Skocz do zawarto艣ci

SacTown czyli nadzieja na przyszlosc. Kings 2012/13

Tizz

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chc臋 rozwodzic si臋 nad w膮tkiem walki w艂adz Scto z KJ i bra膰mi Maloof i dalszym bytem Kings w Sacramento bo krew mnie zalewa jak pomysle,ze kolejna druzyna mog艂aby zniknac z mapy NBA. Do tej pory szkoda mi fanow Sonics i chcia艂bym by Seattle wrocilo spowrotem ale jak s艂ysze,ze jest to mozliwe w艂asciwie tylko kosztem Kr贸li to rece mi opadaj膮.

lepiej o pozytywach, wiec od ko艅ca, mimo ,ze w pewnym momencie by艂em juz nawet zwolennikiem wymiany przed draftowej z Rox i pozyskania Lowrego i jego bardzo wygodnego kontraktu wraz z pickami Rox to teraz uwazam,ze T-Rob to najlepsze co mog艂o nas w tym drafcie spotka膰, troche szczescia z tym,ze sie ostal az do #5 i nie bylo w艂asciwie nad czym sie zastanawiac. w tym tez momencie skonczylem sledzenie draftu live.

jest front court na lata z mega potencja艂em i jest wokol czego budowa膰, oczywiscie priorytetem bedzie po tym sezonie danie Cousinsowi tyle ile trzeba, wiec hajs na niego musi byc, mysle ,ze b臋d膮 sie uzupelnia膰, Boogieman ma niesamowity potncjal ofensywny, zreszta tego nie mozna tez odm贸wic Robinsonowi, kt贸ry powinien braki defensywne Cousinsa tez nadrabiac, w艂asciwie ci panowie moga dac co mecz jakies 35/20 z palcem wiadomo gdzie.

wsparcie z 艂awki w osobie Hayes'a mysle dosc solidne zwa偶ywszy na jego ponadprzeci臋tne skillsy w D, warto by艂o by przed艂uzyc Thompsona, kt贸ry grajacy srednio po 33 minuty ma potencjal na bycie maszynk膮 double-double, Honeycutt ma team option ale 850tysia to nie wyg贸rowana cena choc zar贸wno on jak i Hassan to raczej powiew przyszlosci.

gorzej jest na SF, tutaj to kompletnie nikogo nie mamy, tak wiem Salmons mial wymiata膰 hehe, Cisko Kid wciaz sie 艂amie, Greene rozwija sie juz 4 sezon i nie moze sie rozwin膮膰, tak wiem Evans grywa艂 w ubieg艂ym sezonie tutaj ale imao nie nadaje sie na t膮 pozycj臋, on traci zbyt duzo grajac bez pi艂ki a i druzynie to niewiele daje, Williams jest bez kontraktu a Outlaw sie dobrze urz膮dzil kontraktem na 4 lata.

na obwodzie jest calkiem dobrze, Thornton jest pewn膮 opcj膮 gdzie obok niego powinien grac Evans. Thomas pokaz艂a,ze jest dobrym zawodnikiem co mnie osobiscie nie dziwi akurat, ja spodziewalem sie takiej gry w jego wykonaniu (no moze poza tym,ze zadomowi sie w s5), mysle ,ze w ubieg艂orocznym drafcie byl pomijany tylko ze wzgledu na wzrost a okaza艂 sie lepszym pickiem niz wybrany 50 numer贸w wczesniej Ferdette, wyborem ktorego bylem zwolennikiem ale jemu ewidentnie nie wyszed艂 rookie sezon i zastanawiam sie jak powinna wygladac jego pozycja w Kings, swietny shooting range, moglby grac tez w sumie jako pg, no nei wiem co o nim myslec, zawiodl no ale nie mia艂 zbyt wiele okazji do pokazania swoich umiejetnosci.

