Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2012/13

matek

Najbardziej realny scenariusz?  

79 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najbardziej realny scenariusz?

• Nie zrobią poważnych zmian
      28
    • Wymienią Gasola
      79
    • Wymienią Bynuma
      60
    • Wymienią obu
      11
    • Oddadzą Kobe
      19
    • Amnestia Kobe
      74
    • Zwolnią Browna
      32
    • inny...
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Wymyśliłem też sobie ciekawą opcję z Hillem, jeśli zechce odejść do Wolves zamiast z nami podpisać... s&t za Wesa Johnsona? Czemu nie, może dałoby się zrobić.

Oż! W życiu nie myślałem, że ktoś by był chętny na Wesa Johnsona, po tym ogromie c***owizny, którą pokazał w ostatnich sezonach. Za Hila? Gdzie mam podpisać?

Jeśli mamy stracić Hilla, to warto spróbować wyrwać kogoś w zamian, mielibyśmy zmiennika na 2-3...

koleś do niczego się nie nadaje?

Niestety koszykarz Wes Johnson cierpi na bardzo uciążliwe koszykarskie schorzenie, zwane permanentną mentalną sraczką. Gość przy każdym kontakcie z piłką ma w gaciach rzadkie kupsko - boi się rzucać, boi się dryblować, boi się wjechać z piłą pod kosz, boi się grać. Chodzi z miną jakby zaraz miał się popłakać i ssając kciuk uciec do szatni. Jego wartość na rynku jest obecnie mniejsza niż moje nędzne oszczędności i wymiana za takiego Hilla to by była jak manna z nieba. Do it Mitch!

Nie byłbym tego taki pewien. Jeżeli masz szanse pozyskać drugiego centra ligi w zamian za niesprawdzonego rookasa, po którym tak naprawdę nie wiadomo czego się spodziewać, to po prostu to robisz. Z resztą Waiters średnio pasuje do Irvinga, poza tym jakiś taki mały się wydaje.

Ale ten trade w takiej formie i tak nie przejdzie, bo niby co z tego ma Orlando?

A wbiję szpilkę królowi, co m mi tam.

Niby tak źle w tym Cleveland, tak przejebane, brak wsparcia w drużynie, pogoda brzydka i na dodatek Delonte może Ci wyruchać matkę, a jednak ktoś tam chce grać i jest to top2 center ligi. :crushed:

Andrew Bynum's agent, David Lee, was surprised to read a recent report indicating his interest in signing a new deal with the Cavaliers.

"When I read it online I was in Alaska with Andrew and his family," said Lee. "I was taken aback by the list considering there is nobody in anybody’s camp he could’ve been talking to. I have no idea where that came about."

The Cavaliers have been involved in multi-team Dwight Howard/Bynum trade talks involving the Lakers and Magic.

Read more:http://basketball.realgm.com/wiretap/222495/Agent_Bynum_Doesnt_Have_Cavaliers_On_List#ixzz216JOo1i1

;]

Dwight Ready To Commit To Extension With Lakers

Jarrod N Rudolph ‏@JRudolphSports

Sources: Dwight Howard is ready to join Lakers. If traded to Los Angeles Howard will re-sign long-term with team after 2012-13 season.

Teraz tylko nie stracić Gasola w tej wymianie.

Bo to jest jego liga , i on tu rozdaje karty . Tylko ludzie tego nie rozumieją mimo że to jest bardzo czytelne wszystko .

no to dlaczego Paul jednak nie wylądował w LAL ?przecież z biznesowego punktu widzenia nie ma nic lepszego niż ewentualne finały LAL z Miami i pojedynku Lebron/Kobe

Dwight Howard's agent responded to a report from RealGM's Jarrod Rudolph that his client would commit long-term to the Lakers if traded to the franchise."Dwight's position has remained unchanged since the end of this past season," said Dan Fegan of LaGardere Unlimited. "He fully intends to explore free agency at the end of next season, regardless of what team trades for him, including Brooklyn."Howard had previously only wanted to be traded to the Nets, but sources told RealGM that he was ready to commit to the Lakers. Howard wouldn't sign an extension, but wait until the summer of 2013 to sign a new deal worth as much as $108 million over five seasons.

Read more:http://basketball.realgm.com/wiretap/222511/Agent_Howard_Intends_To_Explore_Free_Agency_Regardless_Of_Team#ixzz21AtpASba

To co sie dzieje w związku z Howardem to jest żart niesamowitych rozmiarów :D

Nie wierzę, że ktoś za wyjątkiem może Houston będzie chciał primadonne bez gwarancji podpisania dłuższego kontraktu.

ufff... najważniejszy ruch wykonany :) cieszę się niezmiernie, że wybrał dalszą grę w Lakers. Za mniejszą kasę niż w Minny i to się chwali. Dostał maxa, jakiego mogliśmy mu zaproponować. Zdawał chyba sobie sprawę, że nawet jeśli Mitch by chciał, to więcej dać nie mógł.

Teraz szukamy back up na 2-3 i możemy przygotowywać się do sezonu. Rush to marzenie, które raczej się nie spełni (chociaż czytałem coś o s&t za...McRobertsa). Jeśli nie on to bardzo chciałbym Webstera lub T-Willa.

