Skocz do zawartości

Ciekawostki...

danp

Rekomendowane odpowiedzi

hej słuchajcie, mam takie pytanko - ktoś z Was wie, czy jest jakaś stronka, na której prowadzona jest lista selloutów z rzędu na meczach NBA? jestem ciekaw jak się plasują Jazz, którzy według tego co patrzyłem w box score'ach tylko w jednym meczu w tym sezonie u siebie na 34 nie mieli kompletu widowni i jaki jest aktualny i w ogóle rekord sell-outów z rzędu (coś mi tak świta w głowie, że chyba Sac),

Stronki, która podaje takie statsy nie znalazłem, ale znalazłem to:

1. Portland 814 meczów (5.kwietnia 1977 - 1995, czyli przenosiny do większej hali) wikipedia podaje, że jest to 809 meczów, więc nie wiem która jest poprawna. No i jest to rekord abolutny w sporcie.

2. Boston 662 meczów (nie wiem kiedy)

3. Chicago 610 meczów (20.listopada 1987 - 3. listopada 2001)

Oczywiście to są wyniki z sezonu zasadniczego i PlayOffs.

A jak teraz Jazzmani przy tym wypadają to nie wiem.

• 3 tygodnie później...

Byly "Mistrz Swiata" z Chicago Bulls, "niejaki" Jason Caffey wlasnie oglosil bankructwo. Jason w czasie swojej kariery w NBA zarobil bagatela 28 albo 29 mln usd, niemniej jednak jako ze nie myslal glowa tylko tym co ma w spodniach to "musial" uciekac przed alimentami. Ktos pewnie powie, phi tez mi problem odpalic pare baniek z tej pokaznej sumki ktora zarobil zeby miec spokoj to nie az tak wielki wydatek. Problem w tym ze po alimenty zglosilo sie 7 kobiet z ktorymi w sumie ma 8 dzieci, ot "pracus" :)

nie wiedziałem gdzie dać to info, chyba tu najlepiej pasuje - w nawiązaniu do niezwykle zaciętej walki na zachodzie, poniżej bilanse 9 najlepszych drużyn na zachodzie w meczach między sobą:

1. LAL: 18-11,

2. UTA: 16-10,

3. NOH: 17-12,

4. DAL: 14-15,

5. HOU: 14-14,

6. SAS: 14-15,

7. DEN: 12-15,

8. GSW: 11-17,

9. PHO: 11-18.

więcej wypaśnych rzeczy na temat walki o jak najwyższe seed znajdziecie tu:

http://www.jazzhoops.net/playoff%20race%202008.htm

Kiedy slyszysz o czyms takim to sobie mysle, zeby dla przykladu takiego na krzesle elektrycznym usmazyli. Ciemnota, huliganstwo, hamstwo, brak sumienia. Miedzy innymi za takich ludzi musi sie wstydzic cala Polska, ktora pozniej moze byc brana jako ogol za wciaz rasistowska. Wystarczy kilku lysych idiotow. Gdybym mial okazje, to bym dla przykladu sam zebral kilku ludzi i spuscil taki w... a raczej rozkwasil morde jednemu i drugiemu. Czasem sprawiedliwosc trzeba wymierzyc samemu, bo kilka miesiecy za kratkami rasizmu z glowy nie wybijesz. Nie powinienem tego psiac i wiem, ze racji nie mam ale gdyby sie taka okazja nadarzyla chyba bym sie nie zawachal. Kiedy to spoleczenstwo dojrzeje? A wszytko sie zaczyna od przykladu rodzicow, albo jego braku.

nie wiem gdzie to napisac ale RAMON SESSIONS(PIERWSZE SLYSZE) ZDOBYL 24!!!!!(TU NIE MA LITEROWKI) ASYSTY w meczu z bulls@!!!!! rozumiecie to?! ramon sessions!!!!!!

Koleś wymiótł :shock: Przychodzi do NBA jakiśtam Ramon Sessions i kilka meczów później zdobywa 24 asysty i prawie TD???!!!! Taki z dupy wzięty grajek. NIBY tacy jak większa połowa ligi, nie wyróżniająca sie niczym a tu taki występ...

Koleś wymiótł :shock: Przychodzi do NBA jakiśtam Ramon Sessions i kilka meczów później zdobywa 24 asysty i prawie TD???!!!! Taki z dupy wzięty grajek. NIBY tacy jak większa połowa ligi, nie wyróżniająca sie niczym a tu taki występ...

Jakie kilka meczów później :?:

Przecież on został wybrany w ostatnim drafcie, tym samym, co Durant czy Horford, tyle, że ten Sessions po prostu nie dostawał na początku sezonu szans, dopiero niedawno zaczęto na niego stawiać, ale jak już zaczął grac to całkiem dużo, bo w 16 meczach w tym sezonie grał średnio ponad 24 minuty.

Poza tym całkiem niedawno, w meczu przeciwko Wizards, rzucił game winnera. Chłopak pokazuje, że ma łeb na karku i w następnym sezonie może być już kimś w lidze.

Poza tym całkiem niedawno, w meczu przeciwko Wizards, rzucił game winnera. Chłopak pokazuje, że ma łeb na karku i w następnym sezonie może być już kimś w lidze.

niech tylko poprawi obrone, bo moze i zagral ofensywnie ale defensywnie to nawet nie DBL czy PLK :?

(ale i tak mi sie podobal jego wystep)

Wspomniany niedawno przez nas Ramon Sessions dziś zaliczył kolejny świetny występ.

25 punktów(11-17 FG), 7 zbiórek, 14 asyst.

Chłopak dostał w końcówce sezonu szansę i chyba wykorzystuje ja najlepiej jak się da.

Może w przyszłym sezonie on będzie jednym z powodów odrodzenia się Bucks, bo w tym sezonie to oni są chyba zaraz za Heat największym rozczarowaniem sezonu, przynajmniej w moich oczach, ja liczyłem, że oni będą w PO, a jak się skończyło wszyscy wiemy.