Skocz do zawartości

Quizy NBA, na nude

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.sporcle.com/games/jonesjeffum/top-5-nba-scorers-per-birth-country

trudne, ale ciekawe i wciągające. Będziecie pewnie nawet zaskoczeni niektórymi rozwiązaniami :)

Fakt.

Uwaga, niżej spoilery. ;]

Ciekawe jak wyglądała na początku sprawa z obywatelstwem Dominique Wilkinsa skoro urodził się poza USA (a w USA jest prawo krwi, nie ziemi). Możliwe, że jako niemowlak był żabojadem. A Peja to taki konsmopolitan - jest Serbem, urodzony w Chorwacji, służył w greckim wojsku a za chlebem wyjechał do USA.

mnie to Szczerbiak zszokował. Mam 4/5 z Hiszpanii i został jeden. Głowię się głowię 'kto to k**** może być? ... nie wiem poddaję się'. Sprawdzam a tu Wally Szczerbiak :o patrzę na wiki i faktycznie urodzony w Madrycie. Ni huja nie wiedziałem.

śmiesznie też był z aktywnym Niemcem - mam już Dirka i jeszcze jeden, myślę 'co za jeszcze szkop grać w lidze? przecież Kaman grał w ich reprze, może się tam urodził?'

Wstukuję Kaman na milion sposobów, przez K, przez C i nic :D W końcu jednak zaświtało mi "West Germany" u jednego z panów z Chicago :)

Peję to wpisywałem z myślą o Serbii, a tu bach - Chorwacja :D

śmiesznie w sumie jak się wpisuje przez przypadek jakieś inne nazwisko, a tu się okazuje, że trafione: gdzieś tam wpisać chciałem Wallace, a tu po Wall skasowało, bo był Wall, w innym pisałem z myślą o jakimś dzisiejszym zawodniku, a tu jakiś z 60 lat wyskakuje o tym samym nazwisku :D

• 3 tygodnie później...

http://www.sporcle.com/games/ian2813/1993-nba-playoff-rosters

158/192 - jestem naprawdę zadowolony. Ciekawe który tuz wiedział o Lesterze Connerze w Clippers albo Jayu Guidingerze w Cavs. Sezon 1992/93 oglądałem 24/7, ale o ani jednym, ani drugim kozaku nie słyszałem.

Największy wstyd - zapomniałem o Byronie Scott'cie w Lakers i Ricku Foxie w Celtics.

Największe niespodzianki in plus świadczące o tym, że w moim mózgu zalega 789 kg zbędnych informacji, to:

1) Jerrod Mustaf,

2) Randy Breuer (choć to był strzał, bo pamiętałem go z Minnesoty),

3) James Donaldson - hell, yeah !!!

4) Duane Ferrell (nie wiem czemu, ale go pamiętam),

5) Dwyane Schintzius - kolejny zajebisty troll ;]