LONGER01 Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Czekałem na założenie tego tematu do momentu aż kurz opadnie w innych tematach w których już praktycznie nie ma o czym pisać.Na pewno obecny skład jest najlepszym od dłuższego czasu jaki w T.O był ale czy daje możliwość walki o PO? Moim zdaniem chyba jeszcze nie w tym sezonie.Dużo talentu ale i dużo niewiadomych, początki Big V pewnie będą ciężki jak dla każdego młodego europejczyka, problemy z faulami etc, zdrowie Bargnaniego no i DeRozan - czy z niego można jeszcze coś więcej wycisnąć? Dużo będzie zależeć od Casey'a który w zeszłym sezonie w jedno lato potrafił z 30 defensywy zrobić całkiem nie źle broniący kolektyw tracący mniej od Pacers czy Knicks.Lowry/Calderon/LucasDeRozan/Ross/AndersonFields/KleizaBargnani/Davis/AcyValanciunas/Johnson/Gray[video=youtube;QcLeCX0xgRI] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Toronto to jeden z teamów który na pewno będę chciał oglądać - zobaczymy czy czas i żona pozwoli na pewno buduje się fajny team w Kanadzie i mam nadzieję, że odbije się to pozytywnie na zapełnionych trybunach o 7-8 seed na wschodzie będzie ciężko powalczyć więc raczej bym ich widział w loterii zwłaszcza, że mają przerąbaną dywizję na pewno przed nimi widzę Cavs a może i Bucks czy Wizz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycek Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 co zrobil lucas. w bulls, pod nieobecnosc rose'a miałby: minuty (spore), piłke w rekach, i mnóstwo rzutów. w toronto ma podawanie getorade'a i przybijanie piątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 tak się troche nad raptors zastanowiłem i wybaczcie fani europejskiego kanadyjczyka ale ekipa dalej wydaje mi sie mdła i bez wyrazu idealna na walkę w euroligowych bojach a nie w NBA. Widze oczywiscie po stronie dodatków ciekawe nazwiska ale IMO dalej jako całość brakuje mi i szybkości i przede wszystkim siły i atletyzmu juz od pozycji nr2 az do nr5... o ile talenta rzutowe sa widoczne to brak twardosci odbije sie gra na deskach na dzis moge zgadywac czy Toronta czasem będzie najsłabiej broniaca a na pewno zbierajaca ekipą w NBA pod tym wzgledem patrząc na dodatki niewiele sie zmieniło czy mozna wygrywać w NBA bez zbiórki? czy mozna wygrywać w NBA bez atletycznego stopera na pozycji SG/SF? to juz wolę przerzucić miłość na Detroit Pistons Panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 ingazz pleciesz waść bzdury. w dzisiejszej NBA podstawą dobrej obrony jest system, a ten od roku wpaja im jeden z lepszych ekspertów. TOR przy praktycznie identycznym składzie i bez preseasonu awansowało kilkanaście pozycji w D. teraz dodano bardzo mądrze grającego teamD Fieldsa i bulteriera defensywnego - Lowryego. jestem pewny że TOR będą blisko TOP10 defensyw. w zasadzie tę ekipę od PO dzieli pozycja C, zobaczymy jak szybko wkomponuje się w NBA JVal, na moje oko przynajmniej rok mu brakuje, ale poza tym to naprawdę fajny zespół z całkiem młodą paczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Toronto top10 w D? bez sensownego KLOCA i przyzwoitego stopera? jedynie pozycja na jedynce to swiatełko w tunelu IMO nie będą bronić jak top 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Ignazz, może szybki zakładzik - Raptors w przyszłym sezonie zbierają powyżej przeciętnej. Chętny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 musiałbym podpytać się "niezależnych w zakładzie" speców od statystyk jak najlepiej udowodnić że Toronto jest słabe w zbiórkach chetnie wejdę przy sensownym systemie bo nie wiem czy na jakieś statsy nie ma wpływu "zawyżając je" fakt jacy są/będą TOR beznadziejni... jaka propozycja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 ign zdajesz sobie sprawę że TOR w sezonie 2010/2011 miało najgorszą obronę w lidze, a już w 2011/2012 byli na 11 pozycji ? czyli blisko TOP10, a teraz mają cały preseason na organizację defensywy i zamienili najgorszą defensywnie jedynkę ligi (Calderona) na jedną z najlepszych (Lowryego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Może najzwyczajniej - Toronto zbierze w sezonie więcej piłek niż rywale Toronto. Jeden warunek - Casey będzie trenerem Raptors przez cały sezon. 100 pln? