Skocz do zawartości

Big Apple 12/13

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

jestem mocno wkurwiony. ekipa, która była jedyną przeszkodą Miami do finału została rozpiepszona od środka i to z powodu kontuzji. maszynka ta zajebiście wyglądała na początku sezonu a teraz jest lipa. i niczym mnie nie zaskoczył shumpert, większość pewnie kibiców nyk jest nim rozczarowanych ale po kontuzji jakiej doznał, tak atletyczny i niedoświadczony zawodnik musiał grać kupę i takową gra. shumpert to nie jest gracz na s5. szkoda Knicks.

jestem mocno wkurwiony. ekipa, która była jedyną przeszkodą Miami do finału została rozpiepszona od środka i to z powodu kontuzji.

Knicks tak naprawdę długo grali ponad stan i jak dla mnie wszelkie perspektywy rzucenia rękawicy Heat czy zostania wyraźnym numerem 2 na wschodzie, o których od czasu do czasu przebąkiwano, były oderwane od rzeczywistości. Dla tej drużyny przejście jednej serii PO to wciąż będzie krok do przodu więc ciężko podejrzewać, że w Miami nagle odetchnęli z ulgą, bo kontuzje zabrały im jedynego godnego rywala.

Knicks tak naprawdę długo grali ponad stan i jak dla mnie wszelkie perspektywy rzucenia rękawicy Heat czy zostania wyraźnym numerem 2 na wschodzie, o których od czasu do czasu przebąkiwano, były oderwane od rzeczywistości. Dla tej drużyny przejście jednej serii PO to wciąż będzie krok do przodu więc ciężko podejrzewać, że w Miami nagle odetchnęli z ulgą, bo kontuzje zabrały im jedynego godnego rywala.

Nie zeby melo byl kozakiem ale twoja nienawisc do niego jest zastanwiajaca

Ponizej Chytruz i Carmelo (w tle)

http://img262.imageshack.us/img262/5527/fraglesi200701207lm.jpg

Dla Ciebie ponad stan to tylko Harden niegra.

+1

Pisałem o tym na początku sezonu, że dla Knicks 2 runda to będzie wielki sukces po latach niepowodzeń i żenujących sezonów. Zasada małych kroków powinna obowiązywać, a nie od razu "rzuciliśmy w kilku meczach po 15 trójek, zmobilizowaliśmy się w obronie w listopadzie i możemy podejmować rękawice od Heat". Ochłońcie.

• 2 tygodnie później...

Pisałem o tym na początku sezonu, że dla Knicks 2 runda to będzie wielki sukces po latach niepowodzeń i żenujących sezonów. Zasada małych kroków powinna obowiązywać, a nie od razu "rzuciliśmy w kilku meczach po 15 trójek, zmobilizowaliśmy się w obronie w listopadzie i możemy podejmować rękawice od Heat". Ochłońcie.

Dokładnie. Ale niestety patrzac na taki sklad ciezko jest zachowac trzezwy umysl i nie oczekiwac finalu konferencji. Mimo wszystko wydaje mi sie ze sa w stanie ugrac final konferencji i urwac tami Miami ze 2 mecze. Po powrocie Chandlera juz nie bedzie takiej dziury pod koszem.

Trzeba powiedziec sobie szczerze ze takie zespoly jak Atlanta, Bullsi, Bucks nie sa w stanie wygrac raczej wiecej niz jednego meczu z Knicksami. Ciekawie moze sie zrobic jak w drugiej rundzie beda derby, w tej rywalizacji nigdy nic nie wiadomo. Ale w pelni sil z Amare powinni dac rade i sam Deron, badz tez Celtowie nie powinni im zagrozic.

Ten streak to 6W. Dzisiaj gramy z Bobcats, więc pewnie będzie nawet dłuższy. Generalnie pożar został opanowany, ale dalej nie widzę tej drużyny grającej dobre playoffs z Melo będącym w takiej formie jak teraz. In JR we trust ;]

JR od pewnego czasu zastąpił większość step back mid range jumperów przez ręce wjeżdżaniem pod kosz i w ostatnich meczach wygląda wręcz all-starowo, a pierwsza połowa meczu z Grizzlies przywodziła na myśl najlepsze chwile z listopada. Potem jednak trzeba było zagrać drugą połowę i trochę zeszliśmy na ziemię.

na takiej podstawie ze Hawks maja lepszy bilnas od Celtow i taki sam jak Byki. Na takiej ze Bucks wygrali 3 z 4 meczy z koniczynami i nie wiem dlaczego niby nie mozna ich stawiac w tym sezonie na tej samej polce co chociazby Celtow. Nie wiem co ludzi mowili wczesniej, jestem tu drugi dzien, ale moja opinia nie opiera sie na podstawie wygranych ostatnio 5 meczy pod rzad. Po prostu Knicks graja niezla koszykowke nawet bez Chandlera i Amare. Na PO powinno byc naprawde dobrze.

No to jest 7, Knicks znowu prawie rozjebali 30 punktów przewagi, ale udało się dowieźć to do końca. Dżejar autentycznie wygląda jakby parę meczów temu dowiedział się, że może wbiegać w pomalowane i jest jednym z głównych powodów dobrej gry Knicks. Ten pierwszy to obrona i według mnie to ona będzie fundamentem sukcesu w PO, a nie Melo i trójki. Atak Knicks przychodzi wraz z obroną. Wtedy piłka ładnie chodzi, wpadają trójki, wszyscy przybijają piątki i jest wesoło, ale gdy siada obrona - siada atak. Niemniej jestem trochę większym optymistą niż jeszcze parę tygodni temu i o ile wtedy myślałem, że ten statek powoli idzie na dno, czytaj 1st round exit, to teraz widać, że jakiś chleb z tego może być. Może nie orkiszowy, ale chociaż jakiś świeży francuz?