Skocz do zawartości

Ogloszenia, wymiana meczy, pomoc...

Monty

Rekomendowane odpowiedzi

Wcale nie wychodzi tak drogo juz przy tym dziesiejszym dolarze i dodam ze np na list z Gdyni do Gdanska ostatnio moj znajomy czekal 6 dni a ja paczek z Nowego Orleanu mialem u siebie po 5 dniach, zwykla paczka wyszlo 15$ za przesylke i przyszlo wszystko nienaruszone.

Jesli chodzi o Fedex to jest jeszcze lepiej, naprawde mega szybka wysylka tylko ze wtedy juz konkretne siano trzeba za to wywalic ale jest sie juz w 100% pewnym ze to sie nigdzie nie zgubi ani nie bedzie problemow.

Z kontem na paypalu tez uwazajcie, ostatnio mialem troche problemow i ogolnie zapraszam do lektury http://www.nopaypal.com przed rejestracja tak zebyscie wiedzieli co podpisujecie, w wielu z tych spraw tam opisywanych sie dowiadywalem i czesto zdaza sie ze paypal robi dosc duze problemy. No ale bez niego na ebayu raczej nie pokupujecie.

Jakich rozmiarow byla ta paczka i jaka ciezka? Ale ogolnie masz racje, mi sie zapomina, ze dollar spadl do 2,50 a czasem mozna za 2,30 czy nawet mniej kupic. Jakie problemy miales z paypalem Fart? Ja jestem uzytkownikiem od prawie 2 lat i jestem bardzo zadowolony. I tak, bez paypalu na ebayu wlsciwie nic nie kupisz. A jak jeszcze mieszkasz w europie to w ogole (bo mozna money order, czy czekiem ale to w usa) Drogo w tym sensie, ze znacznie bardziej sie oplaca wysylac wiecej rzeczy za jednym razem niz pojedynczo. Dollar do dollara...

Lista bylaby dluga pozostaje jeszcze sprawa urzędu celnego który podobno potrafi zatrzymać towar przekraczający wartość 45$.

wykla paczka wyszlo 15$ za przesylke i przyszlo wszystko nienaruszone.

15 $!? Na kilku stronach znalazłem wycenę takiego przewazu czyli 25$ za przestylę do 3 kg. Z jakiego transportu korzystałeś ?

Jakich rozmiarow byla ta paczka i jaka ciezka? Ale ogolnie masz racje, mi sie zapomina, ze dollar spadl do 2,50 a czasem mozna za 2,30 czy nawet mniej kupic. Jakie problemy miales z paypalem Fart? Ja jestem uzytkownikiem od prawie 2 lat i jestem bardzo zadowolony. I tak, bez paypalu na ebayu wlsciwie nic nie kupisz. A jak jeszcze mieszkasz w europie to w ogole (bo mozna money order, czy czekiem ale to w usa) Drogo w tym sensie, ze znacznie bardziej sie oplaca wysylac wiecej rzeczy za jednym razem niz pojedynczo. Dollar do dollara...

No dolar momentami juz przeciez nawet 2,13 byl i wtedy sie oplacalo niesamowicie sciagac jakies koszulki i tego typu rzeczy bo wychodzilo nawet z doliczeniem przesylki taniej niz na allegro czy normalnie w sklepie.

Z paypalem mialem juz duzo problemow, weryfikacje jakies dziwne bez powodu. Monitorowanie wplat. Ostatnio zablokowali mi konto i zarzadali papierow z ktorych by wynikalo ze prowadze jakas firme plus faktur, a na koncie mialem 100$ wiec prawie poszlo sie gonic. Ogolnie mozna duzo poczytac jak to paypal blokuje konta bez zadnego problemu. Poza tym nawet na infolini typ mi powiedzial "w zaufaniu" ze on dobrze wie o tych problemach i jako uzytkownik prywatny rowniez korzysta z paypala ale wie jak to wyglada. No wiec jak na infolinii pracownicy mowia ze sa problemy to cos musi byc na rzeczy.

Lista bylaby dluga pozostaje jeszcze sprawa urzędu celnego który podobno potrafi zatrzymać towar przekraczający wartość 45$.

15 $!? Na kilku stronach znalazłem wycenę takiego przewazu czyli 25$ za przestylę do 3 kg. Z jakiego transportu korzystałeś ?

No z urzedem celnym slyszalem ze sa problemy, dlatego wlasnie lepiej jak ktos znajomy wysyla i najlepiej jak napisze na paczce, GIFT. Jak dostawalem rzeczy od Adidasa to mialem np w paczce buty a na zawartosci paczki bylo napisane, pilka do footballu sample 10$ :D No i na celnym sie nie zatrzymalo. Ale wiem ze znajomym zatrzymywali ale to paczki powyzej 100$ najczesciej bo nie slyszalem zeby tansze szly na clo. Ale to kolejna polska sprawa ktora zalezy tylko i wylaczenie od "widzi-mi-sie" panow na celnym bo raz mozesz tania paczke miec oclona a raz droga przejdzie bez problemow.

No a paczka nie byla jakas duza, 3 koszulki i czapka bodajze przyszla wtedy. To byla zwykla przesylka, tylko musisz zaznaczyc ze chcesz airmail bo inaczej to raz z Kanady mi paczka leciala 3 miesiace nie wiem jakim cudem :D A jesli chodzi o 25$ to tez takie ceny sa, zreszta jesli chodzi o Ebay to wielu sprzedawcow np kart ostro przycina na wysylkach i tak naprawde ich cena wyslania towaru do ciebie nie ma w zadnym wypadku zwiazku z faktyczna cena tej paczki. Wiem sam bo niektore karty nba tak samo mialy pogiete ceny wysylki, ale w sumie z tamtych paczek to wszystko przyszlo spokojnie. Tylko zawsze jest to tansza opcja od Fedexa ktory bodajrze kosztuje 100-200$ w zaleznosci od paczki i speedu w jakim ona sie zjawi u ciebie ktory czasami jest zaskakujacy na polskie realia lawarstwa.

Fartman: Z paypalem mialem juz duzo problemow, weryfikacje jakies dziwne bez powodu. Monitorowanie wplat. Ostatnio zablokowali mi konto i zarzadali papierow z ktorych by wynikalo ze prowadze jakas firme plus faktur, a na koncie mialem 100$ wiec prawie poszlo sie gonic. Ogolnie mozna duzo poczytac jak to paypal blokuje konta bez zadnego problemu. Poza tym nawet na infolini typ mi powiedzial "w zaufaniu" ze on dobrze wie o tych problemach i jako uzytkownik prywatny rowniez korzysta z paypala ale wie jak to wyglada. No wiec jak na infolinii pracownicy mowia ze sa problemy to cos musi byc na rzeczy.

Jesli poza paypalem, masz karte kredytowa z ktorej paypal od czasu do czasu korzyta (kiedy nie masz srodkow na paypalu) to w zasadzie nigdy sie nie doczepia. Jak mowi nie mialem nigdy zadnych problemow, ale i maja wglad do mojej karty kredytowej, z ktorej korzystaja czasem nawet wtedy kiedy mam srodki na paypalu. Dla mnei to nie robi zadnej roznicy, bo place i tak tyle samo i to czy przez karte kredytowa czy przez paypal. Dla nich robia, bo zarabiaja wiecej jak ty uzywasz kredytowa.

Ponawiam propozycje, oddam komuś moją kolekcje meczy NBA itp na cd, dvd, pozbywam sie jej dlatego bo zajmuje za duzo miejsca, a nie chce wyrzucać cdków, kto byłby zainteresowany, prosze odezwać się na gg 4283382. Jakoś napewno się dogadamy :).

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Sprzedam telefony:

S.E. W 200i

Stan idealny, używany przez 8 miesięcy. Zdjęty simlock. Karta pamięci 128mb zewnętrzna w zestawie.

Samsung SGHX210

Stan bardzo dobry, kupiony nieco ponad rok temu, używany tylko przez kilka miesięcy. W zestawie druga bateria gratis, używana tylko przez 2 miesiące wiec prawie nówka (ogólnie obie trzymają długo). Nie ma niestety ładowarki ale w komisie na pewno łatwo ją dostać. Simlock zdjęty.

Ceny do uzgodnienia, generalnie zależy mi na czasie, a nie zarobku, więc jak ktoś zaproponuje rozsądną kwotę to nie będę sie targował.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Potrzebuje pomocy. Przymierzam sie do zakupu jakiegos telefonu i nie bardzo wiem co wybrac. Niestety, jestem skazany na Orange bo mam w tej sieci najwiecej znajomych i chcac nie chcac nie moge sobie pozwolic na jakis zajebisty model z Playa bo co mi po nim jesli rachunki bede bulił za duze :/

A zatem bardzo bym prosil o zdanie ktorzy sie znaja / mieli stycznosc z tymi modelami (Monty kiedys chyba jeden sprzedawales?). Wybieram miedzy:

* Samsung U700

* Samsung L760

* Sony Ericsson W380i

* Sony Ericsson W880i

* Sony Ericsson K800i

Telefon ma byc nastawiony na: robienie zdjec, dobra obsluge mp3, a w dalszej kolejnosci zalezy mi na kamerce no i ogolnym wrazeniu estetycznym. Jesli mozecie to slucham porad i opinii :) Bede wdzieczny za kazda pomoc.

No ja akurat mam od początku czerwca U700 i co mogę powiedzieć, że sprawuje się póki co bez zarzutu. Przechodząc do interesujących Cię szczegółów, to na samym początku (nie wiem ile w tym prawdy, ale jest to powszechna opinia), że jeśli chodzi o robienie zdjęć, to Sony Ericsson jest najlepszy pod tym względem, po prostu mają te swoje Carl Zeissy to i pewnie zdjęcia są najlepsze. Ja w swoim mam 3.2 megapixela i jestem bardzo zadowolony, co tu więcej można powiedzieć to co chcę sfotografować to sfotografuję, na ekranie 240x320 wszystko fajnie wygląda, najw. rozdzielczość zdjęć to 2048x1536, duży plus to przedni i tylni aparat (przedni 640x480).

Co do mp3 też jest fajno. Dokupiłem sobie 1gb kartę i wszystko elegancko śmiga. Plus to to, że muzy nie musisz wyłączać, chcąc pisać smsy czy chodzić sobie po menu. Ciekawe jest też synchro telefonu z wmp, co pozwala ci na bardzo szybkie przesyłanie utworow z kompa na komórke. Do tego bardzo ładny wystrój graficzny odtwarzacza (tj. etykieta albumu z ktorego pochodzi utwór).

Jeszcze warto wspomnieć o baterii, która kurcze ale mnie z czasem zaczyna się coraz bardziej podobać, bo dłuzej trzyma, dobre 4,5 dni.

Dobra to tyle od prostego użytkownika jakim jestem ;) .Wymieniłem co chciałeś wiedzieć i nie mam wiedzy o innych modelach, więc nie wiem czy w innych tel jest to samo czy nawet więcej. Napisałem to co mam w swoim.

Aha no i masz cztery dotykowe klawisze, do których po prostu trzeba się przyzwyczaić. Ogólnie telefon jest bardzo fajny i co oczywiste gorąco go polecam :P

ja powiem tylko tak od siebie, że sam chociaż używam w810i, a więc dosyć starego telefonu, to z tego co słyszałem to właśnie SE serii w są stworzone do słuchania muzyki. dlatego nazywają się walkman.

z drugiej strony, co również słyszałem, SE obniżył ostatnio loty.

a tu masz stronkę, na której są recenzje telefonów: http://www.mobile-review.com/index-en.shtml - co prawda po angielsku, ale to chyba nie problem :)

ps. k800i - jeśli nie miałeś go w ręce to najpierw zobacz, bo jest dosyć spory, w dodatku ma joystick, co nie dla każdego jest zaletą.

loqsh1 - w jakim sensie obnizyl te loty?

karl malone - a pro po tych klawiszy dotykowych, to nie jest to drazniace ze piszac smsa co chwila sie mylisz albo przegladajac zdjecia (lub robiac cokolwiek innego) niechcacy przejedziesz nie nad tym klawiszem co trzeba i lekkie musniecie sprawia ze klawisz sie 'wciska'?

a jeszcze a pro po klapki - wlasnie ze wzgledu na nia zastanawiam sie nad kupnem tego samsunga. tylko ze slyszalem gdzies opinie ze dosc latwo ona sie obluzowuje i tasmy puszczaja. masz jakies z tym problemy?

loqsh1 - w jakim sensie obnizyl te loty?

w sensie, że już bez rewelacji, co zresztą można przeczytać na podanej przeze mnie stronie. tak czytam te recenzje i jakoś żaden telefon za serce nie chwyta.. a i recenzent pisze o dziwnej strategii SE, niektóre modele są kompletnie nietrafione..

karl malone - a pro po tych klawiszy dotykowych, to nie jest to drazniace ze piszac smsa co chwila sie mylisz albo przegladajac zdjecia (lub robiac cokolwiek innego) niechcacy przejedziesz nie nad tym klawiszem co trzeba i lekkie musniecie sprawia ze klawisz sie 'wciska'?

a jeszcze a pro po klapki - wlasnie ze wzgledu na nia zastanawiam sie nad kupnem tego samsunga. tylko ze slyszalem gdzies opinie ze dosc latwo ona sie obluzowuje i tasmy puszczaja. masz jakies z tym problemy?

A więc tak, najpierw się poprawię bo jest 6 przycisków a nie 4 jak wspomniałem, po prostu spojrzałem na telefon i zapomniałem o tych dwóch najbardziej widocznych. Ale mniejsza z tym.

Pisząc smsa nie tykasz tych klawiszy wiec nie wciskają ci sie kiedy nie chcesz, przegladając zdjęcia również, robiąc cokolwiek innego, jedynie wtedy możesz się pomylić jeśli przyciskasz jeden z klawiszy dotykowych, po prostu nie chcący dotykając inny nie wybrany przez ciebie klawisz. Jeśli masz wielkie palce to nie jest to telefon dla ciebie (wiem na przykladzie ojca). Zresztą regulujesz sobie czułość tych klawiszy (od 1-3), ja mam na najmniej czułym i dość szybko się przyzwyczaiłem do "siły" jakiej mam używac przy tych przyciskach.

Przyznaje też, że czasami (raz na jakiś czas, cięzko powiedziec dokladniej) robiac cos, jeden z przyciskow wariuje i sam się wciska z pare razy. Ale im lepiej wyłapiesz ta czułosc tym rzadziej bedziesz miał tego typu problemy.

Co do klapek, to ja tel mam od czerwca i na razie nic nie mogę w tej kwestii powiedzieć. Mam go niecałe 3 miesiace i nic sie nie luzuje poki co (oby tak trzymał jak najdłuzej)

Aha i przypomniało mi sie, ze w porownaniu z u600, u700 nie ma radia. Do tego w u700 porypane jest krecenie filmow bo masz tylko 15 sekund na niego i bez wzgledu na to czy masz karte czy nie