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 nazwisko Lowry'ego kieruje moja uwage na druzyne Toro w wiekszym stopniu w tym sezonie choc jakichs mega fajerwerkow sie nie spodziewam, sam Kyle niewiele im tam ugra tych W czekam na rozwoj Davisa, no i Terrence Ross!! nie to,ze jakos przesadnie jaram sie kolesiem ale kibicuje, fajny atletyzm, przyda sie w offensywie Raps tylko czesciej moglby silke odwiedzac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Wchodze o 100PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreciczeq223 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) Raptors według mnie będzie w tym sezonie z Lowrym i zdrowym Barganim ciekawszym zespołem niż w zeszłym roku. Będzie to połączanie ala Nash&Dirk dla ubogich. + wsady Derozana. Zapowiada się ciekawie. Edytowane 5 Września 2012 przez kreciczeq223 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Wchodze o 100PLNOk, potwierdzam. Jak dotąd nie zdawałam sobie sprawy, że jestem kibicem Raptors !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) Ignazz- ryzykownie zagrałeś. Tak jak pisali moi poprzednicy- Raptors powinni mieć jeszcze lepszy defence niż rok temu a już wtedy mieli o 100 zbiórek więcej... Jeśli Valanciunas szybko zaskoczy to może być jeszcze więcej, gość ma talent do walki na desce.@KarpikNo to jest nas dwóch:) Zawsze miałem słabość do underdogów a jakoś w zeszłym sezonie Toronto mi podeszło z tą swoją nową jakością w obronie. Oglądałem ich regularnie do kontuzji Bargnaniego. No a w tym roku chętnie zobaczę jeszcze co pokaże Valanciunas: Zamykam temat, nowy temat o Toronto Raptors na sezon 2013/14 pod linkiem: http://www.e-nba.pl/topic/3121-toronto-raptors-201314/ Edytowane 7 Listopada 2013 przez Borys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 nie wiem ile będą zbierać Raps, wiem że Bargs to nie Nowik a Val nie silny klocek, tak czy inaczej nie trzeba być ekspertem aby patrząc po składzie tej ekipy dostrzec co najmniej światełko w tunelu, gdyby tylko Derozan z Bargsem wymienili się wzrostem i co za tym idzie pozycjami niemiał bym najmniejszych wątpliwości że będą w nadchodzącym sezonie w play offowej 8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Ignazz- ryzykownie zagrałeś. Tak jak pisali moi poprzednicy- Raptors powinni mieć jeszcze lepszy defence niż rok temu a już wtedy mieli o 100 zbiórek więcej... Jeśli Valanciunas szybko zaskoczy to może być jeszcze więcej, gość ma talent do walki na desce. @Karpik No to jest nas dwóch:) Zawsze miałem słabość do underdogów a jakoś w zeszłym sezonie Toronto mi podeszło z tą swoją nową jakością w obronie. Oglądałem ich regularnie do kontuzji Bargnaniego. No a w tym roku chętnie zobaczę jeszcze co pokaże Valanciunas: w ogóle sporo ciekawych słabszych teamów się porobiło -przynajmniej dla mnie TOR, CAVS (Kylie będzie mielił), KINGS (muszę zobaczyć jak soibe T. Rob poradzi, poza tym młdoy ciekawy team), GSW, 'SOTA (wraca Roy a jest jeszcze RR), 'CATS (Kidd na pewno zrobi impact w tym teamie), no i oczywiście NOH z rookiem of the year a przeceiz jeszcze są Portland i Suns do tego dochodzą mocniejsze ekipy jak NYK, LAL, OKC i MIA więc nie będzie spania w tym sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croolick Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 @devil Wolves na razie odpuszczę póki nie wróci hiszpański magik- czyli nieprędko... NOH- zdecydowanie mój nr 1 z "nowych" teamów do oglądania w tym roku. Ciekaw jestem jak po kontuzji będzie grał E.Gordon, czy stanie się liderem zespołu. Po drugie- w jakiej konfiguracji zagrają pod koszem (Davis/Anderson?) i jak im to wyjdzie. Po trzecie- jak sobie poradzą bez nominalnego PG (nie licząc Vasqueza) no i po czwarte- co pokaże młody Rivers:) A jeszcze jest mój ulubieniec (nie pytajcie czemu- po prostu) Aminu. Tak, NOH to będzie jeden z moich must-see teams. NYK nie da się oglądać Za to ciekaw jestem Brooklynu- ale pewnie po kilku tygodniach minie szał na nich... No i nie zapominaj o LAC:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 dunki Griffina to sobie zobaczę w top10 a na flopy CP3 i tak nie mogę patrzeć więc nie kręcą mnie poza tym w NY jest tylko jeden prawdziwy klub (wiem, żałosna napinka jak w klubach piłkarskiej extraklasy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkoczekS1 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Pomyślałem, że przydałoby się pociągnąć temat. Jakieś newsy, oprócz tego, że nie mieliśmy picka w drafcie (i dobrze)? Kołcz ostatnio mówił o tym, ze Jonas i Rudy pakują, a Acy, Ross i Jonas jadą na summer league ćwiczyć swoje talenty... Mamy nowego GMa, ale nie podziałał w drafcie. Tragedii nie ma, oby za rok był wysoki pick. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi