suns a 76 ers. Obie ekipy mają dla siebie wszystko czego oczekują. Suns daje picki + Okafora a sami biorą Wrotena i Younga. Każdemu ten deal się uśmiecha. Przynajmniej tak mi się wydaje. Jeszcze 76 ers mogliby zdealować Hawesa i Turnera i jechać po top3, bo powoli Bucks, Orlando im odjeżdżają, a nie można zapominać, że Jazz wrzucą w wyścigu wyższy bieg i top3 przejdzie im koło nosa, a tym samym Parker, Wiggins czy Embiid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Rozmawiamy o tym roku więc late 1st raczej nam nie grozi ;] Ale myślisz, że jak damy maxa dla Love'a to podpiszemy potem kogoś od niego lepszego za mniejsze niż jego pieniądze? Przecież teraz można tylko 1 maxa dać możemy dać tyle maxów, ile zmieści się w salary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Racja, pomyliło mi się z Designated Player. Co nie zmienia faktu, że jeśli Love weźmie 30% SC + rookie contract + kolejny max to będzie prawie 70% salary na 3 kolesi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 no 2-3 gwiazdy + merry minimums szykuj się ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi