RappaR Opublikowano 8 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2024 46 minut temu, agresywnychomik napisał(a): The Ballad of Buster Scruggs - jak ktoś nie widział xD Ale co z tym? Uważasz, że takie dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 8 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2024 11 minut temu, RappaR napisał(a): Ale co z tym? Uważasz, że takie dobre? Zdecydowanie warte moich 2h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2024 11 godzin temu, agresywnychomik napisał(a): Zdecydowanie warte moich 2h. Obejrzałem, dobry film, szczególnie pierwsza historia, ale jakichś wielkich och i achów nie rozumiem. Ja z kolei obejrzałem Casablancę i prawdziwe arcydzieło. Jeden z najlepszych filmów jakie kiedykolwiek widziałem. Wszystko na najwyższym poziomie - dialogi, ujęcia, gra aktorska, fabuła, postacie. Kapitan Renault to chyba moja nowa, ulubiona postać filmowa. Zdecydowanie polecam każdemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 9 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2024 37 minut temu, RappaR napisał(a): Obejrzałem, dobry film, szczególnie pierwsza historia, ale jakichś wielkich och i achów nie rozumiem. Ja z kolei obejrzałem Casablancę i prawdziwe arcydzieło. Jeden z najlepszych filmów jakie kiedykolwiek widziałem. Wszystko na najwyższym poziomie - dialogi, ujęcia, gra aktorska, fabuła, postacie. Kapitan Renault to chyba moja nowa, ulubiona postać filmowa. Zdecydowanie polecam każdemu You are welcome. Prequel potrzebny na wczoraj xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 9 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2024 2 godziny temu, RappaR napisał(a): Obejrzałem, dobry film, szczególnie pierwsza historia, ale jakichś wielkich och i achów nie rozumiem Yup pierwsza historia świetna, a potem już poziom niżej. Chyba nawet też na forum tu parę lat temu oceniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 (edytowane) Mousehunt, 1997 Edytowane 23 Listopada 2024 przez memento1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Odświeżyłem sobie po ponad 13 latach Lot nad Kukułczym Gniazdem - dalej świetny film. W ogóle filmy niegreenscreenowe totalnie przyjemniej się ogląda, naturalne ujęcia, wszystko wygląda tak jak powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Włączyłem sobie SkyShowtime a tak cała seria Mission Impossible więc nadrabiam zaległości. Zacząłem od Rogue Nation i zasnąłem chwilę przed końcem. Skąd to 7,4 na IMDb to ja nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Godzinę temu, jack napisał(a): Włączyłem sobie SkyShowtime a tak cała seria Mission Impossible więc nadrabiam zaległości. Zacząłem od Rogue Nation i zasnąłem chwilę przed końcem. Skąd to 7,4 na IMDb to ja nie wiem. Koniecznie sprawdź poziom teścia bo pewnie masz <300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 4 minuty temu, the_secret napisał(a): Koniecznie sprawdź poziom teścia bo pewnie masz <300 Ale nie z tego powodu może mu się ten film nie podobać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Oglądam kolejną część. MI: Fallout. Jest trochę lepiej. Może to kwestia Supermena z wąsem a może już się przyzwyczaiłem do tych głupot. Ale znowu 40 minutowa końcowa akcja jest tak nużąca, że wolę sobie popisać na forum. 5 godzin temu, the_secret napisał(a): Koniecznie sprawdź poziom teścia bo pewnie masz <300 Forum uczy i bawi. Nigdy się nawet nie zainteresowałem ile powinienem mieć, może dlatego, że mnie ten temat nie martwi 5 godzin temu, RappaR napisał(a): Ale nie z tego powodu może mu się ten film nie podobać Po prostu zasnąłem. Na szczęście w kolejnej części wyjaśniło się co przespałem. Ostatnie Bondy nawet mi się podobały. Pamiętałem, najwyraźniej błędnie, że MI jest poważniejsze od Bonda ale to pewnie dlatego, że porównywałem MI 1 do Bondów z Brosnanem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 28 minut temu, jack napisał(a): Forum uczy i bawi. Nigdy się nawet nie zainteresowałem ile powinienem mieć, może dlatego, że mnie ten temat nie martwi Myślałem że jako wyborca lewicy będziesz z tego dumny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 11 minut temu, RappaR napisał(a): Myślałem że jako wyborca lewicy będziesz z tego dumny. Nie wiedziałem, że wyborcom prawicy ich poziom testosteronu spędza im sen z powiek. W sumie można się było domyśleć. Beka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 8 minut temu, jack napisał(a): Nie wiedziałem, że wyborcom prawicy ich poziom testosteronu spędza im sen z powiek. W sumie można się było domyśleć. Beka Mnie tam to mało obchodzi i bym o tym nie myślał, gdyby sami się tym nie chwalili. Generalnie ja zazwyczaj mało jestem zainteresowany innymi żywotami i wiem tyle, ile sami ludzie mi obwieszczają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Okruchy Dnia - Pozycja z 1993 roku, świetne aktorstwo Hopkinsa i Thompson, ale historia poprowadzona jednak w sposób nużący i niestety nic powyżej 6/10 nie mogę dać tej produkcji. Szkoda, że gdzieś ta jednowymiarowość i "płaskość" w jaki bohaterowie i ich dramaty zostały przedstawione sprawia, że po seansie był po prostu lekki niedosyt i zawód. Z tak wolno płynących filmów z Anthony Hopkinsem zdecydowanie bardziej mogę polecić Charing Cross 84. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 30 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Mission: Impossible – Dead Reckoning stanowczo najlepszy z całej serii. Mimo wypicia 9% triple IPA w piątkowy wieczór nie zasnąłem. Akcja na tyle złożona, że wciąga a nie nudzi. Bardzo zgrabny zabieg z wprowadzeniem brata Nucky Thompsona tylko po to by podkręcał akcję kolejną płaszczyzną. Tradycyjnie kilka za dłużyzn - fiat 500 i wagoniki ale to już tak musi być. Trochę tłok się zrobił jeśli chodzi o postacie kobiece i trzeba było część ubić. Serio czekam na ciąg dalszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 30 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 The running man film z 1987 o 2019, nawet ~polonez w wersji limo tam byl. nie wiem czemu mi nawet przypasowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 30 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 6 minut temu, memento1984 napisał(a): The running man film z 1987 o 2019, nawet ~polonez w wersji limo tam byl. nie wiem czemu mi nawet przypasowal. "Sub-Zero teraz to zwykłe zero" xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 3 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2024 Lobster - Film z intrygującym motywem, który finalnie okazał się niewykorzystanym potencjałem z całkowitą oceną w postaci 5,5/6 na 10. Colin Farrell to kameleon i powinien dołączyć na półkę Brada Pitta i Leonardo DiCaprio. Szkoda tylko, że oprócz samego motywu na którym opiera się film reszta świata wydaje się być niedopracowana, zupełnie jakby reżyser i scenarzysta bali się odkrywać co się w nim dzieje, aby uniknąć logicznych niespójności i ewentualnych błędów przez to powstałych. Co prawda można by próbować maskować to chęcią skupienia się na psychologii postaci, ale raczej podpada to pod przeintelektualizowaną formę, której zabrakło treści. Mimo to film oglądało się całkiem w porządku, ale jednak ma swoje wady, druga połowa filmu obniżyła loty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 6 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zmarł Stanisław Tym . Smutna wiadomość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi