Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

bylem na f1

spoko film, troche dlugawy

ale na prawde dobry, mimo ze nie pasjonuja mnie auta prawie w ogole tak samo f1

troche braklo zbudowania glebszej fabuly, typu rywalizacje z jakims hamiltonem czy cos tego mlodego skoro juz mieli go w filmie czy z ktoryms z kierowcow

ale ogolnie patrzac na ta popeline co wychodzi to fajnie ze cos dobrego wyszlo

teraz czekam na ten film zamach na papieza pasikowskiego z linda

• 1 miesiąc temu...

Naked Gun IMHO bardzo kiepski. 

Spoko był żart o czarnych przestępcach (aż dziwne, że to przeszło) i ta sekwencja z kamerą w aucie Drebina juniora. Ok, przy zdjęciu gaci Drebinowi też się lekko zaśmiałem, bo to zostało tak głupawo nakręcone, że aż było zabawne.

Motyw z kawą miał chyba w założeniu być powracającym żartem ale coś nie pykło (nie pamiętam jak to się fachowo nazywa ale chodzi o żarty których istotą jest ich powtarzanie w randomowych momentach typu anegdotka Ala Bundego o czterech przyłożeniach w jednym meczu). 

Cała reszta to festiwal sucharów w rodzaju:

- Chce pani krzesło?

- Dziękuję, w domu mam kilka.

Neeson średni, Pamela drewniana. 

11 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Motyw z kawą miał chyba w założeniu być powracającym żartem ale coś nie pykło (nie pamiętam jak to się fachowo nazywa ale chodzi o żarty których istotą jest ich powtarzanie w randomowych momentach typu anegdotka Ala Bundego o czterech przyłożeniach w jednym meczu). 

running gag

W dniu 21.07.2025 o 00:33, Kubbas napisał(a):

bylem na f1

spoko film, troche dlugawy

ale na prawde dobry, mimo ze nie pasjonuja mnie auta prawie w ogole tak samo f1

troche braklo zbudowania glebszej fabuly, typu rywalizacje z jakims hamiltonem czy cos tego mlodego skoro juz mieli go w filmie czy z ktoryms z kierowcow

ale ogolnie patrzac na ta popeline co wychodzi to fajnie ze cos dobrego wyszlo

teraz czekam na ten film zamach na papieza pasikowskiego z linda

F1 klasa, ale musiało tak być skoro robiła go ekipa od Top Gun Maverick

W dniu 28.05.2014 o 10:26, P_M napisał(a):

Widziałem tylko stowarzyszenie umarłych poetów

Jakoś mnie tak naszło dziś na odświeżenie tego klasyka i to jest nieprawdopodobne jak ten film źle się zestarzał i jak w dzisiejszych czasach byłby kompletnie niezrozumiały. Ciekawe czy dziś też byś podtrzymał swoją ocenę, czy jednak po tych kilkunastu latach masz podobne zdanie do mnie, że ten film był świetny w swoich czasach, ale do dzisiejszych nie przystaje zupełnie.

23 minuty temu, fluber napisał(a):

Jakoś mnie tak naszło dziś na odświeżenie tego klasyka i to jest nieprawdopodobne jak ten film źle się zestarzał i jak w dzisiejszych czasach byłby kompletnie niezrozumiały. Ciekawe czy dziś też byś podtrzymał swoją ocenę, czy jednak po tych kilkunastu latach masz podobne zdanie do mnie, że ten film był świetny w swoich czasach, ale do dzisiejszych nie przystaje zupełnie.

Ja oglądałem ten film w 2010 roku wg filmwebu, więc bliżej dacie oglądania do obecnych czasów, niż do "jego" czasów gdy powstawał, wątpię więc, że swoją ocenę bym zmienił.

Edytowane przez P_M

24 minuty temu, fluber napisał(a):

Zdecydowanie lepszy film z Robinem Williamsem i Robertem De Niro "Przebudzenia" za to zupełnie niesłusznie zapomniany. 

Mi też Stowarzyszenie Umarłych Poetów wydało się na ten czas zupełnie nierealne. Trochę przypomina polskie Syzyfowe Prace. Ciężko dzisiaj sobie wyobrazić młodzieńczy bunt przez czytanie książek czy poezji. Trudno to przełożyć na dzisiejsze realia, a nawet bym powiedział że indywidualizm skręcił w społeczeństwie za mocno. 

• 3 tygodnie później...

Byłem miesiąc temu na jakimś filmie Arnofskyego z Butlerem i Zoe Kravitz, jak uwielbiam Wrestlera tego reżysera to ten był strasznie słaby i naciągany. Szkoda, bo potencjał był. Ktoś widział ten nowy film z DiCaprio? Bo hype jest ogromny w mediach, a trailer wydał mi się odą do lewego skrzydła usa...więc nie zachęcił. 

6 godzin temu, rw30 napisał(a):

Utalentowany Pan Ripley

staroć straszny ale jakoś mnie ominął do tej pory. Fajny.

Ukryj zawartość

w sumie to nawet bardzo fajny

W zeszłym roku Netflix wypuścił 8 odcinkowy serial. Miał bardzo dobre recenzje.