mayor Opublikowano 28 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2024 54 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a): Ale czy te sceny faktycznie były takie zabawne nawet jeżeli rozumie się dobrze kontekst? Czy motyw z oddaniem paszportu przeniesiony do filmu z rzeczywistości jeden do jednego jest śmieszniejszy niż monolog ,,ja proszę pana mam bardzo dobre połączenie'', który nie jest wyjęty żywcem z życia w PRL tylko wymyślony na potrzeby filmu? Monolog Nalberczaka- chłoporobotnika ,to satyra na bezsens zatrudniania robo-chłopów w PRL , gdzie wysiłek i koszt dojazdu do pracy przewyższa korzyści dla gospodarki.,Sam znam sytuację gdzie zakład po jednego robo-chłopa wysyłał autobus 50km rano, po zakończeniu zamiany jechał zawieźć kolesia na wioskę i pusty wracał do miasta. Razem 200 km ,ponad 4 godziny pracy kierowcy, paliwo, koszty eksploatacji, żeby dostarczyć do pracy niewykwalifikowanego robotnika , później ktoś wpadł na pomysł racjonalizatorski i zatrudnili kierowcę z tej samej wioski. Generalnie to według Tyma "Co mi zrobisz....?" był o wiele lepszym filmem od Misia tylko cenzura tak go pocięła ,że zamienił się w chaotyczny ciąg skeczy i gagów . Miś miał więcej szczęścia do cenzorów ,bo miał premierę w czasie posierpniowej odwilży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 Obejrzałem La La Land - film ograniczony ramami gatunku i konwencji, ale jednak wszystko zrobiono idealnie i piękny list miłosny w stronę Jazzu. Film nie jest wybitny, ale przyjemnie się go oglądało Może ja jednak lubię musicale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 31 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 tego La La Land to się chyba nie da nie lubić, też nie jest to film w moim typie a jednak bardzo fajnie się oglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 31 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 trochę pedalski ale c*** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 31 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 tak mi sie przypomnialo - "Challengers" najwieksze gowno jakie ostatnio widzialem, absolutne ZERO. przestrzegam bo 2h zycia w plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Własnie wróciłem z Obcego, no nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2024 W dniu 18.08.2024 o 00:16, agresywnychomik napisał(a): Własnie wróciłem z Obcego, no nie polecam dzięki za zaniżenie oczekiwań, nie wiem czy to miało znaczenie ale bardzo fajnie mi się oglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 7 godzin temu, rw30 napisał(a): dzięki za zaniżenie oczekiwań, nie wiem czy to miało znaczenie ale bardzo fajnie mi się oglądało Bardzo się ciesze, ze Ci się podobalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 10 godzin temu, rw30 napisał(a): dzięki za zaniżenie oczekiwań, nie wiem czy to miało znaczenie ale bardzo fajnie mi się oglądało To teraz zepsułeś może odbiór innym? Zawyżając oczekiwania. Niegrzeczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 W dniu 31.07.2024 o 17:06, memento1984 napisał(a): tak mi sie przypomnialo - "Challengers" najwieksze gowno jakie ostatnio widzialem, absolutne ZERO. przestrzegam bo 2h zycia w plecy. podobnie Deadpool & Wolvie, straszne gówno no i jeszcze, do kompletu ambitnych filmów tego lata: Furiosa, bardzo spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 też nie wiedzieliście że Stefek Curry recenzuje filmy po polsku?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Polecam film The Train, ostatnia chwila na obejrzenie w Prime, bo opuszcza usługę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Czy są gdzieś zakłady, gdzie mogę postawić, że ten film okaże się box office bomb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Fajnie, że sie łapiesz na takie oczywiste fejki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 26 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 26 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2024 another end - fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 Na Primę wrzucili stare Bondy. Jamajka lat 60-tych, niesamowity klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 8 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 7 godzin temu, RappaR napisał(a): Na Primę wrzucili stare Bondy. Jamajka lat 60-tych, niesamowity klimat Thunderball najlepszy z tych starych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2024 8 godzin temu, RappaR napisał(a): Na Primę wrzucili stare Bondy. Benedykt XVI nie żyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2024 Obejrzałem Wolfs (Samotne wilki) z Pittem i Clooneyem. Całkiem niezły i nie rozumiem skąd tak niskie oceny na portalach. Solidne 7/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi