Maciek9020 Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Oglądał ktoś Who I am? jeśli masz na myśli Who Am I, to tak Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Są jeszcze jakieś dobre filmy w podobnym stylu co Usual Suspects i L.A. Confidential? Bo te 2 mi się bardzo podobały i obejrzałbym coś podobnego chętnie Who framed Roger Rabbit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 http://www.imdb.com/search/title?genres=mystery&title_type=feature&num_votes=1000,&sort=user_rating,desc Jedziesz po kolei tutaj z wyłączeniem tych indyjskich badziewi. Ale szczególnie polecam tak: - Pogorzelisko - Samuraj (w ogóle filmy Melville'a) - Obywatel Kane - Memento - Prestiż - Siedem - Trylogia Trzy Kolory - Mystic River - Mulholland Drive i Blue Velvet - 12 Małp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 byłem na Makbecie. jeśli ktoś lubi tego typu kino to zajebiste, jeśli ktoś oczekuje Braveheart czy Gladiatora to się zawiedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Ale szczególnie polecam tak: - Pogorzelisko - Samuraj (w ogóle filmy Melville'a) - Obywatel Kane - Memento - Prestiż - Siedem - Trylogia Trzy Kolory - Mystic River - Mulholland Drive i Blue Velvet - 12 Małp Ja akurat Mullholland bym wyrzucił - ale lista zacna dorzuciłbym do tego M jak Morderca Północ Północny Wschód ( najlepszy film Hitchocka) Chinatown Polańskiego Łowcę Androidów ( którego o dziwo nie widzę na liście) Mnie nowy Makbet nie przekonał - nie wiem jakoś więcej nim efekciarstwa niż dobrej psychologii ale to już każdy ma swój gust Wersja Kurosawy jak dla mnie niedościgniona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Wszystkich filmów od Hitchcocka jeszcze nie widziałem, ale z tych co już udało mi się zobaczyć, to najlepszy jest Rear Window i bardzo polecam. Te dwa, które Ely wrzucił też bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) Być jak Stanley Kubrick - 7/10 Bardzo przyjemny film. Malkovicha się zawsze dobrze ogląda, tymbardziej przy ciekawej historii, w dodatku opartej na faktach. Edytowane 28 Listopada 2015 przez Baptizia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Jeszcze dodam kilka do listy. Nie wszystkie idealnie w tym stylu, ale pewne wspólne elementy mają z tymi co widziałeś: -Gra -Leon -Milczenie Owiec -Gone Girl -Prisoners -El secreto de sus ojos -Kolekcjoner Kości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Quiz Show 1994 Po prostu polecam bo bardzo fajnie zrobiony film Potwierdzam. Bardzo mi się podobał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Ja akurat Mullholland bym wyrzucił - ale lista zacna dorzuciłbym do tego M jak Morderca Północ Północny Wschód ( najlepszy film Hitchocka) Chinatown Polańskiego Łowcę Androidów ( którego o dziwo nie widzę na liście) Mnie nowy Makbet nie przekonał - nie wiem jakoś więcej nim efekciarstwa niż dobrej psychologii ale to już każdy ma swój gust Wersja Kurosawy jak dla mnie niedościgniona chodzi ci o m jak morderstwo z lat 50 czy jakichś tam? jeśli tak to nie polecam Edytowane 29 Listopada 2015 przez kulfon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 chodzi ci o m jak morderstwo z lat 50 czy jakichś tam? jeśli tak to nie polecam Z lat 30tych niemiecki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Odnośnie listy - Gone baby gone http://www.imdb.com/title/tt0452623/?ref_=nv_sr_1 Affleck robi fajne filmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Odnośnie listy - Gone baby gone http://www.imdb.com/title/tt0452623/?ref_=nv_sr_1 Affleck robi fajne filmy. Polecam książki, ten film jest na podstawie 4 części serii. Genialny klimat Bostonu Dennisa Lehane'a. Na podstawie jego książki zrobili na ekrany Rzekę Tajemnic i Shutter Island. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Polecam książki, ten film jest na podstawie 4 części serii. Genialny klimat Bostonu Dennisa Lehane'a. Na podstawie jego książki zrobili na ekrany Rzekę Tajemnic i Shutter Island. Brzmi zachęcająco. Powiedz proszę, że 4 część nie była zekranizowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Brzmi zachęcająco. Powiedz proszę, że 4 część nie była zekranizowana. Nie rozumiem. "Gone Baby Gone" to jedyna część serii, która została zekranizowana. Pierwsze trzy nie doczekały się ekranizacji (chociaż potencjał jest i to ogromny), piąta i szósta również. Właśnie doczytałem, że jeszcze The Drop ubiegłoroczny (Gandolfini, Hardy) tez był nakręcony na podstawie jego ksiązki i scenariusza, co mnie w sumie nie dziwi bo to wyjaśnia dlaczego obejrzałem ten film 5 razy. https://pl.wikipedia.org/wiki/Dennis_Lehane polecam wszystko, co napisał. Nie przeczytałem tylko 2 i 3 części Miasta Niepokoju i 6 części o detektywach. No i The Drop ale chętnie nadrobię, bo klimat i napięcie to jego najmocniejsze strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) Nie rozumiem. "Gone Baby Gone" to jedyna część serii, która została zekranizowana. Pierwsze trzy nie doczekały się ekranizacji (chociaż potencjał jest i to ogromny), piąta i szósta również. Właśnie doczytałem, że jeszcze The Drop ubiegłoroczny (Gandolfini, Hardy) tez był nakręcony na podstawie jego ksiązki i scenariusza, co mnie w sumie nie dziwi bo to wyjaśnia dlaczego obejrzałem ten film 5 razy. https://pl.wikipedia.org/wiki/Dennis_Lehane polecam wszystko, co napisał. Nie przeczytałem tylko 2 i 3 części Miasta Niepokoju i 6 części o detektywach. No i The Drop ale chętnie nadrobię, bo klimat i napięcie to jego najmocniejsze strony. Myślałem, żę MR i SI też należą do tej serii. W każdym bądź razie dzięki za tego gościa bo dla mnie każdy z tych filmów które wymieniłeś był genialny i dobrze będzie poczytać coś w tym stylu nowego. Edytowane 1 Grudnia 2015 przez Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Polecam książki, ten film jest na podstawie 4 części serii. Genialny klimat Bostonu Dennisa Lehane'a. Na podstawie jego książki zrobili na ekrany Rzekę Tajemnic i Shutter Island. dzięki, nie miałem pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
just like mike Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 co sądzicie o filmie Breakfast Club? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Mało pamiętam co tam się działo, ale warto zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Quiz Show 1994 Po prostu polecam bo bardzo fajnie zrobiony film Sprawdziłem. Polecam dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi