Skocz do zawartości

Ogloszenia, wymiana meczy, pomoc...

Monty

Rekomendowane odpowiedzi

Też sprzedam telefon, Sony Ericcson K800i, zupełnie nowy i ze zdjętym simlockiem:

http://tinyurl.com/24yayr

Jakby ktoś z forum chciał, a nie ma konta, to mogę poza aukcją sprzedać i tam zakończyć, jeśli tylko nie będzie ofert.

PS. Dzięki Links za multikino, to odwiedzę :)

• 3 tygodnie później...

Mam taką prośbę, jeżeli jest jakiś programista, to prosiłbym o taki prosty programik do nauki słówek z obcych języków.

Chodzi o to aby można było zrobić w nim jakąś listę słów po polsku i w jakimś innym języku. A następnie aby program z tej listy losował słowo (obojętnie czy po polsku czy nie), później trzeba było by wpisać jego tłumaczenie i po tym program wyświetlał by jak ma być poprawnie.

Jeżeli znalazł by się ktoś chętny a czegoś nie rozumie niech pyta.

Mam taką prośbę, jeżeli jest jakiś programista, to prosiłbym o taki prosty programik do nauki słówek z obcych języków.

Chodzi o to aby można było zrobić w nim jakąś listę słów po polsku i w jakimś innym języku. A następnie aby program z tej listy losował słowo (obojętnie czy po polsku czy nie), później trzeba było by wpisać jego tłumaczenie i po tym program wyświetlał by jak ma być poprawnie.

Jeżeli znalazł by się ktoś chętny a czegoś nie rozumie niech pyta.

W sumie trudne to nie jest, ale sesja się zbliża i nie sądzę, że ktoś to teraz zrobi... ;-)

Ty chcesz to jako program do nauki języka obcego czy potrzebujesz ten program z kodem na jakieś zaliczenie? Jeśli jako to pierwsze to poszukaj w sieci, na bank kiedyś coś takiego widziałem...

Jeśli to drugie możesz się do mnie zgłosić... Ale w połowie lutego po sesji... ;-)

Sam mam w tej chwili chyba z 5 projektów do oddania w ciągu najbliższych 2 tygodni...

Moj brat korzystal z takiego programu pamietam. Nie oplaca sie rozpoczynac i tego robic skoro juz taki istnieje. Postaram sie o te nazwe i wrzuce tutaj...

Wlasciwie to przegladalem teraz net i znalazlem to:

http://www.programy.wabi.pl/jezyki_obce.php

Nie znalazlem tego z ktorego on korzytal (mozna tam bylo wlasne slowka wpisywac) Ale tutaj jest wkuwacz:

http://www.programy.wabi.pl/wkuwacz.php

Chcę się z tego pouczyć, a chodzi mi żeby można było wpisywać słowa bo w zależności od tego jak będzie mi się chciało mam do nauki 2 albo 3 języki.

A coś takiego, przynajmniej w moim przypadku, znacznie usprawnia naukę, bo w 20 minut mogę nauczyć się 20 słów, a tradycyjnymi metodami musze spędzić na to cały dzień.

Za pomocą programu można tworzyć własne testy, nie koniecznie językowe. Do tego celu służy edytor: Plik > Edytor zestawów. W edytorze określamy parametry:

question (zadawane przez program pytanie),

answer (podawana przez program odpowiedź),

probability (pozwala określić jak często początkowo ma pojawiać się dane słówko, można zostawić puste.

Zarówno odpowiedzi jak i pytania mogą być długie i stanowić całe zdania.

dzięki, ale nie o taki program mi chodzi i ten mi nie odpowiada. Przejrzałem go, ale jak dla mnie to takie powtarzanie czy coś jest dobrze czy nie zbyt dużo nie da. A wpisując każde słowo nauczy się na pewno szybciej jego i jeszcze nauczy się pisowni a w tym to z nauką pisowni może być trudno.

EDIT:

Trochę poszukałem i w końcu znalazłem program który mi odpowiada. Można w nim robić własną listę, wybierać czy słowa mają być po polsku czy w innym języku. Więc jak dla mnie to w zasadzie jest to o co mi chodziło.

Jakby ktoś chciał (Magic) to tu jest link:

http://download.chip.pl/download_87406.html

witam ja chciałem zareklamować bardzo dobre forum bukmacherskie

- posiadamy wiele konkursów z nagrodami

- pojedynki uzytkowników

- nagrody dla aktywnych userów

- konkursy z losowaniem depozytów do wielu serwisów jak np ekspekt

- za dobre typy i analizy (np meczy NBA) również mozecie otrzymać pieniądze

serdecznie zachęcam do rejestracji http://gtwtyper.org/index.php?ap=863