tak wiec najbardziej potrzebujemy SFa w pozniejszej kolejnosci PG. Thomas jest zajebisty, nie mozna go nie lubic ale on jako backup nadawa艂by sie lepiej, taki energizer cos a'la Bobby w przeslzosci(choc moze analogia nie jest do konca udana).

na FA jest chociazby Batum ale Blazers go nie odpuszcza napewno, Beasley ale to nieby艂by dobry ruch by ktos o takiej naturze znalaz艂 sie w jednym miejscu z Cousinsem. Jest Gerald Wallace ale on chcia艂by pewnie niem艂膮 sumke zainkasowac, zreszta pewnie zostanie w Nets, jest tez Jamison, wiem zaraz ktos napisze ,ze dziad etc. no ale w sumie jakby sie zgodzi艂 za minimum jakis kr贸tki kontrakt hehe nie by艂by moze taka z艂膮 opcj膮 dla Kings, no i doda艂by doswiadczenia troche bo bior膮c pod uwage pi膮tk臋 z zeszlego sezonu dodajac do niej Robinsona to sredia jej wieku to 22,8.

moze jakas opcj膮 by艂by trejd z Warriorz, oni chc膮 pozbyc sie Wrighta, moze za Salmonsa lub schodzacy kontrakt Garcii, bo na next sezon ma on team option.

choc na Salmonsa to uzyc amnestii w pierwszej kolejnosci.

zastanowic si臋 co zrobic z Donte, bo co wiadomo to, ze ma potencja艂 i cos z g艂ow膮 i nic od 4 lat sie nie zmienia.

no i nie wiem co z tym Evansem, czy go trejdowac czy grac nim jako pg, bo na sf jak pisa艂em wedlug mnie sie za bardzo nie sprawdzil, zreszta sam tez zapowiedzia艂,ze nie zamierza grac juz na tej pozycji.

przysz艂osc wyglada niezle, walka o PO jak najbardziej w zasiegu ale trzeba tez cos dodac do tej m艂odosci bo potencjalu jest naprawde sporo.

moze opcja by艂by taki Dre Miller gdyby Evans jednak zosta艂 wytrejdowany albo warto wrocic do rozmow z Rox.

Edytowane przez Tizz
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Dobrze ze ktos za艂ozy艂 w膮tek o Kr贸lach . Zawsze lubilem ten team.

1. Bardzo dobry draft dla nich , mysle ze duo pod koszem juz w tym sezonie powinno pokazywac na co ich stac.

2. Powinni "uporz膮dkowa膰" sprawy na obwodze , ujebali sie nieco tym nier贸wnym Salmonsem , ale i tak tragedii nie ma.

3. Evans obowiazkowo powinien grac na dw贸jce obok Thomasa , pozostaje jedynie kwestia SF w s5

Naprawde zycze powodzenia tej ekipie , niech bed膮 nastepnymi Thunder zachodu :P

Odno艣nik do komentarza

Cho膰 uwielbiam Evansa to mo偶na go pu艣ci膰 cho膰by do Bobcats za pakiet DJ Augustin+Henderson+jaki艣 pick.

A jak nie to uderza膰 do Nets i zrobi膰 jakie艣 sign and trade za Derona.

Lubi臋 Thomasa Robinsona chcia艂bym aby pokaza艂 si臋 z dobrej strony ale co艣 mi sie wydaje 偶e b臋dzie conajwy偶ej kim艣 pokroju Ala Jeffersona.

Odno艣nik do komentarza

Kims pokroju Ala Jeffersona czyli starterem grajacym 34 minut na mecz, robi膮cym 19/ 10 / 2 / 1,5 na 49% .

Mysle ze fani Kings ( albo tylko sympatycy do kt贸rych sie zaliczam ) nie mili by nic przeciwko :P ( Pozdro El :smile-new:)

ja bym nie mia艂, big Al w wieku Thomasa mia艂 jakie艣 16/11/1.5 w niewiele ponad 30 minut.

Odno艣nik do komentarza

ja bym nie mia艂, big Al w wieku Thomasa mia艂 jakie艣 16/11/1.5 w niewiele ponad 30 minut.

Trob niema tych warunk贸w i pewnie w ataku nie b臋dzie tak dobry ale on wi臋kszy zadziora jest od Ala,jego gra ostatecznie mo偶e mie膰 lepszy wp艂yw na losy zespo艂u, og贸lnie supr to si臋 Kings u艂o偶y艂o, jakby Barnes pozosta艂 na stole jako najlepsza opcja to nie by艂oby tak r贸zowo, Jazz dawali sapa i pick za rok od GSW bez TRoba to by艂a by dobra oferta ale tak jak to si臋 potoczy艂o to nie dziwne 偶e jej nie podjeli. Jedno mnie tylko dalej wkurza Jimmer w tej ekipie kompletnie zb臋dny jest i rok temu Kings powinni wybrac ofert臋 Jazz czyli Harrisa i #12 pick obie ekipy by skorzysta艂y a tak to ch艂opak b臋dzie si臋 pewnie dalej marnowa艂
Odno艣nik do komentarza

z tego co bylo wida膰 w konc贸wce zeszlego sezonu to Cousins ma dobre relacje ze Smartem, zreszta podobno ca艂a ekipa potwierdzala ,ze jesli chodzi o to, to nie ma obaw no ale przy zawodniku pokroju Cousinsa nie mozna neistety nigdy byc niczego pewnym. ale na dzien dzisiejszy jestem optymista w tej kwestii.

coraz bardziej podoba mi sie opcja z Dre jako back up pg(badz wzglednie jako startera) ciekawie wygladalaby jego wspolpraca z DeMarcusem i T-Robem na boisku. ale jak narazie to tylko moja fantazja.

Odno艣nik do komentarza

TAK WYCZYSZCZONEGO ZESPO艁U nie widzia艂em patrz膮c na wszystkodooko艂a przep艂acane na razie....kto艣 to b臋dzie musia艂 potem wyczy艣ci膰... i moze zrobi膮 to Kings!

1) po pierwsze b臋d膮 jeszcze "przymusowe" wzmocnienia bo w salary obecnie jest tylko $41M plus Thompson $4M plus kontrakt T-roba co daje nadal kwot臋 $2M poni偶ej minimum ligii ( 85% salary czyli ok. $49M) ale jak juz sie wdepn臋艂o w Jimmera to teraz klub b臋dzie konsekwentnie odmawia艂 przyznania sie do b艂臋du w dniu draftu 2011 i b臋d膮 nim grali na prze艂amanie.

2) kolejny rok 2013 wygl膮da jeszcze lepiej bo Team Op. maja kings na przep艂aconego Garcia'e (6,4M) a problem Salmonsa sam si臋 wtedy rozwi膮偶e bo $7,5M bedzie znowu schodz膮ce ( TO na $7M za rok kolejny pewnie martwe) co w roku 2013 pozwoli pchn膮膰 kontrakt za wi臋kszy talent

3) plany Kings? kto ich wie!

IMO podstawy trzeba budowa膰 "grzeczne" - nie wiem czy dla Kings nie lepiej by by艂o aby zar贸wno Tyreke jak i Cousinsa opchn膮膰 za "co艣" spokojniejszego (ale i mo偶e niewykorzystanego na razie Jimmera) a jako os budowy zespo艂u pozostawi膰 T-roba do pary z proponowanym grzeczniejszym Millsupem np. lub Iggy'im

zar贸wno Cousins dla takich sixers ( s艂abo pod koszem) jak i Tyreke dla np.Jazz ( s艂abo na obwodzie) byliby wzmocnieniem, kasa na przed艂u偶enie Iggiego i PM'a u Kings jako d艂ugoletnich frenchese players by by艂a ( a i nie super maksy by to by艂y) a do艣wiadczenie zamiast ryzyka i marudzenia m艂odych by艂oby natychmiastowe!

obawiam si臋, ze zamiast tego Kings zasponsoruja sobie jakie艣 fajerwerki i zapchaj膮 wplne jeszcze salary czyms dennym......

maj膮c przewag臋 nad innymi wolnymi 艣rodkami powinni wy艂awiac takich graczy jak:

Barea, Batum, Danny Green, Tiago Splitter, mo偶e Scola wspomniani Iggi lub Millsup - ( s膮 to raczej przyk艂ady typu gracza a nie do ko艅ca konkretne nazwiska) a trzyma膰 si臋 z dala od Nelsona, Calderona, Crowforda, josh S.

( tacy Stojakowic, Webber, Divac, nawet Christie cho膰 twardziele i z charakterem byli spox)

Dodatkowo z powodu faktu, ze kings s膮 pod salary mog膮 brac wyzsze kontrakty i za 艂ask臋 'oczyszczenia" innym salary powinni w obu przypadkach zarz膮da膰 picku pierwszorundowego a to s膮 okolice #14-20 w obu przypadkach!

a tu poza zamieszaniem draftu stosunkowo BIERNI

czekaj膮 dalej na los klubu?

Odno艣nik do komentarza

co mnie dziwi? ano to, 偶e o Sacramento wog贸le nie m贸wi膮 jako o miejscu 艣ci膮gni臋cia Howarda lub Derona... wiem 偶e sytuacja tam nie bardzo ale Cousins Evans i Thronton lub Salmons za Howarda to ciekawy zestaw. I zosta艂aby wtedy wolna kasa na Derona.

Odno艣nik do komentarza

Evans pierwszy do odpalenie. ten gracz zawsze b臋dzie robi艂 sobie 艣rednie statystyki w ka偶dym s艂abym klubie w nba. jest za s艂aby na bycie kim艣 a za bardzo uniwersalnym aby by膰 fitem w czo艂owym zespole. wyjebanie go p贸ki ma jak膮艣 warto艣膰 to dla mnie priorytet. do cousinsa jestem sceptycznie nastawiony ale ma papiery na granie. przyda艂by si臋 jaki艣 weteran, kt贸ry m贸g艂by wp艂yn膮膰 na jego postaw臋. a tak to zesp贸艂 jest budowany ciekawie. maj膮 role players贸w ,maj膮 m艂ody sk艂ad.

je艣li da艂oby si臋 wyci膮gn膮膰 za evansa i throntona za jakiego艣 czo艂owego obwodowego w lidze to by艂bym za.

pozdrawiam kibic贸w Kings ,nie wiedzia艂em ,偶e tacy tu s膮. widocznie nie jestem sam. :)

Odno艣nik do komentarza

obaj za niscy na SG, cho膰 jak patrze ze Evans ma 198 to jakos niue wierze, bo mi se jaki艣 niski wydaje :P

obaj bez wiekszych szans na bycie kims wiecej niz dobrymi rolsami

obaj z przeswiadczeniem ze sa top SG ligi

obaj bez kompleks贸w wbijaj膮cy sie w pomalowane

Evans w rookie season wg mnie gra艂 bardzo podobnie do Gordona z Bulls

Odno艣nik do komentarza

No tak, tylko Gordon lux rzuca a z kreowaniem ma problemy. Tyreke odwrotnie. I Evans nawet jak ma 6'5 to nie jest tak 藕le, szczeg贸lnie przy ostatnim wysypie dw贸jek o wzro艣cie 6'4 lub nawet 6'3. A kilka lat temu dw贸jka 6'5 wydawa艂a mi si臋 ju偶 troch臋 niskawa :D ale w moich oczach jest wysoki i raczej ma 6'6 skoro chc膮 nim gra膰 na sf tylko sie broni przed tym. M贸g艂by by膰 ciekawy point forward otoczony jakimi艣 dobrymi strzelcami z dystansu...

Ben lubi艂em i lubi臋, by艂by fajnym graczem z 艂awki w mocnej dru偶ynie. Ale nie za tak膮 kas臋...

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.