Skocz do zawartości

Quizy NBA, na nude

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Wyjebana strona, dzięki Kubbas. Ja grałem sobie w top 5 picków z wcześniejszych lat, kto jak wybierał, póki co 22/30, przy posiłkowaniu się google, podczas kopiowania nazwisk. Bo za cholere nie wiedziałem jak napisać Valenciunas i Hashem Thabeet, mimo ze wiedzialem o kogo chodzi.

heh, też od tego zacząłem. Bez posiłkowania google 23/30. W sumie to co trudnego w nazwisku Valanciunas?:D Czyta się jak się piszę. Ta wyskoczyły jednak literka litewska, ale tak wystarczyło napisać :)

Poległem na 80 latach. Nie wiedziałem też, że Darko wybierali Pistons, że Dunleavy poszedł z 3 numerem, Thabeet jakoś wyleciał mi ze łba i wstukiwałem na różne sposoby Mayo :D

No to ładnie Chytruz pojechałeś, jeśli wszystko z pamięci.

Ja w pierwszym miałem tylko 22/40, w drugim również 25/30, w trzecim 280/300.

U mnie 285/300.

Ciekawe czy ktokolwiek zgadł np. Van Exela z Mavs-Sacto z 2003 roku. Ja nawet nie pamiętałem, że on tam grał a tymczasem jako rezerwowy (nominalnie, bo w praktyce był 4 opcją pod względem minut) w 7meczowej serii rzucał więcej niż Dirk i Nash. No i szacun jak ktoś pamięta Sleepy'ego Floyda czy Otisa Birdsonga a już szczególnie Wesa Mathewsa (koleś miał 2 sezony powyżej 10ppg a w PO przeciwko Lakerson zrobił 25ppg przy 19ppg Magica, czyli jednak tradycja niszczenia obrony Lakers przez PG przeciwnych zespołów sięga wcześniej niż się powszechnie przypuszcza).

Edit: jednak znalazłem, Wesa trafiło 3% graczy, Birdsonga 4% ale Van Exela całkiem sporo bo ponad 40%. A i tak najbardziej fascynuje mnie te 0,7% które nie trafiło z Jordanem. ;)

Edytowane przez Artlan

U mnie 285/300.

Ciekawe czy ktokolwiek zgadł np. Van Exela z Mavs-Sacto z 2003 roku.

Ja zgadłem, ale tylko dlatego, że wyleciał mi z pamięci w jednym z poprzednich quizów i w quizie ze strzelcami w seriach PO miałem go gdzieś z tyłu głowy ;]

Sleepy Floyd to nawet niezłe sezony notował w GSW, ale faktycznie, żeby być w serii z Lakers w latach 80-tych najlepszym strzelcem to wyczyn.

Birdsong to do tej pory nie wiem kto to jest, moja znajomość graczy z ptakiem w nazwisku kończy się na Bird ;]