Skocz do zawartości

Big Apple 12/13

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie Boston będzie do jebnięcia, ale rzecz jasna nie będzie to łatwa seria.

Chandler ma jeszcze trochę czasu, żeby się rozruszać po kontuzji, Anthonemu nie zajęło to zbyt wiele i widać, że tak, jak roku temu już wchodzi w rytm. Co do obrony, to już zdążyli pokazać w meczach z Bostonem i Memphis, że potrafią spiąć dupy i bronić jak na początku. Według mnie Knicks od dłuższego czasu są raczej myślami przy PO, bo dziadki trochę meczów już w tej lidze zagrały i nie zawsze w RS się chce. Ale czas pokaże.

Knicks grają aktualnie lepiej niż w październiku, trudno nawet kogoś specjalnie wyróżnić, bo wszyscy grają to czego się od nich oczekuje, a wszystko to z przetrzebionym frontcourtem i tylko jednym wysokim w składzie.

Jesteśmy aktualnie 2,5 meczu nad Pacers i raczej już nie zlecimy z 2. miejsca. Ja wolę grać w 1. rundzie z Bostonem, przede wszystkim dlatego, że byłoby na co popatrzeć, a poza tym uważam, że lepiej Knicksom zrobi mocny rywal na początek. Jeśli przegramy, to znaczy, że i tak nie mielibyśmy czego szukać w dalszych rundach.

BTW OKC widziałem ostatni raz z miesiąc temu, ale jeśli ich defensywa wygląda na codzień tak jak dzisiaj, to nie wróżę im wielu sukcesów w tym roku. Dawno nie widziałem, żeby Nix mieli tyle open looków.

Knicks właśnie zwolnili Solomona Jonesa. 3 dni, 2 mecze, 1 raz w S5, 0 pkt. Dosyć krótka piłka, ale trzeba przyznać, że drewnem był nietuzinkowym. W sumie dobry znak, bo znaczy, że wysocy wracają do zdrowia. Dziś podobno ma zagrać Sheeeeed ;]

lol... kolo rozwiazal chyba kontrakt w Chinach zeby podpisac z Knicks.

Jezeli wysocy majabyc zdrowi to zdecydowanie potrzebujemy kogos na obwod w takim ukladzie kogo mozemy podpisac??

Jezeli cala 4 bedzie zdrowa Camby i Sheed grajacy po 10 - 15, Tyson i K-Mart minut po okolo 30 to Melo musi grac SFa nie starczy dla niego minut na Pfie.

Gdzies czytalem ze STAT ma byc zdrowy 22 :)