Skocz do zawartości

Głos koszykówki

P_M

Kto jest najlepszym komentatorem NBA?  

57 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto jest najlepszym komentatorem NBA?

• Kevin Harlan
      19
    • Mike Breen
      14
    • Marv Albert
      12
    • Wojciech Michałowicz
      58

Rekomendowane odpowiedzi

z głównych komentatorów to jak wszyscy, do tego dobry jest ten z Clippersów, idealnie pasuje do lob city, ale z pomagierów to najbardziej lubię Fratello i Hubie'go. Gościu (Brown) wygląda teraz jak taki creepowaty ziomek z kreskówek starych amerykańskich (wie ktoś ocb? nie wiem nawet jak tego szukać), głos ma hmm nienajlepszy, ale zawsze fajnie gada.

a Reggiego to trzeba odstrzelić. słyszę "welcome to your kodak moment" i toczę pianę z pyska. JVG fajnie gada, ale momentami jest niemożebnie irytujący. gdzieś już niedawno gadaliśmy o komentatorach, to się uwywnętrzniłem.

Jaime Maggio wymiata, ale ta blondyneczka też niczego sobie.

• 4 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

odkopuję temat:

z wczorajszego GSW @ UTAH:

ekipa ESPN: Jon Barry & Jakiś Koleś

W pewnym momencie na ekranie pojawiają się statystyki z iluś ostatnich meczy Duranta, chłopaki się jarają, ale w pewnym momencie Barry zauważa, że Kobe w sezonie 2002-03 miał serią nastu meczy z +30 i w tym bodajże seria 8 meczy +40. Po tym zaczyna się roztkliwiać że to już 10 lat minęło od tego czasu i jak ten czas szybko leci.  Na to Jakiś Koleś:

-no tak, 2002-03, byłeś wtedy w swoim prime

JB: 

-Ja nigdy nie miałem żadnego prime. Ale, tak, byłem wtedy w lidze.

------------

W przerwie meczu była ceremonia zastrzeżenia 'numeru' J.Sloana, 1223 [jego lączna ilość zwycięstw jako trenera Jazz w RS i PO]

Parę minut później, JB do JK:

-a czy 1223 to nie był Twój numer w szkole sredniej?

JK:

-nie, to była łączna ilość strat jaką odnotowałem w szkole średniej

fpisujcie miasta które popierajom

• 4 miesiące temu...

U wm dodalbym jeszcze grzech glowny czyli totalne niezauwazenie w g#1. Charakteru kontuzji lbj i szukania w poworce powaznej kontuzji stawu skokowego podszas gdy od paru minut skorcze sie nasilaly a wm zero komentarza. Choc obecnosci pod kopula zazdroszcze i niezazdroszcze jednoczesnie

U wm dodalbym jeszcze grzech glowny czyli totalne niezauwazenie w g#1. Charakteru kontuzji lbj i szukania w poworce powaznej kontuzji stawu skokowego podszas gdy od paru minut skorcze sie nasilaly a wm zero komentarza. Choc obecnosci pod kopula zazdroszcze i niezazdroszcze jednoczesnie

pod kopułą to Michałowicz za wiele nie ma ;)

Wprawdzie z game 3, ale rozpierdala:

"Ich problem polega na tym, że oni mają system gry, NIE MAJĄ NATOMIAST GWIAZD, NIE MAJĄ TEGO POGODZENIA ZAWODNIKÓW O OGROMNYM POTENCJALE Z POMYSŁAMI TAKTYCZNYMI, STRATEGICZNYMI, to jest przewagą ekipy z Miami".

"Było takie DEFLEKSZYN, kontynuują akcję zawodnicy gości. Tony Parker, no widać po nim, że nie jest sobą, statystyki najlepiej to potwierdzają, ale przynajmniej TiPi jest pierwszym podającym swojego zespołu. Skromnie także na razie MANU DŻINO - jego statystyki wcale się nie poprawiły, a te statystyki były eksponowane po pierwszej połowie. Atakuje Patty Mills, piękny FLOŁTER. No Patty Mills jest takim graczem, który już z niejednego koszykarskiego pieca chleb jadł, dlatego może być graczem oburęcznym".

"Kolejny dowód na upodabnianie się tych ekip - obie drużyny mają 9/18 w rzutach za 3 pkt w tym spotkaniu".

I najlepsze:

"No i będzie taka IDEALNA SYTUACJA dla ekipy z Miami, czyli znowu będą musieli odrabiać straty w kolejnej serii, będąc na minusie, wychodzić na prowadzenie".

Wiadomo kto.

• 10 miesięcy temu...

ostatnio oglądałem jakiś mecz Portland, i oni mają takiego śmiesznego wysokiego białasa co rzuca trójki, kojarzycie, Myers czy coś takiego [ok, wygooglałem: Meyers Leonard. Na moje oko to trochę nie wiadomo które to imię a które nazwisko]

Komentator [nie pamiętam, to było TNT czwartkowe ale ja ich zupełnie nie rozróżniam tych nie-expertów]:

"Meyers Leonard - if Justin Bieber was 7 feet tall, he would look exactly like this" 

:P :P :P

a potem inny greps, jakiś nieszczególnie śmieszny, ale nigdy nie słyszałem [po dunku tegoż Meyers]:

"and now Meyers throws down an anvil!!!!"

tomahawki i inne hammery to norma, anvil to pewna nowość