Ivergs Opublikowano 24 Października Udostępnij Opublikowano 24 Października (edytowane) Furioza 2 jest lepsza niż Vinci 2. A furioza 2 zdecydowanie nie jest dobrym filmem Edytowane 24 Października przez Ivergs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października Obejrzany Oppenheimer, ale niestety duży zawód. Po seansie w zasadzie mam wrażenie, że niczego się nie dowiedziałem. Filmowi bliżej jakiejś średniej political-fiction, niż opowieści o naukowcu. Być może oczekiwałem czegoś innego, ale coś tu po prostu poszło nie tak. Do odnotowania też kiepska muzyka, która mi w filmie po prostu przeszkadzała, a to rzadko się zdarza. 5 może naciągane mocno 6 na 10, bo aktorzy się spisali, ale cała reszta z scenariuszem, pomysłem, reżyserią mocno kulawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 8 Listopada Udostępnij Opublikowano 8 Listopada Właśnie obejrzałem nowego Frankensteina i tak średnio mi się podobało. Może to wina tego, że oglądałem już 2 inne adaptacje, a na mnie prawie zawsze największe wrażenie robi pierwsza wersja. Do tego efekty specjalne były dziwne ( szczególnie sceny z wilkami). Na pewno lepiej będę wspominał wersję z De Niro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 11 Listopada Udostępnij Opublikowano 11 Listopada Jakbyście szukali luźnego kina na wieczór, gdy macie ledwo 1,5h to dwie niezłe produkcje. https://www.filmweb.pl/film/Tacy+jak+my-2024-10053468 - historia dwóch złodziejaszków ojca i syna, którzy uciekając z miejsca zdarzenia trafiają na obóz niepełnosprawnych. https://www.filmweb.pl/film/Mój+sąsiad+Adolf-2022-10015793 - Ocalały po Holocauście Marek Polsky mieszka na kolumbijskim odludziu, gdzie jego szara egzystencja zostaje przerwana przez nowego sąsiada... Nie jest to wybitne kino, ale 6/10 w kategorii luźnych komedii, które nie obrażają inteligencji widza, choć oczywiście są przewidywalne i kliszowe to jednak można się przy nich zwyczajnie zrelaksować i nawet uśmiechnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 11 Listopada Udostępnij Opublikowano 11 Listopada W dniu 8.11.2025 o 23:45, The Game 85 napisał(a): Właśnie obejrzałem nowego Frankensteina i tak średnio mi się podobało. Może to wina tego, że oglądałem już 2 inne adaptacje, a na mnie prawie zawsze największe wrażenie robi pierwsza wersja. Do tego efekty specjalne były dziwne ( szczególnie sceny z wilkami). Na pewno lepiej będę wspominał wersję z De Niro. Najlepsza wersja jest z Gene'em Wilderem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Kto był na Smarzowskim? Ja byłem wczoraj i muszę powiedzieć bardzo poruszający film i dający do zastanowienia sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Bylem. Mocny. A takiej ciszy w pewnym momemcie w trakcie seansu nie przezylem nigdy. Nie padl ani jeden najmniejszy dzwiek przez pare minut. Ani kaszlniecie, szelest kurtki, szelest chipsow. Nic. Totalna cisza, bez zadnego dzwieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Jeszcze nie widziałem, ale chyba można powiedzieć, że Smarzowski to gwarant mocnego filmu. Jak sobie człowiek przypomni wrażenia po pierwszym obejrzeniu Wołynia, ciary... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Godzinę temu, Braveheart22 napisał(a): Jeszcze nie widziałem, ale chyba można powiedzieć, że Smarzowski to gwarant mocnego filmu. Jak sobie człowiek przypomni wrażenia po pierwszym obejrzeniu Wołynia, ciary... Ja w sumie chyba tylko "Róża" jakoś słabiej odebrałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 14 Listopada Udostępnij Opublikowano 14 Listopada nowego Predzia już widzieli? wg mnie spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 15 Listopada Udostępnij Opublikowano 15 Listopada W dniu 9.11.2025 o 00:45, The Game 85 napisał(a): Właśnie obejrzałem nowego Frankensteina i tak średnio mi się podobało. Może to wina tego, że oglądałem już 2 inne adaptacje, a na mnie prawie zawsze największe wrażenie robi pierwsza wersja. Do tego efekty specjalne były dziwne ( szczególnie sceny z wilkami). Na pewno lepiej będę wspominał wersję z De Niro. zgadzam się. dla mnie spore rozczarowanie, takie 5/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 15 Listopada Udostępnij Opublikowano 15 Listopada W dniu 8.11.2025 o 22:45, The Game 85 napisał(a): Właśnie obejrzałem nowego Frankensteina i tak średnio mi się podobało. Może to wina tego, że oglądałem już 2 inne adaptacje, a na mnie prawie zawsze największe wrażenie robi pierwsza wersja. Do tego efekty specjalne były dziwne ( szczególnie sceny z wilkami). Na pewno lepiej będę wspominał wersję z De Niro. Wiadomo że sceny z wilkami najlepsze w "Nic śmiesznego" Wczoraj z żoną zaczelismy tego Frankensteina nic specjalnego póki co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 15 Listopada Udostępnij Opublikowano 15 Listopada W dniu 13.11.2025 o 17:57, Braveheart22 napisał(a): wrażenia po pierwszym obejrzeniu Wołynia U mnie top podczas seansu był na Katyniu. Nikt nie podniósł się z krzesełka, cisza absolutna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Listopada Udostępnij Opublikowano 28 Listopada Jakby ktoś chciał obejrzeć Rok 1984 wyprodukowany nomen omen w 1984 roku to nie warto. Nieudana próba uchwycenia książki autorstwa George'a Orwella i niestety niewiele dobrego można o tej produkcji powiedzieć. Na uwagę chyba jedynie zasługuje dobra rola Johna Hurta, a tak całość bardzo powierzchowna, płytka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 28 Listopada Udostępnij Opublikowano 28 Listopada Ogladalem wlasnie niedawno. Takie o. Ale czy odradzalbym? Raczej nie. Nawet poleciłbym. Nie, że jakieś arcydzieło, ale jak komuś książka się podobała, to choćby dla przypomnienia sobie lub z ciekawości jak wygląda orwelowski świat oczami reżysera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Grudnia Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia https://www.krosno112.pl/artykul/27661,efekt-domu-dobrego-ofiary-zaczely-masowo-dzwonic-po-pomoc Doskonała propaganda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 2 Grudnia Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 3 godziny temu, fluber napisał(a): https://www.krosno112.pl/artykul/27661,efekt-domu-dobrego-ofiary-zaczely-masowo-dzwonic-po-pomoc Doskonała propaganda Słaby trolling Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 3 Grudnia Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia obejrzalem wlasnie the smashing machine i the rock chyba swoje zrobil ale cala historia, sztywna, slaba, plytka nie wiem, sceny walki tez slabo odtworzone bas rutten fajnie autentycznie zagral, ryan bader za to sztywniak straszny moze by oskar byl bo the rock dobrze zagral, ale historia nie dowiozla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Grudnia Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia https://www.theguardian.com/culture/2020/jan/27/david-schwimmer-im-very-aware-of-my-privilege-as-a-heterosexual-white-male https://consent.yahoo.com/v2/collectConsent?sessionId=3_cc-session_65e08ef1-a1fe-4328-8343-6232859ec871 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Grudnia Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia Muszę przyznać szczerze, że zrobienie adaptacji Folwarku Zwierzęcego jako krytyki kapitalizmu, a nie komunizmu, to że strony Hollywood dokonanie w pełni zasługujące na określenie z dużej litery Orwellowskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi