pg13 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 cda, albo youtube widzę że w większości są. Ewentualnie w TV, na TVP Kultura, TVP HD, albo KIno Polska na tych kanałach często dają starsze polskie filmy. Ostatnio leciał Wielki Szu (http://www.filmweb.pl/film/Wielki+Szu-1982-1183), też świetny film. Poza tym to oczywiście skandynawskie kryminały polecam. Hiszpanie też robią bardzo dobre filmy: http://www.filmweb.pl/film/Trup-2012-637730 http://www.filmweb.pl/film/La+Cara+oculta-2011-627333 http://www.filmweb.pl/film/S%C5%82odkich+sn%C3%B3w-2011-548865 http://www.filmweb.pl/film/Stare+grzechy+maj%C4%85+d%C5%82ugie+cienie-2014-701323 http://www.filmweb.pl/film/Transsiberian-2008-326488 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Czy ktoś był na Botoksie w kinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Czy ktoś był na Botoksie w kinie? Byłem na "TO!" i polecam w c***! Vega skończył się na 2 sezonie Pitbulla :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Byłem na "TO!" i polecam w c***! Vega skończył się na 2 sezonie Pitbulla :/ Na to się wybieram pod koniec miesiąca do mojego małego kiniątka:) Widziałem dramatyczną ocenę Botoksu na filmwebie (4,3) i czytałem, że PIS powinien dopłacić Vedze za wsparcie dla ich polityki antyaborcyjnej i byłem ciekawy, co się tam wydarzyło:) Zwłaszcza, że w weekend w kinach było na tym ponad 700 tysięcy ludzi i myślałem, że ktoś z forumowiczów się skusił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Na to się wybieram pod koniec miesiąca do mojego małego kiniątka:) Widziałem dramatyczną ocenę Botoksu na filmwebie (4,3) i czytałem, że PIS powinien dopłacić Vedze za wsparcie dla ich polityki antyaborcyjnej i byłem ciekawy, co się tam wydarzyło:) Zwłaszcza, że w weekend w kinach było na tym ponad 700 tysięcy ludzi i myślałem, że ktoś z forumowiczów się skusił Kina studyjne > miltiplebsy :] Oceną na Filmwebie bym się nie sugerował, gdyż sami użytkownicy zarzucają "sprzedanie się i robienie dobrze twórcy" redakcji. Podobno nawet jakieś fake konta miały podbijać jego ocenę, a sama redakcja zwleka z oceną, by nie być posądzona o stronniczość, kiedy wszyscy rzucają w to gównem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 "To" wg mnie absurdalne jak wszystko co stworzył King. Jeżeli ktoś będzie się w stanie wkręcić i złapać klimat (choć to ciężkie i mocno w tym przeszkadzają klnące jak szewc 10-latki) to pewnie mu się spodoba. Jak nie - z horroru robi się komedia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Dzisiaj Łowca Androidów na TNT (już leci). Ja nie pamiętam aby to kiedykolwiek w TV pokazywali. Edytowane 3 Października 2017 przez Baptizia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cris155s Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Widzieli nowy zwiastun Star Wars 8? Podoba się? Edytowane 10 Października 2017 przez TuPalnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Nowy Blade Runner - wizualnie -(nie chodze za czesto do kina) ale ten film to jest obecnie najlepsze wizualne 3godzina kina Jesli chodzi o fabule teksty i fun -to stanowczo odradzam - totalna beznadzieja , Villeneuve jak widze tu i w Sicario to taki swietny gitarzysta bez nawet przecietnego wokalisty, albo inaczej jedyne na czym sie zna to na operowaniu kamera Nie wiem o czym byl ten film, nie wiemjaka byla fabula i jaki byl zamysl, moge powiedziec ze skuteczniemnie zniechecil do Androidow i reszty tematyki AI Nowy Blade Runner - wizualnie -(nie chodze za czesto do kina) ale ten film to jest obecnie najlepsze wizualne 3godzina kina Jesli chodzi o fabule teksty i fun -to stanowczo odradzam - totalna beznadzieja , Villeneuve jak widze tu i w Sicario to taki swietny gitarzysta bez nawet przecietnego wokalisty, albo inaczej jedyne na czym sie zna to na operowaniu kamera Nie wiem o czym byl ten film, nie wiemjaka byla fabula i jaki byl zamysl, moge powiedziec ze skuteczniemnie zniechecil do Androidow i reszty tematyki AI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Właśnie jestem po seansie Manchester by the sea - strasznie się zawiodłem, film niestety mdły i bez wyrazu, z wieloma nieścislościami. Podobnie wynudziłem się na Into the Wild, a tymczasem liczyłem na produkcję na poziomie Nietykalnych. Szkoda, wielka szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wygnaniec Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) wiem, że to nie było twoim celem, ale dawno się tak nie ubawiłem czytając post, już zestawienie Manchester By The Sea z into the wild jest nie na miejscu to jeszcze nietykalnych tam wcisnąłeś Co do Blade Runnera to dobry film, Gosling jako replikant dał radę, niestety Ford zawiódł, w ogóle nie przypominał Deckarda z 1 części Edytowane 13 Października 2017 przez wygnaniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Twój Vincent - całkiem niezła fabuła a trochę się obawiałem ,ze to będzie film wydmuszka. Ciekawe spojrzenie na umysł wybitnego artysty na to jakim był człowiekiem a nie tylko malarzem. Główny wątek to tylko pretekst do szerszego spojrzenia na ludzką duszę i ogólnie XIXwieczny impresjonizm. A wizualnie to jest arcydzieło. Praktycznie pewny Oskar ( pytanie tylko czy uznają to za animację czy jednak za film klasyczny bo on został ręcznie pomalowany już po nakręceniu tradycyjnego filmu). Estetycznie nie ma się tam czego przyczepić. Nawiązania co rusz do obrazów Van Gogha są dodatkowym smaczkiem ( w sensie wyszukiwania w trakcie seansu czy to jest obraz czy jednak zwykła scena filmowa) Aż się nie chce wierzyć ,że to stworzyli Polacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Obejrzałem Rogue One po raz drugi. I może to bluźnierstwo ale dla mnie to zdecydowanie najlepszy z 8 filmów w świecie SW. Po pierwszym obejrzeniu Łotra rok temu byłem pod mega wrażeniem, ale konserwatywnie stwierdziłem, że jednak Imperium Kontratakuje to klasyk klasyków. Ni ch**a. Rogue jest dużo bardziej kompletnym i lepiej zrealizowanym filmem, a tzw. "pacing" akcji to po prostu mistrzostwo świata. eh w weekend chyba sobie zafunduje maraton z epizodami I-VI, żeby się upewnić (bo do gównianego VII już nie zamierzam nigdy wracać) Edytowane 7 Listopada 2017 przez BothTeamsPlayedHurd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Obejrzałem Rogue One po raz drugi. I może to bluźnierstwo ale dla mnie to zdecydowanie najlepszy z 8 filmów w świecie SW. Po pierwszym obejrzeniu Łotra rok temu byłem pod mega wrażeniem, ale konserwatywnie stwierdziłem, że jednak Imperium Kontratakuje to klasyk klasyków. Ni ch**a. Rogue jest dużo bardziej kompletnym i lepiej zrealizowanym filmem, a tzw. "pacing" akcji to po prostu mistrzostwo świata. eh w weekend chyba sobie zafunduje maraton z epizodami I-VI, żeby się upewnić (bo do gównianego VII już nie zamierzam nigdy wracać) Ja tam się zgadzam. Trochę szkoda, że powybijali wszystkich od razu, mogli jeszcze z 1 film o nich zrobić. Liczę, że epizod 8 będzie o niebo lepszy od 7. A ogólnie fajnie, że bedą filmy o Solo, Kenobim ploty mówią, że i o Yodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 No ja też strasznie tych wszystkich bohaterów polubiłem, zwłaszcza droid był debeściakiem, a np. pary c3po r2d2 jakoś nigdy nie trawiłem w oryginalnej trylogii. Ale ode mnie Rogue One ma największy plus za brak typowych dla wysokobudżetowych produkcji żenujących WTF momentów, wszystko jest takie sprawne i eleganckie, nawet w ostatnich scenach gdy Jyn i Cassian czekają na plaży na falę uderzeniową po prostu trzymają sie za ręcę i przytulają, a pewnie w 95% hollywódzkich filmów by był namiętny pocałunek. Ogólnie dużo scen, które są po prostu super cool i praktycznie zero budzących zażenowanie albo komentarz, że można było to inaczej w scenariuszu napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 To muszę nadrobić a w grudniu pójść na 8, z synem. Syn Łotra widział a jakoś nie. Filmy o Solo bez Forda? Bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 W telegraficznym skrócie: "misja niemożliwa", tj. nakręcenie sequela godnego pierwszego "Blade Runnera", zakończona względnym sukcesem; nawiązania do filmowego wzorca odnotowane; klimat futurystycznego Los Angeles w stanie moralnego rozkładu z wizjonerskimi nowinkami technologicznymi rządzi, sama linia fabularna już niekoniecznie; zagmatwane śledztwo nijak ma się do przejrzystości oryginału; znaki charakterystyczne reżysera, czyli majestatyczne ruchy obiektywu w rachitycznym tempie, przyczyniły się do pokaźnego czasu trwania produkcji; styl kręcenia bliźniaczo podobny do tego z "Arrival", co w uniwersum Dicka sprawdza się średnio; tak czy inaczej, "dwójka" hańby nikomu nie przynosi. To cytat z filmweba pod, ktorym sie podpisuje stalkerowe tempo zabilo ten film, mielismy tu bardziej klimat odyseji kosmicznej niz blade runnera, zabawne bo myslalem kiedys o orginale, ze ma stonowane tempo. Moze gdyby nie tony muzyki rzucane na mnie ciezkie dzwieki to nie zmeczyloby mnie to wolne kino i dodalo subtelnego klimatu. Czulem w tym prometeusza bardziej niz blade runnera. Film mi sie podobal, ale nie powalil jak jedynka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Skończyłem właśnie tygodniowy maraton z Gwiezdnymi Wojnami i stwierdziłem, że to dobra okazja na podsumowanie sobie cyklu jakimś ostatecznym rankingiem tier 1 1. Empire Strikes Back (minimalnie o włos ) 2. Rogue One tier 2 3. Revenge of the Sith 4. New Hope 5. Return of the Jedi tier 3 6. Phantom Menace 7. Attack of the Clones 8. Force Awakens tak pomyślałem, że wrzucę - może ktoś będzie chciał się pokłócić/podyskutować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Skończyłem właśnie tygodniowy maraton z Gwiezdnymi Wojnami i stwierdziłem, że to dobra okazja na podsumowanie sobie cyklu jakimś ostatecznym rankingiem tier 1 1. Empire Strikes Back (minimalnie o włos ) 2. Rogue One tier 2 3. Revenge of the Sith 4. New Hope 5. Return of the Jedi tier 3 6. Phantom Menace 7. Attack of the Clones 8. Force Awakens tak pomyślałem, że wrzucę - może ktoś będzie chciał się pokłócić/podyskutować Rogue One w tier 2, Revenge of The Sith w tier 1, Return of The Jedi tier 1 (jakoś mam większy sentyment do finałowego starcia Luke'a z Palpatinem, cały klimat tamtej sceny jest genialny). Phantom Menace nie wiem czy nie dałbym wyżej, ze względu na wyścigi podów i dziesiątki godzin grania, w te wyścigi na PC i masterowania tras i bicia rekordów i za Liama Neesona W sumie tez podciagnalbym Atak Klonów za pojedynki Yody, ale wychodzi powoli na to, że wszystkim filmom podciągam oceny^^ Force Awakens Tier 4,5,6... -> aż ósemka się przewróciła. Ten film przepada w momencie, gdy Kylo Ren ściąga maskę po prostu. Od tego momentu dla mnie to jest parodia Gwiezdnych Wojen niewiele lepsza od Kosmicznych Jaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi