agresywnychomik Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 21 minut temu, lorak napisał(a): no właśnie, i czym ten kolor skóry różni się od tego, że wikingowie mówią współczesnym angielskim albo noszą stroje i fryzury, których tamta skandynawia nigdy nie widziała? wszystko to anachronizmy, więc czemu jedne akceptujesz, a innych nie? xDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Hmm to po co 4 godziny temu, lorak napisał(a): no właśnie, i czym ten kolor skóry różni się od tego, że wikingowie mówią współczesnym angielskim albo noszą stroje i fryzury, których tamta skandynawia nigdy nie widziała? wszystko to anachronizmy, więc czemu jedne akceptujesz, a innych nie? To po co sie wysilac. Murzyn niech gra Eryka Rudobrodego, Azjata jego syna, a Aborygenka jego żonę. Ubrany w mundur ze star treka z 69 roku. No i niech mowia "wikinskim" z 10 wieku. Jakies nagrania sa na pewno.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 5 godzin temu, lorak napisał(a): no właśnie, i czym ten kolor skóry różni się od tego, że wikingowie mówią współczesnym angielskim albo noszą stroje i fryzury, których tamta skandynawia nigdy nie widziała? wszystko to anachronizmy, więc czemu jedne akceptujesz, a innych nie? A po co pretensje, że Oskar dostaje ktoś biały, a nie ktoś czarny? Jakieś nagrody i tak są, więc w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego mam wrażenie że tu na forumq znalazłem rekomendację buy now shopping conspiracy ściągnąłem, i bardzo przeciętne, nie obejrzałem do końca nawet film na poziomie powtarzania co parę minut że X (wstaw nazwę firmy) does everything to maximize its income, z dramatyczną muzyką w tle i video jak ktoś wyrzuca działające produkty do śmieci + do tego jakaś animacja z dupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Jak podobalo Wam sie "28 dni pozniej", to "28 lat pozniej" straszna kicha. Szkoda czasu na to. Rzadko tak mam, ze tak twierdze. Moj prog wytrzymalosci i tolerancji na glupoty w filmach jest dosc wysoko ustawiony, ale tutaj... im dalej w las tym coeaz gorzej. Dobrze, ze nie bedzie kontynuacji "28 wiekow pozniej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Majstersztyk to co zrobili z Predatorem. Z tego zabójczego myśliwego, który dziesiątkował oddział Arniego został tylko buntowniczy nastolatek, ofiara patriarchalnego modelu rodziny,, który nawiązuje przyjaźnie ze zwierzątkami. Brakowało mi tylko głosu Krystyny Czubówny w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 3 godziny temu, Szabla napisał(a): Jak podobalo Wam sie "28 dni pozniej", to "28 lat pozniej" straszna kicha. Szkoda czasu na to. Rzadko tak mam, ze tak twierdze. Moj prog wytrzymalosci i tolerancji na glupoty w filmach jest dosc wysoko ustawiony, ale tutaj... im dalej w las tym coeaz gorzej. Dobrze, ze nie bedzie kontynuacji "28 wiekow pozniej" mówisz o całości, czy którejś z części "28 lat"? bo pierwsza to się zgadzam, że wyszła słabo. drugiej jeszcze nie widziałem, ale podobno jest lepsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego O pierwszej. Drugiej tez nie widzialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 17 Lutego Udostępnij Opublikowano 17 Lutego R.I.P. Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 17 Lutego Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Gigant aktor, świetna filmografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 17 Lutego Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Materialists - mozna obejrzec dla beki, hollywodzkie “kino moralnego niepokoju na poczatku XXI w”. Good Fortune - must watch dla @fluber i @RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Lutego Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 37 minut temu, memento1984 napisał(a): Good Fortune - must watch dla @fluber i @RappaR Kojarzę fabułę - co to ma do mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 17 Lutego Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 45 minut temu, RappaR napisał(a): Kojarzę fabułę - co to ma do mnie? rozkminy nt "zycia w US / shrinking middle class" *dla Ciebie lepszy bedzie "Materialists" imho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 18 Lutego Udostępnij Opublikowano 18 Lutego (edytowane) W dniu 6.02.2026 o 19:02, rw30 napisał(a): mam wrażenie że tu na forumq znalazłem rekomendację buy now shopping conspiracy ściągnąłem, i bardzo przeciętne, nie obejrzałem do końca nawet film na poziomie powtarzania co parę minut że X (wstaw nazwę firmy) does everything to maximize its income, z dramatyczną muzyką w tle i video jak ktoś wyrzuca działające produkty do śmieci + do tego jakaś animacja z dupy To ja chyba o tym pisałem, w kontekście tego że zrobiły na mnie ogromne wrażenie liczby śmieci i sposób przedstawienia całego procederu. Edytowane 18 Lutego przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 21 Lutego Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Ołowiane Dzieci - bardzo dobry serial kto nie widział temu polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu wartość sentymentalna bardzo ładny film. Do tego muzyka (szczególnie "riksarkivet") mojej ulubionej Hani Rani. polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Team America (2004), bardzo na czasie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 12 minut temu, memento1984 napisał(a): Team America (2004), bardzo na czasie! Nie podałeś pełnego tytułu cwaniaczku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 50 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Nie podałeś pełnego tytułu cwaniaczku World Police! nie chcialem zapeszyc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Naga Broń z Neesonem i Pamelą. 6/10 niezłe wykorzystanie konwencji. O ile chyba nigdy nie widziałem całego filmu z Lesle Nielsenem o tyle jakieś urywki zawsze wydawały mi się nieśmieszne, a tu nawet śmiechlem raz czy dwa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi