Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Tłumaczę i objaśniam. Dla Rappara, który jest obrońcą równych praw kobiet i mężczyzn film kogel mogel zamiast być śmieszny jest ucieleśnieniem dramatu kobiety, która finalnie ma być sprowadzona do roli matki i kucharki.

Edytowane przez P_M

11 minut temu, P_M napisał(a):

Tłumaczę i objaśniam dla Rappara, który jest obrońcą równych praw kobiet i mężczyzn film kogel mogel zamiast być śmieszny jest ucieleśnieniem dramatu kobiety, która finalnie ma być sprowadzona do roli matki i kucharki.

Znaczy właśnie zgadzam się z Tobą. Film jest najbardziej seksistowskim i cringowym filmem jaki znam 

czemu objaśniasz to mi? 
ja ten film krytykuję

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Znaczy właśnie zgadzam się z Tobą. Film jest najbardziej seksistowskim i cringowym filmem jaki znam 

czemu objaśniasz to mi? 
ja ten film krytykuję

Brak interpunkcji wyszedł (za dużo ignazza ;)) poprawiłem ;)

Edytowane przez P_M

17 godzin temu, RappaR napisał(a):

Kogel mogel 

dziewczyna mnie zmusiła

jedyny film gorszy jaki znam to Na Noże

Chyba każdy ma taki film/serial, który uchodzi za kultowy a nam w ogóle nie leży.

Mnie w ogóle nie wciągnęło takie ,,Twin Peaks''. Zwykła telenowela z elementami fantasy a ludziska się spuszczają. :) 

Ale tak z ciekawości - co ci się nie podobało w tym filmie? 

11 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Chyba każdy ma taki film/serial, który uchodzi za kultowy a nam w ogóle nie leży.

Mnie w ogóle nie wciągnęło takie ,,Twin Peaks''. Zwykła telenowela z elementami fantasy a ludziska się spuszczają. :) 

Było kilka śmiesznych momentów, ale cała akcja z Pawłem to straszny cringe, jak nachodzi tą Kasię, wpycha się jej na mieszkanie etc 

Zachowanie tego dziecka strasznie wymuszone. Chociaż jego matka świetne zagrana - ciężko znaleźć kogoś tak mocno dającego się nienawidzić.

I o ile Kasia praktycznie nie zrobiła nic, by być lubialna, to jednak się jej człowiekowi żal robiło jak jest traktowana.

Ogólnie jeden z najgorszych filmów jakie znam. 

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Było kilka śmiesznych momentów, ale cała akcja z Pawłem to straszny cringe, jak nachodzi tą Kasię, wpycha się jej na mieszkanie etc 

Zachowanie tego dziecka strasznie wymuszone. Chociaż jego matka świetne zagrana - ciężko znaleźć kogoś tak mocno dającego się nienawidzić.

I o ile Kasia praktycznie nie zrobiła nic, by być lubialna, to jednak się jej człowiekowi żal robiło jak jest traktowana.

Ogólnie jeden z najgorszych filmów jakie znam. 

Ok, niech ci będzie. Chociaż w przypadku komedii raczej nie ma sensu bawienie się w rozkładanie fabuły na czynniki pierwsze. :) 

Moje dwa najgorsze filmy ever to ,,Yyyreek!!! Kosmiczna nominacja' i ,,Kac Wawa''. Tam ciężko znaleźć chociaż jedną zaletę. 

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Dość podobna postać do tego

Nie no, może są podobieństwa, ale jednak byłbym daleki od stawiania ich obok siebie. Staszek to prosty chłopak. Szkoda mi go było, jak został kopnięty w dupę.

Może jest naiwny, ale alkoholik? Akurat takie sceny mogły rzucić się w oczy (kawalerski i posiedzenie z niedoszłym teściem, który szukał kompana do wypicia w tamtym momencie). Zawistnik, podjudzacz, prostak? Mocna ocena. Dla mnie ma swój urok, ale też lubię tego aktora. Na bank nie nazwałbym go prostakiem.

Paweł z kolei jest wyidealizowany i w mocnej kontrze do Staszka. Ale nie podoba mi się, jak zniknął w tych nowych częściach. Okropne rozwiązanie wątku postaci, kiedy aktor zmarł kilka lat wcześniej. Jego odejście nie pasuje do tej postaci z dwóch pierwszych części.

2 godziny temu, Życie_to_mem napisał(a):

Frasier 

tu akurat serial ale nienawidzę go całym sobą 

strasznie nudny, pretensjonalny dupek i ten jego jebany brat. Typowy klasowy podpierdalacz 

Ojciec chyba najlepszy ale wciąż c***owy 

planeta małp 

którakolwiek 

mnie trawie całej tej sagi