Skocz do zawartości

Ogloszenia, wymiana meczy, pomoc...

Monty

Rekomendowane odpowiedzi

Ja popieram Josepha. Lepiej niech kolega zajmie sie innymi aspektami siatkówki, niech szkoli technike a wyskok przyjdzie mu z czasem jak bedzie duzo grał. JEzeli juz chce koniecznie ten jump to niech sie zajmie czyms innym ale nie tym co jest tam reklamowane. Bo wytrwac te 12 tygodni to prawie jak cud a jak nie dasz rady to wyskok pojdzie w dół. Ja coprawda nie mam tak strasznych doswiadczen jak J ale tez to ćwiczyłem, czujac ze kolana mi siadaja rzuciłem cholerstwo i na szczescie bół przeszedł. Radze takze zeby kolega dobrze sie zastanowił co robi bo moze sobie juz w siate nie pograc...[/url]

Co do tych ćwiczeń ja robiłem rok temu Air Alert 2 i efekt +20cm i zero uszkodzeń kolan. Takie ćwiczenia to duże ryzyko uszkodzenia kolan więc narazie nie ćwicze.

A mam pytanie, gdzie w polsce można kupić koszulkę Jasona Williamsa z Kings albo jeszcze lepiej z Memphis (te starsze koszulki memphis)?? Jeżeli ktoś wie to prosze o odpowiedz

Wiem, że niektórzy z was słuchają rapu :wink: Poszukuję płytki DonGuralEsko - Drewnianej Małpy Rok Szukałem na torrentach ale nie znalazłem. Jak ktoś ją posiada i mógłby wrzucić to byłbym bardzo wdzięczny :wink:

Pozdro :!:

Napisz do mnie. Jakimś linkiem Ci zarzucę.

ja myślę, że i tak jest to napisane lepiej niż opis aukcji

Przesylka dla zwycięzcy tylko zabespieczona i ubezpieczona z uwagi na wartość i bezpieczeństwo!

a zdjęcie jest po prostu słabej jakości, zobacz na klawiaturę, też jakaś pokrzywiona. inna sprawa ile by ten gość za to chciał, jak jego kolega zbiera na samochód i to sprzedaje..

a jeszcze inną sprawą jest to, że na ebayu zdaje się podpisy sprzedają z certyfikatem, więc tam masz jakąś pewność, że nie kupujesz podpisu przerysowanego z 'bravo! sport'

antek: Ej, moj kolega trenuje siatkowke i chcialby se poprawić wyskok, a kiedys na forum byl nawet temat o róznych programach na popraweinie wyskoku Raye Alleny, czy cos takieg, jednak tego tematu chyba juz nie ma, i czy nie mogł by ktoś pomogl rzucajac jakimś linkiem do tego typu programu, z góry dzieki.

Pietras: No chociażby http://www.streetball.e-basket.pl/ w dziale treningi znajdziesz Air Alert II, Super Dunks 3 i jakiś Jump Trenning. Chyba o to chodziło

W googlach wystarczy wpisac.

Joseph: A ja z góry odradzam tego typu treningi nie prowadzone pod okiem jakiegoś trenera, który ma pojęcie co robi.

Znam to z autopsji, choć ja mam problemy tylko z jednym kolenem (młody byłem wtedy Confused) i choć czasem odczuwam ból to m0ogę sobie jeszcze pobiegać, choć z poprawy wyskoku wyszło tyle, że teraz mam słabszego "jumpa" Mad. Mój kumpel spieprzył sobie oba kolana i to do tego spotnia, że nie może już nawet myśleć o graniu...radziłbym dwa razy pomyśleć, zanim się zacznie. Powiedz o tym swojemu koledze Antek

A to Ci dopiero :shock: Nie wiem czy już gdzies pisałem ale ja w ciągu swojej calej kariery zrobilem (do konca) 5 czy 6 tych super dunksów i air alertów. Pod okiem trenera? NIe no sorry, ale w USA ten program to jeden z elementow przerabianych na... W-F'ie. Ale racja jak masz pojęcie co robisz to już połowa (moze trochę mniej ) sukcesu. Następna sprawa to odżywianie się. Jak chciałbyś osiągnąc te 25 centów, to musiałbyś się obejść bez słodyczy, żółtego sera... przez 12 tygiodni (nie znam takich) Następna i chyba priorytetowa sprawa w tym wszystkim to w jaki sposob to robisz. Wyobraz sobie, że prz cwiercskoku wystarczy tylko kilka centymetrów złego "ugięcia" względem podłoża i problem (kolana) gotowy. Stąd się biora te kontuzje. Kolejna sprawa to już chyba sprawa wiadoma. NIe cwiczysz regularnie jump spada. Po takim treningu (12 tygodniowym) to zrcezywiscie fajnie sie skacze. Ale jak pozniej nie powtarzasz treningów, troche Ci jump leci.. Kolejna sprawa, (zapomnialem) podczas treningów (zeby osiagbac te 25) nie powinno sie grac w kosza. Przyznam sie ze jak ja to robilem to zaraz potem gralem (choc nie zawsze, bo np pierwsze 2 z powodu braku czasu robiłem o 5.30, 6.oo rano :wink: prysznic, sniadanie i do budy...) A i jeszcze o "kumplach" Przede wszystkim zadnych obciąznikow. Kto robi to z obciąznikami jest wariatem. Efekty wyjdą prędzej czy pozniej. Potworne efekty. Aaa i oczywiscie nie mowie, ze samych treningow tez nie bedzie sie odczuwac na starosc. Ale coz to juz sport, a sport to przeciez zdrowie.

PS. Tak calkiem przypadkiem wpadlem na ten temat. Pierwszy raz tu chyba jestem <lol>

[edit]

aaa

KarSp: Ja popieram Josepha. Lepiej niech kolega zajmie sie innymi aspektami siatkówki, niech szkoli technike a wyskok przyjdzie mu z czasem jak bedzie duzo grał.

A ja nie popieram. Bo wyskok to fajna i przydatna rzecz. To prawda, że idzie na kolana, ale taka jest tego cena. Jeśli zle trenujesz to z pewnością pojdzie zle na kolana. Ale jeśli dobrze to powinny sie jeszcze wzmocnic. Dobrze rozumiem poprzez: przede wszystkim umiar, bez obciąznikow, bez diety (heh). I nie podawac mi tu przykladu siatkarzy, Cartera, etc.

JEzeli juz chce koniecznie ten jump to niech sie zajmie czyms innym ale nie tym co jest tam reklamowane. Bo wytrwac te 12 tygodni to prawie jak cud a jak nie dasz rady to wyskok pojdzie w dół.

To wiesz ja wytrwałem 6X12. 6 cudów. I wiesz co dalej gram :wink:

Ja coprawda nie mam tak strasznych doswiadczen jak J ale tez to ćwiczyłem, czujac ze kolana mi siadaja rzuciłem cholerstwo i na szczescie bół przeszedł.

Jeśli chodzi o ból, bez tego to raczej się nic nie osiągnie. Czasami ból (pozytywny) jest dobry. Nie wiem czy to zdanie zostanie dobrze zinterpretowane :roll:

Radze takze zeby kolega dobrze sie zastanowił co robi bo moze sobie juz w siate nie pograc...

Ja od tego zazcząłem. Od przemyślenia tego wszystkiego. Czy warto? Warto.

ps. nie bierz tego do siebie loqsh :roll:

Taa jak Loqsh to weznie do siebie, będa dwa kliknięcia myszki (jak się ją ma :) ) i nawet żadna historia po twoim profilu nie zostanie..

ps.Pietras (ty "chwalipięto" :P myślałem, że trzymasz z grupą trzymającą władzę, a ty moderatorom się podlizujesz :roll: Zawiodłem się, ps. kończymy OT? :wink:

logsh1: nie podawaj siebie za przykład bo jesteś czarny i masz inaczej zbudowane nogi.

O co chodzi? Hmm? :roll:

Joseph: a Ty nie nabijaj bo Cię zbananujemy

Smiech zazwyczaj (w sprawie dobrze nam wszytkim znanej) to reakcja na sytuację której się kompletnie nie rozumie. Nie wiem jaki w tym cel.

PI3TR45: ps. nie bierz tego do siebie loqsh

W takim bądź razie kto jak nie logsh1 powinien to wziąć do siebie?

Mich@lik: kończymy OT?

Moze go jeszcze chwilkę pociągniemy bo może wtedy bedziemy wiedzieć co jest grane. Jeśli już rozpocząć idiotyczną dyskusje to dlaczego jej nie skończyć wyciągając jakieś wnioski na przyszłość.

wnioski nasuwają się dwa:

1. potrzeba Ci trochę dystansu do siebie, a przede wszystkim do moich postów.

2. wbrew pozorom logsh1 a loqsh1 to dwa zupełnie różne słowa. nawet nie wiem co oznacza pierwsze! nie wiem też co oznacza drugie, ale to moja ksywa.

loqsh1: potrzeba Ci trochę dystansu do siebie,

Rozwiń to proszę...

a przede wszystkim do moich postów.

I tak właśnie chciałem zareagowac w pierwszym momencie na Twojego posta. Tylko wiesz nie łatwo jest rozpoznac czy ktoś pisze z ironią czy bez niej po kilku słowach. Czasami lepiej włożyć trochę więcej wysiłku w to co się pisze, żeby nie zostac źle zrozumianym.

wbrew pozorom logsh1 a loqsh1 to dwa zupełnie różne słowa

Rzeczywiście, przyznaje rację i przepraszam bo napewno nie napisałem tego (złośliwie?) świadomie.

dobra, traktuj to sobie jak chcesz, bierz dystans do czegokolwiek, pisz sobie, że jesteś czarny a potem udawaj, że nie wiesz ocb i takie tam.

dla mnie koniec tematu, nie mam zamiaru się rozpisywać, cytować kogokolwiek itp a co Ty sobie o tym i o mnie pomyślisz - Twoja sprawa i Twój problem.

mam nadzieję, że to już koniec OT.

loqsh1: dobra, traktuj to sobie jak chcesz, bierz dystans do czegokolwiek

No wiesz naprawdę... jeśli już chcesz mi coś przekazac wal prosto z mostu. Bo text "bierz sobie dystans do czegokolwiek" po uprzednim "potrzeba Ci dystansu do siebie" jest nie na poziomie.

pisz sobie, że jesteś czarny a potem udawaj, że nie wiesz ocb i takie tam.

Jeśli mogę, to chciałbym Cin dac jedną dobrą radę. Wróć do tego tematu. Przeanalizuj (ok przeczytaj) jeszcze raz od początku ta dyskusję. Przemyśl wnioski i wtedy pisz. Bo z tego co widzę posługujesz się ciągle tymi samymi bezpodstawnymi argumentami.

dla mnie koniec tematu, nie mam zamiaru się rozpisywać, cytować kogokolwiek itp

Nie prosze Cię o żadne cytaty. Wróć tylko i przeczytaj. A później zamknij się (chciałoby sie powiedzieć) Z całym szacunkiem.

a co Ty sobie o tym i o mnie pomyślisz - Twoja sprawa i Twój problem.

Nie mój problem. Twój bo ciągle do niego powracasz. Pomyśl nad tym. Gdyby to był mój problem, wracał bym do tego. A wracałem? W przeciwieństwie do Ciebie ani razu.

O Tobie? Czy uważasz, że niby mam jakiśnegatywny stosunek co do Twojej osoby? A jeśli tak to nie wiem na jakiej podstawie doszedłeś do takich wniosków, bo zbyt często raczej nie rozmawiamy. A jeśli juz to piszesz o... sam wiesz o czym. Jaki jest tego powód? Jak już pisałęm to nie mój problem.