Skocz do zawartości

Big Apple 12/13

agresywnychomik

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś jeszcze ma jakieś wątpliwości czy Knicks dobrze zrobili wybierając Feltona ponad Linem?

No ja musze uderzyć sie w piersi.Gra w NY dobrze chłopakowi służy.

Woodson robi znakomitą robotę.Zmusił Melo do zaangażowania w obronie a JR do rozsądniejszej gry.Niby to tylko 6 meczów, ale naprawdę świetnie to wygląda.

Knicks są fo real, nie można nie być fo real grając taką c***nię przez większość meczu, na dodatek praktycznie bez scoringu od Melo. Kidd to jest profesor, zawsze potrafi się dostosować do okoliczności i jak na swój wiek gra znakomicie i doskonale pasuje. To samo Rasheed, miałem wątpliwości, czy wniesie coś do tej drużyny, a daje świetny effort, dzisiaj nawet kogoś minął. Jeżeli gra się utrzyma na mniej więcej takim poziomie, to trzeba przycisnąć na maksa w tym sezonie, bo tego składu się już nie utrzyma w takiej postaci (pozdrowienia dla JR'a, nie wiem co Woodson z nim zrobił), a nie wiem czy da radę go załatać na takim poziomie.

New York Knicks grają najlepszy basket obecnie w lidze. Mają decision making na poziomie gry Play-off a nie reagular season (jak Spurs). Idealnie ich się ogląda. Mają tyle graczy co potrafią wnieść coś od siebie dobrego, że Woodson ma ułatwioną robotę. Kidd bierze Parkera ,ten nie istnieje. Melo nie ma dnia ,szarżuje Felton. Świetny mecz , obok meczu Lakers-Spurs najlepszy w tym sezonie jaki widziałem.

Ciekawe czy pamiętacie że jeszcze w Knicks jest Amare :D ?

Mnie osobiście ciekawi jak się wpasuje.

A dzisiaj mecz, pozycja obowiązkowa, bo 2 niedoceniane przed sezonem zespoły, okazują się najciekawsze do oglądania.

myślę, że trener i weterani nie pozwolą mu ot tak sobie wejść do s5 bez pokazani czegokolwiek w obronie

jak dla mnie to on powienien, wychodzić z s5 ale grać z 2nd unitem gdzie będzie można ukryć jego braki w D a i nie będzie Melo więc będzie mógł sobie porzucać (o ile dogad się z J.R-który notabene gra chyba najlepszy basket w życiu)

Z tym poziomem all-star to bym nie przesadzał. To nie temat o Jazz, gdzie każdy pojednyczny zawodnik to TOP5 na swojej pozycji.

To jest jedna z tych porażek, po których można być mimo wszystko zadowolonym. To był b2b, a wielkie dupy Zacha i Marca okazały się zbyt wielkie, doszło do tego kilka dziwnych gwizdków w 3Q, Melo i Tyson wpadli w foul trouble i Memphis odjechało. Knicks jednak walczyli do końca i Grizzlies długo nie mogli być pewni wygranej, a Sheed pokazał kilka post moves na pełnej eleganckości. Martwi trochę to, że Camby cały czas nie doszedł do siebie po kontuzji i nie gra. W tym meczu przydałby się bardzo. No i Novak nie jest póki co Novakiem.

Wiadomo było, że Zach i Gasol to trudny matchup dla Nix, jednak zbytnio mnie to nie martwi, bo w playoffs na wschodzie podobnych drużyn zwyczajnie nie ma, teraz Pacers w niedzielę, a potem drugi, tym razem teoretycznie łatwiejszy road trip.

Fajnie ze Knicks z takiego zabojczego B2B wracaja z 1-1 tak jak wczesniej napisal karpik, w 3 kwarcie MEM zlapalo momentum pare technikow, foul trouble Tysona i mimo walki juz Knicks nie doszli. Sheed naprawde kilka razy wysoka klasa w pomalowanym zarowno w obronie jak i w ataku jednak nie wystarczy mu sily na caly mecz dlattego potrzebujemy Cambego, KT jet fajny ale to ostatni wysoki w naszej rotacji (COPA nie licze)

póki co to bardzo fajnie wygląda - zobaczymy jak będzie później, na razie są na fali a przecież tak nie da się przejechać całego sezonu

bardzo ważne będę mecze w których nie będzie im szło i to czy będą w stanie wtedy pokazać charakter i zainkasować W

póki co najbardziej to bym się przejął powrotem Amare'a i jego miejscem w drużynie

btw

Ja ogolnie smieje sie z Bastka - taki dobry duch forum cos jak AI3 tylko na innych falach nadaja i naprawde nie interesuje mnie (zakladam ze wiekszosc rowniez) co pisal na w/w ten temat.

+1

odkryl ostatnio ze kopernik byla kobieta. :)

w obronie to bylo do przewidzenia ze sheed to bedzie nizly upgrade , nikt sie chyba tylko nie spodziewal ze rw nadal "cos gra"

bastillon raczej tez tego nie przewidzial , raczej tak bardzo hejtuje amare ze ktokolwiek grajacy w obronie bylby dla niego mega upgradem,