Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepszy marvelowski film to IMO Winter Soldier, ciekawe wyjście poza schemat przyjęty w komiksowych filmach (no i Redford jako czarny charakter). Pierwszy Kapitan też bardzo fajny, choć denerwują mnie lasery w II WŚ i to karykaturalne Heil Hydra :smile:

Są produkcje lepsze i gorsze, ale nawet te słabsze (np. nudnawe Thory) nie schodzą poniżej pewnego poziomu. Ostatnim ewidentnie złym filmem tego rodzaju był chyba Ghost Rider, w którym wszystko zrobiono od dupy strony i po taniości. Spidermanów nie oglądałem.

Z Supermanem jest problem, bo trudno zrobić o nim film w nolanowskiej konwencji. Mówimy w końcu o kosmicie z laserami w oczach i lodowym oddechem, trudno podejść do tego z poważną miną. Szkoda, że nie wyszedł projekt Burtona i Cage;a w latach 90. Fantastyczny, czysto komiksowy Superman byłby o wiele ciekawszy, niż kręcenie tego samego w kółko.

O Lobo to sobie możemy pomarzyć...

Z innej beczki - The Walk z Gordonem-Levittem. Nieco zapomniany Zemeckis wraca do wysokiej formy. Polecam na spokojny wieczór :smile:

Edytowane przez Jinks

Daredevila jeszcze nie widziałem, ale już Jessice Jones tak i ten serial też według mnie jest lepszy od każdego filmu Marvela. Poza tym się zgadzam z Ant-manem i  jeszcze dorzuciłbym do niego Zimowego Żołnierza. 

A najlepszy film na podstawie komiksów, to tak jak Lorak napisał - Watchmen. Wersja, która trwa 3h30min jest kapitalna. 

Daredevil trochę bardziej jest nastawiony na akcję, ale jak Jessica to takie mocne 7+, to DD 9.

Do chwalenia Watchmenów się oczywiście przyłączam, ale to inne widowisko niż taki Spiderman...

W kinie jest z dubbingiem? oO

A co do samych GW - jakoś nigdy mnie nie porwały. Nie wiem, może za późno się urodziłem i w innych filmach widziałem już wszystko co tam pojawiało się po raz pierwszy. Trochę też pewnie moją ocenę GW zaniża fakt, że nigdy wielkim fanem sci-fi nie jestem, Ogółem - za bardzo nie czekam, choć kiedyś sobie na pewno obejrzę.

W kinie jest z dubbingiem? oO

A co do samych GW - jakoś nigdy mnie nie porwały. Nie wiem, może za późno się urodziłem i w innych filmach widziałem już wszystko co tam pojawiało się po raz pierwszy. Trochę też pewnie moją ocenę GW zaniża fakt, że nigdy wielkim fanem sci-fi nie jestem, Ogółem - za bardzo nie czekam, choć kiedyś sobie na pewno obejrzę.

A ja dopiero jakies 1.5 - 2 lata temu sobie obejrzałem całą sagę i musze powuiedzieć że mocno przeciętne kino, ale przy odpowiednim marketingu i sile wykreowania marki mamy niby coś wielkiego. 

A ja dopiero jakies 1.5 - 2 lata temu sobie obejrzałem całą sagę i musze powuiedzieć że mocno przeciętne kino, ale przy odpowiednim marketingu i sile wykreowania marki mamy niby coś wielkiego. 

Odpal sobie Warcraft I będziesz miał tragiczną grę i dopiero zagadkę jaki marketing musieli mieć.

Odpal sobie Warcraft I będziesz miał tragiczną grę i dopiero zagadkę jaki marketing musieli mieć.

Nie zawracam sobie głowy grami więc odpalać nie będę, ale o ile ludzie w większosci wiedzą co t jest jakość to i tak zawsze jest coś innego co powoduje że o czymś mówi się więcej niż o tej jakości.

A może się mylę i tylko mniejszość wie co to jakość, ale nawet oni obejrzą coś o czym wszyscy mówią.  

Pierwsza trylogia(4-6), to było coś wielkiego w tamtych czas i to dzięki niej ludzie tak uwielbiają SW, sentyment po prostu. Druga trylogia już była bardzo mocno krytykowana.

Oczywiście doskonały marketing też ma w tym duży udział.

Edytowane przez Cloud

Pierwsza trylogia(4-6), to było coś wielkiego w tamtych czas i to dzięki niej ludzie tak uwielbiają SW, sentyment po prostu. Druga trylogia już była bardzo mocno krytykowana.

Oczywiście doskonały marketing też ma w tym duży udział.

No mogła być krytykowana, ale zobacz jak masywne zainteresowanie jest teraz kolejną częścią i ile kasy za tym idzie. Poczekaj na rekordy który zapewne pobiją w pierwszym weekendzie czy na otwarciu.

Efekty jakie były przy pierwszych częściach i czasach w jakim wyszły zrobiły swoje.

IMO jest tak, że dużo nowych ludzi lubi SW na siłe. Nie podoba im się za bardzo, a udają podjarę, bo to trendy.

Mnie zupełnie nie wciągneło, tak jak LOTR.

Bardzo łatwo jest zweryfikować wiedzę takiego typka nt SW.

SW obejrzałem po raz pierwszy w życiu jakieś 2-3 miesiące temu. Sympatyczne, szczególnie Imperium Kontratakuje. Spodobało mi się na tyle, że ściągnąłem sobie audiobooki do słuchania podczas biegania :)

Za to nowe części (1-3) to jakieś kuriozum. Orgia nonsensu i bardzo słabych efektów.

nie czuje klimatu w nowych SW, za duzo kserowania poprzednich czesci (nie wiem czy to mialy byc ,,smaczki" czy co, ale wyszlo slabo moim zdaniem), glowny zly c***owy jak barszcz, glowny dobry tez (ale luke skywalker w oryginalnej trylogii tez byl dosc mdly), poza tym slabe holilodzkie watki. mimo wszystko przyjemnie bylo zobaczyc nowe gwiezdne wojny, jednak niedosyt jest.