Skocz do zawartości

Big Apple 12/13

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

Zupełnie nie rozumiem co wczoraj Knicks zrobili w ostatniej akcji. -1, 24s, bez time outu, Vince Carter jako center - w takich chwilach granie całych 24s jest głupotą w najczystszej postaci. Dlatego też skończyło się to tak jak się skończyło, chociaż mogłobyby być zupełnie inaczej, gdyby jedną akcję wcześniej gwizdnięto lewego sierpowego Kamana, którego Melo przyjął prosto w twarz.

Tak czy siak - dość frajerska porażka.

Wyłączyłem ten mecz jak już się zrobiło -20, ale k**** - czemu nagle przez pół kwarty, gdy drużyna dostaje coraz bardziej po piździe na boisku nie ma żadnego wysokiego? Thomas wiadomo, swoje lata ma, ale jednak dalej jest lepszym centrem niż Karmelek. Kidd na Hardenie - również pozdrawiam serdecznie pomysłodawcę. Chandler dalej wakacyjnie, ja rozumiem, że ostatnio gwizdki nie za bardzo dla Knicksów, ale trochę przypał, jak jedna z najlepszych defensyw ligi dostaje ponad 70 w pierwszej połowie.

http://espn.go.com/new-york/nba/story/_/id/8688804/amare-stoudemire-new-york-knicks-accept-sixth-man-role-sources-say

Amar'e Stoudemire would accept a role as the New York Knicks' sixth man if asked, two sources with knowledge of Stoudemire's thinking told ESPNNewYork.com.

"All he cares about right now is helping the team and winning," said one source, who has been around Stoudemire regularly in recent weeks. "He'd be fine with coming off the bench if that's what they want."

Podoba mi się sformułowanie "with knowledge of Stoudemire's thinking".

Carmelo ma 5 szwów na środkowym palcu lewej ręki, ale ponoć ma mimo wszystko zagrać dzisiaj przeciwko Heat (pozdro Pop). Szkoda, bo zrobił se to w wyjątkowo głupi sposób, czyli skoczył za piłką po bloku JR, kiedy Bobcats mieli jakieś ćwierć sekundy na rzut, więc i tak był shot clock violation. Sam meczyk nawet niezły, choć Charlotte to powinni spokojnie wygrać, tylko chłopaki się obsrali na robocie robiąc w ostatnich 5 possesions 5 strat. MKG ogląda się naprawdę dobrze pod warunkiem, że nie rzuca, bo rzut ma jeden z najbardziej koślawych jakie widziałem. Nie wiem czy da radę Gilchrist to poprawić, jeśli da, to mamy superstar in da mejking.

Carmelo ma 5 szwów na środkowym palcu lewej ręki, ale ponoć ma mimo wszystko zagrać dzisiaj przeciwko Heat (pozdro Pop). Szkoda, bo zrobił se to w wyjątkowo głupi sposób, czyli skoczył za piłką po bloku JR, kiedy Bobcats mieli jakieś ćwierć sekundy na rzut, więc i tak był shot clock violation. Sam meczyk nawet niezły, choć Charlotte to powinni spokojnie wygrać, tylko chłopaki się obsrali na robocie robiąc w ostatnich 5 possesions 5 strat. MKG ogląda się naprawdę dobrze pod warunkiem, że nie rzuca, bo rzut ma jeden z najbardziej koślawych jakie widziałem. Nie wiem czy da radę Gilchrist to poprawić, jeśli da, to mamy superstar in da mejking.

jak zobaczyłem jego rzut na jakimś krótkim filmiku sprzed draftu to się zdziwiłem, że w NCAA mu tego jakoś nie skorygowali, no ale w sumie ile on tam pograł? rok? tak czy inaczej nie wróżyłem mu przekroczenia 40% FG, póki co trafia nieprawdopodobne 47%, ale pewnie większość jego FG to próby w obrębie 2,3 metrów od kosza.

ladny win,jesli ktokolwiek tam mial jakies watpliwosci to chyba zmienil zdanie

gruby raymond otwiera oczy niedowiarkom,moze carmelo razem z amare powinien grac z lawki?:P

przy tej okazji chcialbym tez wspomniec,ze do licznych dyskusji na temat 'jason kidd vs steve nash' ze starego e-b mozna dorzucic chyba kolejny watek

przy tej okazji chcialbym tez wspomniec,ze do licznych dyskusji na temat 'jason kidd vs steve nash' ze starego e-b mozna dorzucic chyba kolejny watek

w sensie co, chcesz tam Feltona dorzucic do tej dyskusji czy jak ? bo nie chce mi sie wierzyc ze Prigioniego

ja nie o tym

sprawdz % za 3 i z pola jasona (przy okazji tez spg w tym wieku)

Na starym e-b glowny argument Bastilliona za Nashem jako all time top pg,ktory zostawia kidda z tylu to bylo o ile sie nie myle 'defensywa/rpg u pg nie maja istotnego wplywu na wyniki zespolu,a swoim brakiem ofensywy jason ciagnie zespol do dolu,za to nash to all time best shooter'.Jako stat whore odrzucal zupelnie intangibles jak leadership,wplyw na szatnie - do czego mial oczywiscie prawo. Pisalem wtedy,ze Jason jak na goscia z reputacja 'nie trafilby w wode nawet jesli wypadlby z lodki na srodku jeziora' jest w czolowce all time 3pg made.Teraz jak sie okazuje ma tez nieziemski procent i dorzuca do swojego gigantycznego resume kolejne plusy.

ofc nie oczekuje nawet ze bedzie top5 ligi za 3 do konca sezonu,ale mozna spokojnie odkurzyc te dyskusje.Kidd wskrzeszony w NYK gra zadziwiajaco dobrze,Nash na razie nie mial w zasadzie okazji pokazac sie w Lejkerowie.