Ewentualnie jeśli będzie szansa, to pozyskać Howarda.

Ciekawe, jaki wpływ na pozostanie Gasola w drużynie będzie miało podpisanie Hilla... nie zdziwię się, jeśli za niego uzupełnimy naszą ławkę jakimiś dwoma solidnymi graczami.

Edytowane przez matek

jordan hill to swietna opcja. ale problem polage na tym ,ze my mamy cholernie silna strefe podkoszowa na te chwile i bardzo slaby obwod na lawce.

sa mlodzi morris, goudelock

ebanks niepodpisany. wciaz niepodpisany, bo moze poleciec w wymianie, choc maja warunki kontraktu juz ustalone

byc moze wroca do rozmow z mattem barnesem, ktorym nikt sie nie interesuje, i byc moze zagralby za minimum? przy nashu moglby sie odrodzic

niemniej ruch raczej nie do zdobycia (chyba, ze faktycznie za s'n't mcrobertsa)

a jodie meeks wydaje sie bardzo fajna opcja

zobaczymy, mitch wczoraj zapowiedzial, ze lakers na dniach lakers dodadza do skladu kilku graczy

po czym wyszlo przedluzenie hilla. teraz zastanawiaja mnie nastepne ruchy a na nasze salary staram sie nawet nie paczec:)

A ja bym naciskał na sprowadzenie Howarda, nawet kosztem Bynuma i Gasola. Powiedzmy, że Magic dokładają do tej wymiany Richardsona. Zostajemy wtedy z zajebistym trzonem Nash-Bryant-Howard, mamy fajnych rolesów. Jest grożąca rzutem czwórka w postaci Jamisona, który pasuje do gry z Dwightem. Z ławki energii dodaje Hill, a grając jednocześnie z Howardem nie dostajemy regularnie na pickach. Przy zestawie podkoszowym Hill-Howard spokojnie można wprowadzać do gry Goudelocka, minuty powinien dostać Ebanks. Przy ligowej tendencji do grania smallball możemy wykorzystywać MWP jako naszego PF-a, który w formie z końcówki sezonu zapewnia solidny spacing. Richardson to 10-12 punktów z ławki. Podsumowując gramy lepszą obronę, a atak jest łatwiejszy do ustawienia.

Nie wiem, czy taka wymiana jest możliwa z punktu widzenia salary, ale jeśli nie to szukałbym trzeciej drużyny, aby pozbyć się duetu Bynum-Gasol. Wiem, że to świetna para podkoszowców. Wiem, że współpracowali ze sobą całkiem nieźle, ale ostatnie dwa sezony pokazały, że nie ma w tej drużynie pomysłu, aby wykorzystać ich obu jednocześnie i nawet Nash tego nie zmieni.

oczywiscie zdobycie dwighta to priorytet

a zdobycie go kosztem gasola i bynuma byloby nawet lepsza opcja, bo dodatkowo oszczedzamy

po dodaniu 4 mil dla hilla i kolejnych 3-4 baniek dla kogoc z mini mle i vet mamy ok 100mln$ w kontraktach

zatem pozbycie sie gasola od zeszlego sezonu jest priorytetem, chyba, ze zamierzaja placic luxury tax i super tax

szczerze mowiac, nie rozumiem ruchow lakers pod wzgledem finansowym. mialy byc ciecia a oni wydali 27 baniek na nasha.

wszystko stawiane jest na 1 karte...

Buss chyba wyczuł jakąś szansę na kolejne mistrzostwo i postanowił wysypać trochę więcej z sakiewki. Inaczej tego nie potrafię wytłumaczyć.

Jeśli mamy oddać AB i Pau, to nie obu za Howarda. Lepiej kombinować oddzielną wymianę Gasola za jakąś trójkę, ewentualnie za startera plus rezerwowego lub za 2-3 solidnych rezerwowych. Przy wszystkich tych opcjach możemy dodatkowo zaoszczędzić po kilka milionów. Tylko kompletnie nie mam pomysłów kogo moglibyśmy za niego dostać...

Na Howarda powinien wystarczyć Bynum Ebanks i może McRoberts jeśli byłaby potrzeba, żeby płace się zgadzały.

Jeśli ten Gasol tak wam ciąży, jest taką kulą u nogi dla Lakers to może oddać go do Celtics? Tam brak centra, dla KG to świetny fit. A piątka Rondo - Bradley - Pierce - Garnett - Gasol robi wrażenie. W dodatku nasze młodziaki mieliby się od kogo uczyć, ciężko o lepszych podkoszowców niż Garnett i Gasol.

Howard za Bynuma i Gasola sie nie oplaca. To juz wole pokombinowac z Gasolem za jakis depth... Jesli podpiszemy kogos za MMLE na obwod, to mysle, ze McRoberts poleci za jakies picki, zeby miejsce zwolnic w salary, bo nam w tej chwili niepotrzebny.

Morrisa mam nadzieje, ze nie bedziemy musieli ogladac na parkiecie, gosc jest tragiczny. Goudelockowi dalbym szanse, bo moze grac swoja role calkiem solidnie.

Za MMLE zastanowilbym sie nad Pietrusem i Websterem przede wszystkim